dinsdag, november 28, 2023
HomeNieuws uit NederlandVIDEO: Paul de Haan doet zijn verhaal ook op de Nederlandse radio...

VIDEO: Paul de Haan doet zijn verhaal ook op de Nederlandse radio bij Humberto

-

Voormalig SLM directeur Paul de Haan heeft opnieuw een Nederlandse medium te woord gestaan. Hij was op vrijdagmiddag 2 september 2022 te gast bij Humberto Tan op NPO Radio 1. Daar sprak hij over zijn vlucht vanuit Suriname via Frans-Guyana naar Nederland.

Hij ging ook weer in op de partijpolitiek die hij tegenkwam in het Surinaamse bedrijf. Met name als het ging om het aannemen van mensen op verzoek van hoge politici. De Haan werd onder druk gezet om dit soort mensen in dienst te nemen. Ook kon hij bepaalde mensen die geaccommodeerd waren niet ontslaan.

Hij gaf twee voorbeelden van situaties waarin hij hiermee te maken kreeg. In een van de gevallen werd hij, nadat hij iemand had ontslagen, ontboden op een kantoor in De Nationale Assemblee (DNA). Hem werd door een zeer senior politicus aangegeven dat hij de ontslagen persoon weer z’n werk moest laten doen.

Het gesprek met Humberto is hieronder te zien en te horen:

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

39 REACTIES
 1. Je krijgt hier als buitenlander niks voor elkaar. Cultuurverschil is te groot. In het westen zijn we lichtjaren verder. Suriname is een dorp. Ons kent ons en iedereen probeert te overleven. Je kunt niet op een logische manier werken zoals we in het westen zijn gewend. Hier vreet elke 5 jaar iemand de pot leeg en het volk wordt dom gehouden. Maar de huidige jeugd die opgroeit met Internet gaat dit uiteindelijk veranderen. Kwestie van tijd. Of ze vertrekken en dan blijven alleen ongeschoolde egotrippers over en rovers.
  gemodereerd

 2. Waarom brengt de Haan dit nu ter sprake? Broodvrees misschien? Dit is een ernstige beschuldiging, dus hij had terstond moeten kraaien. Mr. Cock, return to Suriname and tell the story like it is. You are a coward! You can run, but you can not hide. Luister ook naar de versie van Paul Middelijn.
  gemodereerd

 3. Hem werd door een zeer senior politicus aangegeven dat hij de ontslagen persoon weer z’n werk moest laten doen.
  Welke oude knarren zitten in de staatsraad? Herie Bergie of Ali Boksoe omdat de zoon van Jozef er niet meer is.
  Ik gok dat deze zeer senior politicus Herie Bergie moet zijn.
  gemodereerd

 4. Daarom zullen mensen uit de diaspora niet genegen zijn om in Su te komen wonen en te investeren.Nepotisme en corruptie vieren hoogtij in dat land.Het is trekken aan een dood paard
  gemodereerd

 5. Dat os de cultuur in Suriname en dat is al vanaf 1975 zo. Op een logische manier een bedrijf draaiende houden is in mijn land onmogelijk. Meneer de Haan heeft ee goed aan gedaan het zinkend schip, dat hij zo graag wilde redden en waarvan ik, en gelen met mij weten dat hij jet kon, te verlaten. Hij moest, naar mijn mening, vanaf het moment dat hij merkte dat teveel politieke belangen speelden, hebben bedankt.
  Hij is een zeer intelligente man en deuren zullen blijven opengaan voor hem.
  Het domgehouden volk van Suriname geeft hem de schuld maar we nemen ze niet kwalijk….hun denkvermogen is na 1975 niet verder ontwikkeld.
  gemodereerd

 6. De Haan die heeft wel een hele rappe tong. Vanaf het begin was ij gedoemd te mislukken daar hij niets weet / wist over de cultuureigenschappen van Suriname en de inwoners.
  Indien hij dit had geweten was hij nooit ingestapt in deze opdracht.
  Bedoeling was misschien goed maar de aanpak en uitvoering om van te huilen.
  Dat de Haan beweerd dat SLM te redden valt vind ik te hoog gegrepen daar een bedrijf zonder geld never nooit kan overleven zonder geldmiddelen en met een torenhoge schuld en het eigen vermogen minstens 80 miljoen negatief bedraagt.
  Saneren zal niet lukken doch eerder de sterfhuisconstructie toepassen en de ravage die erna komt bij de crediteuren en pensioenfonds van de SLMen de overheid zal zijn weerga iet kennen
  gemodereerd

