Rutte: ‘Grantangi Suriname, ik kijk terug op vruchtbaar en geslaagd bezoek’

20
Rutte: 'Grantangi Suriname, ik kijk terug op vruchtbaar en geslaagd bezoek'

De Nederlandse minister president Mark Rutte heeft vanmorgen laten weten dat hij terugkijkt op een vruchtbaar en geslaagd bezoek aan Suriname. “We hebben veel bijzondere gesprekken gevoerd en ik ben dankbaar voor het goede contact met en warme ontvangst door president Chan Santokhi. Samen blijven we de banden tussen onze landen aanhalen”, aldus Rutte.

Hij schrijft verder:

“Van overheid tot overheid hebben we inmiddels al veel stappen gezet, zoals via het Makandra-programma voor technische assistentie waarin we samen optrekken. Het budget voor dit programma wordt verhoogd naar €10 miljoen. Ik bezocht een onderdeel hiervan, de training basis recherchevaardigheden verzorgd door de Nederlandse politie.

In navolging van mijn toespraak in het Surinaamse parlement, sprak ik met leden van het Nationaal Comité Slavernijverleden en de Nationale Reparatie Commissie Suriname. Goed om zo dieper inzicht te krijgen in het slavernijverleden en hoe dit nog altijd doorwerkt in de huidige generaties.

Ook bezocht ik het Mangroveproject. Met behulp van donoren worden mangrovebomen geplant die de kustlijn van Suriname helpen beschermen. Zelf mocht ik ook een boom planten. Het bezoek werd afgesloten bij de Surinaamse bierbrouwerij PARBO.”

20 REACTIES

 1. Goedoe Pa is geweest en vele Surinamers zijn nu blij, terwijl het echte spel nog moet beginnen.

  Wat nu gebeurd is, is Faja Blo. Het is wie de tegenstander de eerst fikse klapt in het gezicht / smoelwerk verkoopt, die heeft gewonnen, die staat voor met 1-0. Want je kan als eerste de Faja blo gedaan hebben, maar als je dan de under dog ben, kan je als eerste voor je aanval kiezen. Wat daarna komt, weten we pas te a Wojo Jagi.

  Het gaat niet alleen om het spelletje, hoe het gespeeld wordt, de regels, maar ook
  beginspel, halverwege, eindspel en na het eindspel. Dan moet je naar het resultaat kijken. Hoeveel valuta heb je nu in kas. Meer of minder.

  Me sji tapu a foto, one Wit man/ Wit Boi, two Blaka Man, two Blaka Oema, nanga one Ingi. Mi na one Ingi, A So Mi Tan!
  gemodereerd

 2. Vruchtbaar en geslaagd bezoek voor wie??
  Ook gesproken over gestolen €19,5 miljoen???
  Of heb je die grapjassen omgekocht voor goefkoop olie en gas???
  We wachten op verslag van Sur regering. Wie moet devkosten betalen??
  gemodereerd

 3. Ze hebben vruchtbare gesprekken gevoerd, vrij vertaald in de grote mensen diplomatieke wereld, er is geen moer gedaan, snoepreisje.

  Wanneer een Premier of President naar je land komt zou je op z’n minst 1 verdrag willen tekenen een harde toezegging.

  Alleen bij deze huidige regering krijgen ze niets gedaan. Minister van BuZa bereid de bezoekjes slecht voor, die man is een lichtgewicht.

  Minister van BuZa van Amerika gaat naar Suriname met lege handen terwijl hij één dag ervoor miljarden verdragen tekent in Guyana.

  Caricom komt bijeen in Suriname, Guyana en Barbados tekenen de ene na de andere verdrag in Suriname. Suriname tekent niets en kan niets tekenen. They have nothing to show voor.

