Opmerkelijke bewering Brunswijk: ‘Alleen blakamangs van RvC EBS mogen land niet uit’

52
Opmerkelijke uitspraak Brunswijk

De vicepresident van Suriname Ronnie Brunswijk heeft weer van zich laten horen. In een gesprek met TBN prime-alert ging hij in op een reisverbod dat zou zijn opgelegd aan RvC leden van EBS en deed een opmerkelijke uitspraak. Brunswijk stelde dat volgens hem alleen blakamangs het land niet uit mogen.

“Maar al die andere Hindoestaanse mensen, die ook in de raad zitten, hebben geen verbod”, zegt de ABOP voorzitter. Hij vindt dat de objectiviteit ver te zoeken is.

Het reisverbod volgt nadat in een uitgelekt rapport naar buiten was gekomen dat Ronnie’s broer Leo Brunswijk in verband werd gebracht met fraude bij de EBS.

In een zogeheten fraude rapport is te lezen hoe een onderzoek zich gericht heeft op vermeende fraude binnen de NV Energiebedrijven Suriname, onder leiding van Leo Brunswijk. Volgens het rapport zou Brunswijk door misbruik van zijn positie als president-commissaris c.q. interim-CEO, handelingen hebben gepleegd die tot ernstige financiële benadeling van de EBS hebben geleid.

Vanwege de vermeende onregelmatigheden die zich hebben voorgedaan bij de EBS en de SLM heeft het Openbaar Ministerie (OM) teams samengesteld om hiernaar strafrechtelijk onderzoek te doen.

Volgens Ronnie Brunswijk krijgt zijn broer Leo een verbod ‘omdat hij van de ABOP is‘. Hij vindt dat de PG selectieve besluiten neemt. “Als Leo wat heeft gedaan moet hij opgesloten worden maar als hij niets heeft gedaan dan moet je die man niet terroriseren” zegt de vp.

Bekijk hier de beelden:

52 REACTIES

 1. Zei die ezel: als iemand gestolen hft moet hij opgesloten worden.
  Mijn vraag aan deze ezel is hoeveel dagen was je opgesloten toen je die beruchte bankroof had gepleegd.
  Man shame on you. Dat je niet openlijk in ht openbaar kn lopen anders wordt er geroepen: kijk echte owroe rover drape.
  gemodereerd

 2. meneer brunswijk u bent echt ongeschoold , vele blakamangs kunnen wel reizen naar andere landen , maar de blakamangs boeven en zeker die bij verstek veroordeeld zijn in andere landen , ja die die moeten hier in Suriname blijven , maar u kunt toch wel naar cuba of venezuela of china , u heeft het zelfde probleem als ddb he , die kan ook niet reizen
  en u kent Rutte niet dat zegt al genoeg , u moet echt weer terug gaan naar het binnenland , daar is uw huis
  gemodereerd

 3. PS ik wil nog even reageren op de inhoud van dit artikel.Mijn vraag is of de opmerkingen in dit artikel ook gelden voor de zender van dit artikel.
  gemodereerd

 4. Waarom ga jij dan nooit naar het buitenland toe? Aan jou is toch geen uitreisverbod opgelegd? De hele ABOP is een ordinaire racistische partij waar regeren op drijfzand is gebaseerd. Deze ABOP heeft weinig op met de ontwikkeling van dit land en is er alleen maar om de bodemschatten van Suriname leeg te roven.Brunswijk is geen soldaat en ook geen strijder want beiden dienen zich te kunnen beheersen. Brunswijk is een geëmotioneerd ongeleide projectiel.
  Hij zal zijn excuses wel weer aanbieden. Voor de zoveelste keer.
  gemodereerd

 5. Inderdaad had Stef Blok gelijk ook nog.
  Suriname is een failed state betreft etniciteit, Brunswijk heeft nu letterlijk uit zijn smoel bewezen als vp zijnde. Mensen die op hem lijken en familie zijn belangrijker dan land en volk.
  gemodereerd

 6. Deze bankrover en racist uit de regering schoppen. Hij terroriseert de regering , met hem is er geen vooruit gang, overal steelt hij in familie verband en heeft nu een grote mond.
  gemodereerd

 7. Lijdt deze man aan een minderwaardigheidscomplex zoals zoveel mensen in Su met Afrikaanse roots en een donkere huidskleur?
  gemodereerd

