Schoonmaakbeurt Albina strand vanwege World Cleaning Day

14
Schoonmaakbeurt Albina strand vanwege World Cleaning Day
Foto (c) via Inspecteur van politie 2e klasse Henry Kia.

In het kader van World Cleaning Day heeft Albina Centrum afgelopen weekend een schoonmaakbeurt gekregen. Er werd schoongemaakt langs het strand en omstreken meldt het Korps Politie Suriname.

Het ging om een actie van Stichting Support Recycling Suriname (SURESUR) in samenwerking met Telesur onder leiding van de coördinator Darleen Hoefdraad, de buurtmanager de brigadier van politie Ingrid Adrianus en de districtssecretaris I. Van Genderen.

Ook de militairen van Albina, onder leiding van de detacheringscommandant M. Fonkel hebben hun bijdrage geleverd tijdens deze schoonmaak actie. De landelijke Coördinator Buurtmanagement, de Inspecteur van politie 2e klasse Henry Kia (foto onder) was eveneens ter plaatse.

Het doel van deze activiteit is om de Surinaamse samenleving bewust te maken van een schoon milieu en dat zij het district schoon moeten houden. De sponsor van dit geheel is Telesur geweest.

14 REACTIES

 1. Één dag per jaar, bovendien ter ere van een aktie, die vanuit het buitenland is komen overwaaien, het Albina strand opschonen, zal niet veel zoden aan de dijk leggen. De wil het Albina strand schoon te houden, moet, net als in Singapore, Japan of Rwanda, vanuit de plaatselijke bevolking zelf komen.
  gemodereerd

 2. Ik raad alle Surinamers in de hele republiek Suriname aan om op youtube naar video’s te kijken van landen die heel schoon zijn, ook die vele volwassenen met een 4 de klas lagere school kennis.

  Zie:
  – Rwanda, Kigali
  – Singapore,
  – Parijs,
  – Zwitserland,
  – Brasilia,
  – Bogota,
  – NY
  – Luxemburg,
  – Brussel, Rotterdam, Amsterdam,
  – Kopenhagen,
  – Harare,
  – Cairo,
  – Japan,
  – Beijing,
  – Berlijn,
  – London,
  – Madrid,
  – Moskou,
  – Oslo,
  – Letland,
  – Esland,
  – Litauen,
  – Polen
  – Barcelona,
  – Lisabon

  Enz

  Zie hoe de mensen ook hun stad schoon houden. De overheid doet haar deel, maar zie ook dat burgers nergers vuil op straat gooien, zoals Surinamers dat doen.

  Natuurlijk zijn er ook landen die smeriger zijn dan Suriname, maar kijkt u naar het goede en niet nasr het slechte voorbeeld.

  Begin bij us zelf en gooi nooit meef uw afval, petfles op
  het trottoir, dd straat in de bosjes langs de straat in de natuur. De natuur bos, berm. trottoir, straat. is geen vuilnisbak. Doet u us afval in de vuilnisbak en als deze vol is. neemt u uw afval mee naar huiz en doe het in uw vuilnisbak thuis.

  Zie dan dat Paramaribo, uw wijk, plaats in het district, Nieuw Nickerie, Totness, Groningen, Coppenamepunt, Tijgerkreek, La Poule, Sidoredjo, Onverwacht, Bersaba, Onverwacht, Paranam, Santigron Atjoni. Brokopondo hoofdstad, Colskreek, Blaka Watra, Nieuw Amsterdam, Meerzorg, Leliendaal, Kampong Baru, Albina, Moengo, alle dorpen in het oerwoud. Berharddorp, Columbia, Leliedorp, Indra Ghandiweg, Kwatta, ( Verlengde) Gemenelandsweg, Apoera, Kwamalasemoeto, kortom
  alle plaatsen in heel Suriname schoon is.

  U als burger kunt daarmee beginnen en als iedere Surinamer, klein, groot, oud, jong. jongen, meisje dat doet, wat demkt u dat dan gebeurt als u door de straten loopt in uw buurt, de kreken, goten, bermen, bossen, dorpen. enz.

  Zie wat u door uw goed gedrag en weten hoe u met uw afval om gaat gebeurt. Het zelfde als in de video van deze boven genoemde landen.

  U kunt dat ook, ja toch? Doe het dan!
  gemodereerd

 3. morgen is het daar weer een en al rotzooi , dus volgend jaar wordt er op een dag weer schoon gemaakt , de dag er op is het alweer vies , enz. in jaren
  gemodereerd

 4. Dus er is een DC, genoeg mensen daar did kunnen trekken, maar Kia gaat uit Par’bo, dan zijn er geen politiewagens. Sponsor was er.
  Of is het omdat Brunsie die kant op ging??
  gemodereerd

 5. Een beter leven begint heel eenvoudig.
  Het begint bij je zelf. Doe geen verkeerde/ foute dingen. Het begint bij hele kleine dingen en ook al op jonge leeftijd. Het verschil weten tussen, dit is goed en dat is fout.

  Het begint dus thuis om dit te leren door je ouders, moeder, vader, oma, opa, familieden, buren, peuterschool, kleuterschool. lagere school, enz

  Een nadeel, als je van huis uit ouders hebt die slechte/ verkeerde dingen doe, nemen kuds dit ook over.

  Vele Paramaribo, plaatsen in Suriname zijn vies en vuil. Hoe zou dat komen? Zie als het al thuis het verkeerde/foute voirbeeld wordt gegeven nemen jongeren het ook zo over en doen het na.

