Spoedoverleg en afspraken om criminaliteit Brokopondo gebied hard aan te pakken

8
'Politie gaat criminaliteit in het achterland hard aanpakken'
De vergadering afgelopen zondag (foto KPS)

In verband met de reeks van berovingen in het achterland van Suriname, met name in het Brokopondo gebied, is er zondag een spoedoverleg geweest met de Directeur Operationele Diensten de commissaris van politie Isaacs. Op de vergadering zijn verschillende strategieën besproken om de criminaliteit te ontmoedigen en aan te pakken.

Een dag eerder, op zaterdag 17 september was het weer raak te Brokopondo. Een groep van vijf mannen gewapend met jachtgeweren en vuistvuurwapens, heeft automobilisten overvallen op klaarlichte dag. Volgens verklaring van de slachtoffers, werden zij onder schot gehouden terwijl zij op de weg in hun voertuig reden. Na de beroving zijn de verdachten richting de Afobakaweg opgerend.

Op de vergadering waren verschillende top-politiefunctionarissen van de onderzoek recherchere en opsporingsdiensten van het gewest aanwezig. Afgesproken is dat het zero tolerance beleid ook in het achterland zal worden voortgezet.

Analyse van de berovingsgevallen in het Brokopondo gebied, laat zien dat onder meer ruw goud bij haast alle gevallen worden buitgemaakt van de slachtoffers. De politie werkt met man en macht om deze zaken op te helderen en de verdachten in te rekenen.

“De criminaliteit in het achterland heeft zeker de aandacht van de politie en de samenleving zal merken dat de politie keihard zal optreden. Preventief als repressief is de politie voorbereid om de criminaliteit in het achterland aan te pakken”, zegt de woordvoerder van het Korps Politie Surinamer Milton Bisschop.

8 REACTIES

 1. Er is reeds geruime tijd sprake van anarchie in dit gebied. Benieuwd hoe KPS denkt preventief als repressief op te treden. Daders in dat gebied achten zich ongrijpbaar. De vieze-plee-sident maakt zich ook niet druk om de rovers in z’n achterban. Preventieve aanpak:
  – Laat (zwaar bewapende) politie in burger die route regelmatig rijden Albina-Par’bo en vice
  versa.
  – zet drones in om het gebied in de gaten te houden en daders te kunnen volgen en op te
  pakken.
  – bij een gepoogde overval de daders, zonder pardon doorzeven (laat 1 leven en geef hem
  20 jaar celstraf om een voorbeeld te stellen)
  Het behoeft geen verdere betoog dat deze soort de grootste vloek is voor het land.
  gemodereerd

 2. Ai famiri, dus dat alweer die abanies die voor onrust zorgen. Dit zorgt voor nog meer onstabiliteit in Sur. Tijd voor om stevig door te pakken.
  Ik verdenk een belangrijke onrust stoker die deze zaken financiert, de criminele opa druga met zijn Heineken op een campingstoel voor het onafhankelijkheidsplein.

  Gado de wi fesi mang.
  gemodereerd

 3. Als de Geld Strooiende Hond en de Podiumtaal Sprekende Schurk niet meewerken, kan de politie het vergeten.
  gemodereerd

 4. Mooie woorden van dhr. Bisschop alleen vrees ik dat het bij woorden zal blijven. Het is en zal altijd dezelfde soort mensen blijven; te lui om te werken en te dom om te poepen. Misschien is het beter om deze mensen te leren om zelf goud te gaan delven alhoewel ik vrees dat dit te veel verwachtingen zal oproepen, gelet op hun dagoe mentaliteit.
  In mijn directe omgeving is de haat jegens deze mensen duidelijk hoor en zichtbaar. Eigen schuld zou ik zeggen.
  gemodereerd

 5. Criminaliteit in herl Suriname moet aangepakt worden. Al de wapens die zg gestolen zijn worden nu gebruikt om als idioot mensen te schieten en te beroven. Niet alleen in Brokopondo maar overal in Su.
  Wie kunnen we vertrouwen, geen gewapende macht in ieder geval. Heleboel figuren vzn de regering ook niet.
  gemodereerd

 6. debby (robg) , lul het zijn de wapens van jou liefje ddb die ingezet worden , hij wil toch oorlog voeren , meneer debby(robg) uit de bijlmer , als jij mee wilt doen met deze oorlog kom dan naar hier en meng je in de strijd , maar jij bangeschijter durft niet te komen he
  gemodereerd

 7. De paarse criminele moordenaar kakkerlak ddb en ndp paarse criminele paarse kakkerlakken zijn grote crimelele paarse kakkerlakken en een grote gevaar en bedreiging binnen een democratische rechtsstaat, maar de grote rovers criminele marrons van Brokopondo doen niet voor hun onder. Ze zijn beide een groot gevaar voor de openbare orde, veiligheid, rust, orde, houden aan wetten, goed gedrag, hoe hoort het eigenlijk? in een democratusche rechtsstaat. Het boslandonderwijs in Brokopondo, het oerwud van Suriname, het Christendom, eco-toerisme, enz daad hebben ze niets van geleerd. Nog steeds zo onbeschaafd als toen ze in de koloniale tijd vd plantages vluchten en kwamen roven en stelen in de nacht op de plantages en poep en in de magazijnen op de plantages.

  Zijn onbeschofd, deviant gedrag ( zie bordo, bravo, roven en stelen van domeingronden, in raad van commissarissen vd parastatale bedrijven, ik heb gKoud. ik heb hout, weten niet te praten zie aankondiging Rutte in DNA, enz, enz.

  Deze achtergestelde mensen zijn door de binnelandse oorlog tussen het leger onder het bevel van soldaat ddb en lijfwacht rode baret bravo vh jungle commando uit het oerwoud gekomen en denken met geroofd goud van Suriname aan hun lichaam, een kostuum aan te trekken, pruiken of vals haar dat ze hiermee de masza over treffen. Uit hun gedrag blijkt dat ze nog ver onder de maat zijn wat betreft de koloniale regels vd Surinaamse democratische rechtstaat.

  Deze mensen luitjes moeten met als dd paarse kakkerlakken op gewezen worden dat ze rechten hebben, maar dat er ook plichten, wetten zijn die ze niet kennen en nog veel te leren hebben. Sat er ook functies zijn, die voor hun veel te hoog gegrepen is. Is kan zweef tek taki, maar ie mas man fu hor in. Daar zijn ze nog lang niet aan toe. Laat ze wat meer aan hun scholing, ontwikkeling, enz gaan doen. Er moet daarom
  een wet voor hen gemaakt worde dar tot die tijd ze niet meer dan 2 zetels in de DNA van de republiek Suriname krijgen. Ook dat ze weer hun dorpen in het oerwoud aan de rivieren van Suriname terug moeten keren. Hierdoor zal de criminaliteit heel aterk vermindern.Verder dan het Stuwmeer mogen ze niet komen. Een pangie of paradijskostuum in het oerwoud is beter voor hun in de dorpen in het oerwoud dan een kostuum in Paramaribo op dit moment van hun ontwikkeling.

  Je moet eerst flink kruipen voor dat je recht op gaat staan en de rechtopstaande mens wordt die gekleed door Paramaribo kan gaan. Laat ze flink oefenen aan de regels van Paramaribo in het oerwoud.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.