Reeds drie containers vuurwerk gearriveerd in Suriname

15
Archieffoto - vuurwerkverkoop bij importeur Liberty Fireworks aan de Koningstraat.

Drie 40 voet containers met vuurwerk zijn al gearriveerd in Suriname. De lading is inmiddels ook al geïnspecteerd door de Surinaamse brandweer. Zij gaat na of er geen verboden vuurwerksoorten het land zijn binnengekomen.

Tot en met 31 december mag er vuurwerk het land binnengehaald worden. De piekperiode voor het importeren van vuurwerk is meestal in november. 

De verkoop aan consumenten en de afsteekperiode begint na de kerstdagen. De verkoop- en afschietperiode van dit jaar moet nog vastgesteld worden. Afgelopen jaar was die van 27 december tot en met 1 januari.

Tijdens de maand december is er extra aandacht en voorlichting van de brandweer over brandveiligheid.

15 REACTIES

 1. Ze schreeuwen ze hebben geen deviezen.
  Maar voor deze rotzooi wel.
  Het volk kan geen vuurwerk eten.
  Regering belast ze zwaar zodat het milieu minder vervuild wordt en minder ongelukken.
  gemodereerd

 2. Een heleboel mensen hebben tegenwoordig bijna niet te (eten) in Suriname en toch importeren een paar @#$& vuurwerk in Suriname. Onvoorstelbaar!!! Op mij hoeven ze niet te rekenen dat ik één peffertje koop.
  gemodereerd

 3. Zonde van die valuta. Je kan beter gezond Surinaams voeding kopen en die valuta gewoon gaan sparen. Triest dat ook op deze manier de valuta naar China gaat.

  Prioriteiten stellen in een financiële economische crisis situatie is heel belangrijk. Suriname kan haar vele grote schulden met heel hoge renten bij buitenlandse en binnenlandse crediteuren niet betalen, geen medicijnen kopen, gas en benzine, enz betalen.

  Zelf mensen die het niet moeilijk hebben, moeten op zulke zaken letten en kijken naar het algemeen belang van Suriname en haar burgers. Zie als er mensen ziek zijn en geen medische hulp/medicijnen kunnen krijgen of betalen. Al deze valuta vh vuurwerk, kan hieraan besteed worden.
  gemodereerd

 4. Regering oeng no ap shing.schaamteloos zijn jullie.
  Levensmiddelen tak mi dja.Vaste lasten is en wordt moordend.ik wordt echt KNETTERGEK van deze gasten
  gemodereerd

 5. ach di koop nu alvast vuurwerk en bekogel die gasten toch met vuurwerkbommen , of ben jij een mietje , doe jij dat niet , ja dan is er geen geknetter , en zal zeker een paarse gek zijn
  gemodereerd

 6. @Di
  Groot gelijk, waarom nog vergunningen verstrekken om te importeren. Vanwaar al die dollars?
  Velen klagen dat ze soms niets te vreten hebben, dus wie gaat die “bombels”en “pagara’s” kopen?
  gemodereerd

 7. De importeurs hebben het volste recht spullen te importeren, in dit geval vuurwerk. Wat heeft de regering met de importeurs te maken? Deze laatste hebben deviezen en importeren vuurwerk, omdat ze weten dat de surinamers, ook al lijden ze honger, vuurwerk zullen kopen, want ze moeten de bakroes weg jagen.
  gemodereerd

 8. Ik ken een familie, dat zeker 6 andere huishoudens helpt. Ze kopen (ook) vuurwerk in en gaan dat samen met die huishoudens afsteken om wat te vieren. Maar als ik de reacties van hier zie, dan is dat onmogelijk en mag dat niet.
  Hoeveel huishoudens helpt u?
  gemodereerd

 9. @ Di

  Zie en lees de commentaar van, @ Filia van 14 /9
  0.3.27 min.>>>@ Broeia<<>>@<<>>@ Debby<<< Mi é poepe loto dja, nanga lafoe!!!!!!(En kleine intermezzo is altijd prettig, ja toch Deb??)

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 10. @ WAT

  Je brengt het hoor, zoals ze dat in Su zeggen, ( yu tjaring)
  Ik lach me rot na het lezen van je, ingezonden bijdrage.
  @ Broeia Je bent echt Broeia geworden: reactie van 14/ 9
  om 03:21 uur!( Het aanvragen van een vergunning kost
  geld, en dat heeft de overheid nodig!)

  sari tori
  Jacko
  gemodereerd

 11. Ik denk dat alleen de rijke mensen en grote bedrijven vuurwerk gaan aanschaffen.
  De gewone man moet zijn hoofd breken over hoe hij brood, melk en suiker op de tafel brengt voor zijn gezin…

  De voormalige president had een propaganda spot dat altijd werd uitgezonden waarin hij sprak over “land van melk en honing”. Welnu is het land van haast onbetaalbaar brood, suiker, melk en honing…
  Voor de gewone burger natuurlijk, niet voor de stinkend rijke “elite” corrupte witwassende varkens…
  gemodereerd

 12. Hahaha, Suriname op en top. De rijken met hun zwartgeld moeten natuurlijk hun geld uitgeven en de rest maar pinaren. En milieubewust zijn??? Ze weten het geeneens wat dat betekent!!!
  gemodereerd

 13. Kwel Geesten worden verjaagd met vuurwerk van bakroes wist ik niet wel een beetje vroeg. .@wat je bent net een grote dikke pagara je kan niet genoeg ontploffen op wkn altijd jij weer.
  gemodereerd

 14. sandra , wij denken vaak dat jij een vuurwerkgeest bent , maar het kan niet ontbranden omdat jij een geest bent zonder vuur , snap je dat , een geest verdwijnt wel als je het in een vat met vloeibaar stikstof stopt , -200 graden Celsius brrrrrr dat is koud he
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.