 8. Ma brada Brunswijk: Het antwoord ligt toch zo voor de hand.
  Omdat de grootste schurken van Suriname die blakamans zijn, die op jouw lijken. Je hebt het zeker over Leo.
  Wat hij heeft hij?
  Gerotzooid met een stuk grond in Albina. dit heeft zelfs die mooie rondborstige minister haar positie gekost.
  Gerotzooid bij de SLM.
  Gerotzooid bij de EBS.
  Mijn vraag: Is hij echt Ingenieur zoals jij MBA bent?
  Mijn probleem: Ik verwacht dat goed opgeleide mensen een zekere mate van integriteit bezitten.
  gemodereerd

 9. Hij vindt dat de PG selectieve besluiten neemt.
  =========
  Hier ben ik het volledig eens met Ronnie. We weten allemaal wie daar invloed op heeft. Bepaalde zaken wordt door het OM gelijk opgepakt en anderen blijven gewoon liggen. Suriname blijft op elk gebied family and friends. Onder de huidige regering is het nog meer toegenomen.
  gemodereerd

 10. Begin je vliegticket te boeken, geen SLM natuurlijk. Be prepared, er is een storm op komst…
  gemodereerd

 11. >>@<< Debby

  Je bent niet alléén zwart, maar je denkt precies als
  je partij genoten! De ''Nationale Debielen Partij'' Su
  is alle etnische mensen en niet alléén voor de dommen
  als jou soort. Deze domme VP is bezig etnisch te profileren.
  Ze horen eerst te integreren dan pas lullen, nee wordt
  door zijn domme soortgenoten gekozen en is nu VP. Hij kan amper behoorlijk, Nederlands lullen!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 12. @@WAT … @@@ Papa Jantje uit Livorno … @@@@ Kwakoe van Helena Christina
  {… “omdat de grootste schurken van Suriname die blakamangs zijn .. “} voor de zoveelste keer … MI E BAR’ OENOE. Jullie spelen met vuur !!! Jullie roepen geesten op die jullie niet zullen kunnen bezweren. Houden jullie op met dat rascistisch gedoe … MI E BAR’ OENOE.

  @@@@Kwakoe van Helena Christina … je lult over Leo Brunswijk … waarom hou je je grote Bek … over die GROTE Grondrover, Geitendief … Mahinder { hij heeft inderdaad een hinder} Jogi en andere Baba dragende Verenigde Handelaren Exponenten.

  @@@Papa Jantje uit Livorno … je scheldt en beschuldigt Abop van alles en nog wat … maar dankzij Abop … zijn jullie … de Witte Boord Criminelen …van de Verenigde Handelaren Partij … bezig het land verder naar de verdoemenis te helpen.
  gemodereerd

 13. En veel van de zwarte bevolking zal in zijn leugens geloven. en de Hindoestanen zijn er weer de dupe van. zijn er alleen zwarten en hindoestanen in Suriname?
  En Debby, de zwarte bevolking mag doen wat ie wil maar anderen moeten zich aan de wet en aan de zwarten buigen. Jij hebt echt een plaat voor je hoofd!!!
  gemodereerd

 14. Echte bananen republiek gedrag,kijk naar onze buurland Guyana alleen maar ontwikkeling.Su komt nooit vooruit “Omdat alleen maar fufuru en zich zelf verrijken.Jammer!!!
  gemodereerd

 15. Emotionele waardeloze diknek is deze VP die nooit in staat zal zijn om compromissen die sluiten. En dat is nu eenmaal een voorwaarde om politiek te bedrijven. Deze man is een egotripper zoals zovelen die op hem lijken. Kunnen weinig maar altijd de grootste kwebbel hebben en altijd het slachtoffer uithangen. Bah !

  Off topic; Moet direct denken aan het twitterbericht van de Nigeriaanse professor in de USA die hoopt dat de overleden Britse koningin ondraaglijke pijnen geleden heeft. Ook zo een achterlijk persoon dus !
  gemodereerd

 16. In 2 jaar tijd heeft chan En vhp Surinamers gedompeld in extreme armoede, corrutie, nepotisme en staatsdiefstal tot officieel beleid gemaakt, racisme en discriminatie aangwakkerd, Guyana zeggenschap geven over een deel van de Corantijnrivier. Verder heeft hij Sutiname als onbetrouwbaar op de wereldkaart gezet. Liegen en bedriegen heeft hij tot kunst verheven, de rechtsstaat Suriname op de schop gezet.

  Chan is een grote mislukking en een vloek voor Suriname en de Surinamers. Dat er nog mensen zijn die achter deze charlatan aanlopen geeft alleen maar aan hoe ziek sommige Surinamers zijn.
  gemodereerd

 17. Papa Jantje uit Livorno, mijn complimenten. Ik stoor me vaak aan je uitspraken. Vooral als ze racistisch getint zijn. Maar nu moet ik wel toegeven dat je gelijk hebt wat ABOP/Brunswijk betreft en er was ook geen druppeltje racisme in je betoog te merken. Houden zo!
  gemodereerd

 18. Als zijne exellentie meneer R. Brunswijk denkt dat het zo is dan moet hij maar opstappen. Oh ja, en zijn partner meenemen.
  gemodereerd

 19. Ronnie Brunswijk BBA, MBA heeft toch geen reisverbod? Waarom stapt hij nooit buiten de grenzen?
  gemodereerd

 20. Zodra het over Abop gaat, gaat men hier los alsof corruptie enkel afkomstig is van de Abop. Gaat het over de VHP, dan lees je dat het missertjes zijn, a no mi, dan zijn de reacties mild of het komt door de NDP enz. Ze zijn de vele schandalen onder Santokhi al vergeten.
  Als ik de reacties mag geloven lijken de meeste forummers op Santokhi. Zo gaan de zaken eenmaal, sinds Santokhi aan de macht is, alles wat fout gaat , a no mi, na ding trawan. Wij zijn “goed”, niet corrupt, bezig, het zijn de anderen, vooral de Creolen.
  Dat bewijs wordt hier geleverd, kijk hoe fel de reacties zijn in vergelijking met wanneer het de VHP betreft. Papajantje is weer op dreef ondanks zijn honderd times excuses.
  Als ik dit zo schrijf wordt Pony straks weer door dezelfde forummers uitgemaakt voor racist.

  Kwakoe, de grootste schurken zijn blakamangs, heb je dit ook uit onderzoek!!!!!
  Verder geef ik je gelijk, het ligt wat betreft de ABop, niet dé blakamangs, voor de hand, gezien haar corruptief gedrag en haar leider.
  Maar, de Abop staat niet in z’n eentje op eenzame hoogte, ze heeft gezelschap van de andere coalitie partij, dus…………heeft vingertje wijzen nog zin.

  Sranan wordt steeds geregeerd door slappelingen, die alleen uitblinken in/ door corruptieve handelingen.
  gemodereerd

 21. Wat een idioot! Suriname heeft in haar hele geschiedenis nog nooit zo’n domme vice president gehad. Schande…..!
  gemodereerd

 22. De vraag is waarom hebben alleen aboppers een vliegverbod tijdens het onderzoek.. Je kan zien hoe dom de meeste zijn op dit forum, want niemand geeft een inhoudelijke reactie over het gebeuren zelf. Rare zwartmans en dat watje zijn de grootste gekkies hier. Meneer Nekschot met zn blabla en meneer watje die de hele dag aan bouta denkt. Psychisch afwijkende gevallen allemaal als je t mij vraagt..
  gemodereerd

 23. En.. wat vind ronnie b van de diefstal van overheidsgelden door dignitarissen in botopasi. Is mooi met jullie hoor, alles vd stad nemen jullie over.

  Je broer is een marron du crimé en geen blackamang.
  gemodereerd

 24. Dit is een voorbeeld waarom Suriname niet vooruit komt, ongeschoolde en onbekwame mensen worden door het volk gekozen en leiden het land.

  Hoe is het mogelijk dat mensen op iemand stemmen met het denkvermogen van een kind van 10jaar. Weten deze mensen niet beter???
  Het lijkt wel dat deze mensen Brunswijk gekozen hebben omdat zij nog minder weten.

  Er is een gezegd “in het land der blinden, is eenoog koning”
  gemodereerd

 25. @Pony
  Het gaat niet over de ABOP in het algemeen.
  Het gaat over de uitspraken die Brunswijk doet en hoe Brunswijk zich profileert.
  Het is hem eigenlijk ook niet kwalijk te nemen, hij heeft het denkvermogen van een 10 jarige.
  En daar handelt hij ook naar.
  gemodereerd

 26. Waar bemoeit Ronnie Brunswijk zich eigenlijk mee. Hij heeft hier niets mee te maken en als VP moet hij geen partij kiezen. Hij moet erboven staan.
  Maar gezien zijn intelligentievivo kan hij die onderscheid moeilijk maken. Vooral als het om zijn broer gaat. En zonder blozen betrekt hij er discriminatie bij. Over nivo gesproken. Trouwens de CEO van de EBS Moet een academisch gevormde persoon zijn en niet iemand die amper uit zijn woorden kan komen. Dit geldt trouwens ook voor Ronnie
  Ga weer hutten bouwen waar hij toen zo goed in was.
  gemodereerd

 27. Het is jammer dat Brunswijk die racistische kaart trekt.
  Het volk wordt hierdoor in verwarring gebracht en dat alleen maar omdat de leiders van de zwarte clan niet bij machte zijn hun achterban op een behoorlijke manier te mobiliseren om het land te helpen opbouwen. Hun enige doel is voldoende macht te verwerven zodat ze het land voor eigen gewin kunnen uitbuiten. Alleen maar Afrikaanse taferelen in Suriname.
  En sommigen hier moeten ophouden Santokhi te beschuldigen voor van alles en nog wat. Als je een klein beetje je eigen geschiedenis kent zit de hoofdschuldige van alle chaos en ellende op Leonsberg. Jullie verwachten dat Santokhi bij het aantreden zijn tover stokje trok en het in Suriname in één keer weer goed was, terwijl jullie tien jaar in een roestige slaap waren ingedut.
  Zolang je niet met bewijzen kan aantonen dat Santokhi in staatskas heeft zitten graaien moeten jullie eerst focussen op die 4 miljard schuld en hoe jullie die gaan afbetalen.
  Jullie hoeven niet van die Hindoestaan te houden, maar geef hem de kans zichzelf te bewijzen.

  @MUL, a betre yu bari yu sefri, kande yu no sabi sortu bakru yu kari na tap yu sefri.
  gemodereerd

 28. In opdracht van de … Witte Boord Criminelen … van de Oranje Movbement … moeten de betaalde baba dragende forummers … de andere partijen blijvend criminaliseren … zodat zij … de Witte Boord Criminelen o.lv. de Grootste Leugenaar en Volksverlakker van Lelydorp … hun gang kunnen gaan.

  Wat ik ze kan meegeven …. un prisiri now …….. wat jullie te wachten staat ?????
  In Goslar zullen jullie een schuilplaats zoeken.

  Noem je dit een bedreiging …. SO BE IT !! Wat ik zeg … is gezegd … staat gezegd !!
  gemodereerd

 29. @Lobiwang
  Wat je daar zegt is lariekoek, dat klopt niet!!!!

  Hoe komt het eigenlijk dat het zo slecht gaat met Suriname???
  Voor dat de NDP aan de macht kwam ging het heel goed met Suriname (een lage en stabiele koers)
  Maar de bevolking is en was niet tevreden, zij zagen niet hoe goed zij het hadden.
  Er is voor toen 10 jaar NDP gekozen met alle gevolgen van dien.
  We weten allemaal hoe het gelopen is, de huidige regering is met 0,0 beginnen en moest alles weer van de grond af opbouwen, dit omdat de NDP met al het geld, materiaal (computers, meubilaire, etc.) vandoor is gegaan.
  Om het land van de grond weer op te bouwen doe je geen 1-2-3, maar gaat jaren doorheen.

  Het is niet Chan die een vloek voor Suriname is, maar Bouterse.

  Bouterse heeft het land de afgrond ingestort, te beginnen met de coup.
  Voor de coup ging het heel goed met Suriname, Suriname had de beste zorg van de Caraïben. Het was een rijk land, voor 1 Surinaamse gulden kreeg je 2 Nederlandse gulden, er werden veel producten in Suriname gemaakt voor de export.
  MAAARRRR toen kwam de coup van Bouterse en alles ging kapot.

  Mensen werden vermoord, er werd drugs ingevoerd, machines gingen kapot, er was geen uitvoer van producten meer, de handel lag stil. Er waren geen producten meer in Suriname, de mensen leden er onder, vanuit Nederland werden de mensen in Suriname ondersteund door families die op grote pakketten verzonden (veel werd door de militaire machthebbers in beslag genomen voor eigen gebruik). De bevolking in Suriname werd gegijzeld, durfde je wat te zeggen werd je opgepakt en zagen je familie je nooit meer.
  Mensen werden ook dood in greppels gevonden.
  Door de drugs die Bouterse introduceerde en in handelde kwam er criminaliteit van grote omvang.
  Er kwam omkoping, corruptie en verrijking op grote schaal wat tot de dag van vandaag een groot probleem is omdat het in alle lagen van de bevolking doordrongen is, het lijkt alsof men na jaren niet beter weet of dat dit normaal is.

  Er kwam ook nog een binnenlandse oorlog en december moorden in opdracht van Bouterse met veel doden in de dorpen en anderen die opgepakt werden (massamoorden op eigen bevolking).

  Ja, ik ben van die oude stempel die weet hoe het vroeger in Suriname aan toe ging.
  Ja, we hielpen elkaar, allemaal, het maakte niet uit wat voor bevolkingsgroep je was.

  Toen Bouterse door de coup aan de macht kwam veranderde dat allemaal.
  Omdat hij niet geschoold was en geen land kon leiden of alleen macht lustig was?
  Het ging bij Bouterse alleen maar om macht en geld wat tot de dag vandaag nog zo is.
  Die man geeft niets om Suriname of om de bevolking, dat weten wij door zijn handelen.

  Het probleem van Suriname is, dat sinds de coup, corruptie, omkoping en zelfverrijking in alle lagen van de bevolking doordrongen is en waar een ieder aan mee doet.
  Een voorbeeld hiervan is: een pakket of geld aannemen om op een bepaald persoon of partij te stemmen, ja dat is ook corruptie en/of omkoping.
  gemodereerd

 30. @ mul
  10 september 2022 Bij 12:06
  U heeft een ontzettend verkeerd beeld van mij. Ik was een van de eersten die het SLM gedoe veroordeelde en ook een van de eersten die de valse advocaat Bissessur keihard veroordeelde door zijn uurtarief van 350 EUR als belachelijk te kwalificeren.
  Over de Abop kan ik kort zijn; sommigen van de Abop hebben een behoorlijk racistische inborst net als bij de overige politieke partijen. Politiek wordt langs etnische grenzen bedreven.
  gemodereerd

 31. @ Pony
  10 september 2022 Bij 15:32
  Dag Pony.
  Nog voor de verkiezingen had ik al aan gegeven dat een regering met de ABOP een zware kluif zou worden gelet op het opleidingsniveau van het kader van de ABOP en het verleden van zijn leiders. Ook gaf ik aan dat de VHP / ZE Santokhi niet samen maar tegen de Abop zal regeren en daarom zou het beter zijn als VHP met NPS en LP zou regeren. Helaas ging die vlieger niet op. Je ziet met je ogen toch wie het beleid keer op keer frustreert ? Dat zijn de minst ontwikkelde mensen.

  Trouwens Pony jij bent de laatste die mij voor racist moet uitmaken. De racisten uit de Bijlmer genieten jouw goedkeuring want racistische uitlatingen door hen gedaan berust op de vrijheid van meningsuiting.
  Mi mars Papa !
  gemodereerd

 32. Brunswijk trekt de racistische kaart om zijn criminele broer te beshermen. De hele familie van hem, inclusief hij, is gewoon door en door crimineel en gestoord. Racisten zonder verstand of beschaving. Een schande voor de marrons die deze oplichters snel moeten lozen.
  gemodereerd

 33. De opvolger van bullshit Bouta staat al klaar !

  Willen wij een beter Suriname dan moeten dit soort figuren geen toegang meer krijgen tot politiek Suriname !

  Mi kondre tru.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 34. In Brazilië circuleren enkele namen van bekende Surinaamse politici die actief bezig zijn met de handel in cocaïne. Surinaamse journalisten zouden in dit dossier moeten duiken om meer helderheid te brengen. Zowel Brunswijk als Bouterse zullen de komende tijd meer naar elkaar kruipen gezien de grotere tegenslagen waarmee de georganiseerde drugsmaffia te maken krijgt. Enkele dagen geleden nog is een vliegtuig met circa 1000 kilo cocaïne vernietigd. Begrijpelijk dat zowel Bouterse als Brunswijk niet happy zijn met het bezoek van Rutte.
  gemodereerd

 35. @niets_weter met je hele stuk tekst heb je je naam eer aan gedaan. Je beweert met droge ogen dat het ging tijdens Vene en verwijst naar de koers. Blijkbaar weet je niet eens dat de koers laag bleef door betalingsbalanssteun van NL en miljoenen interventie van financien voor de rest had je geen enkele ontwikkeling in Suriname. Vene verwees naar de vele barbeque tentjes en wasstraten toen men vroeg naar de ontwikkeling tijdens zijn bewind.

  De rest van je bericht is een en al rommel van anti-bouterse niets wetende.

  Je verwees naar de vele producten die in Suriname werden grmaakt voor export. Ik zie graag een lijst van 5 exportproducten die in Suriname werden gemaakt.

