President nodigt investeerders en toeristen uit Suriname te bezoeken

39
President nodigt investeerders en toeristen uit Suriname te bezoeken

“Het Caribisch gebied biedt geweldige en winstgevende gebieden voor economische samenwerking. De bestaande en verwachte olie- en gasindustrie biedt veelbelovende investeringsmogelijkheden voor Afrikaanse landen”, Dit heeft president Chandrikapersad Santokhi benadrukt tijdens de opening van het Afri-Caribbean Trade and Investment Forum.

Het Surinaamse staatshoofd, dat als Caricom-voorzitter aanwezig is in Bridgetown, Barbados, heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om investeerders en toeristen uit te nodigen Suriname te bezoeken. President Santokhi heeft aangekaart dat Suriname, met een sterk erfgoed en culturele band met Afrika, de visumplicht heeft afgeschaft.

Het Surinaamse staatshoofd heeft opgemerkt dat naast politieke samenwerking en zakendoen, het van belang is om de intermenselijke banden te versterken. “Intermenselijke banden zullen de basis vormen van een waardevolle samenwerking”, aldus president Santokhi. De Caricom-voorzitter heeft de essentie van solidariteit in een wereldwijde crisis aangekaart.

“De wereld verandert.  We staan voor existentiële uitdagingen. We worstelen met het bieden van een stabiel en duurzaam leven en toekomst aan onze mensen”, geeft de regeringsleider aan. Hij accentueert verder dat stilzitten en maar op het beste hopen, geen optie zijn.

President Santokhi heeft aangegeven dat hij sterk gelooft in de kracht van coöperatie. “Individueel zullen we niet in staat zijn om dat al lang bestaande doel van vrede, veiligheid en welvaart te bereiken, maar samen kunnen we het. Laten we op dit forum dus nationale en regionale sentimenten opzijzetten”, aldus het Surinaamse staatshoofd.

President Santokhi merkt op dat de samenwerking die met dit initiatief nagestreefd moet worden, moet groeien in eenheid en vriendschap. “Eenheid moet ons naar succes drijven.”

39 REACTIES

 1. ja hoor lok nog meer criminelen naar ons land , die kunnen dan samen werken met de ndp criminelen , wilt u van Suriname een bende land maken
  en toeristen naar hier lokken zal ook niets worden want velen over de hele wereld weten dat Suriname een onveilig land is
  gemodereerd

 2. Hoe NAIF en KINDERLIJK moet je niet zijn om op zo’n “International Forum ” Investeerders en Toeristen … uit te nodigen … het meest smerig land van het Westelijk Halfrond … te bezoeken.

  Wat heeft de Leugenaar van Lelydorp … investeerders en toeristen … te bieden.
  Misschien de Keizerstraat waar … Moskee en Synagoge … naast en elkaar staan … uniek in de wereld. Bij terugkeer in hun resp. eilanden/landen wordt dat Talk of the Town.

  In gedachten zie ik al … op de Luchthaven … lange rijen Investeerders en Toeristen … aangevuld met zakenlieden uit de Diaspora.

  Leugenaar van Lelydorp = Salvator van Suriname.
  gemodereerd

 3. Was eergisteren even aan de waterkant om mijn dorst te lessen. Trieste, vieze aanblik. Ben vaak in het buitenland en het valt me telkens weer op hoe vies onze binnenstad eruit ziet. Wil het niet eens hebben over de buitenwijken.
  gemodereerd

 4. Investeerders???
  Touristen???
  Deze man denk dat er buiten Sur gestoorden zijn.
  Ziet hij de criminaliteit niet??
  gemodereerd

 5. Su heeft momenteel een heel onveilig klimaat voor zowel toeristen als investeerders.Criminaliteit viert hoogtij.Corruptie en nepotisme zijn pijlers geworden in Su.Iemand met gezond verstand zal zich wel duizend keer bedenken om zaken te gaan doen in Su en om zijn of haar zuur verdiende geld in dat land te investeren.Zolang er geld van de banken verdwijnt waar niemand er zgn iets van afweet.Misschien zijn Afrikaanse investeerders een betere optie.Qua mentaliteit en attitude passen ze beter bij Su
  gemodereerd

