President Santokhi spreekt diverse wereldleiders toe

19
President Santokhi spreekt diverse wereldleiders toe

Vandaag, dinsdag 20 september 2022, zal president Santokhi diverse wereldleiders spreken tijdens een receptie, welke wordt aangeboden door VN-secretaris-generaal António Guterres. Hierna staat het zogeheten ‘General Debate’ op agenda.

De agenda voor dinsdag wordt voortgezet met een bilaterale ontmoeting met de premier Justin Trudeau van Canada, gevolgd door deelname aan het event ‘Exchange on current global challenges’, dat wordt voorgezeten door de Duitse bondskanselier, Olaf Scholz.

Als CARICOM-voorzitter zal het Surinaamse staatshoofd ook deelnemen aan de high-level discussion van de Atlantic Council. De dag wordt afgesloten met een bilateraal gesprek tussen president Santokhi en Csaba Kőrösi, voorzitter van de 77ste UN General Assembly.

Op woensdag 21 september zal president Santokhi namens Suriname, als eerste spreker, zijn statement maken tijdens het General Debate over de situatie in Haïti. Daarna zal de president als CARICOM-voorzitter de opening en sluiting doen van het Caribbean Partners Event, dat wordt gehost door Canada.

In de avond is het Surinaamse staatshoofd, samen met first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry, aanwezig op de receptie aangeboden door de Verenigde Staten in het American Museum of National History.

De laatste dag van de missie is op donderdag 22 september 2022. President Santokhi zal dan deelnemen aan de Leader’s Breakfast van de Alliance of Small Island States. Het staatshoofd zal een bilaterale ontmoeting hebben met de premiers van Aruba, Bonaire en Curaçao. Als laatste activiteit op de officiële agenda staat een receptie van de minister van Foreign Affairs van de Verenigde Arabische Emiraten.

De presidentiële delegatie keert op vrijdag 23 september terug naar Suriname.

19 REACTIES

 1. Wat een geweldig wereldleider is onze President toch! Hopelijk spreekt hij de wereld toe, om een voorbeeld te nemen aan het groenste land op aarde, Suriname! Men kan nog heel veel van hem leren, zijn regering heeft het allemaal goed voor elkaar en men wacht op het moment dat olie en gas uit onze bodem gehaald zal worden. Waaruit het Volk de welverdiende welvaart zal ervaren! Heel de wereld zal aan zijn lippen hangen en staan te trappelen om ons groen paradijs te mogen bezoeken. Nergens ter wereld zal men kunnen tippen aan zijn beleid. De orde, veiligheid, de infrastructuur, de sociale zekerheid, bedrijven van over de hele wereld die graag een kantoor willen vestigen in onze groene oase waar de natuur nog puur en ongerept is.

  Santhoki 4ever… Hahahaha
  gemodereerd

 2. Ik ben in de historie van Waterkant gedoken en ik kwam deze hele informatieve reactie tegen:

  realitymaster 26 november 2019 Bij 17:02
  @praserie
  Duidelijk dat je niet alleen pro prez bent, maar vooral persoonlijk anti CHAN en waarschijnlijk vol jaroesoe en haat naar ” zijn soort ” . Dit is precies het voorbeeld waarom het land niet 1 natie kan vormen, ongeacht welke president met de gevolgen tot nu en de toekomst voor hele bevolking. Dat is pas egoistisch tegen over je mede surinamers. Trots op jezelf? Of gaat het om likes? die kan je niet eten of je land vooruit brengen. Gebruik je tijd en energie voor ontwikkeling van het land ipv haat zaaien…

  ps Chan heeft iets meer vrienden:

  ERVARING / DUTY-SERVICE:

  – 1982-1984: waarnemend hoofd van de recherche-afdeling van Geyervlijt. [Rechercheur]

  – 1984-1985: tevens waarnemend politiecommandant van het district Suriname. [Superintendent]

  – 1985-1989: Hoofd van de recherche divisie van Geyervlijt en districtspolitie

  Commandant van distr. van Suriname. [Superintendent]

  – 1989-1991; Nationaal hoofdonderzoek

  – 1991-tot 2005: hoofd van de gerechtelijke afdeling van de politie [eerste assistent-commissaris voor politie / en tot 2005 politie-commissaris]

  – 2005-2010: minister van Justitie en Politie.