  Het verschil tussen jou en mij is dat ik alleen Pro-Suriname ben terwijl jij alleen anti-Bouterse bent vandaar dat je alleen naar het verleden kan kijken en alles goedspreek van die huidige boeven en misleiders.
  gemodereerd

 36. Niets_Weter
  10 september 2022 Bij 19:54
  Heeft groot gelijk !

  Het lijkt mij verder logisch dat iemand die pro Suriname is ook automatisch anti Bouta is !

  40 jaar bullshit Bouta heeft Suriname telkens alleen maar schade en schande opgeleverd. Daarnaast ook het wegtrekken van capabele en ambitieuze Surinamers !

  Suriname bestaat nu uit een klein groepje Die Hards en een grote groep uitschot. Als de schaduw van Bullshit Bouta, VeePee Botro Ede, gesteund zal worden door dit uitschot dan is alle moeite dat nu gedaan wordt voor Jan L#L.

  Politiek Suriname moet op de schop.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 37. @@@SABAKU … ik ben tussen hindoestanen opgegroeid … heb hindoestaanse broers en zussen … ooms en tantes … ik spreek de taal … zing hindoestaanse liederen. Ik ben vrij goed ingewijd in de hindoestaanse cultuur … bezoek op gezette tijden een Mandir … ben overtuigd Christen.

  Hiermee wil ik zeggen dat ik niets tegen mijn hindoestaanse broeders en zusters heb … wel tegen DIE HINDOESTAAN uit Lelydorp … met mij velen .. omdat hij een … GROTE LEUGENAAR en VOLKSVERLAKKER … IS.

  Rustend in een … Old Peoples Home … zal hij aan zijn klein- en achter kleinkinderen kunnen zeggen … kinders in mijn periode als ple-si-dent heb ik slechts enkele … nietszeggende COMMISSIES … benoemd … niet meer en niet minder.
  gemodereerd

 38. M.a.w. zegt hij dat er heel wat zwarten in de RvC zaten/zitten. Misschien dat het daarom uit de hand is gelopen bij EBS.
  gemodereerd

 39. Niets_Weter 10 september 2022 Bij 18:54
  @Pony
  Het gaat niet over de ABOP in het algemeen.
  Het gaat over de uitspraken die Brunswijk doet en hoe Brunswijk zich profileert.
  Het is hem eigenlijk ook niet kwalijk te nemen, hij heeft het denkvermogen van een 10 jarige.
  En daar handelt hij ook naar.@@
  Neen!!!!! Niet over de Abop!, kom kom, dan ben ik zeker de enige met zo’n mening. Men maakt geen onderscheidt tussen de persoon Brunswijk en Abop.
  Niet te vergeten is dat Brunswijk behalve VP, ook voorzitter is van de Abop, dat houdt in dat hij twee petten op heeft. Wanneer spreekt of reageert hij als VP en wanneer als voorzitter. Als VP steunt hij het regeringsbeleid en opereert hij binnen uitgestippelde lijn, stap hij erover heen dan wordt hij gecorrigeerd door de pres of overige coalitiegenoten.

  Als voorzitter van de Abop geniet hij vrijheid van spreken, hij heeft rekening te houden met zijn achterband. Dus bij elke uitspraak, ook al is het van niveau 10 jarige, dan nog moet men kijken welke pet hij opheeft. Dit geldt overigens ook voor de president en andere coalitiegenoten. Al hoewel het nooit duidelijk is bij Brunswijk. Het kan vreemd overkomen, de uitspraken van Brunswijk, omdat hij volgens velen (waaronder Pony) de laatste moet zijn om te komen klagen, terwijl hij weet dat broer Leo en hij zelf zoveel illegaliteit op hun kerfstok hebben, maar hij mag zulke verdachtmakingen richting het OM wel doen. Doen wij hier op WKT took, tôg.

  Het is een probleem in ons politiek bestel. Een voorzitter van een politieke partij zou niet tegelijk president of VP mogen zijn. Het veroorzaakt teveel ruis en onregelmatigheden, het druist ook in tegen de geest van de Trias Politica volgens mij.

  Mevrouw Esssed, is dit iets voor U of het CH ???

  Papajantje:’Trouwens Pony jij bent de laatste die mij voor racist moet uitmaken. De racisten uit de Bijlmer genieten jouw goedkeuring want racistische uitlatingen door hen gedaan berust op de vrijheid van meningsuiting.
  Mi mars Papa !@@@
  Papajantje, je lokt het zelf uit met de racistische uitspraken die je doet, niet Pony.

