Studiegroep Kiesregeling in het leven geroepen

6
Suriname krijgt pluimpje van CARICOM Missie voor organisatie verkiezingen

Het Constitutioneel Hof van de Republiek Suriname heeft op 5 augustus 2022 een belangrijke en historische toetsing van de kiesregeling gedaan, in relatie tot fundamentele nationale, regionale en internationale wetgeving. De regering heeft goede nota genomen van deze toetsing. Zij zal alles in het werk stellen om de uitvoering middels aanpassing van bestaande wetgeving en eventueel de goedkeuring van nieuwe wetgeving tijdig te realiseren.

In het kader hiervan heeft president Chandrikapersad Santokhi op dinsdag 30 augustus 2022 een studiegroep in het leven geroepen. De studiegroep is belast met het bestuderen van het besluit van het Constitutioneel Hof inzake de toetsing van de Kiesregeling. Zij moet zich op zeer korte termijn hierover buigen om zichtbare resultaten te leveren.

“Commissieleden, voelt u zich sterk om vanuit de gelederen van het Kabinet van de President te mogen opereren. Laten wij de uitspraak van het Constitutioneel Hof analyseren, noodzakelijke activiteiten inventariseren en een actieplan ter zake ontwikkelen”, aldus president Santokhi.

De Studiegroep wordt voorgezeten door Hans Lim A Po Sr., Wedwatie Pherai (lid tevens ondervoorzitter) Raymond Landburg (lid), Giwani Zeggen (lid) en Bijaising Khemai (lid tevens secretaris).

6 REACTIES

 1. nu weer een studiegroep in het leven geroepen , zwak president , dus u kunt zelf geen beslissing nemen , waarom altijd commissies of raden of wie dan ook in het leven roepen , dat zijn allemaal paarse aanhangers , dus ons land komt ook met u niet voor uit , een stapje naar voren maar dan twee stapjes terug , bij ddb was het een half stapje vooruit maar 1000 stappen terug , dat wilt u toch niet ook bereiken
  gemodereerd

 2. Nou, ik ben benieuwd hoe voortvarend dit gaat lopen. De bekende dwarsligger zal (in z’n bekrompenheid) ongetwijfeld weer breeduit (dwars) gaan liggen bij aanpassing van bestaande of nieuwe wetgeving en de behandeling daarvan in DNA.
  Hij weet immers, dat indien de wet waarheid gaat worden, hij na 2025 noooooit meer terugkomt in een dergelijke positie.
  Bokito zal hij dit niet zonder slag of stoot laten gebeuren. Ik ben benieuwd!
  gemodereerd

 3. Nu een studiegroep dan komt stuurgroep en dan weer klankbordgroep en dan weer commissie en dan weer…. gebeurd er niets en nooit en nimmer iets.

  Maar als het om stelen en corruptie gaat is iedereen er direct bij.
  gemodereerd

 4. Wat Slappe Hap (AL)Weer…

  Tjonge wat valt die Chan mij toch tegen, voor elke scheet die hij laat, wordt er wel één of andere studiegroep in het leven geroepen.

  Ik had oprecht goede hoop, maar Bouterse en de meeste van zijn voorgangers waren helemaal waardeloos, maar Chan komt ook in dit rijtje als hij zo doorgaat, altijd maar zijn verantwoordelijkheid ontlopen en maar pappen en nathouden.

  Wees toch eens een keer een echte vent man, en sla eens met de vuist op tafel en neem a la minuut beslissingen.
  Daar wordt je verdorie toch goed voor betaald.

  Altijd maar dat slappe gedoe, praatjes vullen geen gaatjes!

  Stroop je mouwen op en ga eindelijk eens echte politiek bedrijven, want nu ben je net een incompetente supermarkt manager die alles steeds afschuift om maar geen verantwoording te hoeven te nemen.

  Grijp als voorbeeld die Bouterse in zijn kippennek en confisqueer al zijn bezittingen (ook van familie).

  Zet een hit-team op Boefdraad en confisqueer ook al zijn bezittingen (ook van familie).

  Alle overheidsbanen onder de loep nemen en een antecedenten onderzoek instellen voor iedereen, alle diploma’s natrekken, bij fraude per direct ontslag op staande voet.

  SLM sowieso failliet verklaren, want het land is financieel gewoon niet capabel voor een vliegmaatschappij.
  Laat de grote buitenlandse vliegmaatschappijen het maar regelen.
  De vliegtuigen zitten altijd propvol voor de hoogste prijs, dus die buitenlandse vliegmaatschappijen staan in de rij om op Suriname te mogen vliegen.

  Om nu een SLM aan te houden, om (zelfbenoemde) belangrijke personen op tijd het land uit te laten vluchten is niet op te brengen voor het volk, laat ze maar gaan zwemmen.

  Blijft toch vreemd dat er niks gedaan wordt…
  gemodereerd

 5. Meneer de president: benoem ook direct een studiegroep om de grondwet te herschrijven. Dat heeft niet moeilijk te zijn.
  De goede artikelen behouden.
  De slechte artikelen vervangen en of herschrijven. Voorbeelden : een veroordeelde mag nooit en te nimmer een hoge politieke functie vervullen. Dit staat in de grondwet. Toch zijn wij tot 2 keren toe in de fout gegaan. Een correctiebepaling invoeren en het constitutioneel hof de bevoegdheid geven corrigerend op te treden voor het geval we weer in de fout gaan. Anders gezegd: de gaten die Bouterse heeft gevonden in de grondwet dichttimmeren.
  Aanvullingen plegen: iemand mag nooit meer dan 2 keer president worden. Als we niet uitkijken wordt de veroordeelde Brunswijk ten onrechte president en of Bouterse voor een derde keer president. Dit mag niet gebeuren.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.