Amerikaanse ambassade in Suriname hanteert koers van SRD 28 voor US$

14

De Amerikaanse ambassade in Suriname hanteert ingaande vandaag een koers van SRD 28 voor de US-dollar. De ambassade meldt dat zij volgens de regelgeving geen wisselkoers kan hanteren die lager is dan de officiële koers.

De koersen stijgen dagelijks in het land. Volgens verschillende economen weten de Surinaamse monetaire autoriteiten geen raad mee, gezien het feit dat zij erbij staan en ernaar kijken. De Centrale Bank van Suriname (CBvS) had stabilisatie van de wisselkoers en rust op de valutamarkt beloofd, maar daarvan is niets te merken.

De cambiokoers voor de aankoop van USD was donderdag tussen de SRD 27.40 en 27.60 en werd tussen de SRD 27.90 en 28 verkocht. De euro werd tussen SRD 26.30 en 26.50 opgekocht en tussen de 26.75 en 26.80 verkocht.

De koers bij de CBvS voor de US-dollar bedroeg donderdag SRD 27,403 voor aankoop en SRD 27,792 voor verkoop. De euro aankoop was gesteld op SRD 26,446 en verkoop SRD 26,751.

Volgens de economen zullen de koersen blijven stijgen. De vraag naar girale valuta is momenteel groter dan het aanbod. Naar zeggen van importeurs is er daardoor een schaarste van veel basisgoederen en producten in het land.

14 REACTIES

 1. En de president verspilt meer $$ aan zn reis naar USA. Gaat over Venezuela en Jaïti praten. Praat over Suriname die je naar de klote hebt geholpen en dat er dagelijks mensen zelfmoord plegen.
  Kijk naar de $ prijs en hoe Sur pinaren.
  gemodereerd

 2. Dit geeft aan hoe zwak de financieel/economische positie van Suriname is. De Amerikaanse Ambassade blijkt veel machtiger te zijn dan onze CBVS door eigendunkelijk de koers van de Amerikaanse Dollar in Suriname te bepalen op 28 srd door een pennenstreek. Dit doet me denken aan de jaren 70 toen de Arabieren de koers van de Amerikaanse dollar konden beïnvloeden.
  Suriname , ik weet en heb alle begrip voor de ellende die de vorige regering voor jullie heeft achtergelaten.
  Bouterse heeft nog steeds een grote bek doch de meest imbeciele figuur moet nu toch eindelijk gaan inzien dat het militair regime gezorgd heeft dat Suriname een achterstand van zeker 40 jaren heeft opgelopen op alle gebieden en dat je dat niet binnen 5 jaren kan wegwerken.
  Dank je wel Bouterse CS voor deze ontstane situatie.
  gemodereerd

 3. Chan au set teng .zelf de Amerikaanse Ambassade gelooft niet meer,dat au set teng 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣💵💵💵💵💵💵💵💵💵
  gemodereerd

 4. Je loopt in Paramaribo rond en je ziet dat grote delen van de stad er verwaarloosd bij staan.Een groot aantal huizen is onbewoond.Mensen kunnen de huur niet meer opbrengen of men is door economische factoren gevlucht naar het buitenland.Santoki heeft er een grote puinhoop van gemaakt.Ook Marc Rutte kan zijn van niet afremmen.
  gemodereerd

 5. En nogsteeds heb je een paar zielen die het falen en onkunde van de liegende Chan proberen te ontkennen door naar de vorige regering of Bouterse te verwijzen. Die vlieger gaat niet langer op. Chan is een mislukkeling dat is nu wel duidelijk. Vhp had en heeft geen enkel plan, ze hebben geen enkele ontwikkelingsvisie, geen beleid, niets en nogmaals niets.

  Zie maar hoe Chan door Rutte in eigen land voor schut is gezet, niemand respecteert een leugenaar ,zo is het altijd geweest en zo zal het blijven.

  Chan en brunsie gaan blijven zitten tot de oliedollars gaan vloeien om goede sier te maken.

  Slimstemmers dank jullie wel met de keuze om Suriname in een hel te veranderen.

  Een ambassade die zijn eigen koers bepaald in je land, is toch het ergste wat je als regering kan overkomen. Chan heeft niets meer te zeggen hij staat onder curatele van IMF/ Amerika.

