vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijMaandag 19 september nationale vrije dag in Suriname

Maandag 19 september nationale vrije dag in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Het Surinaamse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft zojuist bevestigd dat maandag 19 september 2022 éénmalig een bijzondere met de zondag gelijkgestelde dag is.

Dit in verband met de herdenking van de ondertekening van het vredesverdrag tussen de koloniale overheid en de Marrons van Boven-Suriname en Saramacca op 19 september 1762.

De stam der Saramaccaners herdenkt op 19 september de ondertekening van het vredesverdrag tussen de koloniale overheid en de marrons van Boven-Suriname c.q. Saramacca heeft plaatsgevonden.

Op basis van het feit dat op 19 september aanstaande het precies 260 jaar geleden is dat het historisch gebeuren op het Surinaams grondgebied heeft plaatsgevonden en het jaar 2022, een lustrumjaar betreft heeft de ‘Stichting 19 september 1762’, het verzoek gedaan om deze dag te verheffen tot een nationale vrije dag.

Vertegenwoordigers van de “Stichting 19 september 1762” zijn op 5 augustus ontvangen door vertegenwoordigers van het kabinet van de president van de Republiek Suriname. De Surinaamse president heeft besloten om het verzoek eenmalig in te willigen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
 1. De etniciteit vrije dagen moeten herzien worden

  Het zou beter zijn dat elke etniciteit zijn eigen vrije dag viert en laat andere etniciteiten die niets met die dag hebben, gewoon werken en houdt de maatschappij voor andere ondernemingen, de overheid gewoon open.

  Die etniciteit die die vrije dag heeft blij en de andere die niets met die vrije dag hebben ook blij omdat ze bezig zijn met ondernemen en de overheid die ook haar kantoren open moet houden ook blij.

  Na het werk kunnen de andere etniciteiten ook een klein beetje delen met het feest van de etniciteit als ze dat nationaal willen vieren.

  En ze leven lang en gelukkig.


  gemodereerd
 2. Al dit soort gelijkgestelde dagen afschaffen en 1 dag voor de gehele bevrijding van Suriname vaststellen.
  25 November is de meest geschikte dag hiervoor.

  En voor de rest geen gezeur en gewoon verder aan het werk.


  gemodereerd
 3. Ma ik stel voor dat die laatste maandag van elke maand wordt een vrije dag. Dan we kunnen al die feestdagen weg doen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES