President Santokhi ontmoet VN secretaris-generaal António Guterres

16
President Santokhi ontmoet VN secretaris-generaal António Guterres
Foto: Kabinet van de president van Suriname.

Na een reeks succesvolle meetings in Washington DC., vertrok president Santokhi op zondag 18 september naar New York. Daar zal hij de 77e Algemene Vergadering van de United Nations bijwonen en namens Suriname een toespraak houden.

Santokhi heeft gelijk na zijn aankomst in New York, een ontmoeting gehad met de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, António Guterres.

Tijdens de ontmoeting heeft de topman van de Verenigde Naties de samenwerking met Suriname, op het gebied van milieu, klimaatverandering en duurzame ontwikkeling herbevestigd.

De president zal ook verschillende meetings houden, waaronder een gesprek met de secretaris-generaal van de UN en een ontmoeting met de Surinaamse diaspora in New York. Ook in de hoedanigheid van CARICOM-voorzitter zal de president in New York een reeks meetings bijwonen en speeches houden. Eén daarvan is het lunch event van de Atlantic Council.

De president heeft een volle agenda tot zijn terugkeer, op vrijdag 23 september. Het uiteindelijke doel van de reis is het verder intensiveren van de relaties en samenwerkingen van Suriname met diverse landen en internationale organisaties.

16 REACTIES

 1. ZE Santokhi zet het land Suriname op de kaart. Wat heeft deze topper toch veel bereikt binnen twee jaren. Zo veel dat zelfs Afghaanse vluchtelingen uit Kosovo gehoord hebben van Suriname. Financieel is het land vooruit gegaan alleen merkt niet iedereen hoe goed het met Suriname gaat. Laten wij elkaar niet voor de gek houden als Suriname financieel niet gezond is, waarom wordt er zoveel in dit geïnvesteerd ? China, India, Brazilië, Holland, de USA, Brits Guyana, Denemarken, Frankrijk,. Duitsland. Dit alles dankzij deze volkspresident. AAaiii a sang hati fu taki maar zo is het maar net. Wat de fascisten in 10 jaar tijd gelukt is, lukte het de kolonisator niet in 400 jaar; nml. Suriname leegroven.
  Nooit meer fascisten aan de macht in Suriname !
  gemodereerd

 2. Dat is het enige goeie om steeds te poseren met wereldleiders. Inderdaad heeft deze regering Suriname op de kaart gezet. Dat zelfs de Afghaanse vluchtelingen niet naar Suriname willen komen, vanwege de schrikbarende criminaliteit.
  gemodereerd

 3. Chanwa, waarom geen hulp bij de bestrijding van de criminaliteit en georganiseerde misdaad?
  Dat probleem is jullie boven het hoofd gegroeid. Het is geen schande om hulp in te roepen om dat in te dammen. Amerikanen weten als geen ander, hoe te infiltreren in criminele organisaties zodat de capo de tutto capi op gepakt kunnen worden.
  Zolang je daar niets aan doet zullen investeerders- en toeristen wegblijven. Suriname blijft dan een roof- en narcostaat en komt nooit meer van dat imago af.
  gemodereerd

 4. Papa Jantje, in juli van dit jaar was Guterres op bezoek in Sranan in verband met de 43e Caricom vergadering, nu is Santokhi in Washington als voorzitter van de Caricom
  , onder die hoedanigheid komt Guterres bij hem op bezoek. Ik denk niet dat Guterres speciaal voor onze potros langs kwam. Maar goed je mag je punt maken. Trouwens het zou wel gek zijn als Guterres niks van Sranan af zou weten, hij is immers de voorzitter van VN, dus Sranan op de kaart gezet is wel een beetje te veel eer voor onze potros.
  Wat Santokhi wel slim heeft gedaan is de voorzittershamer van de Caricom accepteren, omdat hij wist dat hij dan in the picture zou komen te staan. De man houdt van zulke momenten.
  Hij kan zijn kleinkinderen vertellen en laten zien wie hij allemaal de hand heeft mogen schudden, prachtig tôg.
  gemodereerd

 5. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  En bij terugkeer van president Chandrika Santokhi, zal hij een enorme speech over zijn bezoek aan de VS houden in het DNA.

  En wat is het RESULTAAT?
  gemodereerd

 6. Beste Chan heeft u VN secretaris-generaal António Guterres verteld dat zijn boom in de Cultuurtuin kool groeit als en al uit de kluiten gewassen is.