  Blijven jullie maar ontkennen en verwijzen naar Bouta. De massa kunnen jullie hier niet meer mee misleiden. Chan onbekwaamheid staat open en bloot. Als hij niet verlost wordt, word het erger, Mark my word.
  gemodereerd

 6. Wat een stel onzinnige commentaren t.a.v. het hanteren van srd 28 voor de dollar door de Amerikaanse ambassade. Wat zou de koers volgens jullie dan moeten zijn. Kijk om je heen en luister. De realiteit is dat de koers nu hoger is dan srd 28 voor de dollar. Wat een onnodige
  ophef. Praat liever over de prijzen in de winkels.
  gemodereerd

 7. Simpel. De koers wordt bepaald door de stand van de economie. Geen enkele overheid kan met een pennestreek de koers omlaag brengen. Dit is het resultaat van 10 jaar NDP dat nog nasuddert. Weten jullie nog dat gezegd werd dat als de VHP de verkiezingen zou winnen, de koers omlaag zou gaan omdat ze samen met de cambios te koers zouden bepalen. Niets is minder waar gebleken. De koers kan alleen omlaag door inspanningen van alle Surinamers om harder te werken en te produceren voor de export. Anders krijg je een kunstmatige situatie die keihard terugkomt.
  gemodereerd

 8. Corupte Brunswijk en Chan

  De familie van die Neger en Koelie zit in de Top
  Want,moeten ook eten zegt die B O S N E G E R
  Presteren doen ze niet. Luie kutnegers jawel dit noem ik geen Broeders,boefdraad dat zijn ze

  De Ambassade van de yankee trekt de $$Naar beneden opdat wij die niet meer kunnen ophoesten net als de Euro,slechts ons zure Surigeld is nabij evenals de Bedelstaf
  Gelukkig kan ik mijn familie steunen anders was het gedaan
  gemodereerd

 9. Ik kan mij nog goed herinneren dat onder de fascist Bouterse de koers 23 Srd was, vele winkeliers hun potjes pindadakaas mengden met menselijk uitwerpselen, er goede sier gemaakt werd met de aanleg van de Highway Delano Bouterse en miljoenen verspilling terwijl voor het volk niks gedaan werd.
  Deze regering zet in ieder geval gezondheidsposten op, bouwt in het binnenland scholen en geeft iedereen de kans om iets voor dit land te doen. Behalve de Afro die liever steekt en steelt dan een bijdrage aan dit land te leveren.
  Ik zeg waar het op staat. Deze regering vecht tegen de zware criminaliteit en drugshandel. Mijn God onder de fascist was Suriname nu een terreurstaat geworden. Hoe zouden de Amerikanen hebben gereageerd? Ik vrees door Suriname plat te bombarderen met de fascisten van de NDP.
  gemodereerd

 10. Ik blijf het zeggen, het aantal Cambio’s reduceren tot nul en de officiële commerciële banken hun werk laten doen. Er is geen controle over de handelingen die de Cambio’s doen. Ze beconcurreren elkaar helemaal kapot en stuwen zo de koersen omhoog.
  gemodereerd

 11. RobG 16 september 2022 Bij 13:06
  “…Santoki heeft er een grote puinhoop van gemaakt. Ook Marc Rutte kan zijn van niet afremmen.”
  =========================================

  Hahaha, yu tak wan lo k@, en ook tu yu bigin gagu kba…”Ook Marc Rutte kan zijn van niet afremmen.”
  gemodereerd

 12. Santoki kan beter met Imf en Vs weer gaan onderhandelen vandaag 28 usd morgen 30 usd dan wordt de situatie nog erger! Alles wordt onbetaalbaar in su.
  gemodereerd

 13. robg jij loopt in Paramaribo ha ha ha , ja drugs snuiver jij bedoelt zeker de bijlmer het bolwerk van aanhangers van ddb waar jij robg en debby en sandra en pony zitten op een bank in het bijlmerplein tegen over l..l. en de I.G niets te doen en volgende week weer naar de gemeente gaan om je hand op te houden , in Amerika zal jullie het niet overleven ha ha ha
  gemodereerd

 14. Kijk waarom schelden. Profiteer van het systeem. Ga speculeren.
  Gratis Advies!!!
  Hoe? Je weet toch dat de valuta’s steeds meer in waarde stijgen omdat de SRD elke volgende dag in waarde daalt.
  Als je dus over voldoende srd’s beschikt, moet je een deel gebruiken om op de zwarte markt valuta’s te gaan kopen en deze bewaren voor slechte of misschien betere tijden. En op het moment dat het beeld omkeert (valuta’s dalen in waarde doordat de SRD in waarde toeneemt) moet je het omgekeerde doen door de valuta’s om te zetten in SRD. Als dit op grote schaal gebeurt bestaat zelf de mogelijkheid de koers van de SRD te beïnvloeden.
  Dit is een variant op de economische wet “Bad money always drives out good money” en niet zo risicovol als investeren in meneer Roep van weleer.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.