  Mul, je bent lekker aan het polariseren, de oranje helden evengoed, is niet goed voor de vredige samenleving die iedereen voorstaat, tôg.
  gemodereerd

 40. Waarom breken jullie mijn zin af? Ik heb gezegd: De Blakamangs die op de VP lijken. Onze lieve Poenie verandert het in Blakamangs. Wel Poenie (de man of vrouw die niet weet dat Basmatie rijst vele malen beter is dan Surinaamse rijst) de grootste blakamang boef is Boefdraad. 1 voorbeeld. Laatst is boven water gekomen dat hij 6 miljoen US Dollar heeft gekregen voor de bouw van een nieuw douanekantoor.
  Wel Poenie. Waar is het nieuwe Douanekantoor? Waar zijn die 6 miljoen Amerikaanse Dollars en waar is Boefdraad? De rest van zijn daden mag je zelf gaan onderzoeken, maar zeker is dat hij veel meer op zijn kerfstok heeft dan 6 miljoen dollars.
  2e voorbeeld. Die neef van Bouterse (naam vergeten), die tijdelijk als directeur van de Belastingdienst met enkele miljoentjes vandoor ging is ook een blakamang. Het komt op mij over dat blakamans qua gradatie (in de betekenis van: in vergelijking met andere etniciteiten) het slechts kunnen omgaan met geld en macht.

  En Poenie en Mul: ik heb gereageerd op een reactie van de VP.
  Dus ga geen dingen bijhalen die er niet zijn.

  Op 1 punt geef ik jullie wel gelijk. De VP is niet racistisch bezig. Hij doet aan “etnisch profileren”, want als ik het bericht van de EBS goed heb gelezen, mag niemand – hangende het onderzoek naar malversaties- het land uit. Dus betreft dit verbod ook de Hindoestanen. Brunswijk laat dus overduidelijk zijn wijsheid van een 10 jarige zien.

  Mag ik eindigen met de woorden van Julian Wit met een kleine aanvulling van mezelf: het komt nooit meer goed met Suriname met koeparies aan de top.
  gemodereerd

 41. Kwakoe, zijn er ook blakamangs die niet lijken op de VP?
  Je haalt Hoefdraad en een neef van Bouterse als voorbeeld. Wel beste Kwakoe, twee slechte blakamangs maken nog geen zomer.
  ‘In vergelijking met andere etniciteiten’, Kwakoe welke andere etniciteiten, die op de maan zeker, je weet zelf, jij als boekenwurm, dat de geschiedschrijving heeft laten zien dat geen enkele etniciteit (ook geen andere) op deze aardkloot kan omgaan met geld en macht. Hebzucht is een lelijke gen.
  Julian Wit is voor mij een achterhaalt entiteit, dus voor mij geen maatstaf, dus…..zeg nooit, nooit.
  ‘De wijsheid van een 10 jarige’, wel Kwakkoe, tegenwoordig kun je dat beter hebben of zijn, want menig 10 jarige is wijzer dan ………….
  Wat zal Brunswijk bedoelt hebben met deze uitspraak, dink a tori. Etnisch profileren, waarom?
  gemodereerd

 42. Als je doordenkt kom je erachter dat etnisch profileren een eufemisme is van racisme oftewel onderscheid in Rassen. Je dwingt mij om Jip en Janneke taal te gebruiken. En doordat jij mijn zin heb afgebroken “De Blakamangs die op de VP lijken, heb je mij gedwongen om het over blakamans te hebben, die niet op de VP lijken. Oké zullen wij het nu hebben over onze grote vriend Bordo, die net als de Vp niet verder is gegaan dan de 4e klas lagere school. En nu wij het over school hebben het volgende: Ik werd door strenge regels van toen pas op mijn 6e jaar toegelaten op school.
  Toen ik 9 jaar was zat ik al in de 4e klas omdat ik de derde klas ( Net als C.M) had overgeslagen. Dus doordenken als je mijn stukken leest.Voortaan zal ik in Jip en Janneke taal schijven omdat je al problemen hebt met het woord etniciteit.Alleen wordt mijn reactie langer door al die toelichtingen die ik moet geven bij de moeilijke woorden.
  Nu we toch met elkaar aan het discussiëren zijn even een reactie op een oude discussie, waarvan waterkant mijn reactie op jouw reactie niet heeft geplaatst. Het ging over mijn kritiek op de Surinaamse rijst en dat het slecht kookte. Jij vond dat ik niet kan koken.
  Wel beste vriend: heb je ooit basmatie rijst geprobeerd? Het is wel duurder maar kookt vele malen beter dan Surinaamse rijst.
  En voor de goede orde. Ik gebruik ook de magnetron voor het koken van mijn rijst. Succes gegarandeerd en voor het geval je het vergeten bent: ik reageerde toen onder de naam John.
  gemodereerd

 43. Beste Kwakoe, jij hebt het zelf over eufemisme, niet ik, ik reageer op termen die jij gebruikt.
  Geef aan waar en waarom mijn omgang met de term etniciteit niet juist is.