  Zelfs Guyana wil deze President Chan niet meer zien, dan weten we hoe laat het is. Chan heeft persoonlijk voor gezorgd dat Suriname internationaal als onbetrouwbaar te boek staat. Ze maken het nog erger want nu willen ze weer met IMF gaan heronderhandelen terwijl IMF je niet vertrouwd.
  gemodereerd

 4. Het bezoek werd afgesloten bij de Surinaamse bierbrouwerij PARBO. We moeten ons hierbij wel afvragen hoe Surinaams PARBO is, als het bedrijf voor 100% van HEINEKEN is. Niet omdat een bedrijf PARBO of SURALCO heet, is het een Surinaams bedrijf.
  gemodereerd

 5. Bad boy debby:De 19.5 miljoen euro is waarschijnlijk drugs geld van hankrinbank,ddb,abop,chotelall, bouva combe markt.Zolang ze niet kunnen bewijzen van waar dit geld komt gaan ze dit geld niet krijgen.Je moet de O.M. van Suriname niet vergelijken met de o.m. van Nederland.
  gemodereerd

 6. @Debby Heeft de Nederlandse regering €19 miljoen in beslag genomen??
  Volgens mij is dat het openbaar ministerie.
  Misschien weet je het niet, maar in een democratie, is het o.m. een onafhankelijk orgaan.
  Rutte, kan het O.M. geen opdrachten geven….dat kan alleen in een bananen republiek.
  maar goed, snap het wel…je hoort een paar idioten dat roepen…en je papegaait het als zovelen ook maar na…..pras oso redenatie…
  Denk je nou echt dat € 19 miljoen veel geld is…..?je weet toch wat die oude boef Bouterse gezegd had toch?? ‘na sigaret moni’ hahahaha
  gemodereerd

 7. Om de leiders van het Nationaal Comité Slavernijverleden en de Nationale Reparatie Commissie Suriname monddood te maken,krijgt iedereen van het Comitee een MARK X auto van de minister-president RUTTE van het Koninkrijk der Nederlanden.
  gemodereerd

 8. Iedere keer die achterlijke vergelijking met Guyana. Waarom???? Ook die starfeeks heeft er een handje van.

  Guyana is nooit gecoupt en had nooit een binnenlandse oorlog. Guyana is geen tussenstop voor coke-dealers. Guyana had de afgelopen 10jr geen crimineel als president wiens zoon nog steeds op kosten vd usa belastingbetaler in jail zit en die miljarden schuld heeft achtergelaten.
  Dit zijn de gevolgen van een revo en moord op je eigen volk. Resultaat een achterstand v 50jr.

  Frans Guyana idem dito, sterker nog ze zijn nog deel v Frankrijk. Hier is het leven stukken aangenamer dan in Guyana.

  Wat suri staat te wachten, is situatie Cuba en Venezuela die beiden worden geboycot, mocht paars zitting nemen. Want dit keer is het no mercy. Je mag nog zoveel olie bezitten (Venezuela) als ze je niet lusten dan heb je een probleem.

  Waarom is suri nooit geboycot, lobby van wie Nederland….. ?
  Waarom is suri een coke tussenstop en Frans Guyana en Guyana niet. Waarom?
  Waarom wordt er niet naar olie gezocht voor de kust v Frans Guyana.
  gemodereerd

 9. @ Debby ( alias zeikwijf)

  Je blijft maar zeiken over dat 19:5 miljoen, mijn weder vraag
  is, waar blijft de Miljarden die G. Boefie en je Baasje, hebben
  weggemoffeld ?? Dus je moet je muil met virodan gaan
  spoelen, het liefst op drinken! ”Dang yu no lul somene moro”

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 10. We moeten naar positieve dingen in de toekomst kijken
  Die 19,5 M is lesgeld. Moeten ze beschouwen als weg.
  Wie transporteert nog geld nog met een lijn vlucht.
  Als er een luchtje aan zit en niet 100% zuiver is tja dan krijg je dat.
  En de banken kunnen niet 100% bewijzen dat het geld zuiver is.
  Wellicht is het van Boefdraad.
  Dus ik zeg gewoon niet terug geven. betaal projecten ermee.
  gemodereerd

