Grote partij in beslag genomen drugs vernietigd in Suriname

8
Grote partij in beslag genomen drugs vernietigd in Suriname

De afdeling Narcotica Brigade heeft vandaag onder supervisie van een lid van het Openbaar Ministerie in Suriname, een flinke hoeveelheid drugs verbrand. Onder strenge bewaking van de gespecialiseerde dienst werd de drugs getransporteerd naar de plaats van verbranding.

Onderweg naar de locatie kreeg het voertuig waarin de drugs werd getransporteerd een technisch mankement. De weg werd voor enig moment afgesloten en na interventies te hebben gepleegd werden de werkzaamheden voortgezet.

Op de locatie van verbranding werd wederom door een lid van het Surinaamse Openbaar Ministerie een algehele controle gedaan en vervolgens verbrand.

Naast de drugs afkomstig van het Tibiti gebied, zijnde 950 blokken met een totaal gewicht 1.069.240 gram, werden diverse drugs die in de periode april tot september 2022 in beslag zijn genomen, vernietigd.

Volgens Milton Bisschop woordvoerder van het KPS gaat het verder om:

 • 34561.1 gram cocaïne in vaste vorm
 • 2220 ml cocaïne in vloeibare vorm
 • 53766.45 gram marihuana
 • 3175.09 gram hasj
 • 359 Xtc pillen
 • Metham oftewel sukru 12.96 gram

8 REACTIES

 1. Is er niemand bij al die ministeries in Suriname die denkt dat deze manier om drugs te vernietigen heel schadelijk is voor het milieu en alles wat leeft in de buurt van de plek waar die drugs verbrand worden samen met een hoop autobanden?
  Er zijn ongetwijfeld betere methoden om die troep te vernietigen op een HSE compliant manier. Vraag maar hulp op dit gebied bij landen als bijvoorbeeld Nederland of de VS.
  gemodereerd

 2. Auto had mankement???
  Vliegtuig is binnen paar dagen vernietigd, landingsbaan is onklaar gemaakt, dus niemand kan daar naartoe, nu auto hft mankement. Boy gaan jullie slapen.
  gemodereerd

 3. Helemaal naar het Tibiti gebied een stel autobanden vervoeren en in brandsteken? Door de rookontwikkeling zijn de drugs niet meer zichtbaar!!
  gemodereerd

 4. Op Starnieuws wel n foto waar de drugs worden vernietigd. Mijn vorige opmerking vervalt hierbij.
  gemodereerd

 5. Lekker weer voor het milieu, zijn die gasten nou echt zo achterlijk ?

  Brandt dat nou een beetje autobanden met pakketjes bloem.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.