vrijdag, maart 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBondsvoorzitter roept militairen op om voeding te deponeren bij ministerie

Bondsvoorzitter roept militairen op om voeding te deponeren bij ministerie

-

Does Travel - naar Suriname

Rodney Cairo, voorzitter van de Vereniging Rechtspositie Militairen in Suriname, is de slechte voeding die manschappen van het leger krijgen tijdens werk meer dan zat.

De bondsvoorzitter heeft zojuist een foto van een portie eten op Facebook geplaatst. Daarbij geeft hij aan dat zijn commando broerders aan het werk zijn en dat krijgen om te eten.

Cairo is zo ontstemd dat hij alle militairen heeft opgeroepen om hun ontvangen voeding te deponeren bij het ministerie van Defensie en de waarnemend bevelhebber.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

19 REACTIES
  1. Zij verwachten zeker maandag pom met alles er omheen, dinsdag moksimetie, woensdag roti doksa of schapenvlees, donderdag sotumetie met bruinebonen, vrijdag bamie petjel, zaterdag vrouwen van Diamond en ga zo maar door!! Ik wil ook de dienst in!! Mek Cairo go yang ka fu bouta!! Waarom gingen zij niet janken toen bouta aan de macht was. Dan werd er honden op hen afgestuurd, opgepakt en gedreigd voor martelen!!


    gemodereerd
  2. Nee meneer Caïro laat ze het gelijk aan de kindertehuizen doneren.
    Als je het niet wil eten.het vetpot van vroeger is voor bij yang dringi en niets doen de hele dag is voorbij mi mati.🫡


    gemodereerd
  3. Sang? Jullie krijgen tenminste te vreten en een heleboel andere hardwerkende burgers moeten hetzelf op tafel zetten, terwijl jullie niks betalen ….
    Enne, ben je vergeten hoe die dagoes van mevrouw doewet doewet je een kopje kleiner wilden maken? Hoe staat het met die zaak, rodney?
    En ga opa D vragen, waarom het eten bij NL zo slecht is en hij en zijn kornuiten zich volvraten. Dus no lul, jongoe


    gemodereerd
  4. Van militairen wordt verwacht dat ze fysiek en mentaal in topconditie zijn.
    Gezonde en voedzame voeding draagt bij aan een hoog moreel.
    Anders worden het onwillige honden waarmee de leiding slecht hazen zal vangen.

    Bij Cairo is het grijsgedraaide plaatje niet van toepassing want hij was tijdens de vorige regering de enige die het beleid openlijk en zonder vrees bekritiseerde en aan de kaak stelde. En ja….hij sympathiseerde met Neus, maar hij had al gauw door dat het geen zuivere koffie was. Qua integriteit geef ik hem 100 punten met de kennis van toen en nu (de toekomst weet ik niet).


    gemodereerd
  5. Maar waarom geven ze die soldaten voeding.
    In het westen moet jezelf betalen voor je eten in de kantine. Niks geen gratuzz.
    Alleen in oorlogsgebieden krijg je voeding en zeker geen gebraden kippetjes.


    gemodereerd
  6. deze nieuwe bond wil zeker eten van ’t Vat hebben , flikker toch op man , als jij dat eten niets vindt dan moet je naar de keuken gaan en je bord vreten voor de kok gooien , het ministerie kookt toch niet voor jullie , echt zowel de bondsvoorzitter van de militairen als de bondvoorzitter van kps atompai zitten lekker te dineren in een sjiek restaurant


    gemodereerd
  7. hebt jij de groene baret , slappeling jij houdt toch van kakkerlakken , muizen en paarse ratten , dus geef niet de schuld aan de ministerie


    gemodereerd
  8. Een militair met een kantoorbaan (van 08:00 tot 17:00) moet inderdaad voor zijn/haar eigen voeding betalen in de kantine.

    Maar, alle overige militairen die in opdracht, op onregelmatige tijden werkzaamheden moeten verrichten (kazernewacht, oefeningen, detacheringen etc), moeten verplicht door de werkgever gevoed en gehuisvest worden.