 7. Wat mij verbaast is het feit dat hij dacht iets voor elkaar te kunnen krijgen in Suriname als CEO van een staatsbedrijf. Als ‘ervaren’ manager/directeur die gewerkt heeft in o.a. Kenia hoor je te weten hoe het gaat in die soort bedrijven in dit soort landen. Maar je accepteert toch de baan.. Dit was mission impossible.
  gemodereerd

 8. Ik schaam mij over de surinaamse mentaliteit
  Slm moet gered worden en er zijn mensen binnen de politiek die dom achterlijk en zelfs de grootste criminelen zijn die het bedrijf hebben en willen vernietigen.
  Hebben ze niet genoeg uit de financiële pot gevreten
  Ga je iemand die zijn best doet bedreigen en crimineel noemen ,terwijl jullie het zelf zijn.
  wat doet de regering staan ze toe te kijken en dat SLM ten gronde gaat belachelijk en jammer
  gemodereerd

 9. Als je onder druk gedwongen wordt om iemand in dienst te nemen dan dien je zelf meteen je ontslag in. Als je toch blijft dan doe je dat puur om je salaris, want je gezag en invloed als CEO/directeur ben je al kwijt. m.a.w. je wordt een duur betaalde puppet in het bedrijf.
  Humberto had deze vraag moeten stellen aan P. de Haan.
  gemodereerd

 10. Dat de SLM ondanks deze werkwijze toch nog bestaat is een wonder. Hoe ze dat voor elkaar krijgen is de moeite waard om te onderzoeken. Misschien is er een wereldwijde uitvinding op de loer die voor meerdere ondernemingen van toepassing is. Dus SLM kom met je patent te voorschijn.
  gemodereerd

 11. Die Haan doet overkomen alsof hij de onschuld en naïviteit zelfe is.
  Mahinder Jogi wilde dat de haan in kasripo of massala moest, helaas is hij gevlogen…
  gemodereerd

 12. Totaal geen objectief interview.
  Maar ach, is ook niet verwachten van makramba humberta ton…

  Just saying…

  ps

  Zet die makramba de rechtszaak tegen kwalbert verlinde nog voort of heeft hij moeten inbinden van zijn meester de mol?🤔
  gemodereerd

 13. Wat had men verwacht van een bedrieger??
  Chan liegt en bedriegt de boel.
  Iedereen wist dat die Haan een boef wS en niet deugde, pas precies in het team. Xaviera Jesserun erbij. Dan kan regering doen en laten. Je gebruikt debiele dieven om te stelen.
  Dit mooi land is naar de verdoemenis. De VHP bende rooft Su leeg. Nu is redi moesoe Dijksteel naar nederland, gaat €650.000,__ brengen vr politiekapel. Politie hft niet eens uniform en dienstvoertuigen.
  gemodereerd

 14. Wat een ellende allemaal!

  Dezelfde ‘geregelde’ mensen die continu recalcitrant bezig zijn, moeten nu gered worden met belastinggeld van het volk. Willen jullie dit? Ze verdienen het niet om gered te worden. Faillissement aanvragen, nu mogen jullie protesteren.

  Schande!

  Ik zou die vrouwen-mepper middellijn aanklagen met zijn fakenews. Page down, kan makkelijk in Nederland. Hij misbruikt ook foto’s vd pres en de FL.
  gemodereerd

 15. Maar hij heeft ook gelijk, wat hij beschrijft is op en top SU. Geef SU terug aan NL. Laat SU zich ook verontschuldingen aan NL en smeek NL om SU terug te nemen. Dit komt toch nooit meer goed.