  Kwakoe, niet wij hebben het over school, enkel jij hebt het over school.
  Kwakoe, Het is vrij normaal dat je met je zesde jaar naar school gaat, de eerste klas. Als 9 jarige kom je in de vierde klas te zitten, is vrij normaal. Als je de derde klas hebt overgeslagen, zoals je zegt, dan zou je met je achtste jaar in de vierde klas moeten zitten. Wat waren de strenge regels dat je pas als 6 jarige op school werd toegelaten, kwam je dan in de hoge fröbel te zitten in plaats van in de eerste klas.
  Kwakoe, ik doe niet aan misselijkmakende doordenkertjes, zij zijn gestopt (vierde klas) waar jij bent doorgegaan. Ik laat iedereen in zijn waarde. Ik overloop niet van arrogantie ten op zichtte van anderen, omdat zij anders doen of denken.

  Kwakoe, waarom beantwoord je mijn vraag, zijn er ook blakamangs die niet op Brunswijk lijken, niet. Ik heb bewust jouw zin afgebroken, waar jij zelf een pauze had ingelast, dus verwonderlijk hoef die onderbreking niet te zijn. Ik heb jouw niet gedwongen het over “slechte” blakamangs te hebben, dat is je eigen keuze geweest, je had namelijk ook voor “goede” blakamangs kunnen kiezen om Brunswijk te kijk te, te kakken te zetten. Misschien dat het jou niet zo uitkwam jou drang, het etnisch profileren van blakamangs, die volgens jouw interpretatie niet tot een bepaalde bevolkingsgroep, etniciteit behoren.

  Verder kan ik niks met jouw Calimerocomplex achtig gedrag.
  Ga maar lekker naar bed met Jip en Janneke, en, morgen gezond weer op.

  Btw, het duveltje in mij (normaal in een doosje) vindt nog steeds dat je niet kan koken. Wie moeite heeft met het koken van Surinaams rijst en kiest voor een ander soort kan niet koken hahaha. Letterlijk vertaalt uit het Sranan, dan ju no sabi bori.
  gemodereerd

 44. ‘De wijsheid van een 10 jarige’, wel Kwakkoe, tegenwoordig kun je dat beter hebben of zijn, want menig 10 jarige is wijzer dan ………….
  Wat zal Brunswijk bedoelt hebben met deze uitspraak, dink a tori. Etnisch profileren, waarom?

  voortaan niet cryptisch praten, want dan ga ik jouw duidelijk maken wat mijn wijsheid was op 10 jarige leeftijd en afgezien ik mijn wijsheid van school heb, moet ik het over school hebben.

  Wel beste vriend: heb je ooit basmatie rijst geprobeerd? Het is wel duurder maar kookt vele malen beter dan Surinaamse rijst.

  Deze vraag wordt niet beantwoord. Basnatie is kennelijk te duur voor je. Momenteel in de aanbieding bij Dirk. Probeer het een keer en ervaar het resultaat.
  Aan de vraag waarom de Surinaamse rijst achteruit is gegaan ga ik voorbij. Gepasseerd station, omdat wij genoeg daarover gesproken hebben.

  Wikipedia.
  Etniciteit is in de antropologie de sociaal-culturele identiteit van een bevolkingsgroep of volk. De gezamenlijke kenmerken van een etniciteit kunnen betrekking hebben op nationaliteit, verwantschap, religie, taal, fysieke kenmerken, cultuur of geschiedenis, en de daaraan ontleende normen en waarden die de bevolkingsgroep of het volk verbinden.
  Een gemeenschappelijk erfgoed (politiek, gebruiken, religie) en de daarop gebaseerde solidariteitsbeleving vormen de etniciteit van een bevolkingsgroep. ‘Ethniciteit’ komt van Grieks ethnikos, behorende tot een ethnos (volk).

  Ten slotte.
  Genoeg hierover. Ik verdoe mijn tijd niet aan zinloze discussies.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.