Santokhi installeert taskforce om houtsector te ordenen en transformeren

28
Politie Suriname voert controle op zwaar beladen houttrucks op
Archieffoto overbeladen houttruck.

Om de houtsector te ordenen en transformeren, heeft president Chandrikapersad Santokhi dinsdag een taskforce geïnstalleerd. De installatie vond plaats na een onderhoud met de Algemene Surinaamse Hout Unie (ASHU) en de vereniging Binnenlandse Houtproducenten (BHP).

De president gaf aan dat het Surinaams bos als zuurstof dient voor de gehele wereld en wij daarmee geld kunnen verdienen. Volgens hem moet voorkomen worden dat Suriname carbon credits verliest.

Er moet prioriteit gegeven worden aan de lokale productie en zo snel mogelijk een besluit genomen worden op welke houtsoorten er een verbod zal zijn voor de export, aldus de president.

Het staatshoofd attendeerde de taskforce ook op het feit dat er rekening gehouden moet worden met de grondenrechten van de tribale volken.

28 REACTIES

 1. Weer een geldverspilling.
  Deze mensen werken niet gratis.
  Wanneer houd het een keer op commissie na commissie.
  Terwijl het volk pinaart
  gemodereerd

 2. Geen commissie. Waar is die vliegende bende vsn hem??
  Toch was het Kuiken die de 100 containers met hout had ontdekt.
  gemodereerd

 3. president u moet per direct het houtkap stoppen , en de export stilleggen , en houdt u er rekening mee dat ze van bovenaf alles zien en als er te veel hout verdwijnt en er niet aan geplant wordt ja dan zal Suriname carbon credits verliezen
  en zijn die chinezen nog steeds bezig met illegale houtkap en het rondhout illegaal te verschepen
  en zijn er al mensen opgesloten die in de haven die containers met rondhout illegaal wilden verschepen , of is deze zaak in de doofpot belandt
  gemodereerd

 4. In plaats van een taskforce en cluster van ministerren kan hij dat doen bij zijn eigen beleid. Want het legt geen zoden aan de dijk. Het Surinaams e volk is in twee jaren armer geworden dan in 10 jaren ndp beleid.
  gemodereerd

 5. debby en pina , de oorzaak van alles is jullie lieveling ddb , hij gaf toch aan die chinezen meer dan 1000 hectare bos gratis om te kappen , omdat hij met die chinese dictator toch kon praten , en toen hij terug kwam kreeg die zak 20 jaar aan zijn broek voor de decembermoorden , dus jullie dictator heeft schijt aan mensen levens en het bos interesseerde hem niet
  gemodereerd

 6. Dit doet zoveel pijn aan ogen en het hart. Wat een vernietiging van het milieu.
  Ik ben van mening dat elk contract dat door de NDP fascisten zijn aangegaan niet rechtsgeldig tot stand kwam. Ik verzoek ZE Santokhi dan ook im die overeenkomsten op te zeggen want ik vrees dat over 50 jaar Suriname niet meer bestaat … ja misschien alleen in onze hersenschimmen.
  gemodereerd

 7. De Chinese maffia zal niet blij zijn.
  En die maffia bende van ddb ook niet.
  Deze regering werkt aan onze toekomst.
  En de vertragingstactieken van de ndp wordt, langzaamaan door brokken.
  Het schaakbord van Desi wordt langzaamaan leeg.niet veel zetjes meer over.
  Ik heb zo’n vermoeden dat ddb over een jaartje geheel en al zal moet capituleren.
  gemodereerd

 8. Weer een commissie? Je zou veronderstellen dat de vakdeskundigheid bij de verschillende ministeries is. Deze wijze van werken heeft ook iets weg van verkrachting van het ambtelijke systeem. De president mist het overzicht en probeert het te ondervangen door het instellen van commissies. Maar in deze regeerperiode komt het niet meer goed kan ik u verzekeren, want de verschillende ministeries zijn onderbemand en hebben een gebrek aan deskundigen, die plannen zouden moeten uitwerken. Op de ministeries kom je alleen maar brandhout tegen en niet gehinderd door enige kennis worden de zogenoemde beleidsadviseurs het veld in gestuurd. Ze kunnen nog geen enkelvoudige zin foutloos op papier zetten, terwijl zij maandelijks een royaal salaris ontvangen. Triest, triest, triest!
  gemodereerd

