Gerenoveerde glasvezelkabels van Telesur opnieuw gesaboteerd

11

Voor de tweede maal binnen een week hebben onverlaten de infrastructuur van Telesur opzettelijk beschadigd. Begin deze week werden fiber kabels van Telesur op de hoek van de Klipstenen- en de Wagenwegstraat doorgesneden. Het bedrijf werd in de nacht van 16 op 17 september wederom geconfronteerd met schade op dezelfde locatie.

De daders hebben dit keer de ondergrondse glasvezelkabels gesaboteerd. Dit nadat de bovengrondse kabels al eerder waren doorgesneden en gerepareerd. Vermoed wordt dat de saboteurs beschikken over informatie van het Telesur glasvezelnetwerk en daardoor sabotage wisten te plegen.

Als gevolg van deze handelingen zijn bedrijven, overheidskantoren en individuen in en rondom Paramaribo-Centrum opnieuw verstoken van adequate internetverbinding.

Sabotage op welk niveau dan ook, is strafbaar bij wet. Het onderzoek naar de daders is al opgestart door de justitiële autoriteiten. Aan de gemeenschap wordt gevraagd om -indien zij over informatie beschikt – deze met de autoriteiten te delen.

11 REACTIES

 1. Wat voor belang hebben deze criminelen er aan om
  de glasvezelkabels van Telesur te vernietigen?

  Wie zijn zouden deze criminelen kunnen zijn die zoals het er naar uit ziet kennis vd hoed en de rand?

  Zouden ze werknemers van Telesur van het internet zijn (geweest)? Zouden ze ontslagen zijn en hierdoor wraak willen nemen op Telesur hun werkgever?

  Zouden zij door iemand betaald zijn om dit uit te voeren? Wie zou dat zijn en welk belang zou die persoon er bij hebben?

  De glasvezelkabel is onderdeel van infrastructurele voor het internet tussen ondernemers, burgers, de overheid, (inter)nationaal en voor de maatschappij zeer belangrijk en is niet weg te denken. Wie zou er belang bij hebben om dit te ondermijnen? In oorlog tussen landen is dit nog te begrijpen, maar wie of welke personen hebben hier belang bij? Het moet komen uit het brain van een persoon/personen met criminele acties tegen deze regering, om chaos te creëren, mensen te kennen binnen Telesur die dit willen doen. Welke mensen zijn dit? Zouden er Telesur mensen die van de hoed en de rand van de glasvezelkabel met ontslag zijn gestuurd of worden gestuurd? Dit komt van inside mensen binnen Telesur, daar moet dit onderzoek zich oprichten.

  Let op!

  Damegambiet!?

  De personen die deze criminele daad hebben uitgehaald moeten bij Telesur afdeling/ infrastructuur glasvezelkabel gezocht worden. Ze hebben de opdracht van iemand gekregen die chaos in de maatschappij moet laten ontstaan, mensen kent die vd hoed en de rand van ITC, de infrastructuur vd glasvezelkabels af weten.

  Die persoon/ opdrachtgever wist ook dat Z.E. president Chan Santokhi in het buitenland zou zijn en er ook voor zorgen dat het contact met her thuis front verbroken wordt.

  Ik zeg laat men dezsecriminele daad in die hoek en personen/ opdrachtgever gaan zoeken.

  Damegambiet!?

  Welke werknemers van zijn bij Telesur ontslagen en willen op deze manier wraak nemen? Al de werknemers van Telesur moeten in de gaten worden gehouden en moeten worden gehoord door de politie. Ook als men weet welke politieke kleur moet men proberen te achterhalen. Dit kan niet moeilijk zijn.
  gemodereerd

 2. Gewoon een flinke beloning uitloven. Men wil chaos en wanorde in het land creëren. Vergeet niet dat de criminele NDP niet. Zijn leider moet zich straks gaan verantwoorden voor de rechtbank. Men is bezig met een scenario. Zo doorzichtig is het wel.
  gemodereerd

 3. Waren niet de beste van de klas
  Thuis ging het ook niet goed.
  Sabotage, misschien mollenstreken.
  Uitkomst is: schade en risico omdat te gaan zitten.
  gemodereerd

 4. Passant wie heeft hier de oorlog verklaard aan deze regering , ja die dronkaard ddb heeft dat gezegd toch tijdens een meting in ocer , dus ze moeten ook in die hoek kijken
  gemodereerd

 5. Ik ga ervan uit dat de bedrijven rond dat gebied over security camera’s beschikken toch??? Fo niet??
  gemodereerd

 6. Als telesur de kabel had gemaskt en weer netjes de tegels had gezet dan was het een stuk moeilijker.
  Maar telesur zijn ook rovers. 90% van de bevolking haat ze.
  gemodereerd

 7. En zo komt een land nooit vooruit. Ik heb mijn bedrijven, die geheel van het internet afhankelijk waren toch ook opgedoekt.
  Toen was er geen sprake van sabotage, maar van slechte internetverbinding.
  gemodereerd

 8. debby , jij bent blind he ,en paars doof he , gemaskt wat is dat dan , zeker paarse taal , en debby 90% haat jou lover ddb met zijn ndp , dat hebt jij goed gezien vanuit de bijlmer
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.