  – 2010 tot 2015; gekozen als parlementslid

  – 2015 tot heden; gekozen als parlementslid

  ANDERE VOORBIJE FUNCTIES:

  -LID VAN HET BEHEER VAN DE POLITIE
  -LID VAN DE PROJECTORGANISATIE VAN DE POLITIE
  -LID VAN DE SAMENWERKINGSRAAD TUSSEN SURINAME EN GUYANA
  -INTERNATIONALE POLITIE-COÖRDINATOR
  -INTERNATIONALE DRUGSCONFERENTIE [IDEC] COORDINATOR. [1992- tot 2005]
  -COORDINATOR VAN DE UITVOERING VAN DE JURIDISCHE WEDERZIJDSE OVEREENKOMST TUSSEN SURINAME EN NEDERLAND. [1996-2005]
  -POLITIE-INSPECTEUR, MIL. TRAINER POLITIE EN DOUANE [1997-1998]
  -PRINCIPEEL VERTEGENWOORDIGER VAN DE OAS / CICAD IN SURINAME [1996-tot 2012]
  -LID VAN DE NATIONALE ANTI-DRUGSCOUNCIL [1997-tot 2005]
  -LID VAN HET MULTI-EVALUATIEMECHANISME COMMISSIE VAN

  THE CICAD-MEM. [1998-2000]

  -LID VAN GEMEENSCHAPPELIJKE WERKGROEP DRUGS SAMENWERKING TUSSEN SURINAME EN VENEZUELA [2003-tot 2005]
  -COORDINATOR VAN SURINAMESE-FRANCO PROJECTEN VOOR DE INSTITUTIONELE VERSTERKING VAN HET RECHTSGEBIED. [1997-2005]
  VOORZITTER VAN DE IDEC-AFDELING CARIBISCH GEBIED [2001-2002]
  VICE STOEL VAN DE CICAD 2009-2010
  VOORZITTER VAN DE CICAD 2010-2011

  Onderwijs / opleiding:

  -1973-1976: MULO
  -1976-1978: ALGEMENEMIDDELBARESCHOOL [AMS]
  -1978-1982: NEDERLANDSPOLICEACADEMY [POLICE-

  INSPECTEUR TRAINING]

  -1983: MIDDEN MANAGEMENTTRAINING / SWECON / SURINAME
  -1985: DRUGSTRAINING / ATLANTA UNIVERSITY / BARBADOS
  -1988: INTERNATIONALE POLITIE OPLEIDING OP INTERN

  POLITIEBEDIENING / MESSINA / ITALIË

  -1989: DRUGSTRAINING / CICAD-RCMP / CANADA
  -1992: TOP POLITIEBEHEER TRAINING / PIOV /

  SURINAME

  -1993: FINANCIËLE & MANAGEMENTTRAINING / UNDCP /

  BARBADOS

  -1994: OPLEIDING MASTERPLAN ONTWIKKELING / UNDCP /

  BARBADOS

  -1994: TRAINING TIJDBEHEER / PROMPT / SURINAME
  -1995: LEIDERSCHAPSOPLEIDING / SURALCO / SURINAME
  -1995: PROBLEEMANALYSE-TRAINING / PROMPT / SURINAME
  -1995: ASSISTANT-PROSECUTER TRAINING / LEUSDEN /

  HOLLAND [HULP-OFFICIERSTRAINING]

  -1996: INTERPOL TRAINING / INTERPOL / BARBADOS
  -1996: CURSUS NATIONALE AUTORITEITEN VOOR DE

  ORGANISATIE VOOR VERBOD VAN CHEMISCH

  WAPENS / OPCW-DEN HAAG / CURACAO.

  1997: OPLEIDING DIRECTEURS CONFERENTIE / FLETC / USA
  1998: RIVERINE OPERATION CONFERENCE / CAMP LE

  JEUNE / NORTH CAROLINA, VS

  1998: HEMISPERIC DEFENSE STUDY / NATIONAL

  DEFENSIE-UNIVERSITEIT / VS.