  En kom niet praten over NL, ook al gaat het niet altijd goed. In SU gaat er helemaal niks goed. Alleen misschien coke verschepen naar de EU.
  gemodereerd

 16. Goed gesproken, elk 5jaar vreet een partij de pot keeg en t volk zal dom blijven tenzij ze naar t buitenland verhuizen en dan pas zullen hun ogen geopend worden want t domme volk is gewoon stemvee, maar dat weten ze niet.
  gemodereerd

 17. Dat Umberto geen kritische vragen durft te stellen aan deze oppervlakkige hufter maakt mij nog bozer ,Deze gozer fantaseert bij elk forum nog harder Ravenberg noemt man en paard maar over het in de haast met medeweten van Santokhi opgezette bedrijf “el Gallo” rept hij geen woord over want de FIOD moet er geen luchtje van krijgen,houd je kop maar leugendief geen wonder dat bij U de grietjebies midden in de nacht fluiten, kut. U moet nog leren vluchten want de Uwe past in het leesboek van uw kinderen.Tenminste zou iemand als Sylvana alle leugens van deze gast met en BIJ 1 kunnen herkennen.
  gemodereerd

 18. Dit systeem van ons leidt tot faillissement van de staatsbedrijven. Welke politieke partij tekent een manifest om dit stop te zetten?
  gemodereerd

 19. Het is 100 procent waar wat de HAAN zegt, ik heb ook persoonlijke meegemaakt. Denk aan EBS, SWM, DSB en alle overheid instellingen. NDP en ABOP heeft het hele arbeidssysteem van Suriname verneukt. Het komt nooit goed met Suriname het land zit vol met rijdommen, maar daarnaast zit het land ook vol met fraudeurs en politieke criminelen.
  gemodereerd

 20. Hij gaat namen noemen als hij wordt ondervraagd door justitie @dark devil.

  Maar wat is het nut hiervan, want het is publiek geheim uit welke hoek dit komt. De persoon die aantoonbaar gestolen heeft bij de ebs loopt nog vrij rond. Dat kan zomaar. De bedreigingen komen wss ook uit die hoek.

  Boeiend als iemand wordt bedreigd, niemand die hierover valt, schijnt normaal te zijn.
  Jullie gaan nog wat meemaken daar in dat land met die marrons.

  Oeng tan’ dok yere!
  gemodereerd

 21. Wanneer gaat de Haan ophouden met kakelen. Je hebt je zakken goed gevuld en probeer verder te gaan met je leven. Niemand geloofd die sprookjes van jou. De regering die jou in dienst heeft genomen is in deze ook zeer onbetrouwbaar gebleken. Maar dat zijn we inmiddels al gewend van deze oranje en gele ratten. Als het te heet wordt onder hun achterste dan kraaien ze vaak ook onzin.
  gemodereerd

 22. Suriname word al 47 jaar geregeerd door politieke maffia. Al die, inmiddels veroordeelde, misdadigers houden 1 heel land en volk al die jaren in een wurggreep, om zichzelf, familie, vriendjes en loyalisten binnen 5 jaar puissant rijk te maken met gelden uit de staatskas. Dat corrupte, criminele narcostaatje was, is en blijft een FAILED STATE zonder enig toekomstperspectief.
  gemodereerd

 23. alle negatieve reacties hier bewijzen dat kritiek hier niet getolereerd wordt, men wil absoluut niet naar zichzelve kijken en nu is het reuze makkelijk om op dhr de Haan af te reageren.
  De splinter bij de ander zie je wel maar de balk in je eigen oog zie je niet.
  Zag je hoe de zgn. VP reageert over een verandering in het kiesstelsel, zijn broer is ook zo’n type hij moet zijn functie neerleggen en daar begint het gedonder, meteen naar de ander wijzen. dit zijn maar 2 voorbeelden maar zo gaat het . Vind het een hele goeie beslissing van dhr. de Haan om weg uit dit wespennest te gaan.
  gemodereerd

 24. Waarom maken jullie je druk om de Haan? Jullie kunnen je beter druk maken om die rovers daar in Paramaribo. ik noem geen namen
  gemodereerd