 6. Als Surinamers zelf gaan ondernemen, productie en exporteren, oa moderne zeevisserij, moderne landbouw, eco-toerisme met moderne itc, diverse etnische musea, internationale diverse etnische festival op bepaalde tijden in het jaar en toeristen voor uit nodigen oa Pagwa/ het toerisme moet dit in haar pakket aanbieden in de regio, professionele diverse internationale festival organiseren om de diversiteit van Suriname te tonen niet in 1 festival, maar vaak gescheiden op bepaalde tijden in het jaar, het toerisme moet dit in haar folders, website aanbieden in de regio, de diverse internationale Surinaamse keukens organiseren voor de regio, het toerisme moet dit in haar folders aan bieden.

  stedenbanden aan te gaan oa , Nieuw Amsterdam Commewijne/ Paramaribo – Amsterdam Nederland/ New York – USA, met Groningen Suriname – Groningen Saramacca, Nieuw Nickerie/ Paramaribo – Rotterdam Nederland, Guyana, Paramaribo – Den – Haag, ( Frans- ) Guyana, Albina – Sint Laurant, Paramaribo – Belem Brazilie,

  De veiligheid in het land vergroten, bestrijden vd criminaliteit, Surinamers weer heropvoeden/ ook
  de Inheemsen/ Marrons uit de dorpen, strenge controle op verboden wapens hij burgers, vooral
  met criminele bedoelingen.

  Al deze zaken zijn met de diverse culturen of etniciteiten en kunstenaars, enz niet goed uitgewerkt op een plan om georganiseerd in een bepaalde periode vh jaar aan toeristen aan te bieden, wanneer het gebeurt, ook rekening houden met de seizoenen die erg geschikt zijn in het jaar.

  Men rommelt maar over diversiteit, een moskee naast een synagoge, verdraagzaamheid, diverse keukens, eenheid in verscheidenheid, enz, terwijl de criminaliteit, drugshandel, mensenhandel, wapenhandel hoogtij viert en goudroof plaats vind in het oerwoud, CBvS, witwassen, onveiligheid in het land groot is, een grote ambtenaren korps, vele paarse criminelen nog steeds op
  sleutelpodities die het beleid ondermijnen en stelen.

  De hoogste tijd dat de diverse takken ondernemingen in Suriname heel
  goed naar hun branche kijken, hoe ze internationale exportplan maken en hun profucten
  aan de buurlanden en regio kunnen verkopen. Bij jaarbeurzen moeten ze ook de onderbemingen vd buurlanden en regio uitnodigen.

  Als er geen plannen zijn en men naar zijn/ haar navel start op het dorpsplein zal het niets worden.

  De diverse branches van ondernemingen moeten hun producten in de regio gaan verkopen, ook naar die jaarbeurzen in de regio/ buurlsnden gaan.

  Wat zijn de goede exportproducten die in ( Frans-) Guyana, Antillen, de regio op de markt kunnen worden gebracht? Weet u dat? Wat doen de productie en Exportbedrijven? Welke producten maken goede kansen in de buurlanden? en waarom?

  Wat doet het Eco- toerisme in de regio/ Carcom, EU, USA, Canada? De diverse etniciteiten moeten hun producten klaar hebben om dit aan de toeristen te laten zien, niet alleen in musea, maar ook in hun dans, klederdracht, muziek en als de toeristen er zijn dit ook asn hun geboden wordt en ze hiermee hun geld verdienen.

  Gaan jullie op een professionele manier aan de slag en blijft niet rommelen.
  gemodereerd

 7. Zolang er chaos is in dit land, Suriname zit vol rovers en moordenaars gaan er geen toeristen en investeerders in Suriname komen. Ook zijn de rechters , OM en de banken corrupt. De hele wereld weet dit. Investeerders raken hun bedrijven kwijt door nep veilingen.
  gemodereerd

 8. Wat moet een toerist in Suriname komen zoeken?
  – Behalve een paar mooi plekken in de jungle valt er niets te zien in Suriname
  – Oplichters overal: Taxi’s, restaurants, cafés, hotels…
  – Onvriendelijke mensen
  – Onveiligheid
  – Geen normale infrastructuur
  – Rommel overal

  Behalve mensen die allemaal appartementjes komen bouwen en verhuren, er is geen enkele serieuze investeerder die daar gaat komen:
  – Surinaams markt stelt niets voor (te klein)
  – Geen goed geschoolde arbeidskrachten beschikbaar (Geen kenniseconomie in Suriname)
  – Geen serieuze businesspartners te vinden
  – Onveiligheid
  – Politieke instabiliteit en verdeelde samenleving
  gemodereerd

 9. President nodigt investeerders en toeristen uit Suriname te bezoeken.

  De kranten staan dagelijks bol van de criminaliteit die in Suriname plaatsvindt.
  De kans dat een geciviliseerde ingezetene slachtoffer wordt is zeer hoog.
  De kans dat een toerist in een body bag terechtkomt of getraumatiseerd raakt is substantieel.

  Zorg eerst voor een adequate aanpak van de criminaliteit in Su, voordat je toeristen uitnodigt. Elke vermoorde of getraumatiseerde ingezetene of toerist is slechte reclame voor Su. Onder de huidige (criminele) omstandigheden raad ik familie en vrienden af om ons prachtig Suriname te bezoeken.
  gemodereerd

 10. Tsja, is het echt beter toeven in Haïti of Venezuela of Cuba of Hongarije.

  Hoe komt het dat er overal troep ligt terwijl er meer dan 100 prullenbakken in het centrum zijn geplaatst. Zijn het aliens die de boel vervuilen.
  Waarom wordt het vuil niet regelmatig opgehaald, omdat ze weer eens staken om geld. De nationale sport v suri’s.

  Hoe komt het dat er zoveel jonge criminelen in het land zijn. Opvoeding en stoïcijns cadeautjes accepteren als hij weer eens een slag heeft geslagen. En de dochter die mag ongecontroleerd de nacht in. Ex-eenheden die compleet zijn losgeslagen.

  Jullie veroorzaken zelf het grootste deel vd ellende en maar naar de overheid wijzen, geen enkel besef van zelfredzaamheid en zelfstandigheid.
  gemodereerd

 11. Niks en niemand is veilig in sranang.
  Dus ik blijf weg uit sranang en dat raad ik iedereen aan die daar naar toe wilt.
  gemodereerd

 12. Pragmatist 2 september 2022 Bij 10:02
  Wat moet een toerist in Suriname komen zoeken?

  Ben ik niet met je eens. Er ligt inmiddels een plan gereed dat Afrikaanse landen (let er op het gaat hier om Egypte en Libië) die bereid zijn om 700 million US dollar in het Caribisch gebied te investeren. Dat heeft deze president toch mooi voor elkaar gekregen en vergeet niet dat Brits Guyana op korte termijn ook in Suriname voor miljoenen investeert. Neen, deze president heeft het goed voor elkaar. Stap voor stap gaan wij zien hoe Suriname tot bloei komt alleen moet eerst met de fascisten en de ratten afgerekend worden.
  gemodereerd

 13. First things things first 2 september 2022 Bij 10:04
  President nodigt investeerders en toeristen uit Suriname te bezoeken.

  De kranten staan dagelijks bol van de criminaliteit die in Suriname plaatsvindt.
  De kans dat een geciviliseerde ingezetene slachtoffer wordt is zeer hoog.
  De kans dat een toerist in een body bag terechtkomt of getraumatiseerd raakt is substantieel.

  Zorg eerst voor een adequate aanpak van de criminaliteit in Su, voordat je toeristen uitnodigt. Elke vermoorde of getraumatiseerde ingezetene of toerist is slechte reclame voor Su. Onder de huidige (criminele) omstandigheden raad ik familie en vrienden af om ons prachtig Suriname te bezoeken.

