Wisselkoersen baren president Santokhi ook ernstige zorgen

28
us dollars

De Surinaamse president Santokhi heeft zojuist een statement naar buiten gebracht, waarin hij aangeeft dat de wisselkoersen hem ook ernstige zorgen baren. Hij ging ook kort in op de retentieregeling* van 35%, die per vandaag ingaat.

Santokhi zei dat de Surinaamse regering gesprekken over de regeling heeft gevoerd met de Centrale Bank van Suriname en andere actoren binnen de financiële sector. De retentieregeling moet de druk op de USD doen afnemen, aldus de president die verder zei:

“Ik heb tot nu toe goede gesprekken gevoerd met onder andere het IMF, de IDB en de Secretaris-Generaal van de OAS. Het IMF heeft inmiddels ingestemd om te starten met heronderhandelingen over het herstelprogramma, dat door de economische ontwikkelingen in de wereld niet haalbaar is.

De wereld biedt perspectieven, maar door slechts samen te bundelen, kunnen wij nagaan wat wij voor de komende generaties kunnen betekenen”, aldus de president vanmorgen.

(*) Bij Algemene Beschikking van de Deviezencommissie van 26 juli 2022 met no. 224 is bepaald dat ten minste vijfendertig procent (35%) van alle opbrengsten die voortvloeien uit de uitvoer van goud, binnen vijf dagen na invoer van die opbrengsten, ten verkoop moeten worden aangeboden aan een deviezenbank in Suriname die correspondentrelaties heeft met buitenlandse banken, tegen Surinaamse dollars.

28 REACTIES

 1. Natuurlijk gaat het Chan zorgen baren. Je moest tijdens de verkiezingen het volk niet voor de gek gehouden hebben, om ze voor te houden dat de VHP de koers van SRD 7,20 vvro de US-dollar omlaag zou brengen. Het tegendeel heeft plaatsgevonden. De koers is nu met 400% gestegen Chanwa. Daarom zijn de Guyanezen nu kwaad inzake de toegezegde visvergunningen. Dat komt allemaal doordat de president populair wil overkomen en zomaar uitspraken doet.
  gemodereerd

 2. Alweer totaal NIETSZEGGENDE WOORDEN van de Leugenaar van Lelydorp. Wat hebben de Su. “TOM” en “JERRY” tijdens hun snoepreisje bereikt voor Suriname.

  Hoeveel … dollars aan daggelden … hebben de Leugenaar van Lelydorp en zijn souffleur VP Ramdin … gedeclareerd????
  Ook het totaal van de andere snoep reisjes die gemaakt zijn.

  De gemeenschap mag … moet … het weten. Het zijn toch belastingsgelden ?????
  gemodereerd

 3. De koers is tijdens het wanbewind van didibrie jarenlang kunstmatig laag gehouden, met zgn. goedkope dollars (bij Chotkhan) en leningen om dat te financieren. Alleen ongeschoolde Surinamers geloven in het bestaan van goedkope dollars. Evenals slecht bestuur, mismanagement en het kopen van uien een aardappelen voor een bedrag van 1 miljoen us dollar. Aan deze groep heeft didibrie knollen voor citroenen verkocht. Ze hebben het nog altijd niet door….en om ze zoet te houden kregen ze voedselpakketten.
  Dat de koers stijgt, heeft alles te maken met vertrouwen. Die is er gewoon niet. Mensen die het zich kunnen veroorloven, mn. ondernemers, zetten hun vermogen om in valuta.
  Veel vraag + weinig aanbod = stijgende koers.
  gemodereerd

 4. Ik voorspel dat veel cambio’s van valuta “beroofd” zullen worden. Ze gaan dan zeggen dat ze geen valuta meer hebben en op die manier de koers nog hoger op duwen.

  Chan en Bravo bakken er niks van, geen bokking, geen bara, geen roti, geen teloh, geen sowtu fisie, geen patat, nada.

  Zolang CORRUPTIE en NEPOTISME niet met de harde hand worden aangepakt breed binnen de samenleving gaat er helemaal NIKS gebeuren!!!
  gemodereerd

 5. Niemand kan in de toekomst kijken .
  Inflatie euro-zone 10-15%.ik snap niet dat mensen dit soort beloftes doen tijdens de verkiezingen en dat mensen het ook geloven. Maar goed ergste moet nog komen . Dus men kan zich al vast op voorbereiden . De regering moeten hun uitgaven op orde en transparant maken. Belastingen ook moderniseren
  gemodereerd

 6. Jij mag je koffers pakken en niet vr vakantie maar voor een enkelreis.
  In ieder geval de waardeloofste leugenachtigste pres die Su ooit hft gekend.
  De koers gaat nog hoger worden als de gelden van Staatsolie in jullie zak verdwijnd. Met al de begrotingsgelden hft geen enkele ministerie 1 ding gedaan..
  Troest dat Su in 2 jaar tijd met 8 jaar achteruit is gegaan.
  Dubai hft ons zoveel gekost, niets opgeleverd, al de buitenlandse tripjes, geldverspilling.
  Een Bibis minister, waardeloos.
  Een ambassadeur in nl, waardeloos.
  Ik praat niet over de rest. Nog nooit zoveel schurken in een regering gezien. Triest
  Geen enkel regeer plan
  gemodereerd

 7. Volgens mij was het: “ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.”.

  Dus over “Tom & Jerry en NIETSZEGGENDE WOORDEN” gesproken, what the F hebben jullie gepresteerd in het land anders dan het leegroven en achtergelaten in chaos en ellende?
  gemodereerd

 8. Volgens onze super econoom de viese vp. , na de andere econoom met 117 stemmen gaat morgen de koers dalen naar ?/
  gemodereerd

 9. @eigen+mening; in de periode 2018-2019 heeft China (onder de tafel) vergunning gekregen om binnen de Surinaamse territoriale wateren te mogen vissen. De Chinese vissersboten en trawlers hebben destijds flink huisgehouden, er was in de Suriname rivier van Braamspunt tot Domburg geen vis meer te vangen en met geen enkel aas, geen levende garnalen, kip of ander aas. De vangsten gingen rechtstreeks naar verder gelegen Chinese visverwerkingsboten Dat heb ik aan den lijve ondervonden. Het is laat in 2019 teruggedraaid Als fan van didibrie hang je niet graag z’n vuile was buiten. Idem voor houtkap in het binnenland, ik ben op mijn binnenlands vistrip richting Tibitie en Maratacca stukken regenwoud tegengekomen die helemaal weggekapt waren door Chinezen.
  Waarom praat je niet over deze zaken???
  Maar je bent gewend om met losse flodders te schieten en weet niet beter. Daarom ben ik hier om gasten als jou de oren te wassen met feiten.
  gemodereerd

 10. DE USD stijgt ten opzichte van alle major currencies in de wereld zoals de EUR/GPB/YEN etc.
  Het is dan ook zeer onwaarschijnlijk dat ons monopoliegeld stand zal houden, zeker met het wanbeleid dat door de heren wordt uitgevoerd.
  gemodereerd

 11. Wat de VP moet doen? Als de koers stijgt moet hij als een baboon in de boom klimmen en naar beneden springen als de koers naar SRD 2 zakt.
  gemodereerd

 12. eigen+mening en die m(l)ul , stelletje vieze vuile paarse nietsnutters , toen jullie baasje ddb en zijn partij snoepreisjes ging maken , en ook voor medische zorg naar cuba gingen omdat de zorg hier in Suriname niets voorstelde , hebben zij die reisjes uit eigenzak betaald , flikker op het Surinaams volk heeft alles moeten betalen voor die geldwolven , en op het laatst hebben ze ook nog de rest van de staatskas gestolen , laats ging die wijdenbosch nog naar Nederland voor medische zorg en wie heeft dat betaald paarse luiwammesen , ja wij het echte volk van Suriname , ze blijven stelen , maar straks zijn wij van hen verlost
  gemodereerd

 13. Hoeveel de president en consorten hebben uitgegeven, is niet relevant. Het gaat om het bereikte resultaat. De president vertegenwoordigt Suriname en is relaties die Suriname kunnen helpen aan het herstellen. Jammer dat hij een regering is aangegaan met kennelijk een crimineel. Dat werkt niet in het voordeel van Suriname. Nieuwe verkiezingen uitschrijven en lozen die gast.
  gemodereerd

 14. veel woorden, veel belofte, en totaal nog niets gepresteerd deze leugenachtige opvreter van surnaamse staatsgelden
  gemodereerd

 15. Sluit u alle casino’s, gambio’s, stuurt u alle nieuwe Chinezen, Turken, Marrokanen, Venezolanen, Brazilianen, Guyanezen, Haitianen, Cubanen, enz weg uit Suriname.

  Alleen bij banken mag er geld gewisseld worden, laat goud weer de dekking worden vd SRD. We hebben goud zat.
  gemodereerd

 16. Surinamers moeten nu niet lauwpie Henkie spelen.

  Dit zelfde gebeurde eind jaren ’80 / begin jaren ’90 ook al na een NDP regering !

  En nu weer zijn de Nationale Dagu’s, de valse profeten en de sissende slangen bezig om de vooruitstrevenheid te dwarsbomen !