  1998: OPLEIDING CHEMISCH WAPENCONVENTIE / BRASIL
  1999: TRAINING ZAKELIJKE CONTINUÏTEITPLANNING BCP] /

  SURINAME / TJON EEN HUNG-PRICE WATERHOUSE COOPERS.

  2000: DRUGSCONTROL SEMINAR / JAPAN
  2001: SEMINAR OVER DE CONTROLE VAN DE INTERNATIONALE

  BEWEGINGEN VAN BRANDWEERLIEDEN / TRININDAD EN TOBAGO

  2001: INTERNATIONALE BRANDWEERHANDEL

  SEMINAR / PUERTO RICO

  2003: OPLEIDING BESTRIJDING VAN COMPLEXE MISDAAD IN DE 21 ST

  EEUW / VERENIGDE STATEN VAN AFDELING JUSTITIE / OPDAT / BARBADOS

  2003: OPLEIDING ANTI-GELD OPLEIDING SUPERVISORS

  SEMINAR CALP / ANTIGUA EN BARBUDA

  2004: CONFERENTIE OVER TRANSNATIONALE MISDAAD / VENEZUELA
  -2004; IDEC DRUGS CONFERENTIE / PERU
  -2004: BIJWONEN VAN DE CONFERENTIE VAN MISDAADANALYSE / Nederland
  -2005: IDEC DRUGS CONFERENTIE / CHILI
  -2005: INTER-AMERIKAANSE DRUGS CONFERENTIE [CICAD] IN St. Domingo.
  -2005: CARICOM-MINISTERS VAN CONFERENTIE VOOR JURIDISCHE ZAKEN; BARBADOS
  -2006: 1 ST TRIPARTITE BIJEENKOMST SURINAME, NEDERLANDSE ANTILLEN EN

  ARUBA IN CURACAO

  -2006: ORGANISATOR VAN DE INTERNATIONALE

  DRUGSCONFERENTIE IN SURINAME EN 2 SND TRIPARTITE SURINAME, NEDERLANDSE ANTILLEN EN ARUBA

  -2007: 3 RD TRIPARTITE BIJEENKOMST SURINAME, NEDERLANDSE ANTILLEN EN

  ARUBA IN ARUBA.

  -2007: LUIDSPREKER OP DE OAS-CONFERENTIE IN JAMAICA “STRATEGIEËN

  OM DRUGSVERKEER IN HET CARIBISCH GEBIED TE BESTRIJDEN: HET GEVAL VAN SURINAME ”,

  BIJGEWERKTE ACTIVITEITEN:

  In de hoedanigheid van minister van Justitie en Politie woonde hij regelmatig de REMJA-vergaderingen, de CICAD-vergaderingen, de vergadering van ministers van Nationale Veiligheid in het Caribisch gebied, de Commissie juridische zaken van de CARICOM, de tripartiete vergaderingen tussen Suriname, Aruba en de Nederlandse Antillen bij, enz. En woon onlangs de regionale top over drugshandel en vuurwapenhandel en veiligheid bij in Cartagena, Colombia.

  Als parlementslid woonde hij van 2010 tot 2013 de WTO-conferentie in Geneve, de IPU-conferentie in Zwitserland, de Parlatino-veiligheidsconferentie in Colombia en Ecuador bij.

  Van 2012-2013 werd hij door de Organisatie van Amerikaanse Staten geselecteerd als expert om scenario’s te ontwerpen voor toekomstig drugsbeleid voor de politieke leiders van het westelijk halfrond.

  Ik was eigenlijk op zoek naar de naam van de puntjesman. Tegenwoordig heet hij Mul: volgens mij heette hij vroeger SCHIPPERS en toen kwam ik bovenstaand informatief bericht tegen. Vandaar.
  gemodereerd

 3. Wat een geweldige prestatie Chan. Her volk v su dienen is hinderlijke bijzaak. Nu ben je helemaal geslaagd. Ook n staatsman boi.
  Ga je schamen. .
  gemodereerd

 4. Drukke agenda voor velen.

  Na 2 jr zijn de wereldleiders bij elkaar, de wereld staat op zijn kop.
  Armoe als gevolg v covid.
  Een Oorlog die nog steeds woed en invloed heeft op verhoogde voedingsprijzen en grondstoffen (graan, gas).
  Klimaatverandering; tyfoons, storm, aardbevingen, overstromingen, miljoenen mensen ontheemd.
  Veel verschuivingen in de wereldtop.
  Vluchtelingenstroom, 600 per week in Nederland.
  Kortom, genoeg stof om te lobbyen en samen te werken, om de gezamenlijke problemen aan te pakken.

