Veroordeelde Radj O. door Nederland uitgeleverd aan Suriname

19
Veroordeelde Radj O. door Nederland uitgeleverd aan Suriname

De in Suriname veroordeelde ondernemer Radj O. is vrijdag door de Nederlandse autoriteiten uitgeleverd aan Suriname. O. werd vorig jaar bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van 16 jaar.

Hij werd op 18 januari 2021 schuldig bevonden aan het invoeren van 488 kilo cocaïne op 13 maart 2018 in het district Saramacca. Een drugsvliegtuig dat toen werd onderschept, landde op een airstrip van een rijstbedrijf dat toebehoort aan Radj O.

O., die al eerder in verband met drugs was gebracht, zei dat hij hier absoluut niets mee te maken had. Kort daarna verdween hij waarna de politie een zoektocht begon en dit opsporingsbericht verspreidde.

Uiteindelijk bleek hij in Nederland te zitten. Volgens O. was hij niet gevlucht maar zat hij daar om gezondheidsreden. Hij dreigde met een schadeclaim tegen de Surinaamse overheid omdat hij ten onrechte zou worden gelinkt aan deze grote drugszaak.

Suriname vroeg daarna om de hulp van Nederland en de uitlevering van O. en hij werd in Nederland opgepakt en in detentie geplaatst. Afgelopen week werd hij uitgeleverd en onder zware begeleiding vanaf Zanderij naar Paramaribo gebracht.

In diezelfde zaak werden werden twee piloten aangehouden en veroordeeld tot 14 jaar gevangenisstraf.

19 REACTIES

 1. Eindelijk weer eens goed nieuws, MAAR …. hoezo ‘het onderzoek in deze zaak duurt voort’? Raj O. heeft bij verstek 16 jaar gekregen. Hij had niets met de lading te maken, maar is “om gezondheidsredenen” gevlucht als een dief in de nacht. Hij mag in zijn handen klappen dat hij nog niet gecrepeerd is. Hopelijk wordt de straf verdubbeld dan wat hij bij verstek heeft gekregen.
  gemodereerd

 2. Goed nieuws dat hij eindelijk terug is. Deze onderzee kapitein is een grote vis en moet nu zijn straf ondergaan. Zijn ziekte is al een straf. God slaapt niet.
  ZE Santokhi verdient weer een grote pluim dat hij drugscriminelen keihard aanpakt.
  Oeidaysingh een rijsthandelaar?
  Mi mars Papa !
  gemodereerd

 3. Zijn tijd van wegvluchten en medischebehandeling is voltooit.

  Hij zag problemen in zijn carrière in duigen vallen. Moet nu gedwongen gaan zitten.

  Hopelijk staat een medische team, voor hem gereed.
  Een goede advocaat, zal zeggen dat hij een brave man is, een vaderfiguur voor zijn omgeving.

  Komt tijd, komt raad????
  gemodereerd

 4. Waarom levert Su DB niet uit aan Nl? Er is toch een uitleveringsverdrag? Dan mag hij daar ook de 20 jr uitzitten.Snap niet dat Su zo draalt om die man op te pakken.Heeft hij soms een gouden pik?
  gemodereerd

 5. Kijk zo hoort het, deze criminele ratten moeten gewoon retour afzender!
  Wordt tijd voor een internationaal uitwisselingsprogramma van crimenelen tussen NL SR.

  Deze vieze plofkop dacht dat hij lekker veilig zat in NL, nu zal hij janken van ellende in zijn Suriname.

  Opsluiten en sleutel weggooien.
  En ook maar meteen al zijn bezittingen confisqueren, want met hard werken heeft hij niks verdient!
  gemodereerd

 6. Maak je over Radj O. geen zorgen, hij zal zijn straf mogen uitzitten in de Royal Suite van Santo Boma, niet op water en brood, maar op Borgoe Rum en Roti speciaal.
  gemodereerd

 7. Een reingeweten vreest geen aanklacht. Je mocht niet vluchten.Ben al veroordeeld.Mag je het tegendeel bewijzen.Succes.
  gemodereerd

 8. Radj O. heeft geen flauw idee hoe een airstrip, vliegtuig en drugs op zijn terrein terecht zijn gekomen, hij weet waarschijnlijk ook niets van de duikboot op de Coppename, waarvan de bemanning beweerde dat de boot van Radj is. Ik heb ook een terrein op Saramacca, maar ik heb nog nooit dit soort spullen spontaan op mijn erf zien ontstaan.
  gemodereerd

 9. Hij mag blij zijn dat hij naar suriname kan in de winter holland koude hel zonder olie en gas! Racisten politie in nl wordt het nog erger.
  gemodereerd

 10. In satoboma gaan ze hem inwendige onderzoeken op al zijn klachten.dus oediet en ook je mati dilip karma né sribi yere.
  gemodereerd

 11. @@@WAT … de grootste drugsbarons … lijken op je … in woord en daad. Ze vergiftigen de samenleving … maar … na Bouta o tyar’ a ning.

  Het wordt tijd dat je een salto maak nabij de brug van Domburg, na verloop van tijd wordt je opgehaald nabij Bosje brug.

  In jou geval heeft een goed verstaander … één letter … nodig!
  gemodereerd

 12. Wat zou Suriname denken van een tegengebaar. Er zijn twee tot meer dan 10 jaar veroordeelde drugsmokjelaars die we graag zouden opsluiten.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.