Guyana noteert in vijf maanden toeristen toename van 103%

12

Guyana heeft een toeristen toename van 103% genoteerd tussen januari en mei van dit jaar. Het aantal bezoekersaankomsten is in de afgelopen vijf maanden aanzienlijk gestegen tot 105.905, vergeleken met de 48.626 in dezelfde periode vorig jaar.

Het westelijk buurland van Suriname is dit jaar gastheer van de finale van de Caribbean Premier League (CPL). Er wordt verwacht dat er later deze maand nog eens 158.223 personen het land zullen binnenkomen. De uitzonderlijke prestatie komt op een moment dat de toeristische sector voor enorme uitdagingen blijft staan ​​als gevolg van de opeenvolgende golven van de COVID-19-pandemie.

Desondanks blijft de PPP/C-regering vastberaden om de sector uit te rusten met het nodige kapitaal om de menselijke hulpbronnen te ontwikkelen om aan de eisen van de snelgroeiende economie te voldoen. Het voortdurende ingrijpen van de regering heeft Guyana zichtbaar in de gelederen van de ontwikkelde landen geduwd, met een levensstandaard en levenskwaliteit waar de Guyanezen al generaties lang van dromen.

De beschikbaarheid van lokale kamers en conferentiefaciliteiten kregen een boost met de opening van de Pegasus Luxury Suites en Corporate Center van $ 100 miljoen in juli van dit jaar. De 12 verdiepingen tellende glazen toren biedt naast het zeven verdiepingen tellende kantorencomplex nog eens 100 kamers aan de huidige voorraad.

Daarnaast zal de toeristische sector profiteren van de vestiging van twee luxehotels, een 150 kamers tellend Marriott Courtyard in Timehri, waar de bouwwerkzaamheden zijn begonnen en de Pasha Global in Liliendaal, die ongeveer 200 kamers zal omvatten.

Minister van Toerisme, Industrie en Handel, Oneidge Walrond, zei dat de hoteluitbreiding ongetwijfeld kwaliteitsaccommodatie zal bieden voor de toestroom van buitenlanders die in het land investeren.

Minister Walrond benadrukte dat de investering ook in lijn is met het mandaat van de PPP/C-regering om 50.000 banen voor Guyanezen te creëren. “Onze enorme vooruitgang op dit front maakt het absoluut noodzakelijk om ervoor te zorgen dat onze Guyanese burgers bekwaam gekwalificeerd zijn voor de dreigende banen en functies in alle lagen van de industrie, inclusief het senior management”, verklaarde de bewindsman.

Ondertussen heeft de samenwerking tussen verschillende touroperators, de particuliere sector en gemeenschappen in heel Guyana ook bijgedragen aan de uitbreiding van de reiservaringen in het land.

In de eerste helft van 2022 werden zo een 808 personen ook getraind in zakelijke en sociale-mediamarketing, eerste hulp en reanimatie, en hygiëne en ontsmetting, met als doel de levering van hoogwaardige toeristische ervaringen aan bezoekers te verbeteren. Nog eens 6.000 personen zullen worden opgeleid via een gezamenlijk toerisme-initiatief tussen Guyana en Barbados.

Nu Guyana snel een van de meest gewilde bestemmingen voor plezier in het Caribisch gebied wordt, kondigde president Irfaan Ali onlangs ook aan dat bezoekers die Guyana binnenkomen, tot 60 dagen een motorvoertuig kunnen besturen met het rijbewijs van hun land.

Volgens de regering zijn personen die het land binnenkomen, verzekerd van hoogwaardige goederen en diensten, aangezien het Guyana National Bureau of Standards (GNBS) het mandaat heeft om ervoor te zorgen dat het bedrijfsleven aan de norm voldoet. Ongeveer $ 312,8 miljoen van de begrote $ 732,1 miljoen werd besteed aan de toeristische sector voor de eerste helft van 2022.

12 REACTIES

 1. Ik lees Pasha Global, dat is onderdeel van de Surinaamse onderneming Yokohama Group. Zo te zien wordt er dus door de Surinaamse ondernemers ook aardig geïnvesteerd in Guyana. Dus die Guyanezen moeten niet lullen over de visvergunningen…
  gemodereerd

