Regering Suriname wil heronderhandelen met het IMF

11
IMF

Afgelopen maandag heeft president Santokhi een vergadering gehad met het clusterteam van ministers en het IMF-team Suriname inzake de update over de tijdslijn, de targets en de reviews.

Naar aanleiding van de nieuwe economische realiteit in de wereld en de effecten hiervan op de Surinaamse economie, wenst de regering het overeengekomen programma op cruciale punten te heronderhandelen met het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Onder meer, de hoge import-inflatie en de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, die nog niet speelden ten tijde van het ontwerp en de ondertekening van de overeenkomst met het IMF, zijn invloedrijke factoren.

Met het IMF zijn er op technisch niveau reeds gesprekken gaande. Zeer binnenkort zullen op regeringsniveau ook gesprekken worden gevoerd, om gezamenlijk te komen tot een gebalanceerd en geactualiseerd programma, die daarna ter goedkeuring aan de Executive Board zal worden overhandigd.

11 REACTIES

 1. GELD LENEN KOST GELD , PAAPA IMF & DEREST GEVEN GEEN CADEAUTJES WEG,
  STRAIGHT BUSNISS ( SURINAME DWEILEN MET DE KRAAN OPEN , IK BEN BANG DAT SURINAME ONDER BEWINDSVOERING TERRECHT KOMT ” ALS JE FAILIET VERKLAAR WORDT STA ZONDER PARDON ONDER BEWINDVOERING , DAN GAAN HUN ALLE FINANCIËN CONTROLEREN & VOOR SURINAME BEPALEN WAT TE DOEN.
  😭😭😭😭😱 kijk HAÏTI ZITTEN DECENNIA DIEP IN DE MIN WILLEN JULLIE DAAR A/D WATERKANT DIT LATEN GEBEUREN MET SRANANG KONDRE 🇸🇷🇸🇷🇸🇷🙉🥵🥵 volgens mij wil niemand dat ” dus moeten jullie het VAANDEL OVERDRAGEN AAN GOED OPGELEIDE KADERS/ INTEGER of moeten jullie verder gaan met VERVANGEN VAN KANDIDATEN DIE NIET HET KAN DOEN ( THATS THE ONLY SOLUTION TO GETH THINGS RIGHT ☝️🇸🇷🇸🇷🖐🖐
  gemodereerd

 2. Ze moeten blij zijn dat er al een akkoord is met het IMF. Nu geldt: doe je huiswerk goed en het akkoord letterlijk uitvoeren anders ga je failliet. Er valt niets meer te heronderhandelen.
  IMF geld direct of indirect stoppen in staatsbedrijven om uiteindelijk terecht te komen bij de verkeerde mensen is wat de regering nu doet. Weer dure consultants (Mazars en co) om te helpen bij onderhandeling kan Suriname zich niet meer permitteren.
  gemodereerd

 3. Suriname style poppenkast koers gestegen in su en in nederland half nederland binnenkort naar de voedselbank. Crisis op crisis alleen maar!
  gemodereerd

 4. Sur hft niets te willen. IMF denkt, sodermieter toch op. Jullie stelen als regering, waarom moeten de mensen in emmer zonder bodem water schenken??
  Nu weer zoveel gestolen bij Staatsolie dan hebben kinderen en ouderen gedm eten?? Ziekenhuizen over de kop.
  De puinhoop die deze regering hft gemkt is niet te overzien.
  gemodereerd

 5. Het totaal van alle gestolen geld door Surinaamse burgers is 10x zoveel als de volgende tranche van het IMF.

  Tel op: recu-crime, slm-crime, staatsolie-crime, hakrinbank-crime, ebs-crime, sml-crime, postspaarbank-crime en weet ik veel wat nog meer.
  Er is een groot tekort aan mankracht en bijbehorende financiële middelen bij Justitie om 600.000 man in het gareel te houden.

  En maar zielig doen en klagen over droog brood en hoge criminaliteit, terwijl ze zelfs als raven stelen. Neus wat vind jij hier nou van.

  Ongelofelijke teringzooi!
  gemodereerd

 6. Waar was je toen, toen ddb, ndp, boefdraad valuta met hoge renten ging lenen bij de buitenlandse crediteuren?

  Ga maar lekker weer onder je steen in Boes stone liggen en droom lekker verder.