 11. Weer uitsluitend negatief gelul. Nogmaals voor de duidelijkheid “PREMIER MARK RUTTE HEEFT NIETS TE MAKEN MET DIE 19,5 MLN.” Het is een zaak van het OM en in Nederland zijn de machten strikt gescheiden. Als het “schoon” geld was, was het lang geleden al teruggegeven, maar dan was het toen meteen al verdampt (op bepaalde figuren hun rekening gestort) en dus zou het volk evengoed ernaar fluiten.
  gemodereerd

 12. De krabben mentaliteit. 4 reacties en niet één (1) positief of opbouwend kritiek hier te vinden. Alsof mensen willen dat alles in Suriname faalt. En als het fout gaat zitten jullie weer te kankeren op anderen. Raar volk…
  gemodereerd

 13. Wat een stelletje azijn pissen zijn jullie hier. Geen wonder dat het land niet vooruit komt met zulke mensen als jullie.wacht eerst het resultaat af voordat je zo negatief ga reageren.
  Zo negatief reageren alleen die paarse ratten.
  Alles lal vreten en alleen maar klagen.
  gemodereerd

 14. @henkes….als je de geschiedenis van parbo kende zou je weten dat het NOOIT een surinaams bedrijf is geweest. Maar dat is niet erg wamt het is toch wel een boer waar heel Suriname trots op is.
  Ik zoi die achterlijke debby van repliek dienen maar gelukkig hebben enkele het al gedaan en ik zou jet niet beter kunnen verwoorden….grantangi
  gemodereerd

 15. Wat ik grappig vind is dat ze niet eens weten om aan te kondigen. Eentje die vergeet de naam van Rutte en andere doet zo stoer om aan te aan te kondigen met MP van Nederlandsche Koningkrijk, terwijl hij MP is van Nederland
  gemodereerd

 16. parbo is opgezet door twee Belgen en met Amstel bierbrouwerij , en pas later heeft Heineken het over genomen
  gemodereerd

 17. Moen, ik weet wel dat PARBO nooit één Surinaams bedrijf is geweest (eerst van Amstel, nu van HEINEKEN), maar Rutte lijkt dat niet te weten. En is PARBO nu een Boer (Sarnami) of een Bier (Nederlands) waar alle Surinamers (onterecht) trots op zijn? Als een bedrijf in Suriname niet Surinaams is, waarom zijn Surinamers dan eigenlijk trots op dat bedrijf?
  gemodereerd

 18. M.b.t. :
  “…
  In navolging van mijn toespraak in het Surinaamse parlement, sprak ik met leden van het Nationaal Comité Slavernijverleden en de Nationale Reparatie Commissie Suriname. Goed om zo dieper inzicht te krijgen in het slavernijverleden en hoe dit nog altijd doorwerkt in de huidige generaties.
  … ”

  Het is een feit dat Europeanen slaven kochten en ze als werktuig gebruikten.

  Maar wie verkochten de slaven met gebruiksaanwijzing !

  Laten wij vanaf nu werken aan een vruchtbare en succesvolle samenwerking op basis van gelijkwaardigheid, respect en waardering voor elkaars cultuur, waarden en normen !

  Onze geschiedenis heeft een zwarte hoofdstuk maar de toekomst kunnen wij nu samen schrijven.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 19. Het is ook maar te hopen dat Nederland heeft geleerd van haar respectloze handelsgeest. Deze arrogante handelsgeest heeft namelijk geen boodschap aan / aandacht voor de plaatselijke / culturele waarden en normen.

  Domineren, manipuleren en afhankelijk maken is toch een Europese eigenschap. De Canadese goud bedrijven zijn hier voorbeelden van.

  Er zijn voldoende Surinamers die hard willen werken maar zij vragen / verdienen meer waardering, begrip en coaching !

  Leer onze roots kennen en waarderen.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 20. Er zijn kindeten die geen brood kunnen eten dagelijks en Su bevolking moet 2,3 miljoen ophoesten vr bezoek van nog geen 48 uur. Gaat die chan nu een andere grapjas in usa uitnodigen. Hij is belachelijk.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.