  Surineds die denken dat er dollars verdeeld worden op zo’n congres, zijn blijven hangen in de koloniale tijd.
  Er zijn duizenden ambtenaren die de grootste kostenpost zijn vh land, die moeten het werk doen namens de president. Zo werkt het.
  De overheid faciliteert en de burger participeert. Er zijn genoeg staatsbedrijven die niets presteren. De burger moet zelf productief worden.

  Die vorige was ook op de VN bijeenkomst. Die had geen flauw benul wat hij moest doen, zat daar als een grote lummel. De kosten? Verscheurd door adhin.
  gemodereerd

 5. Velen, mn. ndp-awaries en figuren met een racistische inborst leveren altijd veel kritiek op deze president. Een ding mag gezegd worden, wat didibrie in 10 jaar niet gelukt is, doet hij in 2 jaar. Hij gaat in gesprek met wereldleiders en zet Suriname duidelijk op de kaart!
  De meeste (ontwikkelde) Surinamers zijn zich ervan bewust dat hij mbt het uit te voeren beleid, aan alle kanten wordt tegengewerkt of gedwarsboomd. Zo heeft hij de reshuffle van ministers nog altijd niet kunnen uitvoeren omdat de vieze-plee-sident dwars ligt.
  Waarschijnlijk moeten de voorgedragen nwe. ABOP mini-sters een spoedcursus bestuurskoende en commoenicatie gaan volgen 🙂
  gemodereerd

 6. Ik heb het altijd al gezegd de bewondering die de rest van de wereld voor ZE Santokhi heeft, geniet hij niet in Suriname waar racisme en discriminatie de boventoon voert. ZE Santokhi handelt in het algemeen belang voor alle Surinamers en niet in het eigen belang zoals ten tijde van de fascistische dictatuur van de NDP. Kijk hoe ZE Santokhi erbij zit. Het harde werken heeft tot een vermagerd ZE Santokhi te zien. Welke president at zijn buik vol, bestal het eigen volk, liet honderden miljoenen naar het buitenland overbrengen door de Russen, heeft toegestaan dat een zgn. IMF opgeleide Suriname heeft mogen leegplunderen, wat overtuigd van de investeringen in uien en aardappels en knoflook. Liet drugscriminelen uit het buitenland in Suriname toe. Het was niet van het soort van ZE Santokhi toch ?
  Neen, ZE Santokhi is de enige die in staat is om Suriname vooruit te brengen alleen verwacht hij wel dat iedereen zijn steentje hieraan bijdraagt. Het geklaag dat het volk in armoede leeft en honger lijdt is niet de schuld van ZE Santokhi en ook niet van het buitenland.
  gemodereerd

 7. Boesskowtoe 20 september 2022 Bij 11:09

  ….. “Zo heeft hij de reshuffle van ministers nog altijd niet kunnen uitvoeren omdat de vieze-plee-sident dwars ligt…”
  *******************************************
  @@@Boesskowtoe … je bent te dom om promotie te maken … daarom zal je je leven in het bos politieagent spelen … voor pakira’s … pingo’s … tigri’s etc.

  Zouden alleen de mi-ni-sters van de Abop gereshuffeld moeten
  worden ????

  Waarom begint de Leugenaar van Lelydorp niet te reshufflen … de Witte Boord Criminele Abanies … van de Oranje Movement.

  Ramdin{dief} … Ramadhin{dief} … Sewdien{dief}… Mathura … de opgeblazen kikker van OW en de Leugenaar himself … een zooitje ongeregelden … mislukte politieke kuikens … moeten niet gereshuffeld … maar desnoods met “geweld” verwijderd worden.

