Gewapende mannen overvallen bedrijf; half miljoen SRD buitgemaakt

10

Vijf mannen gewapend met vuistvuurwapens hebben vrijdag een overval gepleegd bij een woning annex schroot opkoopbedrijf aan de Nieuwe Charlesburgweg in Suriname. Daarbij is ongeveer 500.000 SRD en 25.000 euro buitgemaakt. De afdeling Kapitale Delicten heeft vier verdachten (foto) aangehouden die vermoedelijk betrokken zijn bij de overval.

Volgens verklaring van het slachtoffer rijden er dagelijks klanten het terrein binnen om hun schroot voor de verkoop aan te bieden, waardoor de poort van de inrit in de meeste gevallen open blijft.

Kort voor de beroving zag het slachtoffer een wit gelakte voertuig zonder kentekenplaten achteruit het terrein oprijden. Terwijl de arbeiders en gezin buiten de woonruimte en op het terrein bevonden, stapten de vijf mannen uit het voertuig.

Nadat de mannen uit het voertuig gestapt waren hebben ze de arbeiders alsook het gezin onder schot gehouden. Hierna begaf één van de daders zich in de woonruimte en nam het geld en enkele spullen mee.

Niemand liep letsel op tijdens de roofoverval. Het slachtoffer en de arbeiders herkende een van de rovers die zijn gezicht had bedekt met een trui, als te zijn een van de oud arbeiders die eerder daar heeft gewerkt.

UPDATE: Uit het voorlopige onderzoek is komen vast te staan dat de bestuurder van een wit gelakte voertuig het terrein van een bedrijf opreed. Vijf gewapende mannen stapten uit het voertuig, er waren schoten gelost en hielden zij de arbeiders en eigenaar onder schot, meldt het Korps Politie Suriname.

Er is een groot geldsbedrag in Surinaamse Dollars, euro’s en Amerikaanse dollars buitgemaakt. Kapitale Delicten heeft enkele uren na de beroving de 35-jarige Inus A; Revelino M. 33 jaar; Shawn M. 26 jaar en de 19-jarige Rockey K. aangehouden.

Alle vier verdachten zijn na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.
Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

10 REACTIES

 1. Ik lees nooit dat een 60-plusser rooft, het zijn vaak de jongere “gezonde” manspersonen. Het lijken ook dropouts die hoogstwaarschijnlijk de 6e klas niet eens hebben afgemaakt. Zeer kwalijke zaak.
  gemodereerd

 2. Alle 4 standrechtelijk executeren zonder medelijden te hebben. Deze criminelen kiezen ervoor om via crimineel gedrag in hun levensonderhoud te voorzien. Ze zijn te lui om uit hun ogen te kijken. Tegen dit soort dient de samenleving in bescherming te worden genomen.Opsluiten is geen optie en bovendien kostbaar. Aangezien zij hun leven niet als een kostbaar geschenk zien, is het beter om ze op te ruimen.
  gemodereerd

 3. Rovers, verkrachters, moordernaars, weet niet wat meer moeten ook 20 jaar krijgen, wet aanpassen en nieuwe moet gemaakt worden en goedgekeurd door DNA. Soms lijkt t alsof ze daar in t parlement alleen op hun maandloon zitten te wachten. Meer kan ik niet zeggen…..
  gemodereerd

 4. Het is de zoveelste overval. Je bent al onverschillig geworden. Het gebeurd met anderen en niet met mij.

  Rovers misbruiken het vertrouwen die in de handel gebruikelijk is en moet zijn. De klant moet vrij contact hebben met de opkoper in dit geval. De exchange gebeurt onmiddelijk. Goederen vs geld.

  De regering en de handels banken moesten het mogelijk hebben gemaakt om de opkoper de klant een check te geven voor grote bedragen. De klant kan dat bij zijn bank inkasseren. De deal is dan binnen de legaliteit gehouden en de partijen beschermd. Maar nee de checks zijn afgechaft. En een bankrekening openen is onmogelijk.
  gemodereerd

 5. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Gewapende mannen overvallen bedrijf; half miljoen SRD buitgemaakt.

  Het zijn dezelfde figuren die je steeds ook tegenkomt voor het CBB.
  Twee van deze criminelen zijn ook goed bevriend met de bekende domme @Debby.

  Ik hoop niet dat die advocaat Maureen Nibte ze snel uit voorarrest krijgt.
  gemodereerd

 6. @ Fer – E

  Het woord of zin ” DOMME DEBY, is heel Dubbelzinnig”.

  A tan so Fer: Odi odi

  Jacko
  gemodereerd

 7. Maar waarom hebben deeze mensen altijd tekort?
  Op school ze moeten die kinderen leren dat als je hebt een gulden, je moet maksimaal 90 cent uitgeven.
  gemodereerd

 8. @ Zwakka

  Welkom terug, maar we hebben helaas geen gulden meer.
  Ga met de tijd mee, het is nu € geworden.) Of heb je contact
  met @ Debby gehad ???? Niet doen @ Zwakka, anders
  wordt je ook dom als haar, zo niet nog dommer!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.