Man wil nier doneren aan patiënt, maar alleen in ruil voor huis en perceel in Suriname

20
Man wil nier doneren aan patiënt, maar alleen in ruil voor huis en perceel in Suriname

Het zit de 62-jarige Sandra niet mee. Na een levertransplantatie, gingen haar nieren flink achteruit en is ze al jaren naarstig op zoek naar een nierdonor. Ten einde raad plaatste de in Nederland woonachtige nierpatiënt een oproep op Facebook. Kort daarna kreeg ze een reactie; een man uit Suriname is bereid een nier aan haar te doneren, maar alleen in ruil voor een huis met perceel in Suriname.

Sandra schrok van het bericht van de man. “Het is natuurlijk niet niets om een nier af te staan, maar ik heb niet de middelen om de tegenprestatie te realiseren. Het is dan wrang om te horen dat iemand wel bereid is zijn nier te doneren, maar tegelijkertijd iets materialistisch ervoor terug vraagt”, zegt ze tegen de redactie van Waterkant.Net.

Hij is overigens niet de enige die met een voor haar onredelijke eis kwam; ze kreeg een paar reacties van mensen die een nier wilden afstaan, in ruil voor de Nederlandse nationaliteit. Sandra heeft een aantal dagen wakker gelegen van de berichten en raakte gedemotiveerd in haar zoektocht. Gelukkig konden haar vrienden haar overtuigen om door te gaan met zoeken.

Haar oproep en een YouTube filmpje zijn hieronder terug te zien:

Hallo lieve lezers,
Mijn naam is Sandra Bunsee. Ben 62 jaar. Woonachtig in Nederland. Heb al bijna 4 jaar nierfalen, waardoor ik opzoek ben naar een nierdonor. Het is inmiddels mijn zoveelste zoektocht om iemand te vinden die mij zou willen helpen met een gezonde nier, waardoor ik weer kan leven.

Momenteel staat mijn leven stil. Elke dag moe zijn en geen energie hebben om iets leuks te kunnen doen, gaat ten koste van mijn gemoedstoestand. Ik hoop van harte dat er 1 persoon is die mij mijn leven weer terug kan geven. Ik weet dat ik niet om iets kleins vraag/ eigenlijk is het geen vraag, maar een smeekbede.

Ik heb nog zoveel liefde in mij en nog zoveel om voor te leven. Zou graag nog wat verlenging van leven willen en dat kan alleen door jou.. Jij die mij wilt helpen. ❤

Aanvulling:
Ik heb bloedgroep AB positief.
Kan van alle bloedgroepen ontvangen.
Het is niet erg als de donor hogebloedruk of suikerziekte heeft, die met 1 pilletje stabiel is.
En natuurlijk verder gezond is.
Delen is lief.❤

20 REACTIES

 1. Toch weer zo kenmerkend voor Surinamers. Zogenaamd is het een volk dat trots is maar in werkelijkheid is het meest egoïstisch volk dat er is. Daarom ook komt dit land niet vooruit.
  Jammer dat de zogenoemde donor een enorme tegenprestatie voor terugvraagt. Laat deze man / vrouw in de eigen ka omkomen hoor.
  Ps. Helaas voldoe ik niet aan de voorwaarden.
  gemodereerd

 2. Volgens mij zijn wij familie, ik wil je wel helpen maar ik weet niet hoe
  Als ik meer over je weet dan geef ik wel een emailadres
  gemodereerd

 3. Papa Jantje, aan welke voorwaarden voldoe je niet? Alle personen met bloedgroep A, B of O kunnen donor voor haar zijn. Jij hebt zeker bloedgroep ‘bigi mofo’ of bloedgroep K@. Zogenaamd zou je willen doneren terwijl je er niets van meent. Als je niet kan of wil doneren, wil niemand dat weten, hou gewoon je kop. Wat heeft de mevrouw er aan als iedereen hier op Waterkant komt vertellen dat hij wel zou willen doneren, maar dat hij niet aan de voorwaarden voldoet?
  gemodereerd

 4. Die vent is ZIELIG dat hij geen respect heeft voor het leven en mensen die willen leven.

  Hoop dat hij beseft, dat hij ook hulp kan nodig hebben in zijn verdere ongelukkige leven.
  gemodereerd

 5. HongKongFree 1 september 2022 Bij 16:51
  In India en China kan je organen bestellen voor een appel en een ei…

  HongKongFree !! Jij bent een kl..tz.k!!! omdat jij denkt dat, het daarginds armoede is, moet jij je slag gaan slaan!! Druiloor.. ik moet je 1 ding zeggen!! ga niet onderschatten, want zij kunnen jou in hun broekachterzak stoppen en wegpissen!! Jij met je China en India!! Zover kan jij nooit in je hele leven niet komen!! Zelfs iet in je dromen!!
  gemodereerd