  Dom-Suriname is A-nationalistisch !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 17. WAT 19 september 2022 Bij 20:17
  ….” ja wij het echte volk van Suriname , ze blijven stelen , maar straks zijn van hen verlost.”
  *************************************************
  Babadrager @@@WAT … wat en wie ben je eigenlijk.
  De ene keer bij je surinamer … dan weer ……….!!!
  Ik weet het ook niet meer.

  Oja … kande na wan bon{man papaja} priet’ yu … zal me niet verbazen !!!!!!!!

  @@@WAT … straks zijn wij van jullie … Witte Boord Criminelen van de Oranje Movement … VERLOST.

  Ik zeg het nogmaals … zal het vaker herhalen totdat het goed in je tonton zit @@@WAT: wat jullie babadragers te wachten staat is niet mals … Goslar als schuilplaats zal te klein zijn … wat geschreven is, is geschreven … wat gezegd is, is gezegd. !!!!!!!!!
  gemodereerd

 18. De camboi’s hebben vrij spel. Chan kan niets zeggen wNt zijn de sponsoren van VHP.
  Is een hele bende. De gelden van Staatsolie gaan op speciaal fonds van deze gasten.
  Waar vinden de cambio’s €€€ en vooral de $$$$$$$$????
  gemodereerd

 19. Die Chan kan zijn werk niet goed doen, zoals het hoort!! Hij wordt achter de schermen geterroriseerd!! Velen weten dat niet!!

  Je merkt ook wel! Als Chan uitlande is, hoe Brunsie zich opstelt en gedraagt!! En aan de andere kant wordt hij geplaagd door de partij van Bouta!!! Hopelijk dat een ieder hier wel achter komt wat zich intern afspeelt!! Chan is op hun pijpen aan het dansen!!
  Als de regering valt, wie gaat het dan doen?? Brunsie bankrover, Bouta met 40 rovers of Bouva en de Aardappel en uien alubaba weer??? Dan mag je Suriname op de marktplaats verwachten!! Of de Surinamers mogen de derderangs burger zijn onder de Chinezen!!
  gemodereerd

 20. Goud dekt al jaren geen enkele munt en dat zal ook niet meer gebeuren. Dus blijven dromen. We hebben goud en wie bezi het?????
  gemodereerd

 21. Lee-mang-sjorie, ook bekend als Chandrika weet geen raad meer met de koers Domme mensen moet je het land niet laten besturen.De chaos is compleet.
  gemodereerd

 22. Chan ongerust? Dan moet je mandaat teruggeven want dan ben je zomaar president, vraag aub hulp van Venetiaan toch en niet doen alsof je het kan en Brunsi gaat koers dalen. Dat moet ik nog zien. Zijn alleen woorden, dacht dat hij doctorandus was in wetenschappen, dus blijkbaar niet. Als NL die 19,5 miljoen terug geeft, kan er wat nog gebeuren want is niet hun geld.
  gemodereerd

 23. Rusland, China ea landen gaan goud als dekking van hun munt gebruiken.

  Let op!, want China is een Super Macht tot de zo veelste macht in de wereld. Niemand kan ze stoppen of tegen houden, wat ze gepresteerd hebben in 30’jssr tijd.
  gemodereerd

 24. mul en debby(robg) , wat dachten jullie dat jullie indruk maken vanuit de bijlmer , flikker toch op , jullie kop is nu al paars maar straks als de president weer in het land is wordt jullie koppen donkerpaars tot gitzwart , en hoe zal dat dan komen ??
  hunvrey , Nederland geeft die 19,5 nog niet terug , niet eerder dan dat alle paarse schurken het land zijn uit gekieperd , want ze weten als die 19,5 nu al terug gestort wordt bij de cbvs dan zal die paarse roemer direct het geld overmaken naar ddb , en dan komt het weer niet ten goede voor het echte volk he mul , maar paars zal zich verslikken , en hoe zal dat dan komen?? , en mul we zijn geen oranje maar wat dan , zal het rood , of groen , of zwart-geel zijn
  gemodereerd

 25. @Mul: je doet er goed aan om je biezen te pakken en weer naar tapse te gaan, want kraait met je verbaal geweld alleen onzin uit. Ga effe op google opzoek naar verbaal geweld als je niet weet wat het betekent. Je maakt daarmee totaal geen indruk hier op niemand, sterker nog ik krijg de slappe lach van domoren als jou :):):)
  if jou no sabi sa foe doe, go bro oto banti….en gwa tapse pe bereik no de so dati ie no kan wer oe ede dja,….joe….boesagoe!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.