‘Rechten broers grof geschonden bij uitlevering door Suriname aan Nederland’

26
Rechten broers grof geschonden bij uitlevering door Suriname aan Nederland

De vraag om uitlevering van twee broers in mei 2019 door Suriname aan Nederland, zou onder valse voorwendselen door het Nederlands Openbaar Ministerie zijn geschiedt. Dat heeft hun advocaat Inez Weski vandaag bij de rechtbank in Amsterdam-Osdorp betoogd.

Het gaat om de broers Mao R. en Mario R. die op 26 mei 2019 in Suriname werden aangehouden. Tegen de twee is een levenslange gevangenisstraf ge├źist in het omvangrijke liquidatieproces Marengo.

Maar volgens Weski is er geen sprake van een eerlijk proces tegen de broers en zou het OM ze niet mogen vervolgen. De rechten van de broers, zouden volgens de advocaat opzettelijk zijn genegeerd. Ook zouden ze bij hun arrestatie en daarna in de cel zijn mishandeld door de Surinaamse politie.

De broers werden binnen enkele dagen na hun arrestatie in mei 2019 op het vliegtuig naar Nederland gezet (foto). Volgens Weski is hun recht op consulaire bijstand en een advocaat genegeerd. “De advocaat ter plekke heeft alleen Mao kort kunnen spreken. Mario heeft hij niet kunnen traceren omdat die inmiddels al onderweg was naar het vliegveld”, aldus Weski die we ondermeer kennen als advocaat van Bouterse.

Volgens justitie waren Mao en Mario vertrouwelingen van Ridouan Taghi en worden ze onder meer verdacht van betrokkenheid bij de moord op Ronald Bakker in 2015, de aanslag op de spyshop waar Bakker werkte en leiding geven aan een criminele organisatie.

26 REACTIES

 1. Goedenacht allen,
  Even op de valreep voordat ik mijn bed instap. Dit soort kakkerlakken hebben in mijn ogen totaal geen rechten. Het is het uitschot van de samenleving dat er niet voor terugdeinst mensen te liquideren. Daarom is het argument van meesteres Wiskey onzinnig. Deze mensen hebben nogmaals geen rechten. In andere landen zouden ze nu aan de hoogste boomtoppen bungelen of zonder hoofd ergens zijn aangetroffen.
  Wat is de toegevoegde waarde dat zij ooit de advocaat van fascist Bouterse was?
  gemodereerd

 2. Die Riduan Taghi wordt overal bij gesleept. Hij zou P. R. de Vries hebben laten ombrengen en nu zou hij iets plannen tegen Rutte en Amalia.
  Straks wordt hij nog beschuldigd voor samenspannen met Marsmannetjes.
  gemodereerd

 3. Wezki? Zij is toch de advocaat van de duivel, ze was er zelfs niet vies voor de advocaat van DiDiBri te zijn.
  gemodereerd

 4. Wie bij het Marengo proces is betrokken heeft al zijn rechten op coulance verspeeld. Hun slachtoffers hadden geen schijn van kans.
  Ik herinner me nog een uitzending van RTL Boulevard waar Peter R al een tijdje niet kwam vanwege bedreigingen. Toen ging het verhaal dat Reduan hem in het vizier had. Peter ontving toen zg een persoonlijk bericht van Reduan met de mededeling dat hij niet van hem te vrezenn had. We weten intussen wel hoe het met Peter R is afgelopen.
  Die van origine Duitse Asema mag uitkijken dat ze geen kleine fout maakt want haar lievertjes hebben geen genade.
  gemodereerd

