VIDEO: Lubach vat het bezoek van Rutte aan Suriname samen

8

De bekende cabaretier en presentator Arjen Lubach duikt iedere maandag tot en met donderdag in ‘De Avondshow met Arjen Lubach’ via de waan van de dag langs inspirerende gasten tot op de bodem van het nieuws. Hij stond dinsdag ook even stil bij Suriname.

Reden daarvoor was het bezoek van minister president Mark Rutte aan Suriname. Dat leverde bovenstaand fragment op.

Hieronder ook een samenvatting van het NOS Jeugdjournaal:

8 REACTIES

 1. Hoe kan zo iemand als Brunswijk de post van vp bekleden? Zo iemand kan je echt niet meenemen op visite.Vraag me af wat de gedachten van Rutte waren.
  gemodereerd

 2. Surinamers hebben weer eens bewezen hoe dom zij zijn.
  Ook journalistiek Suriname heeft zijn kwaliteiten weer eens getoond.

  Suriname is geen failed state maar het volk is gewoon dom en naïef.

  Un pipol need edukation.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 3. 40 % van de bevolking is niet verder gekomen dan de 4e klas van de lagere school en dit deel van het volk luistert vooral naar praatjes van Bouterse, Belfort Bordo, Brunswijk en andere mislukte personen die dag in dag uit via allerlei programma’s ( ook die vanuit Nederland worden uitgezonden) de onvrede onder de afro bevolking voeden maar niet met een oplossing komen.
  gemodereerd

 4. Het gaat zo slecht in het land dat zodra de afgestudeerden kans krijgen om te vluchten ze dat ook doen. criminelen krijgen meer respect dan intellectuelen. Daarom blijft Suriname zo dom. En de groep antinederland is nog dommer dan de domste koe. Net zo dom als de onafhankelijkheid strijders in de jaren 70.
  gemodereerd

 5. Zie wie bravo in de politiek heeft gebracht en zie ook hoe deze persoon ook met zijn enige
  eigen belang bezig was.

  Verder

  Hoe komt ddb in de politiek en waarom kwam hij in de politiek?

  Zo lang deze personen en hun partijen uit de Surinaamse politiek verdwenen ziin, zal er niet veel van Suriname terecht komen.

  Surinamers moeten worden heropgevoed. Ze denken dat als je in een dure pak/ jurk, dure zwarte auto’s rijdt je ook verstand hebt, je daarmee vanzelf kennis en ervaring krijgt van beleid, bestuur, ervaring, goede eer en naam, enz. Hierdoor je je land naar grote hoogten kan brengen.

  Zie el somo, ddb, bravo, enz. sinds ze in de politiek zijn als het om de algemene belangen, doelen, visie van hen, plannen, enz ging (inter)nationaal of om hun enige eigen belang. Stelen, zelf verrijking, uit de gevangenis blijven, ik heb gKoud, ik heb hout, goud om hun nek en op hun hoofd, scalians, leeg roven vd CBvS, erfgoed panden verkopen, straten andere namen geven, verkoop van rondhout als vreet naar pot aan China en andere buitenlandse landen, kaal kap, goud voor Iamgold en Newmont, ilegale Brazilianen en marrons die er in zitten en geen cent aan belasting betalen, domeingronden bij leiders vd politieke partijen, armoede en ellende bij de bevolking, zeer grote criminaliteit, onderwijs en wetenschappen dat achter uit gaat, domme en ongeschoolde mannen en ook vrouwen, Veel Surinamers willen niet werken sinds de slavernij op 1 July 1873 in Suriname is afgeschaft, Ze verlieten de plantages en trokken allemaal naar Paramaribo. Gingen op hoeken van straten voor winkels staan. Een straatbeeld dat nog steeds in Paramaribo te zien is.

  Anderen moeten het voor hen doen, Chinezen, Haitianen, Guyanezen, Brazilianen, Dominicanen,enz. Ze wachten op dozen en valuta uit Nederland, valuta van de olie- en gasvoorraden, schade vergoeding/ herstelbetalingen voor wat de blanke Nederlanders hun tijdens de slavernij
  heeft aangedaan, excuses, boefdraad weg gevlucht via Guyana, haan, hen en kuikens weg gevlucht, enz.

  Wat is Rutte komen doen?

