Helen Kamperveen krijgt prijs voor meest indrukwekkende vrouwelijke bijdragende rol

5
Helen Kamperveen krijgt prijs voor meest indrukwekkende vrouwelijke bijdragende rol
Helen met haar prijs - Foto: (c) Anna van Kooij | Nederlands Theater Festival

Zondagavond 11 september 2022 werd het Gala van het Nederlands Theater gehouden. Helen Kamperveen ontving voor haar rol in What is Love van Theater Utrecht & DOX, de prijs voor meest indrukwekkende vrouwelijke bijdragende rol.

Tijdens het Gala van het Nederlands Theater op het Nederlands Theater Festival zijn de Toneelprijzen van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) uitgereikt. Het was een feestelijke avond waarin de theatersector in het zonnetje werd gezet.

In het juryrapport is het volgende over Helen Kamperveen te lezen: “Ze brengt haar teksten zonder poespas en gaat het dansante van de voorstelling met lef en verve aan. Uit alles in deze vertolking spreekt passie en loepzuiver vakmanschap, waarmee ze de voorstelling optilt en ook haar medespelers op sleeptouw neemt.”

Helen Kamperveen werd op Curaçao geboren en verhuisde eerst naar Suriname en op haar veertiende naar Nederland. Ze was sinds 1972 getrouwd met de radiomaker Johnny Kamperveen. Ze woonden afwisselend in Nederland en Suriname. In 1972 maakte ze haar theaterdebuut in Land te koop van Henk Tjon en Thea Doelwijt.

Nadat in 1982 haar schoonvader André Kamperveen door het militaire regime onder leiding van Desi Bouterse werd vermoord tijdens de Decembermoorden, vertrok ze naar Nederland. Daar kwam ze via Henk Tjon in contact met Rufus Collins, wat haar acteercarrière in Nederland inluidde.

5 REACTIES

 1. Van harte gefeliciteerd. Wat heeft jouw familie ellende meegemaakt zeg! Schoonvader door het leger vermoord en echtgenoot die te vroeg overleed.
  Zet de strijd van wijlen uw echtgenoot voort !!
  gemodereerd

 2. Mooie onderscheiding voor helen uit curacao en suriname. Mensen uit curacao zijn donker maar zijn warme mensen geen kille mensen zoals hollanders en turken en marokanen en moslims ook uit andere hoeken van de wereld in nl meerdere generaties toch kil en hatelijk terwijl mij buren uit curacao heel zorgzaam. In suriname mij lerares ook uit curacao zeer donker en streng maar. was maar ook zorgzaam. Ik heb goede herinneringen van mensen uit eiland curacao. Mooie onderscheiding gefeliciteerd.
  gemodereerd

 3. Mooi voor haar maar we gaan niet zielig doen over haar drugs man. Hij hft niet alleen zichzelf maar ook velen hun leven vernietigd met drugs.
  Zn eigen dood in de hand genomen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.