Afghanen: liever niet naar Suriname vanwege hoge misdaadcijfers en slechte economie

36
Afghanen willen liever niet naar Suriname vanwege hoge misdaadcijfers

De Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken Albert Ramdin heeft een bericht vandaag in The Wall Street Journal bevestigd, dat Amerikaanse functionarissen met Suriname in gesprek zijn om een groep Afghanen die op een Amerikaanse basis in Kosovo worden vastgehouden, naar Suriname te sturen.

Volgens de krant is er hierover een aftastend gesprek gevoerd met Suriname en zou ambassadeur Marten Schalkwijk bevestigd hebben dat Suriname aan het overwegen is om medewerking te verlenen. Er zal een team worden ingesteld om de verdere besprekingen te voeren, aldus de krant.

Het gaat om vluchtelingen die niet voldoen aan de eisen om in de VS te worden toegelaten. De krant sprak ook met de groep Afghanen die in Kosovo wordt vastgehouden maar die ziet het plan niet zitten. De Afghanen zeggen zich zorgen te maken over het plan om hen naar Suriname te sturen, vanwege de misdaadcijfers in het land en de slechte economische situatie.

President Santokhi heeft donderdag 15 september gesproken met de minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten van Amerika, Antony Blinken. Het is niet bekend of dit onderwerp ook tussen de twee is besproken.

36 REACTIES

 1. Die Afghanen willen gewoon in Europa blijven of naar USA.
  Hebben ze ook Netflix daar in Kosovo, misschien hebben ze Narco-Saints gezien…
  gemodereerd

 2. Hoe meer zielen hoe meer vreugde toch??? SU is en prachtig land wordt er gezegd, dus welkom in SU!!!!
  gemodereerd

 3. Volgens mij zitten we in Suriname ook niet te wachten op vluchtelingen uit Afghanistan, al was het maar omdat we geen flauw idee hebben hoe Afghanen in elkaar steken. Voordat je het weet hebben we een paar Taliban fanatiekelingen ertussen zitten, die Sjaria wetten willen invoerrn in Suriname en we hebben zelf al genoeg betweterige godsdienstfanaten zoals Bisschop Stevi Wonderdoener in Suriname rondlopen.
  gemodereerd

 4. Ten eerste: willen we ze niet hebben, we hebben al zoveel problemen en deze mensen zijn multingatraumatiseerd en hebben veelal een doodswens en ten tweede: look who’s talking.
  gemodereerd

 5. We hebben het al moeilijk genoeg hier in sur….we kunnen niet nog meet gebruiken…..suri kan niet eens voor zn eigen mensen zorgen…..we hebben al genoeg cubanen en haitianen hiet….gelukkig willen die afganen niet nr su…..
  gemodereerd

 6. Ik begrijp het niet het land draai al niet en dan toch overwegen om vluchtelingen op te nemen. Sur kan denk ik zeker een groot geld bedrag hier voor krijgen. Anders zou ik niet weten waarom ze dit zouden doen. Er zijn genoeg plekken in de wereld waar die Afghanen terecht kunnen liever niet in su met deze groepering zet je de deur weer open voor andere dingen. In Suriname leven alle godsdiensten vredelievend zij aan zij en dat moet zo blijven. Dat is mijn mening. Laten ze eerst voor hun eigen volk zorgen en niet zomaar iedereen het land in laten. Mensen die Amerika niet in mogen worden niet zomaar geweigerd . En dat soort mensen worden dan wel in su gedumpt waar zijn we mee bezig??
  gemodereerd

 7. De Afghanen hebben het goed gezien. Wij willen ze ook niet. Waarom heeft USA niet aan Guyana gevraagd ze te nemen. Is Su de vuilnisbelt.
  Chan en zn idioten verkopen het land voor alles en iedereen. Chan weet dat hij niet in Su blijft na 2025
  gemodereerd

 8. Waar is de Surinaamse regering mee bezig? Ze kunnen de eigen criminelen niet aanpakken en nu willen ze ook de Taliban erbij hebben. Doe toch normaal man!!!
  gemodereerd

 9. Het is onduidelijk waarom ze in Kosovo vastgehouden worden. Hebben ze het etiket Talibanstrijders of terroristen opgeplakt gekregen? Zijn het economische vluchtelingen? En waarom vragen de VS aan Suriname om medewerking en niet Kosovo ? Raar hoor en bovendien zo vies om nazi moordenaars en oorlogsmisdadigers een veilig onderkomen te geven zijn de VS niet geweest.
  Vraag is ook hoe de Afghanen weten hoe misdadig Suriname is. Opmerkelijk!
  gemodereerd

 10. @Henkes:
  Gevoelsmatig is dat ook mijn primaire gedachtegang.
  Daarnaast is het schijnbaar ook goed nieuws dat de Afghanen dit plan niet zien zitten, maar in feite zal dat op een ander niveau voor hen bepaald worden.

  In de internationale wereld komt het erop neer dat er in de marge van grote conferenties of bijeenkomsten wordt gelobbyd. Regeringsleiders of afgezanten bespreken issues en vragen om gunsten of steun in ruil voor een wederdienst. Dat noemt met reciprociteit. Doe je dat niet, dan wordt je op een (zachte) diplomatieke manier geboycot en buitengesloten. De goodwill ben je dan kwijt.

  Onderstaand een voorbeeld:
  Ondanks het feit dat het Nederlands leger een tekort aan personeel en materieel heeft, zijn Nederlandse militairen altijd van de partij als als er ergens in de wereld een missie plaatsvindt. De steun wordt in de marge aan de Nederlandse politiek gevraagd en het wordt een agendapunt in het Nederlandse parlement. De uitkomst is altijd (met wat theatraal/functioneel) gemor positief en het verzoek wordt gehonoreerd. Dit om te voorkomen dat de Nederlandse exporteconomie wordt geboycot of dat grote orders/opdrachten in het buitenland worden stopgezet.

  In het kader van reciprociteit ga ik ervan uit dat Suriname dit verzoek inwilligt.
  De belangrijkste vragen zijn:

  # Wat levert het Suriname op?
  # Hoe groot is de groep Afghanen?
  # Wat is de samenstelling van de groep? (Zijn het gezinnen, prima.) Alleen mannen, nee.
  # Is er capaciteit voor een degelijke begeleiding en monitoring van de groep?
  # Waar/ hoe wordt de groep gehuisvest? Liever niet geclusterd, de enige voorwaarde is dat gezinnen intact blijven. Bij het clusteren van de groep ontstaat er een enclave, met alle nare gevolgen van dien. Bijvoorbeeld, integratieproblemen enz.

  Zo zijn er ongetwijfeld nog meer kritische vragen die door de knappe koppen in Suriname gesteld zullen moeten worden.

  Tot slot: Na het recente debacle met betrekking tot de Haitianen, zal er weinig begrip zijn bij de bevolking. De regering zal alles uit de kast moeten halen om dit op een begrijpelijke manier uit te leggen aan de bevolking. Niet alleen in DNA, maar ook in de media of d.m.v. informatiesessies. Als dit weer stiekem wordt doorgedrukt dan zijn de rapen gaar.
  gemodereerd

 11. Heel de wereld en ook de Afghanen wist al van Delano=moordenaar en drugsdealer en in Suriname veroordeeld voor 20 jaar cel en in Nederland 11 jaar voor drugs. De bankrover is ook veroordeeld Ze hebben gelijk, liever niet naar Suriname.
  gemodereerd

 12. AI famiri, de Afghanen klagen steen en been, alsof hun land beter is!!!!!!!!!!!!!!
  Suriname is 100 x beter dan Afganistan! Maar zulke lieden mogen ze gerust terugsturen naar land van herkomst.
  gemodereerd

 13. Ze hebben gelijk. Zelf vluchtelingen zien dat ze niet naar Sur moeten.
  Sur is vuilnisbelt.
  Eerst Haïtianen nu deze.
  Bibis en chan en schalkwijk hebben niet alles op een rij. USA wilt ze niet, wat kan ons dat schelen. Miljonairs em biljonairs houden ze wel.
  gemodereerd

 14. geef de Afghanen eens ongelijk……wie behalve uiteraard de ***** Surinamers zelf, zou dood willen worden gevonden in Surimaribo…..
  gemodereerd

 15. Waarschijnlijk staat hier een vergoeding tegenover, maar ik vind het niet humaan om over de hoofden van vluchtelingen geld te maken.
  Doen ze hier ook, das vvd-style. Er zijn ondernemers die stinkend rijk worden dankzij de vluchtelingen. De overheid betaald alles, van hotelverblijven, voeding, kleding, scholing, inburgering, tot oso’s, mieles, en straks winterjassen etc.
  Meanwhile beland jan modaal bij de voedselbank.

  Stuur ze naar dubai, geld zat.
  gemodereerd

 16. Wij hebben al genoeg criminelen waarom moeten deze klootzakker erbij ??? De meeste Afghanen zijn geen
  lievertjes, de meesten zijn oorlog misdadigers.
  En wij hebben al genoeg moordenaars, en oorlog
  misdadigers. Later werden ze zelfs President, en (Vieze)
  president. Er komt ook veel coke uit dat land, misschien
  zit er een big bos erbij. En wij hebben ook al meerdere big
  coke dealers in Su.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 17. De Afghanen toelaten is een goed idee.Zij zijn bekend met het telen van de papaver.Kunnen wij naast coke doorvoer ook nog de heroïne van eigen bodem exporteren.US dollar probleem opgelost.
  gemodereerd

 18. Dit zal Suriname, nog meer ellende leveren.
  Van de rijstvelden, willen wij geen papavervelden.

  Suriname, zal wel financiënen ontvangen, voor de zakkenvullers.
  En de criminaliteit zal met sprongen omhoog schieten.

  Regering, wees wijs en zorg tenminste voor onze veiligheid.
  gemodereerd

 19. De VS wil ze dumpen in Suriname in ruil voor wat dollars. De wanhopige regering van Suriname zou weleens kunnen toehappen.
  Bouterse zal wel blij zijn, want deze heren hebben kennis van papaverteelt.
  gemodereerd

 20. Dit project gaat zeker niet door als het Suriname geld gaat opleveren.
  Waarop is mijn mening gebaseerd?
  Dit doet mij denken aan het geval van de vele duizenden Russische joden, die na de 2e wereldoorlog naar Suriname wilden komen met heel veel geld op zak.
  De Gouverneur had geen bezwaar, de koloniale staten hadden ook geen bezwaar, maar Nederland hield de boel tegen onder het mom dat er mogelijk een verstoring in de etnische verhoudingen in Suriname zou kunnen plaatsvinden.

  Conclusie: Zodra Suriname iets kan verdienen aan een project, gaat het project niet door. Misschien is het ook goed zo, want heel veel geld is in Suriname niet op de plaats terecht gekomen, waarvoor het bedoeld was.
  gemodereerd

 21. We hebben genoeg problemen hier in Suriname. Laat de VS hun eigen rommel opruimen, die ze in Afghanistan hebben gecreëerd.
  Laat de Afghanen in het Midden Oosten opgevangen worden door de rijke buurlanden. En bovendien willen ze niet. Dus case closed.
  En paarse heks, je smoel en je go zijn 1. Wie heeft van Suriname een vuilnisbelt gemaakt, zoals je beweert? Ja, je gotrofather opa D, de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname.
  gemodereerd

 22. Taliban….dan zomaar hebben ze Dino opgesloten omdat hij Taliban naar suriname wilde halen. En nu willem de amerikanen on s talibans geven. Dit is de grootste grap. Als dit doorgaat…is t afgelopen met Suriname. We willen ze okk niet. Ze voldoen niet a d eisen om in USA te blijven dus kunnen ze gedumpt worden in Suriname. De regering kan niet eens voor zn eigen volk zorgen dat willen ze vluchtelingen erbij …..vluchtelingen moet je onderdak geven , gratis eten, stroom, water etc etc. Maar aangezien onder politici alleen aan geld denken gaan ze het doen want per vluchteling die je opvangt krijgt het land een paar duizend us$…..zien je onze politici hun ogen al groter worden!!!….ze hebben ka met hun volk. Europa wil geen vluchtelingen meer dus willen ze nu zuid amerika paaien hiervoor. Suriname is vredelievend , laat het zo blijven….want dr eerste gebouwen die eraan zullen gaan zijn Surinames trots…..de Synagoge en de Moskee aan de Keizerstraat. Afghanen kunnen zich niet aanpassen. In Europa zorgen ze voor de grootste problemen…..europa ziet ze liever gaan dan komen. Maar ze zien, we halen haitianen, Venezuela, Brazilianen komen en gaan wanneer ze willen. Laten ze durven om pres van Guyana deze bullshit te vragen.
  Als deze deal doorgaat moeten alle Surinamers op straat……leg t land plat.
  gemodereerd

 23. @Jacko geen coke, heroïne (of liever opium). Dat is echter officieel over, de Taliban heeft het verboden en de vorige keer dwongen ze het ook af.
  gemodereerd

 24. Chan Santokhi heeft Suriname letterlijk op de wereldkaart gezet. Zelfs bij de Afghaanse vluchtelingen is bekend dat de criminaliteit in Suriname heel erg hoog en dat het economisch heel slecht gaat. Wat een schande.
  gemodereerd

 25. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Afghanen: liever niet naar Suriname vanwege hoge misdaadcijfers en slechte economie.

  Maar klopt het tweede gedeelte over dit onderwerp wel?
  Want geen enkele Afghaan kan iets over Suriname vertellen.

  Wij weten reeds geruime tijd waarmee de minister van BuZa Ramdin bezig is.
  Hij is altijd bezig om op een heel slimme manier zich zelf te verrijken.

