Zuid-Korea waarschuwt landgenoten in Suriname na ophef over Netflix serie

19
Zuid-Korea waarschuwt landgenoten in Suriname na ophef over Netflix serie
In de serie is ook couppleger, moordenaar en drugsdealer Delano te zien, die legerleider is.

De Zuid-Koreaanse ambassade in de Venezolaanse hoofdstad Caracas, die ook verantwoordelijk is voor het diplomatieke contact met Suriname, heeft onlangs een verklaring uitgebracht gericht aan hun landgenoten in Suriname. Dit vanwege alle ophef rondom de nieuwe Zuid-Koreaanse Netflix-serie Narco-Saints.

In Suriname is men niet te spreken over bepaalde zaken die aangehaald worden in de serie over een Koreaanse drugsdealer in Suriname. Zo is in het begin van de eerste aflevering al te zien dat beweerd wordt dat de helft van de Surinaamse bevolking betrokken zou zijn bij drugsactiviteiten.

Fictie of niet het gaat om het creëren van een negatieve perceptie, was de strekking van de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken Albert Ramdin.

Hij gaf maandag aan dat er mogelijk juridische stappen zullen volgen. Kort daarna kwam de verklaring van de Koreanen gericht aan hun landgenoten waarin wordt gesteld: “We veronderstellen dat Koreaanse burgers in Suriname enorm bezorgd zijn, nu de serie Narco-Saints wordt uitgezonden. Uw veiligheid is onze grootste zorg en daarom zal de ambassade er alles aan doen om uw veiligheid te garanderen.”

Zuid-Koreanen in Suriname moeten extra uitkijken. Mogelijk lopen ze gevaar door Surinamers die boos zijn over de nieuwe Zuid-Koreaanse Netflix-serie schrijft De Telegraaf hierover.

19 REACTIES

 1. De waarheid komt altijd hard aan. Natuurlijk is Suriname een narcostaat geworden mede verwijtbaar door de fascisten van de NDP. Men moet niet over het hoofd zien dat Bouterse samen met Graanoogst alle faciliteiten heeft geschapen voor drugstransport en drugshandel. Zogenaamd is de Surinamer in zijn eergevoel gekrenkt maar waarom eigenlijk? Het is niet anders of denkt de Surinamer werkelijk dat de penose uit Columbia, Turkije, Marokko hier voor het Surinaams eten zit?
  Nee Koreanen jullie hebben het goed gezien.
  gemodereerd

 2. Wat een onzin. Allereerst moet men eerst weten wie Koreaans is. Voorzover bekend is er maar 1 Koreaans restaurant in Suriname, moeten die nu plotseling gaan vrezen voor een aanslag?

  Laat me niet lachen. Bovendien is niet het land Zuid-Korea “schuldig” aan een verkeerde weergave van Suriname maar de PRODUCERS en scriptschrijvers van de Narco-saints serie.

  De Koreanen hoeven echt voor niks te vrezen in Suriname.
  gemodereerd

 3. Niet de helft vsn de Surinsmets. Wie drugs doet met de koreanen of niet kan me geen hol schelen mr mijn familie doet geen drugs.
  Jullie wachten als de serie er is om te reageren. Labiel
  gemodereerd

 4. Het klopt helemaal , heel de wereld wist al van Delano=moordenaar en drugsdealer en in Suriname veroordeeld voor 20 jaar cel en in Nederland 11 jaar voor drugs. De bankrover is ook veroordeeld waarom maakt Suriname hierover druk??
  gemodereerd

 5. Whahahaha, en terecht!

  Suri is een narcostaat met een ex-pres als drugsdealer, die zonder enige gêne, veelvuldig in beeld wordt gebracht door de suri media, want dat is normaal.
  Plus heeft enkele weken geleden een expat in het holst vd nacht moeten vluchten voor zijn leven. Gekruisigd door de broer ve bankrover, die aantoonbaar 5.2 miljoen heeft gejat en toch de gelegenheid krijgt om een contract voor een veerverbinding v enkele miljoenen euro’s zonder aanbesteding te tekenen.
  Enough material.
  Koreans Run!

