Politie zoekt 26-jarige man uit Nickerie inzake verduistering en oplichting

3
Politie zoekt 26-jarige man uit Nickerie inzake verduistering en oplichting
Foto: Korps Politie Suriname

De Surinaamse politie heeft dinsdag het opsporingsbericht van de 26-jarige Elvon Irodikromo uit Nickerie, naar buiten gebracht. In de maand augustus deed een vrouw aangifte tegen hem, ter zake verduistering en oplichting.

Elvon zou een dier, waarvoor een verbod van kweken bestaat, bij de aangever samen met een onbekende man met een list hebben meegenomen. Hij deed zich daarbij voor als te zijn een medewerker van Natuur Beheer Suriname.

Achteraf bleek dat Elvon zich met een nep pasje bij de vrouw legitimeerde. De aangever zou onder druk zijn gezet om een groot geld bedrag aan boete te betalen. Uit vrees gaf de vrouw het dier, vermoedelijk een ocelot, aan de twee mannen mee.

Nadat de aangever zich bedrogen voelde stapte zij naar de politie om aangifte te doen. De politie heeft de zaak in onderzoek en heeft dit opsporingsbericht uitgebracht. Daarin staat dat hij zich ook schuldig heeft gemaakt aan valsheid in geschrifte en overtreding van de jachtwet.

Een ieder die informatie kan verstrekken over de verblijfplaats van deze verdachte wordt verzocht om contact te maken met de politie van het ressort Jarikaba op de telefoonnummers 328080/ 328733/ 8603134 en de Command Center op 115 of de dichtstbijzijnde politiepost.

UPDATE: De voortvluchtige verdachte Irodikromo is woensdag 14 september omstreeks 13.00 uur door RBT Paramaribo aangehouden . Milton Bisschop bevestigt dit en geeft aan dat na intensief rechercheren de verdachte te Bronsweg in het district Brokopondo is aangehouden. Hij wordt overgedragen aan de politie van Jarikaba en zal worden voorgeleid aan een hulpofficier van justitie.

3 REACTIES

 1. Hij is flinker dan zn kop doet vermoeden. Waarom houd men dieren in een kooi die in het wild thuishoren??
  Deze domme oplichter moet snel de bak in
  gemodereerd

 2. @ Debby

  Jou Baasje consorten horen ook niet, vrij rond te lopen!
  ” Denk daar maar eens over na, stomme koe” Maar natuurlijk moet deze volgevreten fret in het gevang, en jou Baasje het geldwolf ook !!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.