  Moet ZE Santokhi het voorbeeld van Brazilië en Uruguay volgen waar het leger ingezet wordt om de zware criminaliteit te bestrijden ? Voorop gesteld ben ik van mening dat dit inderdaad een optie is maar of het de oplossing is weet ik niet. Criminaliteit is overal en zal ook altijd zijn. Alleen is het in Suriname wel zo dat alleen 1 bevolkingsgroep zich daaraan schuldig maakt.
  gemodereerd

 14. Voor dat je iemand uitnodigd om een bezoek te brengen aan je huis,denk ik zeker dat je met je gezonde verstand eerst zal regelen dat je huis schoon is enz.
  Zorg er eerst voor dat de ciminaliteit minder wordt.
  Men kijkt altijd naar buitenlandse investeerders,begin eerst in je eigen land.
  Ik kan als voorbeeld geven:Fernandes soft is als vloeiend goud in Frans Guyana.
  Surinaams rundvlees is erg gewild daar.
  Er is grote vraag naar Surinaamse produkten daar.
  Zelfs Fernandes brood is heel erg gewild daar.
  Hier in Wanica,Brokopondo,Marowijne enz doen de vrouwen aan veel Handen arbeid.
  Weet men hoeveel een geborduurde pangie nu kost.
  Je kan het hier verkopen,ook in Frans Guyana enz.
  Ik ken mensen die door te hosselen in Frans Guyana vandaag de dag een eigen huis en perceel hebben.
  En dan heb ik me Hindoestaanse broeders en zusters die planten,ook de Javanen en Inheemsen die met cassave meel en nog veel meer komen enz.
  Elke woensdag,vrijdag en zaterdag komen de inheemsen naar de stad met alle soorten produkten om te verkopen.
  Deze zelfde dagen komen er ook Marron vrouwen met chinese tayer,gember enz.naar de stad.
  Een zak chinese tayer nu is heel duur.Gember wordt per kilo verkocht.
  Meneer de President ,mijn advies naar u is,begin te kijken naar ons die wel willen werken en willen ondernemen.
  Een huis dat door iemand is verbrand,kan je niet binnen een week of zo weer geheel bouwen ,laatstaan een land.
  Want Suriname is verbrand door iemand en zijn gasten en niemand moet naar de brandstichter verwijzen,want hij is niet meer aan de macht.
  Het zou heel vreemd zijn dat je beroofd bent door iemand en de rechtzaal wordt je gedwongen om iemand anders aan te wijzen.
  gemodereerd

 15. De Waterkant aan de Surinamerivier in Paramaribo moet echt op een veel hogere niveau worden neergezet. Dat Chinese ding moet vandaar worden weggehaald en het goed inrichten als een zeer hoog waardige eetgelegenheid, vrij van honden en werver en het aangenaam vertoeven is. Het heeft op dit moment een brokko pernasie afdakie uitstraling.

  Laat men kijken hoe in het westen de plaatsen waar toeristen in de zomer in steden hun buitenterreinen waar gegeten en gedronken wordt heeft ingericht. Welke soort bedekkingen ervoor worden gebruikt en de verlichting ze gebruiken.

  De Waterkan aan de Surinamerivier kan best dezelfde, uitstraling krijgen die in het westen is en er net zo netjes en mooi uitzien, zowel in de van de vroege ochtend met koffie/thee, iets te nuttigen, warme maaltijd vanaf de vroege ochtend de hele nacht door 1 x 24 uur, 365 dagen per jaar droge tijd, regentijd, avond en nacht.

  Laat men zich goed gaan oriënteren in het westen, de regio en dan het plan van aanpak maken, die internationaal vd Waterkant een top locatie maakt. Ook taxi-bedrijven in de straten verder af vd waterkant, zou in dit plan kunnen worden mee genomen. Veiligheidsbedrijven, schoonmaakbedrijven, enz.

  Veel wat Surinamers bouwen is zo afdakie en heeft geen uitstraling. Armoedig. Juist de Waterkant aan de Surinamerivier is een toplocatie die als daar een eetgelegenheid gemaakt wordt, ook een internationale uitstraling moet hebben, die toeristen waar ook ter wereld vandaan komen direct herkennen. Niet alles moet hoeft goed betegeld te zijn, waar je de tegels/straatstenen zo schoon zijn, dat je ervan zo willen eten. Er mag geen enkele afval of vuil te vinden zijn. Netheid waar men u tegen zegt en het aangenaam vertoeven is. Niemand in zijn/haar hoofd haalt of daar afval te gooien of afval in een zak zo langs de berm daar zet.
  gemodereerd