 5. Volgens Weski is hun recht op consulaire bijstand en een advocaat genegeerd.

  Kom nou Weski. Een ieder weet intussen dat de Nederlandse Ambassade in het vakantieland van de Nederlanders, te weten Suriname geen moer voorstelt. Consulaire bijstand bestaat niet in Suriname anders hadden ze al lang moeten ingrijpen en bijstand moeten verlenen aan de Nederlanders, die in Suriname wonen bij/voor het aanvragen van een DIGID, een BSN nummer en hun pensioenen ( AOW en ABP). Sommigen van die pensioengerechtigden dreigen zelfs gekort te worden op hun pensioenuitkering wegens luiheid van de Nederlandse Ambassade en de zg. te late indiening van hun aanvraag.
  Als je op het internet kijkt lijkt het een fluitje van een cent te zijn om deze zaken via het internet te regelen, maar in de praktijk klopt er geen moer van en de Ambassade doet niets ondanks het feit dat ze op de hoogte zijn van deze problemen. De betreffende instanties in Nederland op de vingers tikken dat hun internet niet werkt in Suriname zou reeds een geweldige daad zijn.
  Mijn slogan: Internetaanvragen gelden voor een ieder behalve voor hen die in Suriname wonen daar het systeem op de een of andere manier op tilt valt. Kennelijk is het systeem vanuit Suriname nooit getest op een goede werking.
  Weski, bedankt voor de kans, die ik via u nu krijg om mijn hart even te luchten in het belang van die Nederlanders en Surinamers met rechten, die in Suriname wonen en aan de Nederlandse minster van Buitenlandse Zaken verzoeken om ter plekke de nodige onderzoeken te verrichten. Nederlanders en Surinamers die daar wonen en Nederlandse pensioenrechten hebben mogen die ook ongestoord (met nadruk op ongestoord) te gelde maken.
  gemodereerd

 6. LOL gewoon Humiliation !!!!!
  Goed geen medelijden hebben met dit soort mensen.
  Ze leggen iedereen om voor een appel en een ei.
  Jammer dan Als hun rechten 1 keer “per ongeluk” zijn overtreden.
  Hoe vaak overtreden zij niet de rechten van hun slachtoffers ?
  Daar hoor je hun advocaat “van de duivel”niet over
  gemodereerd

 7. De wijze waarop beiden zijn behandeld, is de enige juiste om voorgoed van dergelijk ongedierte af te komen……derhalve, helemaal niets mis mee…!!!……next………
  gemodereerd

 8. Suriname heeft dus wel een uitleveringsverdrag met Nederland en, de criminelen zijn in 2019 op het vliegtuig naar Nederland gezet. Dat is dus gebeurd onder het regime van ddb.
  Nipte was nog niet in beeld en Weski vist achter het net.
  Geen pardon voor leden van de Marengo-bende, levenslang brommen achter de tralies!
  gemodereerd

 9. Oke dan, de vraag is hoe deze “schone kerels” Weski kunnen betalen? Deze mevrouw is de vertrouweling van vele super criminelen! Dus a tori broeya. Money talks en neks no fout bij deze Wesi!
  gemodereerd

 10. Kan weski mij vertellen wat de rechten van een moordenaar een verkrachter een oplichter een zijn, graag antwoordt weski.
  gemodereerd

 11. Kan weski mij vertellen wat de rechten van een moordenaar een verkrachter een oplichter zijn, graag antwoordt weski.
  gemodereerd

 12. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  ÔÇśRechten broers grof geschonden bij uitlevering door Suriname aan NederlandÔÇÖ
  Aldus hun advocaat Inez Weski in Nederland.

  Soms moet ik echt (lachen) om deze mevrouw mr. Inez Weski.
  Het zelfde verhaal had ze ook verteld over haar cli├źnt de ZWARE CRIMINEEL Ridouan Taghi, toen deze flink werd aangepakt door de politie in Dubai.

  Mevrouw Inez Weski had zich ook beklaagd over de uitlevering van de ZWARE CRIMINEEL Ridouan Taghi aan Nederland.
  Advocaat boos: ‘Taghi is ontvoerd uit Dubai’ Bron: RTL 19-12-2019

  De advocaat van Ridouan Taghi, Inez Weski, is zeer ontstemd over de gang van zaken rond haar cli├źnt. Volgens haar is Taghi ‘rechteloos ontvoerd uit Dubai’.
  Ze zegt dat hij zonder enige vorm van rechterlijke toetsing uit Dubai door Nederland is opgehaald, om hier te worden vastgezet.

  En waarom ging advocaat Inez Weski niet persoonlijk naar Dubai om daar de autoriteiten hierover aan te spreken? Dat durft ze helemaal niet.

  Al haar cli├źnten in het CRIMINELE netwerk van Redouan Taghi hebben slapeloze nachten.
  Ze hebben geen rust meer. En worden steeds opgespoord of ze liquideren elkaar onderling.

  Maar advocaat Inez Weski wordt ook onder een (vergrootglas) gehouden door de Deken van de Orde van Advocaten.

  En nog een aanvulling over de 2 zware criminelen die aan Nederland zijn uitgeleverd.
  Ik heb het vaker hierover gehad, dat er nog veel criminelen zich schuilhouden in Suriname.

  Denk b.v. aan die Piet Wortel. Deze bleef geruime tijd onder de radar in Suriname.
  En die andere die vanuit een politie cellencomplex in Paramaribo was ontsnapt en uiteindelijk in Brazili├ź werd aangehouden en aan Nederland werd uitgeleverd.
  gemodereerd

 13. Rechten geschonden of niet, maakt niet uit. Dit soort gespuis hebben we in su niet nodig. Lijkt wel schering en inslag dat ze naar su uitwijken na het plegen van misdaden. Su mag geen veilige haven zijn voor gevluchte misdadigers. Welke zijn de gevolgen geweest van hun betrokkenheid bij de onderhavige case? Is de advocaat misschien een tweelingzus van “onze vriendin”?
  gemodereerd

 14. Na nibte nog een advocaat weski die zieke reacties krijgt te verduren, maar deze vrouwen advocaat hebben veel durf, wat je ook mag zeggen, maar het zijn sterke vrouwen deze advocaten. Geen enkele mannelijk advocaat heeft zoveel durf als deze vrouwelijke advocaten.
  gemodereerd

 15. Riduan Taghi. Zolang deze man leeft zal de ellende voortduren.
  Mij is geleerd dat een onoplosbaar probleem bij de wortel moet worden aangepakt. Dus naar een buitenwettelijke oplossing zoeken, wat betekent een mooie prijs op het hoofd van Taghi. Laat hij voelen hoe anderen zich gevoeld hadden toen hij een prijs op hun hoofd had gezet.
  Elimineren dus.
  gemodereerd

 16. Schiet dit soort vampiers aan flarden man!! Soso criminele activiteiten!! het is een virus en die moet je 100 meter onder de grond beri doen!! Jij niet veilig. ik niet veilig en niemand niet veilig! Suting Map.. ng P..ng!! Probleem opgelost en straks op naar de volgende 1 voor 1!! klara tori!!
  gemodereerd

 17. jesse pas maar op jij kan ook zo een slachtoffer worden van die extreme bende , of hoor jij zelf bij die bende , maar die maken elkaar ook af he , het zal hier in Suriname niemand deren dat ze elkaar uitroeien , dit gaat ook gebeuren met de paarsen want het gestolen geld is niet goed verdeelt , ja dan krijg je dat hier ook , en als paars er niet meer is , dan zal Suriname gaan bloeien
  gemodereerd

 18. @Jesse 21 september 2022 Bij 05:39

  Na gedegen onderzoek in Nederland is bewezen dat deze verdachten in naam van R. Taghi liquidaties hebben uitgevoerd en uit getapte telefoongesprekken en verdekte mailberichten tussen de moordenaar van de Nederlandse programmamaker Theo van Gogh (verre familie van de schilder) Mohammad Bouyeri en Taghi naar voren is gekomen, dat zij serieus van plan waren een aanslag op prinses Amalia te plegen of haar te ontvoeren.
  gemodereerd

 19. @Kwakie van Helena Christina 21 september 2022 Bij 09:23
  Volgende keer gewoon inslikken en niet hier uitspugen!

  @Jesse 21 september 2022 Bij 05:39
  Die Riduan Taghi is ook overal bij betrokken. Alleen Juridisch boven elke twijfel verheven bewijs is niet altijd makkelijk te leveren.

  @Papa Jantje uit Livorno 21 september 2022 Bij 04:22
  Weski is gespecialiseerd in dat soort klanten. Iedereen in NL weet dit. Voor het publiek in SME was het recht om dit te verduidelijken door Bouterse te noemen. En natuurlijk heeft iedereen recht op een goede advocaat maar net als Kanhai is zij niet geïnteresseerd in waarheidsvinding maar meer in spitsvondigheid o het proces te vertragen of te laten ontaarden.
  gemodereerd

 20. Klaas: Even een toelichting
  ik wilde jouw advies opvolgen, maar ik moest onbewust aan 2 dingen denken:
  1: mijn oude baas heeft mij ooit het volgende geleerd: “Kwakoe, als jij met een onoplosbaar probleem opgescheept bent moet je een ding doen: probleem terug delegeren naar de plaats waar het vandaan komt “.
  2: Een oude professor vertelde tijdens de lunch aan zijn collegae dat hij jaren heeft doorgebracht in een psychiatrische inrichting en een ieder hing aan zijn lippen.
  Na de lunch werd hij aangesproken door een jongere collega, die ten zeerste begaan was met het lot van de professor. “Professor”, zei de jongere collega, “zulke dingen vertelt u toch niet aan tafel”?
  “Welke dingen”? vroeg de professor.
  ” Nou, dat u jaren in een inrichting zat”
  ” Oh”, zei de professor, ” dan heb je mijn boodschap niet goed begrepen en die is: Voor de lunch zat ik met een probleem en na de lunch zitten jullie met een probleem.

  Vandaar dat ik het moest vertellen en nu zitten anderen met mijn probleem. Prachtig toch.
  gemodereerd

 21. @Papa Jantje uit Livorno 21 september 2022 Bij 04:22
  “…is zij niet ge├»nteresseerd in waarheidsvinding maar meer in spitsvondigheid o het proces te vertragen of te laten ontaarden…”

  Advocaten zijn in de eerste instantie nooit direkt bezig met waarheidsvinding, maar om zoveel mogelijk mazen in de wet vinden om hun cli├źnten vrij te spreken. In die zin zijn strafrechtadvocaat, ten alle tijden, ‘advocaten van de duivel’.

  Ontaarden gebeurd vaker door betrokken criminelen, die nog heel kapitaalkrachtig zijn en als zodanig hun macht kunnen blijven uitoefenen, tenzij ze ‘kaalgeplukt’ en strenger gemonitord worden. Helaas werkt corruptie alles tegen.

  Tan bun.
  gemodereerd

 22. @Klaas
  @ToussaintX

  Die Taghi zit in de zwaarst beveiligde gevangenis en geen vlieg komt zijn cel in zonder controle. Al zijn post wordt gelezen .
  Als hij dan nog in staat is criminelen te mobiliseren, dan zie ik slechts een mogelijkheid: de AIVD helpt hem een handje. Mogelijk om zijn organisatie te infiltreren en later op te doeken.
  Want hoe kan zo’n zwaar beveiligde persoon plannetjes maken en de poppen daarvoor vinden?
  gemodereerd

 23. Jesse 22 september 2022 Bij 18:40
  “Want hoe kan zoÔÇÖn zwaar beveiligde persoon plannetjes maken en de poppen daarvoor vinden?”

  Ik weet niet of het typisch ‘Hollands’ is, maar in de meeste gevallen moeten er eerst doden vallen voor men kordaat ingrijpt. Dat dit soort criminelen vanuit de gevangenis hun criminele daden kunnen blijven uitoefenen getuigt van een justitiele laksheid, die alle perken te buiten gaat.

  Ze proberen nu naarstig de ‘put te dempen, nadat de kalf verdronken is’, maar daarmee keert Peter R. de Vries niet meer terug en talloze anderen die hem voorgegaan zijn.
  Het gemak waarmee dit tuig andermans leven neemt is stuitend! Ze geloven in een God, maar gedragen zich als duivels!

  Tan bun.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.