 25. De mensen in Suriname moesten slim stemmen bij de laatste parlementsverkeizingen. Dit krijgt men nu eenmaal wanneer men mensen liegt en bedriegt met ‘ stem slim’. De toestand in het land is totaal verergerd met de komste van Leandro en zijn regereerteam van boeven, oplichters, bedriegers, avonturiers en opportunisten. Onder de regering Bouterse was het niet eens zo erg.Dit is hopeloos wat er nu in Suriname gebeurd.De Haan heeft het spelletje ook gespeeld met Santokhi, Brunswijk, PL en NPS. Hij heeft uiteindelijk het hazenpad gekozen.
  gemodereerd

 26. Nonsens van de Haan. Nu dat het te heet werd onder z’n voeten gaat hij het land uitvluchten. Waarom heeft hij zo lang gewacht wanneer het al in een eerder stadium hem onmogelijk werd gemaakt om zijn taken goed uit te voeren. Dan had hij een standpunt moeten innemen, zijn ontslag indienen en verslag uitbrengen aan de president. Nu dat hij dit heeft nagelaten kan ik maar één conclusie trekken. Hij heeft zelf meegesnoept van de taart zonder een tegenprestatie geleverd te hebben van zijn gekregen loon. FOEI TOCH!!!
  GODZIJ MET ONS SURINAME
  gemodereerd

 27. Het westen is niet altijd een paradijs. Maar hier zit de juiste persoon op een plaats omdat die kundig is. Dat is 99% het geval.
  Draaien we het op wat is het % dat in Suriname op een positie zit omdat ze kundig zijn ?
  Wat kosten en hebben die mensen het volk gekost die op een positie zitten omdat ze connecties hebben ?
  En dat voor 47 jaar . Ben blij dat we de toekomst in het westen bij brengen dat we hier streven naar de juiste persoon op de juiste plaats.
  Komende generaties zullen niet veel beter doen.
  Want weten vaak niet beter.
  Het is jammer maar goed. Soms is het not ment to be . Of pas als het te laat is gaat men wakker worden en het licht zien in de duisternis
  gemodereerd

 28. Macht, geld en positie. Dat is wat De Haan wilde. Maar daar zit een prijskaartje aan. En als je dit niet kan betalen moetje niet in die keuken gaan wroeten. Deze man had vanaf het begin NEEN kunnen zeggen en had netjes vanuit zanderij met zijn gezin met zijn hoofd omhoog het vliegtuig kunnen pakken en de boodschap voor de politici achterlaten dat zegt: mi no e plei frei frei.
  gemodereerd

 29. @Esmerald:
  Je zwabbert van links naar rechts met je reacties. Je bent niet echt consistent in je argumentatie.

  Bij het artikel waarbij de president toeristen en investeerders uitnodigde, had je kritiek op iedereen die dat vanwege de schrikbarende criminaliteit geen goed idee vond. En nu schrijf je het volgende:

  “Boeiend als iemand wordt bedreigd, niemand die hierover valt, schijnt normaal te zijn.
  Jullie gaan nog wat meemaken daar in dat land met die marrons”

  Klinkt niet als reclame voor toeristen om Su te bezoeken.
  Ik heb de indruk dat je WTK gebruikt voor therapeutische doeleinden. Jammer genoeg is er nog geen remedie gevonden voor hoogmoed en narcisme.
  gemodereerd

 30. Het onderzoek is nog gaande !
  En het is in ieders belang dat de waarheid naar boven komt. Met een eerste uitleg van Wijnstekers lijkt volledig in het belang van land en volk gehandeld te zijn.

  Blijkbaar zijn het toch de jaloerse / afgunstige / hebzuchtige / egoïstische “krachten” die ontwikkeling onderdrukken !

  Ik heb ook te vroeg mijn conclusie getrokken. Bij deze mijn verontschuldiging. Ik ben benieuwd naar de conclusies van het complete onderzoek !

  Hier is weer het bewijs dat Surinamers zelf hun eigen land en hun eigen ontwikkeling vernietigen en daar een ander de schuld van geven.

  Het zal in het voordeel van De Haan, Jessurun, Bissesur en de toekomst van onze SLM zijn wanneer zij met concreet bewijs komen. En de duistere krachten openbaar maken.

