In water aangetroffen lichaam is van Robbie Grootfaam (77)

16
Aangetroffen lichaam is van Robbie Grootfaam (77)

Het lichaam dat donderdagmiddag werd aangetroffen op deze plek in het bos (foto), nabij mast 54 aan de Afobakaweg in Suriname, is van de vermiste 77-jarige Robbie Grootfaam. De familie heeft zijn lichaam geïdentificeerd, zegt een familielid tegen RTV Rijnmond. Het stoffelijk overschot is in beslag genomen.

De heer Grootfaam was vier dagen spoorloos, nadat hij afgelopen zondag met vliegtuig vanuit Nederland op Zanderij aankwam. Daar liep hij verward de luchthaven uit, terwijl zijn vrouw bezig was hun koffers van de band te halen.

Buiten sprak hij nog even met een buschauffeur waarna hij naar een grasveldje liep, richting de uitgang van het vliegveld Zanderij. De laatste plek waar hij werd gesignaleerd, is een dorpje zo’n tien kilometer bij het vliegveld vandaan.

Donderdagmiddag terwijl men aan het zoeken was, kwam er rond 13.00u een melding binnen dat er een lichaam was aangetroffen in een ondergelopen zandput. Na intensief onderzoek bleek het te gaan om het lichaam van de vermiste Robbie Grootfaam.

De vermiste Rotterdamse Surinamer werd in het water van de zandput aangetroffen en had alleen een onderbroek aan. Hoe de man daar terecht is gekomen is een groot raadsel en wordt door de Surinaamse politie onderzocht.

Een wachter in de omgeving verklaarde dat hij de man een paar dagen geleden had zien baden bij het water. Hij had hem daarna niet meer gezien.

16 REACTIES

 1. Verschrikkelijk nieuws voor de nabestaanden. Triest dat men voor vakantie hier naartoe komt en dan op zo een manier te overlijden.
  gemodereerd

 2. Gaat hij naar Su om vakantie te vieren eindigt hij in een ondergelopen zandput met alleen een onderbroek aan.Wat is hier allemaal aan voorafgegaan?
  gemodereerd

 3. En zijn koffer en andere kledingen dan??? Heeft die man zover gelopen en wat at hij en waar verbleef hij die aantal dagen??? Waar zijn al zijn bezittingen ect.etc.? Ik vermoed het ergste, gelet op wat er allemaal plaats vindt in SU in de richting criminaliteiten. Pak de buschauffeur en voel hem aan de tand!!
  Het kan niet zo zijn, dat hij zomaar daar naar toe is gegaan!! Iemand zal zeker wel iets op zijn kerfstok hebben!! Uitpluizen de hele zaak tot de bodem!! Camera beelden zullen zeker wel zijn!! Maar goed even afwachten wat er uit d bus komt na politioneel onderzoek!! Het is toch wat!! Hij gaan even voor zijn oudere jaren beetje genieten in zijn ziek zijn en dan bekoopt hij met zijn dood!! En dan zegt een ieder!! Switi Sranag! De Paradijs! nou!! loop naar je moer!! Moro kondre de ete sa bung 100x moro Sranang pe yu kan de moro veilig!! Het is een hel die je opzoekt in Suriname!! Overal roven, beroven, niet veilig zijn, kisi platta owru naki ect. etc.. LET wel!! kom niet met, dat er overal gebeurt dit soort dingen!! WEL ik heb hier over SU en wat de anderen doen in andere landen, dan zijn dat hun dingen!! Denk eens er over na!!! en hou je niet voor de gek!!
  gemodereerd

 4. Wiep ding , kom niet naar su dan een last minder ..blijf in holland hoor mi boi..en bemoei je niet met ons land ..
  gemodereerd

 5. een duidelijk dementerende man alleen laten op zanderij? come on. zijn vrouw wist toch dat hij dementeerde?
  gemodereerd

 6. Wist die wachter niet dat er naar hem gezocht werd dan?????? Leest hij geen nieuwsberichten?
  gemodereerd

 7. Lezen en begrijpen wat er geschreven staat schijnt bij sommigen een probleem te zijn. Lees goed wat er geschreven staat alvorens een commentaar te plaatsen.
  1. De man was verward (a no ben de normaal)
  2. Zijn vrouw was bezig de bagage op te halen toen hij naar buiten liep.
  Voor de rest moeten we maar het resultaat van het onderzoek afwachten.
  gemodereerd

 8. @@ lul !! Lul, Lul niet als een Lul!! Je lust wel de hollandse Euro toch of niet!!! Trouwes SU is niet van jou en ook niet jouw vader!! Su is voor een ieder LULLO!!
  gemodereerd

 9. @@Errol Mantouri ! Volgens mij heeft die wachter geen geld voor toiletpapier, laat staan krant!! Natuurbladeren is het voor hem ideaal denk ik!!
  gemodereerd

 10. Lul lust de Euros de dozen en de achtergelaten kleding, wist niet dat je geen commentaar mag hebben als je niet in Suriname woont, wordt elke dag erger met de criminaliteit
  gemodereerd

 11. @Wiep-Ding Blijf toch in je eigen land als je su zo onveilig vindt? Je wilt niets over andere landen horen, maar klaagt we dat su onveilig is.
  gemodereerd

 12. @@Xllx ! Xllx , ik hoop niet dat jij de volgende slachtoffer bent in welk vorm dan ook!! Anders dan wil ik jou horen kraaien/kakelen in welke taal je dat doet!! Ik ben geboren en getogen in SU en dat mag je best weten!! Als je mijn bijdrage ziet wat ik lever in de gemeenschap van SU, dan is het jou jaar salaris. Alleen hoop ik niet dat je een uitkering trekker bent of leeft van de gemeenschap en ook mijn geld!! En als je ooit een hulp gehad hebt van Holland, dan ben je een ondankbare Awarie!! Dit alles geldt ook van je maatje Lollo die ook lult als jij!! En als ik klaag dat SU onveilig is, dan is dat terecht!! of ben je blind?? Volgens mij wel en niet zo’n beetje ook!!
  gemodereerd

 13. Mijn condoleance aan families en vrienden
  Sterkte allemaal wat een verdriet om je man /vader/opa zo moeten verliezen wat een harde klap nog maals heel veel sterkte en kracht de komen de dagen 🥺🙏🏽🙏🏽🕯️🕯️
  gemodereerd

 14. @Wiep-Ding
  Wanneer zou je Suriname wel bezoeken? Als het land floreert?
  Je bent een kaolo lafaard die je land in de steek laat en zit te kijken hoe het ten onder gaat. Je bent een nep- Surinamer en gaat erg ziek worden als je 1 poot op Surinaamse bodem zet.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.