  Zie het motto, neks no fout. Zue dan hoe het komt dat Surinamers niet wetenhoe het hoort of het wel weten, maar zich over niets wat aantrekken. Zie dat dit de oorzaak is daf Paramaribo doir haar eigen inwoners zo vies en vuil us en stinkt en dit komt voor in heel Suriname.

  Wie kwam met het motto, neks no fout. Zie hoe zijn leven verloopt en hij veroorzaakt heeft in Suriname en waartoe dit leidt.

  Surinamers er zijn regels en houden jullie je daaraan, oa houdt je erf, buurt, berm, straat schoon, gooi geen vuil, plastic, petflessen op straat, goten, de natuur.

  Doe us afval altijd in de vuilnisbak en als deze niet in dr buurt is, stop het in uw zak, tas en neem het med naar huis en doe het dan thuis in de vuilnisbak

  Hierdoor blijft uw buurt/wijk, straat, plaats schoon en een opgeruimde en schone plaats, erf, goot, berm, stad geeft een prettig gevoel en zegt iets over u, de Surinamers. Buitenlanders zeggen dan, Surinamers zijn nette mensen, hun straten, wijken zijn keurig schoon.Zie wat er dus gebeurt als iedere Surinamers versyandig omgaat met zijn/ haar eigen afval en wat daardoor ontstaat.

  Netheid, een schone straat, schone trottoir, plasts, stad.
  gemodereerd

 6. Er zullen zeker mensen zijn die het milieu schoonhouden, maar het gros leeft als varkens. Alles gooien ze op straat, op de berm, naast de vuilnisbak, zelfs als deze leeg is. Ouders gooien, dus kinderen doen dat ook. Niemand die een ander erop aanspreekt. Misschien een idee om de kinderen op school te leren hoe belangrijk een schoon milieu is; te beginnen in groep 1. In Suriname is dit vlgs mij kleuter A.
  gemodereerd

 7. @ Henkes

  Wat je wil is een ”UTOPIE” zal je nooit in Su krijgen!
  Er lopen te veel ”BOERIKIE,S rond in Su. De goede
  terzijde, voordat ik irdereen op mijn Prasara dak krijgt!
  “En de Blauwkoppen daar, flikkeren alles in het rivier”
  Ik weet het, heb als kleine jongen daar een tijdje gewoond!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 8. Er kan heel zaken/ dingen die met geld gebeuren, maar ook heel, heel veel dingen die kunnen gebeuren op de juiste manier zonder dat daarvoor 1 koper cent voor nodig is door alle personen/ Surinamers.

  Ik geef maar 1 voorbeeld, maar er zijn veel heel veel voorbeelden, oa, je eigen omgeving schoon maken elke dag.

  Het zegt iets hoe je bent en anderen naar je kijken.

  Een schone omgeving is goed voor jezelf, je geest en geeft een prettig gevoel om daar te zijn, ja toch?

  Zelf het schoon maken geeft een prettig gevoel, ja toch? En zie hoe het voelt als je in een schone omgeving zit.

  Een advies. Plant er ook een Faja Lobi bloem bij in je schone omgeving.
  gemodereerd

 9. Er zijn heel veel zaken/ dingen due met geld gebeuren, maar ook heel, heel, heel veel zaken/dingen die kunnen gebeuren op de juiste manier zonder dat daarvoor 1 koper cent voor nodig is door alle personen/ Surinamers.

  Ik geef maar 1 voorbeeld, maar er zijn veel, heel, heel veel voorbeelden, oa, je eigen omgeving schoon maken elke dag.

  Het zegt iets over hoe je bent als mens en anderen naar je kijken. Hiermee geeft jij een goed voorbeeld aan andere mensen.

  Een goed voorbeeld kunnen anderen ook over nemen. Het zijn de heel kleine en eenvoudige dingen die het leven zo mooi maken. En als alle Surinamers het doen, zie wat het totale resultaat is of zal zijn voor heel Suriname van Noord – Zuid, Oost – West in heel het land Suriname.

  Een schone omgeving is goed voor jezelf, je geest, je lichaam en geeft een prettig gevoel om daar te zijn, ja toch?

  Zelf het schoon maken geeft een prettig gevoel, ja toch? En zie hoe het voelt als je in een schone omgeving zit. Zie de rust, enz.

  Een advies. Plant er ook een Faja Lobi bloem bij die je ook elke dag van water voor ziet in je schone omgeving.

  Verbeter de wereld en begin bij je zelf en geef het goede voorbeeld aan anderen met hele kleine dingen voor jezelf te doen.
  gemodereerd

 10. Pure mentaliteitskwestie. 90% van de Surinamers zijn milieu-onbenullen. Ze flikkeren van alles overal. Dat gebeurd zowel in de stad- als in de districten. Als het erf geharkt word, gaat de troep niet in een vuilzak, maar in de sloot die aan het perceel grenst. En maar klagen dat het water in de sloot niet wegstroomt.
  Opvoeden begint thuis, de voortzetting en bewustwording op school.
  In Suriname is er een groep die de belangrijkste woorden uit de laatste zin nooit gekend heeft.
  A sarie foe troe…
  gemodereerd

 11. Heb medelijden met het Surinaamse Volk, Met hun gedrag, hun denk vermogen, hun beslissingen, hun leefwijze, één ouder gezinnen/, oom jules, oom andres, oom stan, taante, taante es, taante jacqeuline, enzhun 4 de klas lagere school niveau, hun krotten waarin ze wonen, enz.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.