In Verkeersveiligheidsmaand toch 7 verkeersdoden te betreuren

3
Het lichaam van de man wordt weggebracht.

De verkeersveiligheidsmaand welke op 15 augustus 2022 werd ingeluid, is afgesloten. De 10e Verkeersveiligheidsmaand was georganiseerd door het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers (KSV) en het Platform Verkeersveiligheid, in samenwerking met het Surinaamse ministerie van Justitie en Politie. Het thema voor dit jaar was “Gedenk verkeersslachtoffers, creëer mogelijkheden voor leven”. De afsluiting vond plaats op 15 september 2022 in het Politie Opleidingscentrum.

Het doel van de veiligheidsmaand was om weggebruikers in deze periode bewuster te maken van verkeersveiligheid en te streven naar nul verkeersslachtoffers. Ondanks de extra voorlichting, waren er de afgelopen maand toch 7 verkeersdoden te betreuren.

Het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers en het Platform Verkeersveiligheid, blijven de gemeenschap oproepen zich voorzichtiger te bewegen in het verkeer. Eugenie Esajas, ondervoorzitter Korps Suriname Verkeersvrijwilligers, stelt dat de mentaliteit van verkeersdeelnemers, eerst moet veranderen om zo te komen tot een veiliger rijgedrag.

Op de afsluitingsdag stonden de verkeersslachtoffers oftewel “survivors” en nabestaanden van verkeersslachtoffers centraal. Vanuit het slachtoffernoodfonds kregen zij een enveloppe met inhoud als steun voor de meegemaakte trauma’s. Er werd vanuit de organisatie ook aan de minister gevraagd middelen vrij te maken voor het begeleiden c.q. opzetten van een begeleidingscentrum voor verkeersslachtoffers.

Minister Amoksi gaf aan dat de verkeersveiligheidsmaand formeel een periode zal blijven waarin het Korps Politie Suriname (KPS) in samenwerking met de overige actoren, extra aandacht zal besteden aan verkeersveiligheid.


3 REACTIES

 1. Laat de survivors meedoen in tv spotjes over verkeersveiligheid. Misschien moet men eerst sien wat voor impact onveilig rijden heeft op mensen hun levens….hele gezinnen lijden eronder. Vooral wanneer de kostwinner overlijd of arbeidsongeschikt raakt door roekeloos rijgedrag….soms door hunzelf en soms door anderen.
  Please drive safe my people.
  gemodereerd

 2. We verspillen srd 2,3 miljoen aam bezoekje Rutte en er is geen geld voor de politie om te werken.
  gemodereerd

 3. De wegen of het wegennet in Suriname zijn voor een groot deel mede schuldig aan de vele ongelukken. In ons land heeft men nooit gehoord van veilige wegen. Waar men de situatie ter plekke beoordeeld en daar over gaat nadenken, hoe zo een weg zo veilig mogelijk kan worden ingericht. Waar lopen de voetgangers, waar rijden de tweewielers, hoe kan ik zorgen dat die verschillende weggebruikers mekaar niet tot last zijn, enz enz.!

  Dat zou moeten leiden tot minder slachtoffers. Rutte was op bezoek hier, die Hollanders zijn meesters in weg en waterbouw! Dat zijn zaken waar ik van mening ben, dat Suriname die kennis ontbeerd en het broodnodig heeft. Santhoki heeft natuurlijk meerdere prioriteiten, maar dit probleem moest eigenlijk ook hoog op de agenda staan
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.