  Bibis, je klacht werkt averechts. Nu worden mensen gewaarschuwd voor suri. Ook terecht, want het kan zomaar gebeuren dat je wordt ontvoerd bij aankomst op de luchthaven en vermoord in de bosjes wordt gevonden.
  gemodereerd

 6. Vroeger, als opgeschoten jongelui, zijden wij tegen elkaar als wij mot hadden met een Koreaans/Japans type (voornamelijk vissers), Luku bung nanga deng mang diesi, bika ding mang diesie na soso karate mang, maw, kijk uit want het zijn karate vechters. Wij zijn altijd op afstand gebleven bang voor een karate schop. Wij gingen ervan uit dat elke Koreaan of Japanner een karate vechter is. Zal het tegenwoordig nog zo zijn. Als wij nog bang zijn hoef de Koreaanse ambassade zich geen zorgen te maken, ook de Koreaan aan de Mahonylaan niet.
  gemodereerd

 7. In Colombia of Brazilie had men deze filmmakers aan de hoogste boom opgehangen. Maar met Suriname is alles mogelijk. Het land is maar een kleine, nietige en zwakke speler in het wereldgebeuren.
  gemodereerd

 8. Een film is fictie. De Sranang mangs weten niet wat fictie s eerder begrijpen ze friktie.
  Minister wat een domme reactie op een film / serie. Dus alles wat in een film gebeurt is dus waarheid volgens deze minister.
  Minister je geeft me loesbere mang, als je niets weet of wilt begrijpen shut the F .. up
  gemodereerd

 9. Delano en zijn NDP hebben een paradijs voor drugs geschapen in Suriname. Het is een feit. Alle bewijzen kunnen dat staven .
  De NPD is een criminele-en destructieve organisatie geweest en is nog steeds in Suriname. Onder leiding van een moordenaar met al zijn hondse adjudanten in het parlement. IN het DNA.
  gemodereerd

 10. robg alias debby , die zuid Koreanen en de chinezen , columbianen hier zijn vrienden van ddb met zijn ndp drugshol samen hebben ze ervoor gezorgd dat Suriname doorvoer land is geworden voor alle soorten drugs voor de gehele wereld , en deze regering beschermd al die klojo’s , zitten alle kopstukken soms hier aan de drugs , ja dan stelen ze ook om aan drugs te komen
  gemodereerd

 11. Dit vind ik wel grappig.
  Vroeger keek ik veel naar cowboys films.
  En waren altijd de Mexicanen die uitgebeeld werden als bandieten.
  Als Mexico krietiek had,weet ik niet.
  Dan heb je ook de vele crime series en crime documentaire over de VS.
  Russen bijvoorbeeld worden meestal uitgebeeld als terrorristen en spies enz.
  Met andere woorden,het is een gewoonte van filmmakers om mensen uit te beelden op een bepaald manier.
  gemodereerd

 12. Pff onzin!!! Veel suries kennen t verschil niet eens tussen zd koreaans, nrd koreaans, thais, japans pff we kennen ze allemaal als chinezen dus please!!!
  gemodereerd

 13. Narcos; serie over Pablo Escobar.
  Gefilmd in Columbia. @robg, klopt niet wat je zegt. Columbia heeft nooit een klacht ingediend.
  Zullen we ook Hollywood en Bollywood aanklagen…. of de la Para met zijn schuttingtaal of de suiker die goedkoop was.
  Ooh ja mocro is sranan tongo, klaag maar de mocro maffia aan, omdat ze de ‘taal’ gebruiken 🙄, zitten ook suri’s in die serie.

  De overheid moet onmiddellijk stoppen om bij elke klacht v paars, een onderzoek te starten. Jullie maken jezelf wereldwijd belachelijk en jagen investeerders en experts weg.
  Waarom?
  Omdat je alles doet wat paars “schreeuwt”.
  Wie is nou de baas. Ook mahinder en ginger laten zich opjutten. Nu blijkt alle slm-ophef voor niets te zijn geweest. Erken dit en stop hiermee!
  gemodereerd

 14. In Bollywood films zijn de good guys altijd moslims en de bad guys zijn altijd Hindoes.
  Mullas en padre zijn altijd zo heilig en Hindoeheiligen worden steevast afgebeeld als criminelen en verkrachters.
  Als je weet door wie deze films worden gefinancierd, dan is dit geen verrassing.
  gemodereerd

 15. Het is niet leuk dat Suriname in de serie wordt neergezet als narcostaat. Maar laten we eerlijk zijn. Suriname heeft dit beeld zelf gecreëerd. Een veroordeelde drugscrimineel die 2 termijnen van 5 jaar tot president is gekozen en daarnaast ook een veroordeling tot 20 jaar wegens meervoudige moord. De huidige VP is ook een drugsveroordeelde en een veroordeelde bankrover. Het land Suriname moet eerst zelf in de spiegel kijken en zich dan pas afvragen of het reden heeft om boos te worden. Gezien de tijd waarin de serie zich afspeelt, is er geen reden om boos te worden. Suriname zou er goed aan doen de drugsveroordeelden uit te leveren. Dan pas zou Suriname zich geloofwaardig maken tegenover de wereldgemeenschap.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.