Minister Ramsaran hoort knelpunten Bond Ambtenaren van SoZaVo aan

5
Minister Ramsaran hoort knelpunten Bond Ambtenaren van SoZaVo aan

Minister Uraiqit Ramsaran staat medewerkers van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) in Suriname te woord. Het personeel van de DA- en wijkkantoren ging donderdag de straat op, nadat ze eerst een afdelingshoofd aan de Industrieweg Zuid onder toezicht van de politie eruit had gezet.

Daarna zijn ze naar het hoofdkantoor van het ministerie getrokken. De Bond Ambtenaren van Sociale Zaken en Volkshuisvesting ( BASZ) gaf te kennen dat personeel in actie is vanwege ontevredenheid over zaken die reeds jaren zijn blijven liggen.

Minister Uraiqit Ramsaran van SoZaVo, heeft de verschillende knelpunten van zijn ambtenaren aangehoord en heeft aangegeven dat hij oor heeft voor de zaken. Vanaf zijn aantreden is hij begonnen de zaken aan te pakken welke opgenomen zijn in het wensenpakket van de bond.

De SoZaVo minister zei “dat hij voorstander is dat eenieder moet krijgen waar zij recht op hebben conform wet en regelgeving.” Het ministerie is continu bezig te werken aan structurele oplossingen voor de verschillende problemen van zowel de samenleving als de ambtenaren met beschikbare mogelijkheden. 

De bewindsman zei dat hij de zaken verder wilt aanpakken met de bond en te allen tijde openstaat voor dialoog. Minister Ramsaran gaf verder aan dat hij zijn verschillende werkbezoekjes zal aan de DA en Wijkkantoren zal voortzetten, zodat hij oplossingsgericht zaken sneller kan aanpakken in samenspraak met de directie van het ministerie en de bond.

De minister heeft de bond uitgenodigd voor een vervolggesprek.

5 REACTIES

 1. De SoZaVo minister zei “dat hij voorstander is dat eenieder moet krijgen waar zij recht op hebben conform wet en regelgeving.”

  Jammer, dat hij niet zei” zinds wanneer???
  Slim…..
  gemodereerd

 2. Heeft elk ministerie zijn eigen vakbond? Dat zijn heel wat vrijgestelde bestuursleden. Waarom geen vakbond voor alle ambtenaren, dat spaart een hoop geld uit en je gaat me toch niet wijsmaken, dat elk ministerie zijn eigen loonschema heeft, dat zou belachelijk zijn, maar niet onmogelijk in Suriname.
  gemodereerd

 3. Een uitgeholde en geplunderde ministerie kan je niet een, twee, drie herstellen. Vooral wanneer achter gebleven ndpers je saboteren.

  Een bericht uit het binnenland gemeld door een grote krant in Su deed mijn wenkbrouwen bewegen. Kinderbijslag reciepients en anderen kregen minder geld dan op hun ontvangst kwitanties staan. De hoofd vrouw van de dienst beweerde dat het leugens waren. Geen onderzoek heeft plaats gevonden van deze roverij.
  gemodereerd

 4. dit zijn de bonden die nu wel opkomen voor hun leden , omdat hun leden nu eindelijk moeten gaan werken , en ze zijn nu hondsmoe , dus dat is het knelpunt , minister u moet tegen die bonden zeggen we gaan de knelpunten verder aanscherpen , en dat houd in dat iedere ambtenaar nog harder moet werken , 10 jaar lang hebben ze niets gedaan , hadden ze toen gewerkt dan was deze chaos niet geweest
  gemodereerd

 5. te veel ambtenaren in su omdat niks daar geautomatiseerd is. alles gaat nog met pen en papier. daar moet men in investeren en dat kan zo 30 % van de ambtenaren ander werk gaan zoeken.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.