donderdag, maart 28, 2024
HomeOnderwerpenEconomieCambio’s verkopen US$ nu voor SRD 26 en meer

Cambio’s verkopen US$ nu voor SRD 26 en meer

-

Does Travel - naar Suriname

De wisselkoersen in Suriname zijn vandaag wederom gestegen naar een ongekende hoogte.

Bij de cambio’s wordt de US-dollar nu tussen de SRD 25.60 en 25.80 opgekocht en voor SRD 26 en meer verkocht. De euro wordt tussen de SRD 25.25 en 25.45 opgekocht en tussen de SRD 25.60 en 25.80 verkocht.

De koersen stijgen nu weer dagelijks in het land. Vernomen wordt dat de stijging onder andere komt doordat de vraag naar vreemde valuta groter is dan het aanbod. De verwachting is dat de koersen de komende dagen zullen blijven stijgen.

Bij de verkiezingen van 2020 had president Chandrikapersad Santokhi beloofd dat de VHP bij regeermacht met een aantal maatregelen zou komen om de wisselkoers binnen twee jaar te stabiliseren en terug te brengen onder SRD 7 voor de Amerikaanse dollar. Nu meer dan twee jaar later is de koers niet gedaald, maar juist verder gestegen.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

9 REACTIES
  1. @redacteur

    Goed dat je het lezerspubliek in de laatste alinea herinnert aan wat er is beloofd.

    De kans is groot dat jij als boodschapper gefileerd zal worden.
    Bij sommige Surinamers (vorige regering en huidige regering) rust er een taboe op het verkondigen van de waarheid.


    gemodereerd
  2. Potverdomme..waarom worden die f@€### cambio’s niet afgeschaft??? Door de zwarte markt wordt de koers omhoog geduwd en vindt er op grote schaal witwassen plaats. Wat is het advies van IMF ten aanzien van de Cambio’s


    gemodereerd
  3. Wie heeft nou dollars nodig? Importeurs, chiǹese winkeliers die geld sturen naar china, gasoline maatschappijen, speculanten, vakantie gangers en anderen.

    De Centrale Bank faalt om het aanbod van valuta te vergroten. Moet de gouvernor opstappen? Wat doen de vhp en abop ondernemers en sponsoren om hun coalitie te redden? Waarom gaat Grassalco geen goud produceren?


    gemodereerd
  4. De consument heeft duidelijk geen boodschap aan de oorzaken en zal blijven klagen totdat de SRD weer gezakt is en de prijzen in de winkels weer acceptabel zijn.

    De regering zou tranacties in valuta binnen de grenzen van Suriname zwaarder kunnen belasten !
    Vastgoed en autohandel bijvoorbeeld moet gewoon in SRD zoniet geldt daarvoor een hoger belasting tarief.

    In welk valuta handelt iemand als Pakkitow ?

    Eigen munt eerst.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    gemodereerd
  5. zie je wel, die cambios drijven telkens de koers op , regering u wilt de koers toch laten zakken , nou sluit al die cambios , maar dat zal niet lukken he , omdat zij de baas zijn en cbvs onder leiding van roemer zal niets doen , in opdracht van ddb , kijk zo ontstaat er weer chaos en dat wilt die ddb juist


    gemodereerd
  6. Chandrika en zijn VHP hebben een zeer groot probleem.Je kan niet blijven liegen dat het de schuld is van de NDP.De regering Santokhi is zeer slecht.Zelfs de groot-muil van de VHP kan het falend beleid niet meer goedpraten. De beerput is diep. dat zelfs Jogie zwijgt in alle talen.Die man is media schuw geworden.Maar Jogie zit in elk geval goed.Hij heeft de buit reeds binnen dankzij de friend en familie connecties in de VHP.


    gemodereerd
  7. De gelden van staatsolie en de multi nationals verdwijnen in zakken van pres en zn rovers.
    Hij betaald geen schulden. Hout exporteurs brengen geen enkele $ terug naar Su om te wisselen.
    De valutawet werkte mr deze zelfde regering hft gelogen om zn cambio’s en autohandelaren die aan witwas doen, te beschermen.
    Vergeten dat deze zelfde chan Sasur toestond om de media huizen leeg te plunderen mt zg rechten op muziek.
    Deze man is een vernieler.
    Bakkerij op Apoera maar de molen kan geen meel grondstoffen laten halen. Straks bedrijf nr de klote.


    gemodereerd
  8. In geen enkel land in de wereld zijn er zoveel cambio’s als in Suriname.
    Waarom is dat eigenlijk?
    Om zwart geld wit te wassen?, ik zie echt geen andere reden!

    Gewoon verbieden heel die criminele valutabende.

    Als je geld nodig hebt ga je maar naar de bank, daar waar iedereen de enige echte wereldkoers betaalt!

    Zelfs de armste achtergebleven gebieden in Afrika/Midden-Oosten hebben geld wat wel wordt geaccepteerd als geldig en wettig betaalmiddel bij banken.

    Waarom wordt eigenlijk de Surinaamse Dollar SRD, letterlijk nergens ter wereld geaccepteerd als geldig en wettig betaalmiddel?


    gemodereerd
  9. We lopen nu te piepen. Hier wil men vreemde mu teenheden beschermen en niets anders. Je bbp is niets, teren op zwart geld en deze in de economie pompen. Men mag nu lopen schreeuwen dat het de schuld is van deze regering.
    Wie is de kwade in deze Wie is begonnen met handelen en faciliteren van drugsbaronnen, wie heeft de cambio,s gefaciliiteerd, wie had een grote bek en maat geld uitgaf alsof wij zo welvarend waren, wie heeft dit alles in gang gezet en nog altijd de touwtjes in handen heeft??????. Het is niet deze regering. Wij zijn de schuldige. De vijand van dit land zijn wij zelf. Wijzen naar deze incompetente impotentie bestuurders, zal ons niet redden.
    We zijn gewoon een stelletje dwarsliggers, die alles willen voor niets.
    Dit is het gevolg van voedselpakketten aannemen en verder niets. We zijn nu gewoon het gelag aan het betalen en mieten ophouden met mekkeren.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES