Bankiers Vereniging staat achter genomen valutamarkt-maatregelen

7
US dollars

De Surinaamse Bankiers Vereniging (SBV) is reeds geruime tijd in overleg met de regering en de Centrale Bank van Suriname, over de stijging van de wisselkoers en maatregelen om deze af te remmen. Op initiatief van de regering wordt in een gestructureerde vorm hierover regelmatig overleg gevoerd, tussen de regering, de Centrale Bank, de bankiersvereniging en de vereniging van cambio’s. Het hiervoor opgerichte platform is op 4 augustus 2022 door president Santokhi geïnstalleerd en na deze datum al diverse malen samengekomen.

Ter bestrijding van de sterke stijging van de wisselkoers zijn de volgende maatregelen afgesproken en ook al in verschillende stadia van uitvoering:

 • Verkoop van vreemde valuta door deviezenbanken vanuit hun eigen reserves;
 • Verruimde retentieregeling van exportopbrengsten te verkopen door de deviezenbanken;
 • Verruiming van het omzetten contante naar girale USD’s door de Central Bank;
 • Verruiming van het aanbod aan vreemde valuta in de markt door interventie door de regering;
 • Nadere ordening door de Centrale Bank van de retentieregeling waardoor de deviezenbanken retentiemiddelen tegen vaste wisselkoersen moeten kopen.

De SBV onderschrijft volkomen het belang van een efficiënt werkende vreemde valutamarkt en een stabiele wisselkoers en heeft er vertrouwen in dat de getroffen maatregelen een positieve uitwerking zullen hebben op het beteugelen van de wisselkoers. De SBV wil wel benadrukken dat een stabiele en gezonde wisselkoers alleen te bereiken is in samenhang met evenwichtige fiscaal-budgettaire verhoudingen en een gunstige ontwikkeling van de reële economie, met name groei van export.

De SBV doet een beroep op alle betrokken partners om naleving van de gemaakte afspraken te waarborgen, zodat alle betrokkenen binnen hun specifieke taakstelling hun rol effectief kunnen blijven vervullen. Ook doet SBV een dringend beroep op alle vragers en aanbieders van valuta om speculatief handelen achterwege te laten. Ook het kopen van Surinaamse producten wordt aanbevolen boven geïmporteerde producten. Zo maken we samen Suriname sterk.

“Wij dragen allen bij aan een sterke SRD”, aldus de Surinaamse Bankiers Vereniging.

7 REACTIES

 1. bankiers vereniging , jullie houden ons voor de gek , wij zijn het slachtoffer van de hoge koers niet jullie paarse papzakken , jullie worden rijker en wij armer , maar het volk zal jullie straks gaan uitkleden en dan komen jullie erachter wat arm is en jullie naakt moet gaan bedelen
  gemodereerd

 2. Slap gelul.
  De koers gaat gewoon blijven stijgen.
  Wat dacht je van de zwarte markt.
  Goederen blijven duur dus wat heeft de bevolking aan de loze afspraken.
  Eerst overschot aan usd nu zijn ze nauwelijks te krijgen waar is de overschot dan gebleven .
  In de zakken van anderen.
  Blijf het volk maar belazeren jammer dat ze in mindere mate hun stem laten horen
  gemodereerd

 3. Het is niet de bankiersvereniging, maar de regering die genoemde maatregelen neemt, goed lezen! Zou me niks verbazen dat deze maatregelen i.o.m. de min. van Financien zijn genomen.
  Het effect hiervan komt niet van de een op de andere dag, maar heeft tijd nodig.
  Overigens zit er in de een na laatste zin in het artikel een belangrijke boodschap voor de Surinaamse gemeenschap… Oen no bai import sani, bai oeng eigi sani!
  gemodereerd

 4. @@@Wat … wat lul jij weer. Je doet alsof je verstand heb van economie. Je hebt al geen MOER … hoe armer kun je worden.

  Om een beetje rond te komen … moet je de achter…… van de Leugenaar van Lelydorp …. schoon….. !!!!!!!!!

  Wat de bankiersvereniging betreft … hou je gedeist !!!!!!!

  Zijn de leden van de bankiersvereniging ook paars gekleurd.
  Ben je soms kleurenblind … tenminste als je weet wat dat is.

  De trauma’s die je hebt opgelopen in de periode dat je Bouterse adoreerde … maakt dat je een niet te genezen trauma … aan hebt over gehouden.

  Ik zal m’n voelhorens uitsteken … iemand tegenkomen om je eventueel te helpen. Ik ben bang dat het … A HELL OF A JOB … wordt !!!!!!!!!
  gemodereerd

 5. Iedereen in dit land weet wie de grooste valutahandelaren zijn en die zitten in bij de partij van ZE Santokhi want daar is deze man te integer voor. Het zijn de fascisten binnen de NDP Beweging die voor een koersstijging zorgen en deze ook in stand houden. De namen zijn u bekend.
  gemodereerd

 6. Waar kan ik $1000 kopen?????
  Wat is de koers waarvoor ik het kan krijgen???
  WAT is net zo een idioot als de zoon van Leandro.
  Laatst was er een stuk in de west. Hoe de leugens van VHP ze hft geholpen om ht volk te bedriegen en nu schijtem ze. Leugenaar is moordenaar
  gemodereerd

 7. @@Papa Jantje uit Livorno … je bedoelt te zeggen dat de grootste valutahandelaren niet bij de partij van … de Leugenaar van Lelydorp .,. zitten … daar is hij te integer voor … zeg Jij.

  Jullie babadragende Oranje Movement …. likkers … zien alles … als het jullie uitkomt … Paars.

  Bij tijd en wijle zijn jullie allemaal blind … kleurenblind … vanwege ziekelijke adoratie voor de Leugenaar van Lelydorp.

  IK BEN GEEN Bouterse FAN … maar … jullie schuiven alles wat vandaag de dag FOUT gaat in de schoenen van Bouterse: alles wat deze Witte Boord Criminelen verkeerd doen is de schuld van Bouterse … als de Leugenaar van Lelydorp, vp Ramdin en/of één van de andere mi-ni-ster naast de pot {toiletpot} pist … is de schuld van Bouterse en de NDP. … de schuldeisers willen niet meewerken om de schulden te minimaliseren … is de schuld van Bouterse … Nederland wil de 19 milj. niet vrijgeven … de schuld van Bouterse … ik kan zo doorgaan tot sint jitte mus.

  Dit alles opgeteld moet ik dan concluderen?? … ondanks alles
  ” Bouta yu bidyi “. Je bent niet meer aan de macht … je komt ook nooit meer aan de macht … nog steeds … je invloed rijkt van Marow. tot de Coran. …. van de Atl. Oceaan tot de Zuidgrens.

  Babadragende Oranje Movement gat ….s … maak je borst nat … na 2025 … als er iets fout mag gaan … dan zal ongetwijfeld de Leugenaar van Lelydorp en zijn dream-team … de schuld krijgen. Niet onterecht denk ik dan !!!!!!!!!!!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.