 9. De president van 1001 commissies , wanneer houdt deze man op met de nonsens?
  In al deze zg.taskforce=commissie zitten friend and families die het land leeg zuigen en niets oplevert in de doofpot verdwijnt.
  gemodereerd

 10. Wat Chan moet doen is vergunningen geven om rond hout hier te processen. Verder faciliteren dat de Su ondernemers leningen kunnen krijgen van IDB of andere internationale ontwikkelings banken om hun bedrijven te starten. Wel marketing nodig maar geen nieuwe commisies.
  gemodereerd

 11. @ Pina

  Daar zit hij niet mee, hoeft zelf niet eigen zak te betalen.
  Het is trouwens het fout, van zijn Adviseurs. Dat het volk
  pinaart hebben ze te danken aan 20 jaar wanbeleid van
  een ”DROPLUL” die nu riant voortleeft.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 12. Surinaams Rondhout wordt voor een spotprijs door Surinasmse criminelen die het voor het zeggen hadden in Suriname en nu nog steeds een grote rol in deze branche spelen aan buitenlandse kopers.

  Van de dat diverse rondhout soorten worden diverse top eindproducten gemaakt die de hoogste prijzen in het Westen, China, Japan hebben.

  De Surinasmse verkopers krijgen maar een paar grijp US-$. Ze vernietigen de Surinasmse natuur, flora, fauna, bodemerisie, uitsterven van soorten dieren, planten, erosie en zorgen voor hrote armoede hiermee voor Surinsme.

  Sari Tori

  De mensen, vakbonden, ontrvreden overheidpersoneel, moeten bij deze criminelen zijn als ze willen protesteren dat de SRD gedevalueerd is, de US-$ zo in waarde stijgt, goederen duurder worden, en het leven zo duur voor hen is.

  Wat deden jullie toen deze criminelen zich verrijkten, met wapens vanaf het ministerie op
  jullie gericht waren, jullie oppakten en in laadbakken van politie auto smeten, jullie bang maakten met zwarte auto met geblindeerde ruiten, die langs jullie woningen ‘ s-avonds reden, enz.

  Bent u het vergeten? Waar waren jullie toen?

  Vinden jullie het gek dat Suriname nu skeer is en bij het IMF is voor betalingsbalanssteun hulp en afspraken maakt met de buitenlandse crediteuren om deze grote leningen met zeer hoge renten uit te stellen tot Suriname meer valuta heeft om het af te lossen. Hierdoor meer inkomsten kan hebben omm de noodzakelijke posten te betalen, oa salarissen. vd ambtenaren.

  Zie wie de schulden met zeer hoge hoge renten maakte, waar us ddb, boefdraad, boerenveen, abrahams, jenny simons, misikaba, bouva, abdul. jules wijdenbosch, dilip sardjoe, eigenaar van comemarkt, tjotelal, alibaks, parmesar, waarom
  us bouva nu muisstil over het recu-schandaal bij de CBvS, zie ook wie in de goudhandel zitten, enz,

  Het was president Chan die toen in de oppositue zat en een brief schreef aan de huidige creideuren om de grote leningen met zeer hoge renten niet aan ddb en biefdraad te lenen. Ze willen nj het geleende geld met hoge renten tot de laatste cent terug ontvangen.

  Zie wie zich verrijken met hout, goud, enz en valuta hebben en begrijpt u nu waarom Suriname skeer is?

  Van een kale kip kan men geen veren plukken.

  Gaat u bij biefdraad, ddb, combemarkt, dilip sardjoe, tjotelal, jules wijdenbosch, jenny simons, misikaba, abdul. bouva, abrahams, enz om uw valuta te halen.
  gemodereerd

 13. @ WAT

  Dat gaat niet zo gemakkelijk zoals je denkt. De vorige
  regering heeft een domme Contract getekend, voor eigen
  belang. En de huidige zit nu, met die ”Shit” opgescheept!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 14. Ik vraag me in alle talen af of deze Leugenaar van Lelydorp weet waamee hij bezig is.

