Indiase president Murmu neemt geloofsbrieven ambassadeur Hardien aan

5
Indiase president Murmu neemt geloofsbrieven ambassadeur Hardien aan
De Indiase president Droupadi Murmu (r) heeft de geloofsbrieven van de Surinaamse ambassadeur in India aangenomen.

De buitengewoon- en gevolmachtigd ambassadeur van de Republiek Suriname voor India, Arunkoemar Hardien, heeft vorige week vrijdag zijn geloofsbrieven overhandigd aan de president van India, Droupadi Murmu (foto). De ceremoniële plechtigheid vond plaats op het Indiaas presidentieel paleis de Rashtrapati Bhawan.

Ambassadeur Hardien gaf in het onderhoud met president Murmu aan dat beide landen onderhevig zijn aan verschillende uitdagingen en benadrukte het belang van de verdere versterking en verdieping van de historische- en vriendschappelijke relatie tussen Suriname en India. De relatie tussen beide landen is geïntensiveerd in de afgelopen jaren, met name in de uitbreiding van sectorale- en technische samenwerking.

De kansen en mogelijkheden voor beide naties zijn groot en de vooruitzichten zijn hoopvol. Suriname en India onderhouden al 46 jaar diplomatieke betrekkingen. In navolging hiervan gaf ambassadeur Hardien mee dat Suriname erkentelijk is voor de mogelijkheden die India biedt, waarbij verder vormgegeven kan worden aan een partnerschap ter bevordering van de duurzame ontwikkeling van Suriname.

De ambassadeur stond ook stil bij de opmerkelijke groei van India in verschillende sectoren vooral de productie van Indiase covid vaccins alsmede de aanpak van de pandemie, ruimtevaart, defensie en de Indiase positionering zowel bilateraal als multilateraal binnen de internationale arena. Verder maakte de afgezant melding van het voornemen van Suriname om de bilaterale samenwerking met India verder uit te breiden en te verdiepen in verschillende gebieden vooral als strategische hub in Zuid-Amerika en de Caribische regio.

Ambassadeur Hardien wenste president Murmu, die op 25 juli 2022 werd beëdigd als president van de Republiek India veel succes toe met haar ambtstermijn. Dit namens president Chandrikapersad Santokhi en de regering van Suriname.

President Murmu gaf aan ingenomen te zijn en uit te kijken naar het voorgenomen staatsbezoek van het Surinaamse staatshoofd aan India in 2023. De voorbereidingen hiertoe zullen verder worden besproken in de marge van de 77e algemene vergadering van de Verenigde Naties in september 2022.

5 REACTIES

 1. Meer gaan samenwerken is mijn advies, mensen uit India (over het algemeen) zijn echte harde werkers en zulke mensen moet je hebben in Suriname. Groot Brittanie had ze helemaal verwaarloosd en arm achtergelaten. Nu met 1,3 miljard mensen zijn ze toch een van de grootste economieën van de wereld. Op eigen kracht.
  Suriname 600.000 mensen en stelt nog niks voor.
  En ik vind dat we het echt wel beter kunnen doen. Mentaliteit verandering?
  gemodereerd

 2. Succes toegewenst.

  Geeft u in uw werk veel aandacht aan:
  – investeringen vd industrie in Suriname, een moderne Zeevisserij op te zetten voor Coppename/ Coronie in Suriname,
  – Het Andre Kamperveen Suriname Stadion nu gebouwd gaat worden,
  – Moderne machines voor de Landbouw/ rijstnouw in Wageningen, Nickerie,
  – Studiebuerzen voor Surinaamse studenten voor arts en specialisten, technici, aardolie- en gas, ITC, duurzame energie ( zonnepannelen, windenergie), luchtvaart,
  – Toerisme,
  – Zoetwater/ oppervlakte water, zie dat dit in Suriname in vele gebieden ontbreekt
  – Veigheid, miliaire en politie samenwerken en trainingen in Suriname,
  – de luchtvaart en scheepvaart.

  Stel uw doelen en werkt u deze uit met het bedrijfsleven en laat die met Surinaamse ondernemingen, oa Staatsolie/ boringen naar gas en olie voor de kust, joinventures op te zetten met Surinaamse ondernemingen, zeevisserij, moderne houtverwerking industrie als Bruynzeel Suriname weer op te zetten.

  Kijkt u dan wat u aan het eind vd rit heeft gerealiseerd, want de meeste ambasssdeurs van Suriname presteren onder de maat. Zie die vd PL in Indonesie in het verleden. Die hebben niets bereikt, maar ook vele van andere politieke partijen.

  Keihard werken voor het Surinaamsbelang en telt u uw knikkers aan het einde van uw rit in India. Ze sturen niet voor niets hun DNA en andere hoge vertegenwoordigers naar Suriname. Suriname heeft heel veel natuurlijke rijkdommen.

  Gedn aandacht aan culturele zaken en kunst besteden, maar aan technische zaken en knowhow. investeerders in diverse Industrieen. India heeft de kennis, valuta,

  In Suriname in het district Saramscca bestaat de plaats Calcutta, genoemd naar de plaats waar het depot was in Calcutta India was, waar de contractarbeiders samen waren in en van daar India naar Suriname met boten vertrokken en in Suriname kwamen.

  Deze plaats in Suriname geeft de verbondenheid aan. Doet u hier ook iets voor deze plaats in Suriname, wellicht een stedenband, een museum opzetten, een industrie opzetten.

  Ga aan de slag en maak er een groot succes van.
  gemodereerd

 3. Valuta verspilling. Niet geschikt voor grote onderhandelingen met India. Kijk maar naar Nederland. Wat er is tot nu toe gedaan door de diplomaat. Aleen een slogan: BOER ZOEK GROND, terwijl het VOLK ZOEK GROND in SU niet van de grond komt.
  gemodereerd

 4. De voorspellingen zijn dat India het ‘nieuwe China’ wordt op de wereldmarkt. Het is dus handig om ze te vriend te houden.
  gemodereerd

 5. @twopeople

  Citaat: Aleen een slogan: BOER ZOEK GROND, terwijl het VOLK ZOEK GROND in SU niet van de grond komt.

  Heb liever man zoekt boerrrrr, want zonder boer kunnen wij niet leven !!!
  Handenarbeid is voor noodgevallen !!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.