  Gewoon poppenkast en alles blijft bij het oude. Volgend jaar komt Koning Wim en Rutte, er zal gedanst worden op tamtam muziek, takitaki – woorden worden gesproken, kleding in diverse culturele klederddachten, dram worden gedronken, Surinaamse keukens, waar je niet alleen moet oppassen voor obesitas, hoge bloeddruk, suiker ziekte, enz.

  Surinamers bakken er echt niets van. bruma, arron wilde onafhankelijkheid, enz terwijl het volk dat niet wilde en massaal met de Bijlmer Express naar de Bijlmermeer ging of naar de Javaanse plaatsen in het noordoosten van Nederland of in Den- Haag terecht kwam.

  Suriname is een roversnest, uitgekocht en wachten dat anderen het voor hen gaan doen. Ze kunnen het niet, ze hebben geen visie, weten niet hoe ze plannen moeten maken, hoge doelen moeten hebben en keihard voor moeten werken om
  het te realiseren. Grote groepen Surinamers zijn oerlui. ddb, bravo, enz zijn daar het schoolvoorbeeld van, maar weten wel hoe ze met hun enige eigen belang valuta, hout en goud hebben.

  andre haakmat komt uit met zijn boek over getiteld, Corruptie Suriname product eigen nodem, geen erfenis van het koloniaal verleden. Jammer dat hij het boek van George Orwell, Animal Farm niet begrepen heeft.

  Wat in Suriname gebeurt, gebeurt in heel Afrika, en landen die gekoloniseerd zijn geworden door het westen. De slavernij is afgeschaft zogenaamde onafhankelijkheid, maar het westen heeft alle instrumrnten nog steeds in handen en bepalen net als in de koloniale tijd nog steeds hie zaken moeten zijn. Ennsis zich daar niet wil houden zal het merken. Poetin,

  De enige speler die de dans ontspringt is China.

  Het westen, USA, EU, NAVO is nog ijzersterk in de wereld, daarom gaan de Derde Wereldlanden het niet redden. Arabieren, rijke oliestaten, India, Afrika, Latijns-Amerika, Caribischgebied, Guyana, Suriname, ook poetin zal ten onder gaan met al zijn moderne wapens die hij niet kan gebruiken. Zie dat hij Oekrainie niet kan bezetten, intern er ruzie is in zijn partij. De Chinezen zullen hem echt niet helpen, omdat die ook het westen hun belangen hebben. Voor het eind vd de kerst is poetin geschiedenis.

  In Rusland lust het leger hem niet en China en het westen hem ook niet als het om hun belangen gaat.

  Suriname kan zich maar rustig houden en zonder het westen/ USA, Nederland, Frankrijk/ Frans-Guyana, Guyana gaan wij het niet redden.
  gemodereerd

 6. Surinamers maken zichzelf keer op keer belachelijk, dus moet men het niet vreemd vinden dat de Witte man ons van tijd tot tijd ook in de maling neemt.
  gemodereerd

 7. Para Express 14 september 2022 Bij 22:09
  “Suriname is geen failed state maar het volk is gewoon dom en naïef.”

  Naïviteit en gebrek aan kennis leiden tot het falen (kennis is macht). Surinamers moeten niet te veel bezig met de kwade bedoeling van de witte man, (want ze kunnen er ook wat van) maar de eigen goede bedoelingen naar elkaar toe.
  *
  Sabaku 15 september 2022 Bij 10:27
  “…dat de Witte man ons van tijd tot tijd ook in de maling neemt.”

  Surinamers moeten dingen meer op zichzelf betrekken. Ze laten zich door de witte man in de maling nemen, want de witte man maakt sinds jaar en dag ge(mis)bruik van de verdeeldheid onder het volk. Als men het elkaar niet gunt, dan is het ‘een schot in open doel’.

  Rutte bezoekt Suriname, omdat fossiele brandstoffen, zoals olie en gas in Europa schaarser worden. Suriname moet zich bewuster worden van onmetelijke rijkdommen, die zich onder hun voeten bevinden en niet in de uitverkoop doen, door, bv. aan Brazilianen, die het prachtige regenwoud en visgebieden vernietigen met kwik en nog meer van die rotzooi.

  Als het ontginnen van bodemstoffen niet gepaard gaat met een degelijk natuurbehoud, dan is dat een verloren strijd voor mens, dier en leefomgeving.

  Tan bun.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.