Prijzen MICHI producten verhoogd vanwege toenemende inflatie

8

De prijs van vla, yoghurt, melk en andere producten van MICHI zijn ingaande maandag 5 september verhoogd. Het bedrijf meldt dat de prijzen onder andere zijn aangepast vanwege de toenemende inflatie. “Aangezien wij de hoge kwaliteit van onze producten willen blijven garanderen, waren wij genoodzaakt onze prijzen verder aan te passen”.

“De redenen van de verhoging zijn: 1. De voortschrijdende devaluatie van de Surinaamse munt. 2. De onvoorziene verdere stijging van de grondstof- en productiekosten. 3. Verdere verhoging van de loonkosten als gevolg van het bovenstaande. 4. Wij zijn een particulier bedrijf en worden niet door de overheid gesubsidieerd of ondersteund, zoals dat wel het geval is met bijvoorbeeld de Melkcentrale Paramaribo N.V.

Wij verzekeren u dat wij niet aan prijsopdrijving doen of meewerken en dat wij ons erop toeleggen om de prijzen van onze producten omlaag te krijgen en dat wij dat ook zullen doen, zodra wij daartoe de ruimte aanwezig achten.

Door de flessen te retourneren, kunt u voor uzelf de prijs van het product verlagen en zo tevens voorkomen dat de flessen in het milieu terechtkomen, waardoor u meewerkt aan een schoon Suriname”, aldus het bedrijf.

Bekijk hieronder de nieuwe prijslijst.

8 REACTIES

 1. Is niet alleen in Suriname, in Nederland is energie gestegen met 60% en stijgende. Boodschappen doen is 13% duurder dan een half jaar geleden. Overal in de wereld stijgen de prijzen. Dus ook in Suriname. En daar kan de regering niks aan doen, voordat men zijn vingertje weer gaat wijzen naar de regering. Bewuster boodschappen gaan doen.
  gemodereerd

 2. Dat zeggen ze allemaal. Shell heeft een extra winst gemaakt van 10 miljard. Normaal 5 miljard winst. Nu 15 miljard winst. Al die Supermarktketens hebben extra winsten gemaakt. Ook de Energiebedrijven in Nederland exclusief EBS Suriname hebben extra winsten gemaakt.
  Dus: ik geloof er geen moer van.
  Oplossing: extra belasting door de staat heffen om hun lust naar woekerwinsten te ontnemen.
  gemodereerd

 3. We zullen zien hoe lang jullie dit volhouden.
  Het stug blijven klampen aan een ordinaire winst in crisistijd is de reden dat vele bedrijven over de kop gaan.
  Kleine winst kennen ze niet, het startpunt van de berekening is de winst, die ten koste v alles behaald moet worden.

  Creativiteit ontbreekt, ondernemen is een werkwoord.
  gemodereerd

 4. En meneer Blanker: afgelopen zondag 4 september j.l. heeft u op de radio verkondigd dat de prijzen van goederen in Nederland aan het dalen zijn. Kennelijk heeft u deze uitlating meer als vakbondsleider dan programmaverzorger gedaan om kennelijk iets van de regering van Suriname af te dwingen voor uw leden. Volgens mij luistert u niet naar het nieuws uit Nederland want de prijzen zijn nu officieel 12% gestegen. De hoogste inflatie na 1974. Advies: luister goed naar het nieuws van Nederland en ga geen averechtse dingen verkondigen of verzinnen, U daalt in mijn aanzien.
  Ik heb opzettelijk gekozen voor een schriftelijke reactie ter voorkoming dat ik om beleefdheidsoverwegingen u telefonisch moet laten afgaan in uw eigen programma. Ik verwacht wel een correctiebericht komende zondag in uw programma.
  gemodereerd

 5. Het mag dan waar zijn dat de prijzen niet alleen in Suriname en Nederland, maar wereldwijd stijgen. Daardoor laat ik mijn plezier om in Suriname te leven echter niet verpesten. Ik prijs me namelijk gelukkig dat ik in een.tropisch land woon. Stel je voor dat ik me ook nog zorgen zou moeten maken, net als de Nederlanders, hoe mijn huis in de winter te verwarmen.
  gemodereerd

 6. Ik koop liever een paar pakken melk, dan een
  ( duur) kaart kopen voor een groot feest in AK Stadion..
  gemodereerd

 7. De fabrikant draait helaas nooit ergens voor hij, berekent al zijn kosten en genieperigheid in de kostprijs die uiteindelijk op het bord van de consument komt.
  gemodereerd

 8. Kwakoe, het gaat niet om energie, maar om gas. Alleen degene die variabele contracten of met een nieuw contract beginnen zullen met deze verhoging te maken hebben. Je luistert TE GOED naar t nieuws, maar snapt niet hoe het in realiteit werkt. Als de sancties opgeheven worden zal Rusland dat ook doen. Dus eigenlijk pesten ze bewust de bevolking door een land als Rusland (waar je niet opgewassen tegen bent) sancties te gaan opleggen met als gevolg geen gas meer of extra duur gas voor west Europa.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.