  Wij willen een clean Suriname.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 31. Ik ben het trouwens met andere schrijvers eens dat het heel moeilijk, zeg maar gerust onmogelijk, werken is met Surinamers ! En dit is niet allen het geval bij de SLM of andere parastatale.

  Ook minister AW en J Mac Andrew ziet de foute mentaliteit en de foute gedrag.

  Ook mensen die een huis hebben laten bouwen in Suriname weten hoe misselijk Surinamers kunnen zijn !

  Een beter Suriname begint bij de Surinamer zelf.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 32. De rapportages zijn bekend!
  Je weet wel waar.

  4 artikelen met een rattenplaag van heb je me niet!
  Behalve betaalde business class cliënten die werden ingeruild voor de dikbilligen.
  Aanbestedingen bij vriendjes vd vorige regering van software. Lease auto’s in het buitenland, waarschijnlijk om naar de primark te gaan.
  Aanbesteding bestrating van 2.2 miljoen tbv slm kantoor nooit opgeleverd.
  Reisbureau v f&f die miljoenen winst maakten per jr.
  Pensioenen van miljoenen gestolen v personeel, etc etc.
  Kortom; behalve de 75 miljoen schuld is er voor miljoenen gestolen vh bedrijf door het personeel en de vorige directie.

  Prenobe heeft helemaal niets verkeerd gedaan, zo werkt het nou eenmaal hier. Dan moeten jullie voortaan maar experts uit Eritrea halen, past beter, damned!

  En toch geeft het personeel zonder enige gêne aan, blij te zijn dat Paul is vertrokken.
  Fucked up mentaliteit!

  Onherstelbare fout mister president!
  gemodereerd

 33. Weet je: dit doet me denken aan een mop, die ik ooit gelezen had.
  Een man ging zwemmen in zee bij Scheveningen en raakte zijn zwembroek kwijt. Na lang zoeken vond hij een emmer en kwam op het idee de emmer voor zijn jongeheer te houden en te lopen naar de plek waar hij zijn kleren had achtergelaten. Zo gedacht, zo gedaan.Onderweg kwam hij een leuke dame tegen die hem vriendelijk toelachte. “Ik weet wat u denkt”, zei die dame heel vriendelijk. “U denkt dat er een bodem in die emmer zit.”

  Nu zit ik stilletjes en vriendelijk te lachen tegen meneer Paul de Haan en ik wil hem heel openhartig zeggen: ” Ik weet wat u denkt. U denkt dat u in Nederland ongestraft kunt rotzooien zoals in Suriname.
  Een vogeltje heeft mij echter zachtjes ingefluisterd: “De Nederlandse Belastingdienst volgt de Surinaamse kranten op de voet”. Dus Paul de Haan: opgepast. “In tegenstelling tot Suriname houdt Nederland niet van gerotzooi, dus kom met het eerlijk en oprecht verhaal”.
  gemodereerd

 34. We benne benieuwd welke belastingambtenaar een zaak zal aanspannen tegen de huidige eigenaar die het pand ogenschijnlijk voor een appel en een ei heeft gekocht (maar niet heus, naastgelegen panden zijn voor ongeveer dezelfde prijs verkocht op funda).
  Als de nieuwe eigenaar netjes vermogensbelasting afdraagt, dan is er niets aan de hand. Er is helemaal geen link met de Haan.

  Yep, die overijverige belastingambtenaren zitten allemaal nog steeds op hun plek ook de minister.
  We hebben allen de schrijnende verhalen kunnen volgen v burgers die onterecht op een zwarte lijst zijn geplaatst, vanwege een achterlijk algoritme.
  Alsook het onmenselijke zeer onterecht, onttrekken v kinderen uit het ouderlijk gezag. Beelden die op je netvlies blijven hangen.

  Leve de belastingdienst, pffffff!
  gemodereerd

 35. Het zal toch niet!
  De Nederlandse belastingdienst volgt de suri kranten op de voet???
  Wanneer dan, tijdens werktijd, van onze belastingcenten, lekker surfen op tropische sites, moet nie gekker worde 🙄.

  Tjek dit: 405 miljoen euro boete voor Insta-gram. Makkelijker kunnen we het niet maken,
  yours truly toezichthouders GDPR.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES