zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMeer dan 1.000 kg cocaïne in beslag genomen

Meer dan 1.000 kg cocaïne in beslag genomen

-

Does Travel - naar Suriname

In de zaak waarbij dinsdag een grote partij drugs werd onderschept richting het westen van Suriname, zijn de drugs en verdachten overgebracht naar Paramaribo. Volgens de eerste informatie zou er naar schatting meer dan 1.000 kg cocaïne in beslag zijn genomen.

De drugs werden onderschept bij een vermoedelijke ‘drugs dropping’ in het Tibiti gebied, waarbij twee mannen werden aangehouden. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat er twee boten en een vliegtuig in beslag zijn genomen.

De aangehouden mannen zijn vermoedelijk piloten van buitenlandse afkomst, mogelijk Colombiaans. De Surinaamse autoriteiten hebben de zaak in onderzoek.

Mocht de hoeveelheid kloppen dan gaat het om drugs met een straatwaarde van minimaal 45 miljoen euro.

UPDATE: Het Korps Politie Suriname heeft de drugsvangst bevestigd en schrijft:

Een gemengde eenheid bestaande uit leden van Het Korps Politie Suriname, het Nationaal Leger, Het Justitieel Interventie Team (JIT) en de Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) heeft op dinsdag 6 september een grote drugsvangst in het Tibitigebied gedaan.

Na informatie te hebben uitgewerkt begaf de eenheid zich naar het gebied voor onderzoek. Bij aankomst is een vliegtuig aangetroffen met een hoeveelheid zakken met vermoedelijk cocaïne en een machine geweer.

Twee verdachten zijn aangehouden en na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De drugs heeft een gewicht van ruim 1091,5kg. De drugs en het wapen zijn in beslag genomen. De Narcotica Brigade onderzoekt deze zaak verder met ondersteuning van de overige diensten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. jullie gebruiken zeker weer autobanden om de drugs te verbranden , nou flikker die twee uit columbia ook opdat vuur en hopelijk gaat de rook richting columbia dan zijn die weer thuis


  gemodereerd
 2. Weer een grote tegenslag voor de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D. In 1989 was er ook in dat gebied een grote partij drugs in beslaggenomen en in de buurt was ramon abrafoefoermang zg met enkele vrienden aan het jagen met Fals…….hfdverdachte is toen ” ontvlucht ” uit A Z ondanks bewaking…….


  gemodereerd
 3. Drug transit handel. Het vernietigt het land. Afdelingen van de politie, douane, havenwerkers, truck drivers, ondernemers allemaal worden meegesleurd in de stroom vsn de drug handel. De bekende hoofdfiguren zijn politici en bekleden of hadden hoge staats ambten. Ze zijn onaantastbaar.

  Het is goed dat afdelingen van de gouvernement het vertrouwen hebben van buitenlandse authoriteiten en getipt worden over drug activiteiten. Onderscheppen van drugs transporten is weer mogelijk. De huidige regering geeft zijn medewerking aan de disruptie van de illegale handel.

  De handel vernietigt de economie en holt uit de veiligheids organen van de staat. Dit is om de drugs handel te faciliteren.


  gemodereerd
 4. Weer een nekschot voor degene, die hier meer van weet !!!!
  Het kan een Hindoestaan Créool Turk Chinees Javaan zijn.
  Een Marron Aucanner Who knows ????? Mijn advies bij deze is:
  gelijk tegen de muur, en de kogelregens eroverheen.(klarie)

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 5. Deze coke gt ook verdwijnen net als die 90 kg.
  Ze gaan zg binnen 1 week branden. Meer banden dan coke.
  Sur is nr de klote.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES