AZP personeel in afwachting bij Kantongerecht Grote Combéweg

2

Personeel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) was vanmorgen getogen naar het gebouw van het Kantongerecht aan de grote Combéweg in Suriname. Ze waren daar in afwachting van de uitspraak van de rechter in de Kortgedingzaak tegen de Algemene Bond van Personeel in dienst van het Landsbedrijf AZP.

Het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid heeft dit geding samen met de directie van het AZP ingesteld tegen de bond. Dit in verband met de aangekondigde werkneerlegging bij het AZP. Er is opheffing c.q. opschorting van de werkneerlegging opgeëist via de kortgedingrechter.

De bond is gistermorgen in staking gegaan.

UPDATE: De staking is onmiddellijk opgeheven. Bij de rechter zijn afspraken gemaakt, waardoor er geen vonnis geveld hoefde te worden in het kortgeding dat Volksgezondheid en de directie van het ziekenhuis hadden aangespannen tegen de bond. Meer bij Starnieuws.

2 REACTIES

 1. Het probleem zijn de artsen in het ziekenhuis. Ze verdienen zeer veel. Meer salaris dan artsen in Nederland etc…
  Verder werken ze weinig,ze denken alleen maar aan vullen van hun eigen zakken. Kijk maar eens naar hun huizen en auto’s en vele reizen.
  Laat zij maar een bijdrage geven aan hardwerkende personeel.
  gemodereerd

 2. Ramdin zit nubin Cuba om artsen en verpleegsters en weet ik veel meer te halen. Eerst wegjagen en nu weer bedelen. Nu weet ik 100% dat deze regering maar zit aan te modderen. Stelletje debielen.
  De regering stdunt Cuba al jaren.Bouterse hft de banden mt Cuba versterkt.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.