  Links en rechts worden Commissies en Taskforces benoemd … zonder zichtbare resultaten.
  De meeste commissie- en taskforce leden zijn … incompetent … dienen als een vlag op een modderschuit …. hoe wil men de beoogde resultaten bereiken. Terecht wordt gesteld dat Suriname een overvloed aan ondeskundigen heeft.

  De ondeskundigen exporteren zou een prima bron van inkomsten voor Suriname zijn.

  Ik hoop niet dat … @@WAT en @@ Papa Jantje uit Livorno … zich beledigd voelen.

  De wereld waarin deze Leugenaar van Lelydorp leeft moet … voor ons … nog ontdekt worden of door de Schepper van hemel en aarde nog geformeerd worden.

  De Leugenaar van Lelydorp hoort vaak de klokkenluiden maar waarde klepels hangen???,
  ho maar!!!
  gemodereerd

 15. Jaa Watje, je ziet zelf dat je ex lover Bouta waarop je nu boos bent, een overzichtelijker beleid voerde. Het lijkt nu alsof het een wild wild west is geworden waar de Sherif zelf moet schuilen voor de bandieten.
  gemodereerd

 16. Santokhi blijft maar werkgroepen en commissies en taskforces en onderzoekcommissies benoemen om zogenaamd al datgene te onderzoeken die onder het bewind van Santokhi fout zijn gegaan.
  Het aantal commissies lijken maar niet te stoppen.
  Commissie SLM
  Commissie SWM
  Commissie EBS
  Commissie weet ik veel.
  Commissie onderzoek nepotisme
  noem maar op.
  En maar blijven benoemen en maar wachten op rapportage en maar zand strooien in de ogen van het volk
  Ai Santokhi jou wijze van handelen en denken kent zijn weerga niet
  gemodereerd

 17. @@WAT!! De illegale out in al die meer dan 100 containers zijn verkocht in SU zelf aan lokale zakenlieden. Dat was bekend gemaakt door de O.M. in SU!!! De opbrengsten zijn geïnvesteerd voor de bevolking in dat gebied met bepaalde afpraken (o.a. controle, dat het niet meer kan en mag gebeuren)!!
  gemodereerd

 18. Zet een commissie om al je commissie’s te ordenen.
  Deze president hft letterlijk nog geen hol gedaan in 2 jaar.
  Hoe ruimen we deze bende op??
  gemodereerd

 19. weer van die surinaamse luchtkasteelplannen. Eindelooos vergaderen en aan elkaar dromen vertellen. Maar om vervolgens die dromen uit te voeren, daar heeft niemand kaas van gegeten. Wie gaat het uitvoeren en hoe? Niemand heeft een adres of telefoonnummer van uitvoerende bedrijven. En de mensen die er wel verstand van hebben en het willen opzetten, die worden gedwarsboomd, Want geld, macht en een gigantisch traag administraqtief systeem

  Schandalig land is het qua bestuur en/of vooruitgang, ik weet eigenlijk niet eens waarom het nog bestaat.

  Behalve lekker eten, mooie dames, de mooiste vlag van de wereld en veel ongerepte natuur, is er weinig op te scheppen over mijn thuisland.
  gemodereerd

 20. Tjonge weer een Commissie hier en een TaskForce daar, ik ben letterlijk de tel inmiddels kwijtgeraakt.

  Veel lullen maar ondertussen/uiteindelijk niks doen is het motto.
  Incompetente puinzooi is het, waar is hun eigen kennis gebleven?

  Hou gewoon sowieso al het hout lekker in Suriname zelf, bouw er maar mooie woningen van, konden ze vroeger toch ook. Ruimte genoeg in Suriname.
  Veel mooier en beter dan die stapel Chinese prutbeton blokjes met een golfplaten dakje.

