zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVIDEO: Onderschept drugsvliegtuig onbruikbaar gemaakt

VIDEO: Onderschept drugsvliegtuig onbruikbaar gemaakt

-

Does Travel - naar Suriname

Dit vliegtuigje dat dinsdag in beslag werd genomen bij de onderschepping van meer dan 1.000 kilogram cocaïne in het Tibitigebied, is onbruikbaar gemaakt door de autoriteiten.

Een dag na de grote drugsvangst gedaan door een gemengde eenheid bestaande uit leden van Het Korps Politie Suriname, het Nationaal Leger, Het Justitieel Interventie Team (JIT) en de Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), werd getracht om het vliegtuig naar Paramaribo te vliegen. Dit lukte echter niet, waarna werd besloten om het ter plaatse onbruikbaar te maken.

Tijdens de operatie werden naast de drugs ook een machine geweer en twee boten in beslag genomen. Ook werden twee verdachten, die Colombianen bleken te zijn, aangehouden. De drugs, verdachten en het wapen werden overgebracht naar Paramaribo in belang van het verdere onderzoek.

Een lid van het Surinaamse Openbaar Ministerie bezocht de plaats delict (filmpje onder) om zich persoonlijk te oriënteren. Aan de verdachten werden beperkingen opgelegd voor onbepaalde tijd. De Narcotica Brigade onderzoekt deze zaak verder met ondersteuning van de overige diensten, meldt de politie.

Ook de illegale landingsbaan te Tibitie, waar het twee-motorig vliegtuig werd aangetroffen, werd vernietigd.De vernietiging heeft plaats gevonden door het Justitieel Interventie Team ondersteund door deskundigen van het Nationaal Leger.  Het Openbaar Ministerie zal dit beleid voortzetten door de overige illegale landingsbanen die gebruikt worden voor drugsdroppingen onklaar te maken.

Een video van de plek waar het vliegtuigje werd aangetroffen:


opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Mooie beelden, maar wat belangrijker is. Welke Surinamers zijn hierbij betrokken. En zoals gewoonlijks ga je daarover niets meer horen.


  gemodereerd
 2. In Nederland worden spullen van criminelen verkocht. Het geld naar de belasting dienst.

  In Suriname worden spullen grote drug dealers vernietigd .

  Hoe dom kan je zijn.

  Ik rust
  Djamoe


  gemodereerd
 3. Onklaar gemaakt, tijdelijk of voorgoed ????
  Bikassi mi sabi, fa Srananmang dé !!!!!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 4. Waarom werd het vliegtuig na een grondige controle door vliegtuig werktuigkundige monteurs niet gecontroleerd om de staat ervan vast te stellen, wellicht de ouderdom ervan vast te stellen en bij goed bevonden te zijn, van de nodige brandstof voorzien te zijn vanaf de landingslocatie in Tibitie op te stijgen en rechtstreeks te vliegen naar vliegveld Zorg En Hoop door een erkende piloot?

  Als bij drugscriminelen dure auto’s, dure huizen, dure yachten, gouden sieraden, enz gevonden worden in het Westen, worden die ook niet vernietigd, maar in beslag genomen en bij veilingen verkocht. Hierdoor komt er ook inkomsten in staatskas net als de valuta die bij hen wordt gevonden.

  Als het niet verkocht wordt kon het worden toegevoegd aan het vloot vd SLM op Zorg En Hoop om ermee voor andere bestemmingen/airstrips in Suriname te vliegen.

  40 % vd volwassen Surinamers heeft het niveau vd 4 de klas vd lagere school.


  gemodereerd
 5. Betekent het dat het zonder bewaking is achtergelaten?
  Wat was de reden dat het vliegtuig niet kon worden overgevlogen naar zorg en hoop?


  gemodereerd
 6. Jammer! Het vliegtuigje kon als verkennings vliegtuig gebruikt worden door de luchtmacht of de marine om de kust te bewaken en reddings acties te dirigeren. Er kunnen machine geweren aan beide kanten van de vleugels geplaast worden om tanden aan het vliegtuig te geven. Hopelijk kan het nog naar de stad getransporteerd worden op een ponton en gerepareerd en vliegklaar gemaakt worden.


  gemodereerd
 7. 40 % vd volwassen Surinamers hebben het niveau van de kinderen van de 4 de klas van de lagere school.

  Er moeten nog meer cijfers over Surinamers en het land Suriname ia door het statistiekburea van Suriname naar buiten worden gebracht, waardoor er een beter beeld vd Surinames en de republiek Suriname bekend worden in de samenleving en voor het buitenland.

  Ik denk dan aan: hoeveel productie en exportondernemingen heeft Suriname?,
  Hoe is het gesteld met het opleidingsniveau vd huidige DNA-leden en vd Ministers? Ook vd raad van commissarissen bij de parastalale bedrijven en hun etnicitiet? Ook vd ambassadeurs?

  Wat voor studies kunnen worden gevolgd op de Adekus en zijn deze afgestemd op de natuurlijke rijkdommen van het land? In welke beroepen studeren de Surinsmers in? Bieden deze beroepen mogelijkheden om een eigen (productie en export)ondernemingen op te zetten?

  Dr criminaliteitcijfers, welke etniciteiten zijn het en hoe groot?, ook de wiiteboorden criminaliteit.

  Welke branches bieden op korte termijn goede mogelijkheden voor werk nu en in de toekomst?

  Hoe is het gesteld met de toerisme branche, Horeca, cultuur, musea, cultreel erfgoed, houthandel, houtverwerkingsbrache tot eindproducten, verantwoorde Goudondernemingen en opbrengst? hoe is het gesteld met de zeevisserij sector? Komt er een moderne zeevisserij? Kortom de opbrengst van al de ondernemingen in Suriname? De belastingen? Hoe groot is dit? inkomstenbelasting vd binnenlandse ondernemingen? welke, vermogenbelastingen? belastingen vd buitenlandse ondernemingen?

  enz, enz

  Vele zaken worden door journalisten, de media, economen, regering niet zichtbaar gemaakt bij de bevolking. Men praat, lacht. draait muziek, spelen geleerde deskundigen, professoren, deskundige ministers of DNA-leden, zitten in raden van parastalale bedrijven, overheid, belastingdienst. financien, onderwijs rn wetenschappen granmans en basja’s, politie en leger, vakbonden. slavernijleed en vergoedingen, politieke partijen, buiten parlementaire politieke partijen, enz

  Per saldo: uitverkoop vh land een domme bevolking, geen valuta, armoede, protesten en onrust, waar een grote crimineel en moordenaar met zijn aanhang garen bij spint, nada notie, neks, nul, negatief en het land blijft maar uitglijden.

  Wie weg kan, pakt het vliegtuig en gaat weg of gaat naar Frans- Guyana. Velen vragen visums aan via de Nederlanse Ambassade, maar je hoort ze nooit visums aanvragen voor Frans- Guyana en zie ook een amdere manier. Je hoeft dan niet gelijk nasr Frankrijk te vliegen maar als je via Frans- Guyana in de Sjengerlanden bent geweest, maakt geeft dat ook de mogelijkheid om
  naar Frankrijk, Nederland, Belgie te komen. Dus niet alleen via de Ambassade van Nederland visum aanvragen. Ook via de Antillen moet men dat proberen.

  Vlieg naar de Antillen enkele keren, ga naar Frans- Guyana enkele keren en met die stempels en visum is men ook in de EU.


  gemodereerd
 8. Deng soema sa e pley sabimang, als je geen logboeken hebt, heb je niks aan zo een vliegtuig. Plane a no wang wagi .


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES