In Guyana aangetroffen skelet is van vermiste Surinaamse visser

6
In Guyana aangetroffen skelet is van vermiste Surinaamse visser

De skelet resten die op zaterdag 27 augustus langs de kust van Eversham, Corentyne in Guyana werden gevonden, zijn geïdentificeerd als die van de vermiste Surinaamse visser Wazir Shaw (45).

Deze visser werd sinds 9 augustus vermist in Nickerie. De familie in Suriname heeft na de ontdekking van het skelet, dit meteen herkend als te zijn van hun vermiste dierbare. Hij had een plaat in zijn linkerbeen en dat was doorslaggevend voor hen.

Op dezelfde dag na de ontdekking stapte een broer van de vermiste visser naar de politie van Nickerie. Hij verklaarde dat het het stoffelijk overschot van zijn broer Wazir betreft. De Surinaamse politie maakte telefonisch contact met de Guyanese politie, die echter te kennen gaf dat de aangetroffen menselijke resten aan een 10-jarige zou toebehoren.

De familie nam hier geen genoegen mee, waarna een broer toch naar Guyana overstak om het skelet te identificeren. Het lukte de familie samen met de politie op basis van de metalen plaat in zijn linkerbeen het stoffelijk overschot te identificeren.

Ondanks alles heeft de politie van Guyana de Surinaamse politie niet op de hoogte gesteld over de identificatie. Woensdag maakte de redactie van Waterkant.Net nog contact met de politie van Nickerie, die aangaf dat het niet duidelijk bij hen was of het om de vermiste visser ging.

De stoffelijke resten van de man zijn inmiddels in Guyana begraven.

6 REACTIES

 1. Skelet op de foto is en kan niet van een 10 jarige zijn.
  En ook niet van Wazir, want als hij een paar maanden is ver-
  mist, dan zou zijn skelet nog in tact zijn. Deze skelet ligt al
  jaren daar, gezien de staat ervan.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Dat is toch duidelijk een gevalletje karma!

  Nu hebben de vissen hem helemaal kaalgevreten tot op het bot, in plaats van andersom.
  gemodereerd

 3. Wat een kinderlijk manier van identificatie.Zo een medische plaat heeft een codering en die wordt opgeslagen in het ziekenhuis waar het in het lichaam is geplaatst.Bij het vinden van de plaat kan men weten wie het gekregen heeft.
  Een dna vergelijking met de familie zou ook alle twijfels kunnen weg halen.Of is het bericht onvolledig of de politie gooit met de pet er naar.
  gemodereerd

 4. Deze vissen had een plaat in zijn linkerbeen.
  De NDPer hebben een plaat in hun kop.
  Dus als je er een tegen kom , hou dan een magneet 🧲 tegen zijn kop.
  Dan slaan ze op tilt.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.