  Dus probeert hij zogenaamd een verhaal via de media naar buiten te brengen, dat hij samen met enkele personen tijdens zijn bezoek in de VS met president Chandrika Santokhi zou hebben gesproken over de Afghaanse vluchtelingen (asielzoekers) die in Barakken verblijven in Kosovo.

  Het is helemaal geen Surinaams probleem. Het is gewoon een probleem van de VS.
  Dus deze TALIBAN Afghanen hebben niet voor de Nederlandse militairen gewerkt.
  Anders waren ze heel snel getransporteerd naar Ter Apel.
  Dus minister Ramdin en co. dienen uiterst voorzichtig te zijn.

  Ik zat net een artikel te lezen over de gevluchte Venezolanen in de VS.
  Bron: (miamiherald.com) van zaterdag 17-9-2022.
  ‘Sadistische leugen.’ Venezolanen die naar Martha’s Vineyard zijn gevlogen, zoeken een manier om van het eiland af te komen
  Read more at: miamiherald.com/news.

  Ik heb nergens nog vernomen, dat er landen in onze regio zijn, om deze Afghaanse vluchtelingen op te nemen.
  B.v.: Guyana, Trinidad & Tobago en ook nog de overige CARICOM landen.
  Ook de Dominicaanse Rep. wenst geen vluchtelingen op te nemen.
  Ze weigeren zelfs de Haïtianen toe te laten op hun grond gebied.
  Want het is een verschrikkelijke CHAOS in Haïti.
  Je kan het ook uitgebreid hierover lezen via dezelfde site van (miamiherald.com)

  Zuid-Amerika met hun COCAÏNE
  Afghanistan met hun Taliban en HEROÏNE.
  Er zijn wel mooie en intelligente Afghaanse vrouwen hoor.

  Ik groet een ieder en verder een prettig weekend.
  gemodereerd

 26. Kabinet Rutte 1V heeftveen dikke onvolgoende 3,3. Daarom is hij naar Su. Beetje stoer doen. Schande en schuld voor bevolking
  gemodereerd

 27. L’ Italia accoglie ogni giorno, profughi Africani e Asiatici. che arrivano nel nostro mare, con mezzi fatiscenti. Molti di loro sono recuperati da imbarcazioni Italiane. Questo, certo, lo sanno anche i Surinamesi. Eppure, in tanti, non vogliono restate in Italia, ma preferiscono la Germania, la Francia, la Svezia che, offrono migliori condizioni di vita e assistenza. Noi diciamo, anche i piu’ disperati hanno molte pretese! Io credo che il Suriname e’ nazione molto ospitale e tollerante. Un abbraccio.
  gemodereerd

 28. A3
  17 september 2022 Bij 17:07

  He he eindelijk een die niet emotioneel reageert maar de juiste feiten vermeldt. Zo is het A3 dankzij de Taliban is papaverteelt in Afghanistan nu (bijna) verleden tijd en worden drugshandelaren keihard aangepakt. Een ander drugsverslaafde beweert dat Bouterse de Taliban naar Suriname probeerde te halen. Laat het nou niet de Taliban maar Hezbollah strijders zijn geweest. Ook een nietszeggende onderbuikgevoel is dat deze vluchtelingen terroristen zijn die de grootste problemen in Europa veroorzaken en overal aanslagen plegen.
  De laatste grote aanslag gepleegd in Europa was in Noorwegen en niet door Afghanen gepleegd maar door een Zweed. De meeste problemen in Europa worden niet door Afghanen maar door mensen uit Noord Afrika en het midden oosten gepleegd. In Nederland worden de meeste aanslagen gepleegd door drugscriminelen…

  Gelukkig geven deze vluchtelingen zelf aan niet hier naartoe te willen komen. Daar moet men ook rekening mee houden.
  gemodereerd

 29. U, hoeft geen expert of een deskundige te zijn om iets te weten.
  U, bent redelijk op de hoogte, hoe het gaat op de wereld.

  U hebt uw eigen besturingssysteem en dat regelt uw dagelijks leven en het is niks mis mee.
  Alles, bepaalt uw denkwijze op een materie.
  gemodereerd

 30. Wie zegt dat Afghanen niet weten hoe de situatie in Suriname is? Ze kunnen ook googlen hoor of naar youtube filmpjes kijken. Alleen is ons buurland gevaarlijker en heeft bijna geen toeristen. Chan kis syen. Die Afghanen die moesten vluchten voor de taliban willen niet naar Surinamr komen. (Ze weten niet dat er hier weinig mensen wonen en dat er tenminste wel werk is) Goddank!
  Deze regering vult het land met economische vluchtelingen en ze stelen als raven. Vreselijk! Ze moeten weg
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.