  Alle (buitenlandse) bedrijven die afspraken/contracten hebben gemaakt in het verleden!~
  Die hebben gewoon pech gehad, nood breekt wetten!
  Dus alles confisqueren en per direct alle lopende contracten verscheuren!

  Die Chinezen kappen maar hun eigen bomen om.
  Ze worden letterlijk door de overheid over heel de wereld verspreid, alleen maar om kennis te jatten en elk land met grondstoffen kaal te plukken als een stel krekels.

  Zo’n klein land met een handjevol inwoners, iedereen zou miljonair in €/USD$ kunnen zijn als ze maar de juiste grijzen hersencellen hadden gehad.

  Er zijn ondertussen meer Commissies & TaskForces dan inwoners in Suriname.

  Wie gaat al die onzin betalen, juist U en Ik.
  gemodereerd

 21. Ai mi gado Chan. Wanneer ga je een commissie in het leven roepen om te onderzoeken wat de honderden commissies allemaal gekost heeft en wat het uiteindelijk opgeleverd heeft. Wanneer ga je met deze poppenkast een keertje ophouden Chanwa.
  gemodereerd

 22. @Zentradi
  je analyse is goed.

  Wat eten betreft, ik vind dat niet echt lekker in Suriname, altijd rijst/bami, pizza’s zijn waardeloos, pasta krijg je altijd zwemmend in een vettig kaas soep(althans bij een aantal restaurants)
  Voor mooie dames is Suriname niet the place to be, beter naar Colombia, Brazilië
  gemodereerd

 23. Commissies benoemen en installeren is een bekende politieke truc om oplossingen voor problemen te vermijden terwijl je de indruk geeft dat je bezig bent. Kortom het is een rookgordijn en teken van onmacht.
  gemodereerd

 24. @Passant
  Ik lees nooit je reacties maar ik vind het echt bizar dat je reacties vaak meer dan 3 keer langer zijn dan het artikel zelf 🙂
  gemodereerd

 25. Surinamers die nooit huiswerk hebben gemaakt weten niet wat het doel en de functies is van een commissie.

  Tja go. Set kong.

  Suriname op weg naar beter.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 26. Dus dat @Para Express

  Waar ik woon is het een eer om in een commissie/taskforce/werkgroep zitting te nemen. Alleen de beste worden geselecteerd en het enige wat je krijgt is een schouderklopje maar vooral ervaring en geen geld. Dit pakt niemand v je af.

  Ik geloof niet dat het anders werkt in suri. Iem roept iets en de rest gaat mee, alleen maar om te klagen om het klagen.

  De president kan moeilijk tegen ronnie b. en de minister v bos en die v milieu zeggen; oké ik ga nu zelf onderzoeken wat jullie doen. Want als er straf of boetes volgen is dit op advies ve onderzoekscommissie en niet ve dictator!

  Ik kan me niet voorstellen dat geen enkele reageerder v wkn, in een werkgroep zit of zat, of tijdens een overleg vd manager te horen krijgt; wat denk jezelf, hoe kunnen we dit probleem oplossen denk je? Dit is zo oud als Methusalem.

  Of ze houden hun lippen stijf op elkaar. Nou, ikke niet, niet eerlijk!
  gemodereerd

 27. Hier is geen taskforce voor nodig maar handhavers.
  De regels zijn er dus handhaven.
  Met dit soort ondernemers zie de vrachtwagens kun je geen afspraken maken. Je moet ze op elke overtreding pakken en boetes uit delen of hun vergunningen intrekken en uitgeven aan zij die wel fatsoenlijk ondernemen.

  Onder Vene werd geprobeerd de resten van Bruijnzeel te reden. De regering liet zich van haar slechtste kant zien.
  Santhoki doet nu het zelfde geen rechte rug maar werkgroep iets laten bestuderen dat niet bestudeerd behoeft te worden.

  Verpacht de handhaving aan een security ondernemer die niet bang is voor de ondernemers en geef ze een bonus op elke boete die ze binnen halen.
  Geef de nette ondernemers ook een bonus door meer rechten etc.

  Slechte oplossing meneer de president.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.