    Trouwens, de kok is alleen maar verantwoordelijk voor de hygiëne, bereiding en smaak. De kwaliteit van de voeding en het budget dat hij ter beschikking heeft, is een verantwoordelijkheid van de organisatie.

    Het zal ook geen goed nieuws zijn als militairen tijdens oefeningen flauwvallen. Dan zouden de lawaaipapengaaien en sensatiezoekers dit aangrijpen om te concluderen dat het slappelingen zijn, terwijl de oorzaak ligt in de slechte voeding.

    Guyana is in ieder geval niet onder de indruk van ons. Ze gaan steeds meer intimideren, eisen en bepalen.


    gemodereerd
  9. Als deze klootzakken thuis zouden wonen, wat zouden ze elke
    te eten krijgen! Ga lekker bij je ex bevelhebber klagen mongool!!! ”Now yu sab takki alla dey yé njang, sang yé lul”.
    Altijd wan nengré de nanga ding K@, moet de minister van
    defensie ook hoeren voor jullie sturen ????

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  10. Het zijn de vakbonden die Suriname keer op keer kapot hebben gemaakt. En nu is er weer eentje erbij.
    Als de ene vakbond klaar is met haar eisen, begint de ander weer te drammen en dat gaat maar eindeloos door terwijl er geen geld is in het land.
    Het land wordt kapot gemaakt met al die loon- en pakket eisen.
    Zo zie maar hoe belangrijk scholing is. Wat een volk…


    gemodereerd
  11. Militair in Suriname is gewoon sociaal aangenomen mannen en vrouwen op basis van wie je kent. Als je 8 uren per dag moet wachten op orders ja dan wordt je ook moe van. Militairen moeten net als alle andere ambtenaren voor hun eigen voedsel op het werk zorgen. Afschaffen deze non sense, want ze lusten het toch ook niet. O ja, de militaire politie doet zo geweldig op Zanderij, maar je ziet ze nooit op back track. Nu begrijp ik waarom. Er is geen eten daar.


    gemodereerd
  12. Tijdens Bouta kregen ze toch ook dezelfde voeding , waar was die bond dan? Er is speciaal een bond opgericht door deze hufters en oproerkraaiers. Overal proberen ze maar wat. Niks is goed.


    gemodereerd
  13. Beste Rodney Cairo. Ik heb de vrijheid genomen om dit artikel met foto aan een bevriende buurman die ook nog eens militair is te laten zien. Zijn eerste reactie was dat dit artikel en foto in elkaar gezet is om defensie belachelijk te maken. Hij is in ieder geval wel doorvoed en verwijt dit artikel naar het rijk der fabels. Je bent geen militair maar een leugenaar. Je hebt geen discipline maar een waardeloze klaploper. Als je nog eens militair wil worden dan adviseer ik jou om naar het buitenland te gaan en daar een opleiding te volgen.
    Voor jou hoop ik dat er geen oorlog komt met Guyana want dan vrees ik dat Suriname met verdedigers zoals jij slappeling, overlopen wordt.
    Trek de volgende keer een jurk aan en zet een pruik op. Slappeling.


    gemodereerd
  14. Zodra ze een ‘positie’ hebben stijgt het naar hun hoofd!
    Ik verwacht repressailles van je meerdere, want interne klachten hoor je intern af te handelen en niet op sociaal media.

    Wat hebben jullie met die moestuin gedaan? Is die verwoest door de 170 reservisten, want dat was toen normaal onder ndp, bij vertrek vernietig je ex-werkplek!

    Geen enkele EU militair krijgt gratis voeding.
    Belachelijk dat ze in arm suri gratis voedsel willen op kosten vd belastingbetaler.


    gemodereerd
  15. Regeling huisvesting en voeding militairen 2018

    Hoofdstuk 2&3
    Sabiso: Ik ga ervan uit dat je wel weet dat Nederland lid is van de EU.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES