Bezorgdheid over stijgende en verruwende criminaliteit: veiligheidsmaatregelen opgevoerd

9
Archieffoto: manschappen van het Regio Bijstandsteam (RBT)

President Santokhi heeft vrijdag een onderhoud gehad met minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, leidinggevenden van de verschillende veiligheidsdiensten en veiligheidsadviseurs van het Kabinet van de President. Het staatshoofd heeft zijn ernstige bezorgdheid geuit over de stijgende en verruwende criminaliteit.

Besloten is om de surveillance op te voeren. Het Korps Politie Suriname (KPS) zal met ondersteuning van het Nationaal Leger (NL) wegcontroles houden. Deze maatregelen maken deel uit van het Criminaliteitsbeheersingsplan van het KPS. Buurtwachten en veiligheidsbedrijven zullen ook worden betrokken om het veiligheidsgevoel bij burgers terug te brengen.

De grensoverschrijdende criminaliteit werd ook besproken. De verschillende bilaterale samenwerkingen zullen worden geïntensiveerd om deze vorm van criminaliteit tegen te gaan. Vanuit het KPS zal de communicatie met de samenleving ook worden opgevoerd.

9 REACTIES

 1. het zal pas lukken als alle rotte appels , zowel bij de kps en in het leger verwijderd zijn , en die nibte moet ook verwijderd worden , dan kan het wat worden om de criminaliteit grondig aan te pakken
  gemodereerd

 2. @Wat….helemaal met u eens behalve het punt van Nibte. Zij diet gewoon haar werk en is master in het vinden van mazen in de wet. Wat moet gebeuren is dat de wetgeving grondig geevalueerd moet worden, en waar nodig, herzien worden….alle mazen moeten gedicht worden. Want Nibte weghalen heeft geen nut…ee popt zo weer een andere advocaat op die ook de mazen i.d. wet kan vinden.
  gemodereerd

 3. Begin die 300 agenten die vr beveiliging zorgen van jou en je vrienden weer hun werk te laten doen. Geef ze een paar van de dure auto’s en kleding en wapens.
  Amoksi voelt zich veilig
  gemodereerd

 4. Liever te laat dan nooit …….begin al die, uit de actieve diensten getrokken, politie en militairen ,die allerlei exministers, etc beveiligen, terug te halen en in te zetten, waar ze thuishoren. Ook begin al die dienstautos, die als privé auto’s gebruikt worden, terug te halen. Dan kan je een vuist maken tegen de criminele abangies.
  gemodereerd

 5. @ WAT

  Als ze bij de KPS en bij de zg nationale leger, de rotte appels
  moeten verwijderen blijft, er niks meer over !
  Dat geldt ook, bij de DNA.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 6. Goede Zaak, de politie en het leger als ondersteuning zijn de beste kameraden vd burgers al het om de veiligheid en orde in het land gaat.

  Ook de burgers hebben een plicht om criminelen via hun mobiel door te geven aan de politie in het land.

  De huidige regeringcoalitie onder leiding vanZ.E. president Chandrikaperkash Santokhi is goed bezig voor de veiligheid vd burgers in het land.

  Burgers let ook op uw eigen veiligheid, ook in het verkeer, biedt geen hulp aan verdachten die om hulp vragen in het verkeer, maakt u de ruiten en deuren van uw auto voor niemand die om hulp vraagt open. Denkt u aan uw eigen veiligheid. De onfrisse figuren zijn direct te her kennen, maar past u ook op hen die wolven zijn in schaapskleding.

  Samen Werken, Samen Sterker.
  gemodereerd

 7. Er lijkt eindelijk wat te gaan gebeuren, na een lange slaap is eindelijk het NL ingezet echter, het moet niet alleen bij het opvoeren van de surveillance blijven, ook de straffen moeten hoger worden, zodat er een voorbeeld kan worden gesteld.
  Als de wet daarvoor moet worden aangepast, moet je doorpakken en niet denken dat je het met extra surveillances opgelost hebt. Anders ben je zoals gewoonlijk weer over een nachtijs gegaan.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.