Unicef schenkt schoolgerei aan kinderen uit wateroverlastgebieden

4
Unicef schenkt schoolgerei aan kinderen uit wateroverlastgebieden
Vlnr Daniela Rosario (OD Ontwikkelingsdienst), Unicef-vertegenwoordiger Nicolas Pron, directeur Sherida Zalman-Bergraaf en Faisel Tjon-A-Loi (Unicef).

Het Kinderfonds van de Verenigde Naties (Unicef) heeft een schenking gedaan aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) in Suriname.

De schenking bestaat uit duizend schooltassen met inhoud, welke bestemd zijn voor kinderen uit de gebieden die eerder dit jaar te maken hebben gehad met de gevolgen van wateroverlast. Unicef-vertegenwoordiger Nicolas Pron deed de overdracht namens het VN-Kinderfonds.

De Unicef-functionaris gaf aan dat hij ten tijde van de ramp niet in Suriname aanwezig was, maar dat hij de zaak wel op de voet volgde. “Wij hebben het leed van de kinderen als enorm onaangenaam ervaren. Unicef staat altijd ready om te helpen tijdens rampen,” aldus Nicolas Pron.

De directeur Algemeen Vormend Onderwijs (AVO), Sherida Zalman-Bergraaf, gaf aan dat de donatie als geroepen komt. Zij is ingenomen met de donatie vooral omdat het nieuwe schooljaar nog niet van start is gegaan.

De schooltassen zullen via de afdeling Inspectie Basisonderwijs gedistribueerd worden. Leerlingen van de openbare scholen te Loka Loka, Goninikrikimofo, Ampumatapu, Drietabbetje en Peleloetepoe zullen in aanmerking hiervoor komen.

4 REACTIES

 1. Wat een moeilijke dorpsnamen in binnenland van suriname. Goed dat de kinderen hulp krijgen van v.naties. In nederlandt spelen ook veel zulke problemen maar nederland houdt de schijn goed op. Nu zelfs buurtkastjes voor eten voor buren hulp enz. het wordt steeds erger in rijke holland zelfs kwart stukje brood moet je delen met zeer hatelijke racistische buren niet normaal meer en organen in nederland ook niet veilig die moet je straks ook delen en vn kijkt de andere kant op. Nederland moet ook hulp vragen aan v.naties voor eten en schoolspullen zou transparant zijn.
  gemodereerd

 2. Mooi gebaar mr schooltas is niet het probleem.
  Triest hoe er met alles van ht binnenland wordt omgesprongen.
  Er wordt niets voor de bewoners dasr gebracht.
  Elke Sur die ooit voor VHP stemt is de grootste koe, ezel of wat ht domste is.
  Schooltas zonder eten, geen lesgevende want ze hebben geen woonhuis.
  gemodereerd

 3. Geweldig gebaar dit. Onderwijs is onontbeerlijk voor de ontwikkeling van een land. Alle voorgaande regeringen hebben nagelaten hier aandacht aan te besteden. De ontwikkelingshulp uit Nederland was bedoeld om het land te ontwikkelen (onderwijs!). Helaas verdwenen de miljarden in de zakken Aron, Herrenberg, Ferrier en noem al die bende op.
  gemodereerd

 4. @ Debby

  Je bent weer lekker dom bezig, maar je bent ook dom geboren.
  Een ander de schuld geven is een gewoonte, van de meeste surie’s. En jij bent daar heel goed in, erger nog: ”een expert”
  Typie’s een mentaliteit van een echte domme NDP’er. Het heet
  niet voor niets De ”Nationale Domme Partij” en jij bent de domste van allemaal !
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.