Home Nieuws uit Suriname President Santokhi ontmoet vicepresident Kamala Harris

President Santokhi ontmoet vicepresident Kamala Harris

13

De Surinaamse president Santokhi heeft deze week een meeting gehad met de vicepresident van de Verenigde Staten van Amerika, Kamala Harris en de Action Committee of Caribbean Leaders. De meeting vond plaats in Washington D.C. in het Blair House, ook wel bekend als ‘The President’s Guest House’.

Tijdens de meeting zijn rapporten besproken die door het Action Committee zijn samengesteld over drie onderwerpen: financiële ondersteuning, voedselveiligheid en energieveiligheid. De drie aanwezige CARICOM-leiders die zijn aangewezen als verantwoordelijken voor deze beleidsgebieden zijn: Mia Mottley uit Barbados, Irfaan Ali namens Guyana en Keith Rowley namens Trinidad & Tobago. 

Het doel van de meeting is het snel tot actie komen op de drie beleidsgebieden. Dit zijn voor de CARICOM dringende issues en de door Amerika geboden ondersteuning en samenwerkingen voor de regio van groot belang. Dit gaf president Santokhi ook aan in zijn speech in de hoedanigheid als CARICOM-voorzitter.

“Voedselzekerheid, energiezekerheid en toegang tot financiering zijn intrinsiek verbonden met het multidimensionale karakter van veiligheid. Ontwikkeling en veiligheid, zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De rol van de VS, als onze partner en bondgenoot, bij het aanpakken van bedreigingen voor de veiligheid, in de breedste zin van het woord, mag niet worden onderschat”, aldus Santokhi.

Het Surinaamse staatshoofd gaf verder aan dat de waardering groot is voor de Verenigde Staten die als sterke partner gecommitteerd heeft aan deze issues. De president sprak namens de CARICOM de hoop uit dat er concrete stappen mogelijk zijn op kort termijn en gaf aan dat de regio klaar is om zaken tot uitvoer te brengen.

Met de woorden “Het Caribisch gebied is toegewijd aan de eenheid die nodig is om te komen tot een sterkere regio”, sloot president Santokhi zijn speech af. 


13 REACTIES

 1. Het gaat er om wat het voor Suriname en de Surinamers in het bijzonder oplevert. Het gaat om het Surinaams belang.

  Daar gaat het om.
  gemodereerd

 2. DDB drink zijn biertje, rookt zijn sigaretje, en wenst dat hij in Chan’s schoenen kon staan
  gemodereerd

 3. Wat een big smile van onze potros.
  Ondertussen zit Lonnie, voorzitter van de Abop, de Commerciële banken en Gambio’s te dreigen met strenge maatregelen inzake de hoge wisselkoers. Wat voor zin heeft het om goede sier te gaan maken in het buitenland terwijl het in eigen land niet botert. Wij zijn bezig met het IMF programma, tegen heug en meug, maar toch, en in plaats dat men alle energie stop in het behalen van de deadline en de consequenties daaruit voor het volk draaglijk te maken, is men op tour. Geen wonder dat er maar half werk wordt geleverd, de ministers doen of mogen niks extra’s doen zonder de pres, die afwezig is.

  Zo’n klein land en de pres is ‘eeuwig’ op reis. Is hij potros of speelt hij voor potros.
  Wat levert deze reizen ons concreet op, behalve hele en halve toezeggingen voor in de toekomst. Dat wij veel bodemschatten hebben hoeven wij niet meer aan de grote klok op te hangen dat weten zij in het buitenland ook wel, ook zonder onze tussenkomst. Het is zaak dat de pres zijn energie beter kan inbrengen in Sranan om de grote problemen proberen op te lossen. Dat eeuwig gereis, hou toch op man, voorlopig na soso las ting.
  gemodereerd

 4. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  En toen president Chandrika Santokhi en de minister van BuZa terugkwamen in Suriname, konden beiden weinig iets vertellen in het DNA over de zaken die besproken waren tijdens het bezoek in de VS.

  Dus dat
  gemodereerd

 5. leuk en aardig , maar je gaat toch geen schurkenstaten steunen , als venezuela en cuba die duizenden burgers hebben omgebracht die tegen het regiem waren , of bent u dat vergeten president , want u vergeet ook telkens dat hier in Suriname vele burgers zijn omgebracht door het regiem van ddb , dus ons Suriname is ook een schurkenstaat, Amerika en Europa moeten stoppen met hulp bieden aan Suriname , pas als die ddb met zijn volgelingen verwijderd zijn

  en die hikmat mahawat khan is echt een boutist
  gemodereerd

 6. Volgens berichten in de media neemt niemand in het Witte Huis Kamala Harris serieus.
  Ik hoop niet dat Santokhi een aantal Afghanen tegen een miljoenen vergoeding heeft binnengehaald.
  Wat betreft zekerheid, er was nooit, is niet en er zal nooit zekerheid zijn inzake voedsel, energie en financiën.
  De allergrootste zekerheid die er is, is Spirituele Zekerheid: Dharmo Rakshati Rakshitah.
  gemodereerd

 7. 2 idioten die elkaar ontmoeten?
  en dat moet nieuws zijn?

  hoe ga je voedselzekerheid bieden als alle prijzen de pan uitrijzen?
  die dikke is gewoon een clown die alleen maar goede sier maakt met zijn slechte grappen
  sinds het begin heeft deze minkukel nog totaal niets voor het volk gedaan
  alleen corrupte criminelen onderhouden op diverse plekken in de regering inclusief zijn eigen criminele familie.
  het is algemeen bekend wie de 3 grootste drugsdealers van suriname zijn
  1 van de redenen dat die bolle bouta nog steeds niet vast zit
  dus lazer op met je domme nieuws over de bolle volgevreten idioot die totaal nergens geschikt voor is
  gemodereerd

 8. dit land heeft geen president en een regering
  maar een clown en een circus
  met dit soort figuren gaat het nooit wat worden met suriname
  suriname ligt aan het infuus en gaat langzaam dood en neemt de hele bevolking mee in zijn sterfreutel
  gemodereerd

 9. @ Jaichand
  18 september 2022 Bij 04:21
  De allergrootste zekerheid die er is, is Spirituele Zekerheid: Dharmo Rakshati Rakshitah.

  Onzin! De spiritualiteit vult geen hongerige magen. Je bent weer aan het lobbyen voor je geloof. Niet doen want in Hindoe India lijden miljoenen honger.
  gemodereerd

 10. Doe maar wat aan de roofovervallen in Suriname. Het schrikt de vakantieganger af en komen ze niet. Het is een mond op mond reclame voor Suriname. Is schande.
  gemodereerd

 11. Dat het niet botert in eigen land hebben te danken aan die paarse opperrat DDB. Die heeft het land opgezadeld met 120 leningen van in totale waarde 3.2 miljard dollar!!!!
  Een deel is in zakken verdwenen van die bolle rat boefdraad en niet te vergeten de grootste schurk van het land DiDiBri.
  De huige president probeert met man en macht die loden last van het land op te lossen. Maar dit gaat natuurlijk niet direct lukken, immers 10 jaar wanbeleid ga je niet oplossen in 2 jaar. En dan heb je ook nog een flapdrol als vice president die een IQ heeft van een druif waar je dus ook niks aan hebt, want niemand in het buitenland wil hem ontvangen laatstan onderhandelen enof oplossingen aandragen. Naar het buitenland gaan lukt overigens sowieso niet, want meneer staat op de Interpol lijst. Lees, de huidige president staat er alleen voor!!!!

  Wat de huidige president doet is alleen maar goed, netwerken, hulp krijgen van bevriende sterke landen, die economisch sterk zijn.

  Eerlijk is eerlijk, zie je DDB op audiëntie gaan bij de vicepresident van US?? NEEEEEE, die mensen nemen die DiDibri niet eens serieus, laatstan uitnodigen.

  Mensen laten we deze president steunen, en niet de grond in boren.
  gemodereerd

 12. Zolang de fascisten van de NDP, racisten en fascisten en mede lopers als Hooghart, Parmessar en Makoe rondlopen, zal het nooit goed komen met dit land. Het beste is om genoemde personen politiek monddood te maken. Dan pas zal er rust en stabiliteit zijn.
  gemodereerd

 13. doewopwop , jij wilt zeker weer de landverrader en moordenaar ddb weer aan de macht hebben , echt jij zal wel een paarse schijtluis zijn en jij volgevreten paarse papzak zal straks het vagevuur tegemoet zien , ja de hel van ddb zal jou warmpjes onthalen
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mobiele versie afsluiten