 6. Als je zoveel te lullen heb waarom doneer je niet zelf een nier. Punt einde, probleem opgelost.
  Niks is gratis op deze wereld.
  Er zijn duizenden die verkeren in dezelfde situatie als Sandra.
  gemodereerd

 7. In Afghanistan kan je alle menselijke onderdelen kopen.En pedo’s kunnen ook kinderen kopen.Alles is te koop in dat land.
  gemodereerd

 8. organen doneren blijft een hekelpunt en het zal zeker moeilijk zijn als de donor een vreemde is , die kunnen dan van alles eisen , maar het kunnen criminelen zijn
  gemodereerd

 9. Al die debielen die kletsen over de man, geef dan jouw nier.
  In India en china vind je goedkoop nieren omdat ze armen vermoorden.
  gemodereerd

 10. het is geen onredelijk voorstel. het is wel onethisch. dat zeker wel. maar onredelijk is het niet. toch had hij er beter eten voor kunnen vragen. maar een huis behoort ook tot de eerste levensbehoeften. net als een nier.
  gemodereerd

 11. Hij mag zn ding zeggen, maar hij moet een match zijn vr dr.
  Als ze in nl woont zouden de kosten om hem daar te krijgen ook betaald moeten worden.
  gemodereerd

 12. Henkes 1 september 2022 Bij 20:52
  Papa Jantje, aan welke voorwaarden voldoe je niet? Alle personen met bloedgroep A, B of O kunnen donor voor haar zijn. Jij hebt zeker bloedgroep ‘bigi mofo’ of bloedgroep K@. Zogenaamd zou je willen doneren terwijl je er niets van meent. Als je niet kan of wil doneren, wil niemand dat weten, hou gewoon je kop. Wat heeft de mevrouw er aan als iedereen hier op Waterkant komt vertellen dat hij wel zou willen doneren, maar dat hij niet aan de voorwaarden voldoet?

  Lees het slotdeel van haar oproep nog een keer en zul je zelf zien onder welke voorwaarden men een nier doneren kan.
  gemodereerd

 13. Het is de keiharde realiteit Wiep mietje. Als je daar niet mee kunt leven dan kan je altijd van een brug springen…
  gemodereerd

 14. Dit is geen donatie maar verkoop van een nier aan de hoogste bieder. De prijs wordt altijd bepaalt door vraag en aanbod.
  gemodereerd

 15. schaamteloos is die Sandra. Zij is de grootste profiteur hier en ze wilt alles gratis. Erbij is ze een surinaamse nederlander, die van oorsprong gierig is en alles gratis wilt. Wel Sandra zo gemeen moet je toch niet zijn! Die man is arm en hij heeft ook behoefte aan perceel en huis. Net jij een gratis nier wilt, profiteur! schaam je Sandra! Ik zou zelfs voor 100 miljoen euro niet eens mijn nier willen afstaan! En zo een arrogante Sandra never! Ik weet dat mensen in Suriname arm zijn en ze willen allemaal een betere toekomst. Het is niet fout dat iemand een perceel huis of nl nationaliteit wilt. Dat heeft Sandra ook vroeger gedaan, want zomaar zit ze niet hier in NL . hypocriet, gierige Sandra..het leven is geven en nemen!
  gemodereerd

 16. Wat een smerige laffe ratten heb je toch op de wereld en vooral in Suriname, misselijkmakend gewoon.

  Ik ben echter wel een blanke boze witte man!
  Maar ik troost mij elke dag weer met het feit dat ik gelukkig niet de algemene Surinaamse mentaliteit heb.

  Geld geld geld…, is het enigste wat er telt, als ze de kans krijgen verkopen ze hun vrouw ook nog. (Is in India heel gebruikelijk als ze zelf door het vele zuipen aan lager wal geraakt zijn.)

  Alles voor het geld, vieze ratten!
  En als ze zelf wat hebben, gillen ze het hards dat alles gratis moet.

  Maar mijn nier mag ze GRATIS hebben.
  Mijn Email adres is bij de redactie bekend neem ik aan.

  Als ik daar iemand gelukkig mee kan maken om verder te leven dan heb ik dat er graag voor over en draag ik mijn steentje wel bij.

  Ik heb er verder geen verstand van maar, is dat misschien nog een bezwaar?
  Ben natuurlijk wel een boze blanke meneer met bloedgroep is B- (zeer zeldzaam).
  gemodereerd

 17. Afghaan
  3 september 2022 Bij 19:03
  @Jacobus
  Spreek jij uit ervaring?
  Idioot

  Bu man Pashtun ?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.