  Er moet orde op zaken worden gesteld om te zorgen dat de economie en leven in Suriname bij de Surinamers niet meer op slot komt.

  De huidige regeringscoalitie onder leiding van Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi is de beste regeringcoalitie die Suriname sinds het op 25 November 1975 onafhankelijk is geworden heeft gehad. Suriname moet aan het handje lopen van het IMF om zaken in orde te krijgen en Surinamers gaan inzien hoe ze moeten leven. Je kan niet een dubbele verdienen en voor 1 US-$ willen leven. Er moet op zijn minst balans zijn tussen inkomsten en uitgaven. Laat alle Surinamers in hun leven gaan kijken of er balans is tussen hun inkomsten en uitgaven. Goederen, geleend vreemd vermogen moet men uit de balans laten.

  Deze mensen moeten gaan ondernemen, dan gaan ze begrijpen wat werken is en dan merken hoe ze tot nu toe op staatskosten op grote voet leefden en het arme en ongeletterde volk hebben bedonderd.

  Van een kale kip kan men geen veren plukken. Sranan Skeer.

  Valuta moeten jullie gaan halen bij ddb, ddb-gezin, friends and family, boefdraad, combemarkt, tjotelal, voormalige directeuren van de Surinaamse Postspaarbank, vd CBVS, misikaba, abrahams, jenny simons, bouva, parmesar, vraag hem over hoe het gesteld is met de recu van CBvS, bouva, abdul, jules wijdenbosch, alibux, graanoogst, naarendorf, de paloeloe booi ka, enz. Het zijn deze mensen die samen met de coupeplegers van 25 Februari 1980 op bevel van Kolonel Hans Valk Suriname in dit rotzooi terecht hebben laten komen.

  Er was ook gewaarschuwd dat Suriname op 25 November 1975 nog niet klaar was voor de onafhankelijkheid. henk aron ging te keer dat het zou gebeuren op die dag en samen met eddy bruma drukten zij door en Holland was Suriname ook zat en gaf het haar onafhankelijkheid zonder dat de grenzen van het grondgebied duidelijk werden aangeven. Suriname kreeg een grondgebied van de kat in de zak van Nederland. De Surinamers waren zo blij als een kid in een snoepwinkel. De volgende dag bleek de werkelijkheid keihard te zijn. Niets klopte en zie waarvoor gewaarschuwd was.

  Chan had de crediteuren ook gewaarschuwd, maar ddb en boefdraad gingen door met lenen tegen heel hoge renten. Zie weer de werkelijkheid. Sommige mensen kunnen moeilijk rationeel denken, zaken goed overzien en maken verkeerde keuzes. Hoe zou dat toch komen?
  gemodereerd

 7. Als je geld leent dan moet je dat gewoon op tijd terugbetalen zoals afgesproken is.
  Geen excuus mogelijk!

  Altijd maar dat gedraai en gekonkel…
  Surinamers en op tijd betalen dat bestaat gewoon niet.

  Leen dan niks en trek de broekriem gewoon wat strakker aan, de meeste kampen toch met overgewicht!
  gemodereerd

 8. Laat IMF met rust. Probeer productie op gang te brengen. Dat blijven lenen en handje ophouden brengt ons niets dan nog meer ellende. Geef de Surinamers de tools om hun eigen producten, naar een hoger niveau te tillen. Gaan we nu wachten tot er eindelijk olie uit de grond gepompt gaat worden? Zijn we dan opeens rijk? Ik denk het niet. Kijk maar naar Venezuela, Nigeria.. die miljarden verdwijnen net zo makkelijk. Er word chaos gecreerd en de aanstichter is de lachende derde.. be real..
  gemodereerd

 9. Leningen van IMF zijn misdadig. IMF is alleen voor de rijken bedoeld. De arme landen worden alleen maar verder uitgeknepen.
  Het zou beter zijn IMF helemaal op te doeken!!!
  gemodereerd

 10. Passant dit is de slechtste regering ooit helaas. Je woont vast niet in Suriname. Bouterse was echt erg, maar dit wordt helemaal naar de verdoemenis gebracht met deze regeerders. Deze diefstallen in korte tijd hebben niks te maken met het herstellen van het land.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.