 16. Hij dacht er een komedieforum van te maken daar.. hij heeft echt niet door volgens mij hoe erger het met de dag wordt om te wonen en werken in Suriname.
  gemodereerd

 17. De beste man leeft blijkbaar in een parallel universum. Toeristen gaan naar landen die veilig en netjes zijn. Dat is niet het geval in Suriname.
  Investeerders gaan naar landen waar een goede investeringsklimaat heerst en waar zijn return on investment (ROI) kunnen realiseren, dat is zeker niet het geval in Suriname. Er valt geen geld te verdienen in dat land behalve voor fraudeurs/oplichters/rovers/drugsdealers.
  gemodereerd

 18. @Passant
  Als je zoveel plannen en ideeën hebt dat je elk keer een hele hoofdstuk daarover kan schrijven dan is het misschien tijd om zelf iets te ondernemen. Of ben jij net als 99% van de Surinamers die alleen maar kunnen kletsen maar totaal niks ervan kunnen bakken!
  Dit geldt ook voor veer reageerders hier.
  gemodereerd

 19. Mijn families zijn ondernemers, ze deden het al tientallen jaren in Suriname en daar buiten doen ze het ook goed op een hardwerkende en eerlijke manier. Met hen omgaan, zie en weet je wel veel.

  Het is wachten dat het in Suriname rustiger wordt, het is te hopen dat jongeren uit de familie ook weer Suriname zullen gaan en daar ook weer gaan ondernemen. Ik ben te vroeg geboren en voor mij is het dus niet meer interessant.

  Ik heb mijn waarde en betekenis buiten Suriname en in Nederland bewezen.

  Surinamers heb je in soorten met hun kwaliteiten. Vele Surinamers zijn nep, criminelen, zie uitverkoop van rondhout, witwassen, Cambio’s, Casino’s, oplichters en presteren niet. Zie maar de SLM wat ze van gemaakt hebben, EBS, de overheid met 50.000 ambtenaren, enz.

  Ondernemen dat kunnen maar een handjevol Surinamers.

  Surinamers zullen hun mentaliteit moeten veranderen. De Surinamers die het beste iets van hun woon – en leefomgeving maken, zijn de Nickerianen. Zie het verschil en wat ze doen voor hun district in vergelijking met andere districten. Surinamers zouden veel vd Nickerianen kunnen leren.

  Zie:
  Marowijne, Albina, Moengo hoe het er uit ziet,
  Brokopondo, bij het stuwmeer hoe het eruit ziet,
  Para, idem,
  Ook Commewijne bakt er niets van.
  gemodereerd

 20. Amsterdam & ROTTERDAM zijn bloed vijanden als om voetbal gaat, maar het kom om samen te werken en elkaar de nodige push om vooruitgang te boeken ” IS HET VER TE ZOEKEN ONDER SURINAMERS ” ik alle reacties doorgelezen alleen maar NEGATIEVE aan en opmerkingen.
  1 persoon gaaf alleen goeie opmerking & ideeën PASSANT ⚡️🤝👍 wij weten allemaal dat deze coalitie en de vorige het niet goed doet maar wij moeten hun helpen om het Land vooruit te brengen.
  IK BEN GEEN VOORSTANDER VAN EEN POLITIEKE PARTIJ OF ORGANISATIE ” IK VOOR GOED BESTUUR. EQUAL RIGHT & JUSTICE ☝️
  Wij SRANANG SMA moeten ophouden om elkaar ELIMINEREN zo komt Suriname nooit vooruit.
  Een Engelse uitdrukking is als volgt: UNITED WE STAND DIVIDED WE FALL.
  TE VEEL VERDEELDHEID & DISCRIMINATIE IN SURINAME ook te veel politieke partijen voor amper 600.000 inwoners meer dan Landen met MILJOENEN INWONERS ” CHECK THE USA/ THE NEDERLAND & DE REST V/D WERELD.
  3 POLITIEKE PARTIJEN IS GOED VOOR SRANANG NIET MEER DAN PAS KOMT ER HERVORMING.
  gemodereerd