 2. Kijk, dit is dus het verschil indien een land geregeerd wordt door een Aziaat. Twintig jaar regering door baboon Callagher bracht voor de Guyanezen niets anders dan armoede en onderontwikkeling. De miljarden verdwenen direct in de zakken van baboon Callagher. Zelfs na de eclatante overwinning van Irfaan Ali bleven veel Afro’s Callagher steunen en werden Aziaten gediscrimineerd. Binnen twee jaar heeft Irfaan Ali van Guyana een ontwikkelde land van gemaakt dat hard op weg is om economisch onafhankelijk te worden van andere landen. De juiste man op de juiste plek. Irfaan Ali weet hoe een land geregeerd dient te worden en is er niet vies van om hulp bij de voormalige kolonisator te vragen.
  In Suriname is het helaas een geheel andere situatie vooral doordat de Afro’s het nog steeds niet kunnen verkroppen dat dit land door een Aziaat geleid wordt. Voorts bestaat er nog steeds een bepaald wantrouwen tegenover Nederland. Waar dat wantrouwen op gebaseerd is zal altijd wel een raadsel blijven. Wellicht heeft dit te maken met de onderontwikkelde genen van mensen met Afrikaanse roots. Die blijven liever achterom kijken in de plaats van vooruit.
  gemodereerd

 3. …..en ondertussen in de bananenrepubliek Surimaribo blijven ze maar stelen, roven, liegen, bedriegen en moorden……Surinamers weten immers alles veel beter dan elk ander zelfs beter dan de hoogst ontwikkelde volkeren in de wereld…..en zijn bovendien stiekem verschrikkelijk jaloers omdat er héél veel meer olie en gas voor de kust van Guyana wordt gevonden dan voor de kust van Surimaribo alsook over het feit dat de zo gewilde oliedollars, nu reeds rijkelijke Guyana binnen stromen terwijl het gros van het “geweldige” Surinaamse volk nauwelijks een paar waardeloze Surinaamse centen heeft, om hun altijd riekende achterwerken te “krabben”…..
  gemodereerd

 4. De Suri rovers zouden ook heel blij zijn als er deze getallen toeristen Sur.zouden bezoeken.De rovers konden naar hartenlust stelen en beroven.Slachtoffers te over.
  Dat is ook een onvergetelijke ervaring voor de bezoekers.Heel toeristisch.
  gemodereerd

 5. Goed voor Guyana. Als ze, met dit opmerkelijke succes in gedachten, maar niet gaan denken dat ze de Guyanese vissers in de Surinaamse wateren ook kunnen laten toenemen met zo’n groot percentage. Laat ze maar genieten van de toename van toeristen in hun land, maar als ze meer vis willen eten, moeten ze hun eigen visgronden maar gaan plunderen of meer tilapias gaan kweken.
  gemodereerd

 6. Dit soort positieve geluiden van de buren zullen niet zo prettig aankomen bij de regering. Het is een puinhoop in sweet sranan met de criminaliteit. Chan heeft helemaal geen houvast meer op de situatie. De incompetente Amoksi is nog steeds niet vervangen. Die grappenmaker van OW is met recherche werk bezig i.p.v. Paramaribo en omgeving schoon te houden.
  gemodereerd

 7. Guyana is duidelijk in de lift.
  Papa Jantje, nu even serieus. Binnen twee jaar kan Irfaan Ali van Guyana onmogelijk een ontwikkelde land gemaakt hebben. Naast economische vooruitgang spelen andere zeer belangrijke factoren een rol. Zoals human resourcing (onderwijs, vorming), een modern wegennet, een moderne airport, een georganiseerde zeehaven met behoorlijk werkende gecomputiriseerde kranen, een gedegen datanetwerk, enz. Guyana is op weg maar is er nog lang niet. En op economisch gebied zal Guyana hoe je het ook keert of draait onafhankelijk blijven van andere landen. Dit is vandaag ook het geval met de werkelijk ontwikkelde landen. feiten blijven feiten.
  Verder gaat het niet om de Blaka Mang of de Indiër die nu de dienst uitmaakt. Het gaat om The Right Man On The Right Place.
  En trouwens, deze Irfaan Ali zit er amper 2 jaar.
  Gun hem de benefit of the doubt, maar verkoop de huid niet voor je de beer geschoten hebt.
  gemodereerd

 8. Chan wacht op Diaspora kapitaal, nu zegt hij IMF wilt geen geld vrijmaken vr Diaspora zaken.
  Deze man liegt en liegt.
  De brug is bedoeld voor arme Sur die dagelijks gaan eerken in Guy straks.
  En de boeven contrakters willen srd 20.000 betalen vr 1 mnd werken op olieplatvorm. Ze gebruiken drugs zeker.
  gemodereerd

 9. Wat olie, US dollars en wijjze en vakkundige managers van de staat kan doen voor een land is verbazingwekkend. De politieke leiders zien de staatskas en land niet als een grabel ton. Hoe anders is het in Su.
  gemodereerd

 10. Maar wat na dit jaar? Wanneer het geen conferentieland meer is?? Wat voor bijzondere toeristische attracties heeft Guyana zoal?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.