  Verder successen toegewenst met uw harde werk in USA, Washington DC en in NY

  U bent de laatste redding in nood voor de bewoners van de Wilde Kust aan de Atlantische Oceaan. De Mangrove aanplanten worstelen en komen nu al boven de golven uit, maar het zeewater ziet er dreigend uit. Het water staat de Surinamers nader aan de lippen. We doen er alles aan en pompen om niet te verzuipen. ddb en criminelen hebben het land vernietigd en zichzelf flink verrijkt met valuta van goud, diamant, ronde boomstammen, grote buitenlandse leningen met hoge renten bij buitenlandse crediteuren en spelen de onschuld. Veroorzaakt chaos en hoopt dat het Surinaamse volk zich tegen de huidige regering keert en hij weer aan de macht kan komen, door steun van meer dan3/4 vd Surinaamse bevolking met het schoolniveau van een 4 de klas lagere school leerling.

  Leve:
  – Z.E. de president Chandrikaperkash Santoki van de republiek Suriname,
  – de huidige coalitie regering onder zijn leiding,
  – de coalitie in de DNA
  – Surinaamse Volk,

  Vertrouwen In Eigen Kunnen

  Laat de periode ddb en criminelen een wijze les voor de Surinamers zijn, eens, maar nooit weer, tenzij…

  Hoera, Hoera, Hoera!
  gemodereerd

 7. En wat levert dat de hardwerkende su burger op? NUUL KOMMA NADA. Die gaat r alleen maar op achteruit want die financieert deze komedie.. schandalig en schaamteloos.
  gemodereerd

 8. Dus deze “president” mag aan het einde van zijn zittingsperiode, hopelijk niet lang meer 1ding zeggen…….aii ik heb de wereld rondgereisd.
  Die man neemt het land over met een koers van 1 op 14 voor de $ en terwijl de koers blijft stijgen, is nu al 1 op 28, blijft hij reizen. Dus z.g. de banden met het buitenland herstellen, alsof dat nu “zoden aan de dijk zal leggen” voor onze economie.
  Deze man stoort zich aan God noch gebod en lijkt Oost-indisch doof te zijn.
  De huidige Surinaamse president staat lachend te poseren op foto’s met wereldleiders, want dat kon de vorige president niet, terwijl het volk dat hem daar gezet heeft het byzonder moeilijk heeft.
  De koers steeds omhoog, en de prijzen steeds omhoog. Wie zou hier “orde op zaken moeten stellen”? Eerlijk gezegd mijn bescheiden mening over deze president is….”Jullie bekijken het maar”. Wat kan azijn dus zuurder maken, eenmaal a pori k’ba!!
  gemodereerd

 9. @@ Papa Jantje uit Livorno … volgens mij heb jij … in hoogst eigen persoon … NAÏVITEIT … uitgevonden. Of is het dat je de Leugenaar van Lelydorp zodanig adoreer???? … dat mag.

  Het ontmoeten … op de foto met één of ander staatshoofd … met secr. gen. van de VN … in je functie als voorz. Caricom maakt dat, dat Suriname … volgens jou zienswijze … op de wereldkaart geplaatst is. Nu pas ???????????????????????

  Suriname staat steevast op de wereldkaart. Het is niet alleen de verdienste van de Leugenaar van Lelydorp. De voorgaande REGERINGEN hebben daarvoor gezorgd.

  Tell me … wat heeft het Suriname opgeleverd???
  De Leugenaar van Lelydorp kon bij terugkeer niet eens de pers fatsoenlijk te woord staan … laatstaan vertellen wat bereikt is.

  De Leugenaar van Lelydorp heeft slechts van enkele personen/ functionarissen … wat toezeggingen … die NOG BEWAARHEID moeten worden … meegekregen.

  Voldaan .. een kinderhand is gauw gevuld .. zijn de ple-si-dent en zijn souffleur vp Ramdin … teruggekeerd.
  gemodereerd

 10. cornelis en die eigen+mening , eindelijk zien jullie in dat deze president zich overal kan laten zien en met leiders kan praten , en deze president laat zich ook zien in het DNA , ha ha ha jullie president ddb kwam niet verder dan cuba en china en durfde niet naar het DNA te komen terwijl zijn partij de ndp de meerderheid had in het DNA , dus hij was bang voor zijn eigen volgelingen ha ha ha ,
  gemodereerd

 11. Die Guiterres is nog erger dan een zombie. Hij heeft de uitbreiding van de NAVO richting Rusland niet voorkomen en is direct verantwoordelijk voor de oorlog in Ukraïne.
  gemodereerd

 12. Suri’s be like!

  Komt er een prominent naar Suriname, dan zitten de rioolkranten dagenlang voor aankomst vol artikelen met als thema; “wat komt hij doen”.
  Is de persoon vertrokken same shit; “wat heeft hij meegebracht”. 🙄

  Dit doen ze met iedereen, ook met president Rutte.
  Vastgeroest in een stramien van ‘kolonialisme combi revo’. Eeuwig verwachten ze iets, wat een fucked up mentaliteit. En maar klagen dat de Hollander berekend is. Nou, de leerling overtreft de meester.

  Dat suri’s gastvrij zijn, is achterhaald, schrappen!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.