Geen publiek bij oefenduel Natio tegen PEC Zwolle

10
Natio Suriname
Archieffoto Natio

De nationale selectie van Suriname speelt op maandag 26 september 2022 hun tweede oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle. De partij wordt gespeeld in Nederland en wel in Zwolle.

De treffer zal gespeeld worden zonder publiek, omdat de gemeente om veiligheidsredenen geen toestemming zou hebben verleend om publiek toe te laten tijdens dit duel, meldt de persafdeling van Natio.

Om zoveel als mogelijk spelers in actie te zien tijdens deze friendly window, kiest de technische staf ervoor om dit duel te spelen.

Op dinsdag 13 september is er een persconferentie van de onlangs aangetrokken interim-bondscoach Aron Winter. Het zal zijn eerste officiële persconferentie met de Surinaamse media zijn, in zijn hoedanigheid als coach van Natio.

De eindselectie van Natio is bekend:

10 REACTIES

 1. Wat voor veiligheid.
  Volk word wakker ze zullen ons blijven tegenwerken.
  De wedstrijden van ajax ,feyenoord, psv zijn nog grotere risico wedstrijden en toch worden ze met publiek gespeeld.
  Dus pure onzin.
  gemodereerd

 2. Tegenwoordig mag er weer publiek aanwezig zijn bij voetbal wedstrijden. Zwolle heeft om veiligheidsoverwegingen, in dit geval, geen toestemming gegeven om publiek toe te laten tot deze oefenwedstrijden. We kenden de fenomenen ‘driving and shopping while black’ al. Nu heeft Zwolle ‘playing football while black’ uitgevonden.
  gemodereerd

 3. veiligheidsredenen???!!!

  Uit welke richting is er dreiging of komt het gevaar?

  Surinamers/”harde kern”, supporters van Natio, supporters/harde kern PEC Zwolle/Zwollenaren. Als de Nederlandse politie een puf/windje laat, rennen alle Surinamers weg. Dus waar maakt Pec Zwolle zich zorgen over. Natio supporters houden er niet van als Nederlanders hun een poepje laten ruiken.

  Gewoon poppenkast, zwakke excuses.

  Natio heeft in met supporters/publiek in diverse plaatsen in Nederland gespeeld en het is tot nu toe zonder dreiging of gevaar gebeurd.

  De voorzitter van PEC Zwolle of de burgemeester Zwolle/ de politie van Zwolle moet een duidelijk gemotiveerde uitleg geven aan de supporters.
  gemodereerd

 4. Ga al een tijdje mee (60+er). Heb nimmer vernomen dat een nationale selectie van een land uitkomt tegen een club. Kan me vergissen. Belachelijk!
  Ben echt benieuwd wat de commentaren zullen zijn na de wedstrijd. Zie al het gros: “het was maar een oefenwedstrijd”.
  gemodereerd

 5. Enkele jaren terug was natio ook al uitgekomen tegen twee clubs in Belem (Brazilië), namelijk Paysandu en Remo. Beide wedstrijden gewonnen en wat een euforie was ’t toen. Wat men echter verzuimd had te vermelden was dat het de U-20 ploeg van Paysandu betrof en de ploeg van Remo toen in de c-klasse voetbalde. Geen enkele journalist heeft hiervan melding gemaakt.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.