10 mensen inheemse gemeenschap Canada doodgestoken

5
10 mensen inheemse gemeenschap Canada doodgestoken

De Canadese politie zoekt deze twee mannen, nadat zondag 10 mensen werden doodgestoken op diverse locaties in de afgelegen inheemse gemeenschap James Smith Cree Nation en het nabijgelegen Weldon.

Het gaat volgens de politie om de 31-jarige Damien Sanderson en de 30-jarige Myles Sanderson (foto). De politie is een klopjacht gestart om de mannen aan te houden.

Bij de steekpartijen zijn ook zo’n vijftien mensen gewond geraakt. De politie vreest voor meer slachtoffers. Het is een van de ergste bloedbaden in het land van de afgelopen jaren.

Over de toedracht is verder nog weinig duidelijk. Een deel van de slachtoffers zou willekeurig zijn gekozen. In een verklaring van de inheemse organisatie ‘Federation of Sovereign Indigenous Nations’ komt naar voren dat het motief drugsgerelateerd zou kunnen zijn.

“Dit is de vernietiging waar we mee te maken krijgen als er schadelijke illegale drugs in onze gemeenschappen terechtkomen”, zou de organisatie hebben verklaard schrijft de NOS.

5 REACTIES

 1. Trieste zaak!

  Met een mes, niet eens een gun, zoveel slachtoffers. Drugs gerelateerd, das raar, het zijn wel willekeurige slachtoffers.

  De inheemsen vechten voor hun leefstijl. Ook in Brazilië worden er veel inheemsen vermoord.

  “Blowing up history”, geeft een kijkje in de intelligentie v de inheemsen, duizenden jr bc!
  gemodereerd

 2. Deze witte duivels zetten gewoon het werk.voort waarmee de internaten, onder leiding van katholieke geestelijken, in voorgaande eeuwen mee gestart zijn. Honderden inheemse kinderen werden door dit tuig afgeslacht en heimelijk begraven. Het is niet voor niets dat de Paus zich, niet zo lang geleden, geroepen voelde zijn excuses voor die moorden aan te bieden.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.