 21. President nodigt investeerders en toeristen uit Suriname te bezoeken
  =====
  Waar blijven die honderden investeerders van Chan die in de rij stonden. De diaspora heeft geen vertrouwen in deze regering en gaat geen cent investeren. Het enige waarin de investeerders in Suriname nog kunnen investeren is in leugen en bedrog.
  De toeristen zie ik echt niet komen met al die criminaliteit de afgelopen jaren. Je moet beter je best doen Chanwa Bhai.
  gemodereerd

 22. Ja, Suriname heeft veel toeristische atrakties en het land heeft ook een gezond investeringsklimaat; altijd zomer en het is het groenste land op aarde, voor 80% bedekt met bos (was voor de goudwinning 90%), 80% van je zaken komen pas rond na het betalen van een flinke ’tyuku’ en 50% van de ambtenaren hebben hun baan te danken aan nepotisme. Het is dus niet voor niets dat we twee keer vòorkomen op de werelderfgoed-lijst. Dat moet u als toerist en investeerder beslist minstens eenmaal in je leven gezien en beleefd hebben!!
  gemodereerd

 23. Is deze President volgens mij helemaal de weg kwijt? Suriname is helemaal naar de afgerond, criminaliteit en corruptie is zo hoog dat menig investeerder zijn vingers niet zal branden om zijn duur verdiende centen te investeren in een land waarvan politiek ( alle politieke partijen) dit mooie land naar de verdoemenis hebben gebracht. En voor wat toerisme betreft, denk je echt dat Suriname wat te bieden heeft qua toerisme als je hierkomt? Oja een smerige binnenstad, vele zwervers en junkies en vooral niet te vergeten als je levensmoe bent wordt je gratis neergeknald door drive by shooting. Maar neks no fout. Onze President zal commissie 244.1 in het leven roepen om uit te zoeken waarom er geen investeerders en toeristen komen. Wij benne benieuwd?
  gemodereerd

 24. @Broeia: je bent vaak in het buitenland, waar de binnenstad niet vies is. Waarom kies je er dan niet voor te emigreren? Iedereen wil toch in een schone omgeving wonen? Je bedoelt toch zeker wel het buitenland waar je alleen per luchtvervoer komt?
  gemodereerd

 25. Ik heb mijn bijdrage meer dan genoeg aan Suriname geleverd als een Surinamer die in het buitenland woon.

  Om het bescheiden te zeggen, wat dacht je van al de vakanties die ik daar tot nu toe heb door gebracht?

  Ik vloog ook met de SLM in business class. Zie hoe het met de SLM aan toe gaat. Zal niet door mijn bijdragen zijn gekomen.
  gemodereerd

 26. Is deze President volgens mij helemaal de weg kwijt? Suriname is helemaal naar de afgerond, criminaliteit en corruptie is zo hoog dat menig investeerder zijn vingers niet zal branden om zijn duur verdiende centen te investeren in een land waarvan politiek ( alle politieke partijen) dit mooie land naar de verdoemenis hebben gebracht. En voor wat toerisme betreft, denk je echt dat Suriname wat te bieden heeft qua toerisme als je hierkomt? Oja een smerige binnenstad, vele zwervers en junkies en vooral niet te vergeten als je levensmoe bent wordt je gratis neergeknald door drive by shooting. Maar neks no fout. Onze President zal commissie 244.1 in het leven roepen om uit te zoeken waarom er geen investeerders en toeristen komen. Wij benne benieuwd
  gemodereerd

 27. Eerst betere en schone binnen stad.
  Zo min mogelijk corruptie.
  Meer politie op de been en niet met telefoon bezig zijn.
  De buitenlanders lezen ook nieuws.
  En het land Suriname staat niet zo goed aangeschreven op dit moment helaas.
  Pres. Wees realistisch de mensen zijn niet gek en blind.
  gemodereerd

 28. Ik zou aan willen toevoegen maak de banken toegankelijk voor ondernemers van binnenland en buitenland. Niet lang geleden wilde een real estate zakenman van NL een bank rekening openen bij een bank maar door de red tape van de bank kon niks gedaan krijgen. Het zijn niet altijd multinationalis die geinteresseerd zijn om te investeren zoals de haven bouwers op Suzanna’s Daal.

  Toeristen wil je niet voor de zwijnen gooien.Met repeat bussines krijg je een goede naam. Je moet de ondernemers kwalificeren.
  gemodereerd

 29. De zware jongens worden door politiek Suriname beschermd !

  Suriname loopt leeg !

  Wat maakt Suriname nu aantrekkelijk ?
  En dan nog met de kans dat er weer een foute president gekozen wordt !

  Niet iedereen is zo dom als de Surinaamse ezels.

  Suriname is van God los.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 30. Papa Jantje uit Livorno 2 september 2022 Bij 12:04
  First things things first 2 september 2022 Bij 10:04
  President nodigt investeerders en toeristen uit Suriname te bezoeken.
  ******************************************************
  …. ” Alleen is het in Suriname wel zo dat alleen 1 bevolkingsgroep zich daaraan schuldig maakt.

  @@ Papa Jantje uit Livorno …. Babadrager van de Verenigde Handelaren Partij … je blijft maar één bepaalde bevolkingsgroep beschuldigen. Uit die groep mag nooit iemand President worden van Suriname. Nu doe je voorkomen alsof alle criminelen tot die bepaalde bevolkingsgroep behoort.

  We weten welke bevolkingsgroep je bedoelt.

  Mi e bar’ yu …. hou op met dat rascistisch gedoe. Roep geen geesten op die jij en je soortgenoten niet zullen kunnen bedwingen ….. a boeng dan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  gemodereerd

 31. Het afschaffen van de visumplicht is een wassen neus. De visumplicht is vervangen door de entry fee. Lood om oud ijzer! En geef buitenlanders die warm worden gemaakt om naar Suriname te komen even mee om Paul de Haan te vragen naar zijn ervaringen. Ik denk dat die buitenlanders snel genezen zullen zijn. Ik moet niets hebben van de NDP, maar Santokhi moet geen sprookjes vertellen aan buitenlanders.
  gemodereerd

 32. Helemaal eens met @Hope

  De president is alleen maar bezig om het vuur aangestoken door ndp te blussen. Waarom? Om het braafste jongetje vd klas te spelen?

  Stop daarmee en doe wat je beloofd hebt aan slim-suri. De afgelopen 10jr zijn ze ook hun gang gegaan en hebben nooit rekening gehouden met de oppositie.
  Daarom zit suri nu met een verhoogd schuldplafond, verkochte staatspanden, 200 leningen totale last 4 miljard us dollar. Transparantie was er nooit.
  Nu maken ze stampij om elke stap die de coalitie neemt. Dit klopt niet hé!

  Ze verstieren de vooruitgang door de ene na de andere aanklacht in te dienen. Het rechtssysteem is overvol.
  Zowel de ndp ex-pres als de ndp ex-vp horen in de cel, is dat nou een voorbeeldige partij.

  Focus op de mensen die wel meedoen en pomp geld in hun studies en ondernemingen. De rest is niet te redden.
  gemodereerd

 33. De president moet weer een miljoen US-dollars uitgeven en met zijn familie en vrienden naar Dubai gaan op zoek naar investeerders. Zijn eerste bezoek had toch niets opgeleverd.
  gemodereerd

 34. ” …
  Focus op de mensen die wel meedoen en pomp geld in hun studies en ondernemingen. De rest is niet te redden.
  … ”

  Dit wordt al gedaan.

  De acties / demonstraties / dwars bomen / etc. worden door de hopelozen, afvalligen en uitschot gedaan.
  gemodereerd

 35. Zolang er niks gedaan wordt aan de toenemende criminaliteit en corruptie, zullen investeerders- en toeristen wegblijven. Ze uitnodigen en niks doen aan de situatie is dot prodo.
  gemodereerd

 36. er wordt teveel de schuld gelegd bij deze regering, men vergeet wat de vorige regering allemaal gedaan heeft(miljarden schulden). dat probeert men nu op te lossen. maar voor de surinamers is het nooit goed. Dat er zoveel criminaliteit is heeft met de mentaliteit van de mensen te maken. Ga werken ipv snel geld verdienen met roven.
  Deze regering probeert in ieder geval investeerders in Suriname te krijgen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.