  Lees hierboven: Ramdief … Ramadief … Sewdief !!!!!!!!!!
  gemodereerd

 8. Als Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi het plan van de IMF voor Suriname uitvoert, wordt hij weer gekozen tot president van de republiek Suriname van 25 mei 2025. Ook moet hij zijn oren niet laten hangen naar de grote kapitalisten van Suriname.

  Het gaat om het algemeen belang, het (inter)nationale.

  Het resultaat van de doelen vd IMF dat goed is voor Suriname moet gehaald worden. Het is in het belang van alle Surinamers en het zal zwaar zijn.

  De voordelen van zijn:
  – de corruptie en criminelen die op bepaalde posten zitten op de ministeries, parastatale bedrijven hun jaarrekeningen maken en deze gecontroleerd kunnen worden, enz. is dit ten goede van Suriname en de Surinamers. Het IMF is bezig al deze zaken van Suriname na te gaan, waardoor er zo lang ze aan het handje ve IMF lopen niet de gelegenheid krijgen om hun enige eigen belangen te behartigen. Ze worden uitgeschakeld door het IMF. Het gaat om goed bestuur en beleid, controle en verantwoording.

  Een andere voordeel hiervan is dat men de juiste houding leert en niet meer crimineel bezig kan en zal zijn. Dit zal Suriname ten goede komen en zal dit de ontwikkeling van Suriname ten goede komen. De algemene doelen van het land kunnen worden gemaakt en worden gecontroleerd, verantwoording af te leggen.

  Deze regeringscoalitie is de beste die de republiek Suriname sinds het statuut of vanaf 25 November 1980 tot 25 Mei 2020 heeft gehad. Er staat een instituut achter hen die nagaat of ze hun werk naar behoren doen. Ze worden gecontroleerd en moeten verantwoording afleggen.

  Hierdoor leren Suriname op de juiste wijze beleid te maken. Offers gaan gebracht moeten worden voor het algemeen belang en Surinamers gaan leren dat lenen niet de manier is om je leven in te richten. Voor je geld/inkomsten zal je moeten werken en geen rotzooi mee doen.

  paarse ddb, hoefdraad, ndp – kakkerlakken hebben Suriname in deze situatie van grote schulden met hoge renten bij binnen – buitenlandse crediteuren terecht laten komen. Zij hebben hun les niet geleerd van de periode voor de regering van El Vene die net als Chan nu keihard had moeten werken om Suriname weer omhoog te helpen en het leven beter was geworden. Vele volwassen Surinamers met 4 de klas niveau van denken en handelen zijn schuldig aan de huidige armoede en ellende en armoede. Als met in 25 mei 2010 weer de regeringscoalitie van El Vene de kans had gekregen zou Suriname niet zo in grote armoede en grote ellende zijn.

  Het ministerie van Financiën, van deze regeringscoalitie onder leiding van Z.E. Chan Santokhi is bezig om orde op zaken te stellen om met de buitenlandse ondernemingen waar Suriname grote schulden bij heeft met hoge renten te onderhandelen voor uitstel van betaling tot betere tijden en met de huidige valuta, bestuur, beleid, BTW, ervoor te zorgen dat het leven van Suriname het hoofd boven water houdt.

  Z.E. Chan Santokhi kan beter al zijn energie en tijd stoppen om de grote schulden met hoge renten bij crediteuren uitstel van te krijgen en de betalingen pas te doen in betere tijden en er zorg voor te dragen dat de bevolking het hoofd boven water houdt.

  De wijze les die Surinamers kunnen hebben geleerd van ddb, boefdraad, jenny simons, bouva, boefdraad, misikaba, parmesar, abrahams, enz, allemaal paarse kakkerlakken die aan zelfverrijking hebben gedaan is, eens, maar nooit weer, tenzij…

  De regeringscoalitie El Vene had het goed gedaan en toch werd hij afgestraft voor de domme massa van Suriname die door hun stem gedrag op ddb, ndp Suriname van 25 mei 2010 – 25 mei 2020 in grote schulden en hoge renten, grote armoede en grote ellende heeft gebracht. Nu zitten we erin en moeten deze schulden worden afgelost. De crediteuren willen hun valuta met zeer hoge renten hebben. Z.E. Chan Santokhi had de schuldeisers van nu in de periode toen hij in de oppositie zat een brief geschreven om ddb, boefdraad de grote valuta en hoge renten niet te betalen. De crediteuren zagen hun kans om met de vele en hoge leningen en zeer hoge renten valuta te verdienen. Zie wiens schuld het is dat deze schulden die toen en nu niet terug betaald kunnen worden.

  Zie op wie u op 25 Mei 2010, 25 Mei 2015 gestemd had, Verder de periode vanaf 25 Februari 1980 vanaf de staatsgreep van ddb, ea soldaten, regeringen Alibux, regering jules wijdenbosch en zie hoe Suriname toe telkens in grote schulden met hoge renten te maken had.

  Ik ben blij dat Suriname aan het handje van het IMF loopt. Als Suriname niet meer met vele en hoge leningen met hoge renten te maken wil hebben, zal men daarom verstandig moeten stemmen en weten wat goed is en wat heel fout is. Denkt u aan uw eigen leven en uw belangen, Het algemeen belang van Suriname, ook internationaal, uw trots en fatsoen, respect, eigen goederen, met uw borst vooruit wil lopen, schouders naar achteren getrokken en kin in de lucht, in plaats van een armoedzaaier te zijn.

  Het Volk kiest de leiders die het wil hebben. Kijkt u goed naar uw eigen leven en vraagt u zich af of u zo door het leven wilt gaan. U als volwassenen met het denkniveau vd 4 de klas lagere school niveau moet wel op zijn minst het verschil kunnen weten tussen goed en echt heel erg fout.

  Criminelen moeten voor vele jaren worden opgesloten, nadat de rechter ze dat vonnis heeft gegeven en al hun goederen, bezittingen, valuta, goud, hout, diamanten, domeingronden, rondhout, enz moeten weer in de boezem van het land terecht komen en aan de bevolking worden gegeven. Het is uw van u. Niet van dieven.

  Z.E. Chandrikaperkash Santokhi doet zijn uiterste best om Suriname weer internationaal goed in de regiokaart, Wereldkaart neer te zetten. Hij zal wel moeten uitkijken voor de haaien die hem omringen voor hun enige eigen belangen en kijken naar de (inter)nationale belangen van de republiek Suriname en het (gewone) Surinaamse) Volk.
  gemodereerd

 9. @Kwakoe van Helena Christina; Bedankt voor je nuttige bijdrage.
  De man heeft alles in z’n mars om welvaart en ontwikkeling te brengen, daar is geen twijfel over mogelijk.
  De krab-dagoe mentaliteit- en het neerkijken op de anderen vanwege hun afkomst onder Surinamers, staat elke ontwikkeling in de weg en maakt het land kapot!
  gemodereerd

 10. Deze grapjas gaat praten over goed onderwijs. Denkt hij dat men niet weet wat in Su gebeurt??
  De Sur die dom zijn kan je bedriegen, niet de wereldleiders kan je niet vr de gek houden. Nu zoekt hij geld van diaspora van USA. Bedelaar op hoog niveau.
  gemodereerd

 11. Papa jantje uit livorno u hebt helemaal gelijk,
  Ik was laatst in Suriname en ik heb de opmerking geplaatst dat de gemiddelde surinamer niet geschoold is of beter gezegd laag geschoold dwz lagere school niet afgemaakt.
  Heeft een geheugen van max. Een half uur.
  Is net als bij de brul apen als er 1 begint dan beginnen ze allemaal.
  gemodereerd

 12. @Kwakoe van Helena Christina 20 september 2022 Bij 09:53

  Je bent een hele belangrijke vergeten: opleiding tot verkapte christen door de christelijke bekeerder Harold Pultoo.

  Vele Hindoestanen denken nog steeds dat Santokhi een Hindoe is.
  gemodereerd

 13. “President Santokhi zal dan deelnemen aan de Leader’s Breakfast van de Alliance of Small Island States”.
  Wat moet de president zoeken bij Alliance of Small Island States?

  Suriname is toch geen eiland?
  gemodereerd

 14. ha ha ha , die konsensi , die cornelis , die mul , die debby , die chor ? , die zomaar ? ,,,, jullie zijn zo verdrietig he dat jullie afgod ddb nooit met wereldleiders kon spreken he , wel met dictators en dat zijn geen wereldleiders maar wereldvernietigers, maar jullie zullen wel niet wakker liggen dat de wereld vergaat he paarsen , jullie weten dat jullie warmpjes ontvangen worden in de hel van ddb
  gemodereerd

 15. Boesskowtoe 20 september 2022 Bij 14:39
  @Kwakoe van Helena Christina; Bedankt voor je nuttige bijdrage.
  De man heeft alles in z’n mars om welvaart en ontwikkeling te brengen, daar is geen twijfel over mogelijk.
  De krab-dagoe mentaliteit- en het neerkijken op de anderen vanwege hun afkomst onder Surinamers, staat elke ontwikkeling in de weg en maakt het land kapot!
  ===========================================

  Helemaal eens, met de krab-dagoe mentaliteit in mijn achterhoofd verder geen speld tussen te krijgen.
  Goed gesproken! Well done.
  gemodereerd

 16. Een indrukwekkende CV. Ik doe het Chan zeker niet na. Hij staat alom bekend als een studiebol en een slimme man.

  Naar aanleiding van de uitgebreide en indrukwekkende CV, neem ik toch de vrijheid om hem de volgende vraag te stellen, die hopelijk niet als offensief zal worden ervaren. Sterker nog, het is een informatieverzoek.

  Zijn er concrete, verifieerbare, positieve resultaten die dankzij u, voortvloeien uit de, door u beklede functies zoals omschreven in uw CV?

  Naast het produceren van een CV, moet die natuurlijk ook gevalideerd worden.

  ddb kan zijn CV bijwerken met de info dat hij 10 jaar pres van Suriname is geweest. Klinkt indrukwekkend, maar in zijn geval weten we het antwoord op hierboven gestelde vraag. bravo is van 2020 tot heden vp, voor hem geldt dezelfde vraag, maar het antwoord weten wij eigenlijk ook al.
  gemodereerd

 17. Santokhi doet zijn best om het land uit de sloppen te halen. Suriname is dankzij hem weer op de wereldkaart gezet. Het probleem is dat zijn coalitiegenoot de Abop geen betrouwbare partner is, Abop heeft connecties met de drugsbaron. Bravo is nu al bezig met de verkiezingen van 2025. Hij doet gevaarlijke etnische uitspraken wat voor een VP zeker ongepast is !!! Als Santokhi uitlandig is maakt hij geraffineerde racistische opmerkingen !!!!

  Als Bravo aan het woord is op tv of een ander medium, wordt hem vragen gesteld in het Nederlands, waarop hij met zijn steenkolen Nederlands probeert te beantwoorden en als zijn Nederlandse vocabulaire op is, stapt hij over op het neger engels !!!! Alsof het een verplichting is dat de doorsnee Surinamer neger-engels moet verstaan .Zelfs in de assemblee doet hij dat ook. Ik vraag me af of in het huishoudelijk reglement ook staat omschreven welke taal gebezigd moet worden in de assemblee ?????
  gemodereerd

 18. @@@Passant
  ….. ” De regeringscoalitie El Vene had het goed gedaan en toch werd hij afgestraft voor de domme massa van Suriname die door hun stem gedrag op ddb, ndp Suriname van 25 mei 2010 – 25 mei 2020 in grote schulden en hoge renten, grote armoede en grote ellende heeft gebracht….”.
  *******************************************
  @@@Passant … dezelfde … DOMME MASSA … gaat in 2025 de Leugenaar van Lelydorp en zijn dreamteam … vreselijk afstraffen … we gaan ze desnoods met “geweld ” wegjagen !!!

  Oranje Movement haalt nog geen 9 zetels … dat staat vast.

  Als jullie weer stemmen gaan bedelen … ding sma o jadyi oeno lek’ wan dagoe …. dus niet doen !!!!

  Jullie redeneren misschien: komt tijd, komt raad … m’e bar’ oeno !!!!!

  De Leugenaar van Lelydorp en zijn zgn dreamteam … kunnen down wat ze willen … overal bedelen om hulp … OEN NO WAN’ DING MORO … geen … PLANNERS, BOUWERS … het zijn MEESTER ABANIES.

  Tell me … who is the donkey-ass !!!!!!!!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.