Politie en leger Suriname voeren veiligheidscontroles landelijk op

11
Politie en leger Suriname voeren veiligheidscontroles landelijk op
Foto: KPS

In het kader van het Zero Tolerance Veiligheidsbeleid, welk onlangs door het Korps Politie Suriname is afgekondigd, heeft de politie in samenwerking met het Nationaal Leger en andere veiligheidsdiensten op vrijdag 16 september rond middernacht de veiligheidscontroles landelijk opgevoerd. Daarbij zijn er in meerdere districten simultaan roadblocks gehouden.

In Paramaribo zijn er op diverse locaties bijkans 800 voertuigen gecontroleerd, waarbij er verschillende verkeersovertredingen zijn geconstateerd zoals het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs, verzekeringsbewijs en of keuringsbewijs. De politie heeft deze overtreders geverbaliseerd.

Ten aanzien van de gevallen waarbij de bestuurders geen rijbewijs konden tonen, zal op grond van art. 7 van de Surinaamse Rijwet in overeenstemming met de aangepaste wet hieromtrent een proces-verbaal worden opgemaakt. Daarnaast zijn er bestuurders aangehouden die onder invloed hebben deelgenomen aan het verkeer.

Ook is er kordaat opgetreden tegen bestuurders van wie hun voertuig slechts van een kentekenplaat was voorzien en bestuurders die de kentekenplaten van hun voertuigen hadden voorzien van de zogeheten mica platen.

Het Zero Tolerance veiligheidsbeleid zal onverkort worden uitgevoerd. Deze operaties met een landelijk karakter werd uitgevoerd onder leiding van de Directeur Operaties, Commissaris van politie Bryan Isaacs.

“Het handhavingsbeleid in de praktijk zal verder worden aangescherpt om het veiligheidsgevoel van de burgers te verhogen. We shall use all lawfull tools available to fight crime”, liet Commissaris Isaacs optekenen.

11 REACTIES

 1. Bordo de Money Hond rijdt al een tijdje rond met maar èèn kentekenplaat en elke politie agent kijk de andere kant op.
  gemodereerd

 2. Beste famiri, dit is een goed teken!!!! Ben ontzettend blij met deze actie.
  Graag blijven continueren en de manschappen goed betalen. Als het beleid en uitvoering goed afgestemd is zullen de abanies flink worden aangepakt.
  Natuurlijk friends & family ook direct aanpakken als ze abanie zaken doen!

  Gado de wi fesi mang.
  gemodereerd

 3. Er zijn gewoon veel te veel wetten. Voor zowat alles is er een wet. Straks komt ook de wet dat voorschrijft met welk merk toiletpapier je je billen moet vegen.
  gemodereerd

 4. Liever wat doodseskaders oprichten.En als deze hun werk goed doen dan pleit Nibte ze ook niet vrij.Van het hiernamaals is niet bekend dat iemand vandaar is teruggekeerd.
  gemodereerd

 5. Het bestrijden van roofovervallen en moord, lijkt mij meer nuttig dan deze actie.

  Maar is ook wel nuttig .
  De vraag is wat heeft het hoogste prioriteit.
  gemodereerd

 6. Doodstraf invoeren en drones inzetten en de politie en militairen goed betalen.
  Wat me zwaar irriteerd als de politie zware criminelen neer maait gaan mensen tekeer.
  gemodereerd

 7. Rond middernacht?
  Dacht dat men angstig was en thuis bleef.

  Hele goede actie.
  De politie mag in navolging vd Hollandse politie razzia’s houden in bepaalde buurten.
  Dit betekent huiszoeking op zoek naar guns, illegalen openstaande boetes etc.

  De suri politie heeft de burgers eerder verzocht om te participeren, dus het kan wel.
  gemodereerd

 8. harm jij bedoelt toch ook ddb met zijn familie en vrienden , en die kunnen ze toch direct oppakken die hebben alles wat los en vast zat gestolen en de staatskas leeg geroofd
  gemodereerd

 9. @sranan…deze aktie heeft zeker prio…de rovers en moordenaars nemen immer ook deel aan het verkeer MAAR……zolang de wetgeving in Suriname toelaat dat criminelen binnen de korste keren weer vrij rondlopen, zijn dot soort akties water naar zee dragen. als een dief wordt opgepakt en je vind een deel van ke spullen terug, mag dief naar huis….wtf!!.de duur van hun straf wordt dus bepaald op basis van wat je als benadeelde terug vindt en noet op basis van het feit dat is gepleegd. Hoe fucking krom is dat niet???
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.