Brunswijk over kiesregeling: ‘Un kan kenki san un wani, mi ne frede!’

44

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft gisteren flink van zich afgebeten inzake een eventuele wijziging van de Kiesregeling. Brunswijk zegt dat hij niet bang is hiervoor en roept alle binnenlandbewoners, Marrons en Inheemsen, op om bij de volgende verkiezingen in Suriname massaal op hem te stemmen.

Volgens de ABOP leider is hij klaar voor alles wat men brengt. “Ze kunnen die zetels van het Surinaamse binnenland weghalen en naar Paramaribo brengen, dan laat ik ze zien wie Bravo is”, aldus Brunswijk. Hij gaf aan dat hij al twee jaar terug verhuisd is naar Paramaribo en dat de strijd dan daar zal plaatsvinden.

“Dan ga ik ga ze wijzen dat deze Brunswijk niet onder zal doen voor geen enkele NPS, geen enkele VHP of geen enkele NDP voor niemand! Dja na slagveld!” aldus een felle Brunswijk. Hij vind de ABOP een nationale partij is die bestaat uit alle bevolkingsgroepen, maar waarvan de basis wordt gevormd door Marrons.

“Ik ben een soldaat en een strateeg. Laat ze maar wijzigen en als ze klaar zijn kunnen ze me melden. Dan kom ik met mijn systeem”, aldus een saluerende Brunswijk (foto) tegen Radio ABC Online.

Afgelopen dinsdag is een studiegroep in het leven geroepen die belast is met het bestuderen van het besluit van het Constitutioneel Hof inzake de toetsing van de Kiesregeling. Zij moet zich op zeer korte termijn hierover buigen om zichtbare resultaten te leveren.

44 REACTIES

 1. Als de rovers van VHP maar wegblijven in 2025 is het prima. Wat ze nu doen is stelen en stelen. Gelden voor gezondheidszorg, ontwikkeling, inderhoud, schoonmaak, staatsolie. Alles gaat in hun zak. Buitenlandse rekeningen.
  Ze zullen de prijs betalen. Het volk pinaart . ABOP zit in de regering maar meer kan hin niet.
  De bende van pres beroofd het land
  gemodereerd

 2. Zeg @Debby; kun je ook aangeven welke ontwikkeling abop de afgelopen 2 jaar heeft gebracht?? Wat doet Moks-Aleisi??
  En btw, de echte landrover woont op Leonsberg!
  gemodereerd

 3. Wij leven in de 21ste eeuw, maar het hokjes denken wordt nog steeds gepropageerd. De ene doet het subtiel en binnenskamers en de ander doet het openlijk.

  Brunswijk zegt: “Hij vind de ABOP een nationale partij is die bestaat uit alle bevolkingsgroepen, maar waarvan de basis wordt gevormd door Marrons”

  Met bovenstaande opmerking maakt hij duidelijk dat alle andere etniciteiten die zich bij de ABOP aansluiten dus 2e rangs burgers/leden zijn.
  Hiermee geeft hij een inkijk in zijn psyche en ook nog een vooruitblik op het Suriname dat hij voor ogen heeft als hij (God forbid!!) president zal worden.
  gemodereerd

 4. Debby je kan niet stelen wat er niet is. Bouterse heeft zoveel gestolen, dat hij snel van de regering af wilde. Waar is die 4 miljard dollar en al die auto’s en kantoorinrichting. Waar is Hoefdraad, wie moet de salarissen van 30000 spookambtenaren betalen. Als er nog iemand steelt in deze regering is het de veroordeelde bankrover, drugshandelaar, moordenaar, illegale gouddelver en houthakker, die nu de gekochte stemmen wil incasseren. Suriname pas op je zaak.
  gemodereerd

 5. De enige minister v abop die iets presteert is Justitie, de rest is onkundig. Die is trouwens ook voorgesteld door de president.
  Dus ik geef je weinig kans ronnie.
  Justitie moest de puinhopen v belfort opruimen, wat een armoedige criminele ravage heeft die achtergelaten.

  Nog steeds niets met herstructurering goud en hout, de belangrijkste inkomstenbronnen. Gesjoemel bij grondzaken, marrons worden voorgetrokken. Jou minister v tct, heeft de slm laten ontploffen.
  Nationale vervoersbedrijf, waar je dochter zit, is een puinhoop, dagelijks berichtjes over onbekwame buschauffeurs.
  Grassalco waar je halve fam zit, verlieslatend. We zullen zien wat de reorganisatie brengt. Sport heeft geen beleid, beetje pakkertje spelen, zo kan ik het ook.

  Die adviseurs vj zijn onkundige kloothommels met hun dubbele banen en haatdragende ingezonden rommel.
  Je toont geen respect aan je binnenlandse meerdere en precies daar zal je gescalpeerd worden.
  Het achterland is niet van jullie, jullie komen uit een ander continent. Alles wat je weet, heb je geleerd vd Indianen. Simpelweg omdat de biodiversiteit in de Amazone anders is dan waar je vandaan komt.

  Het is aan het volk om nu te beseffen dat het niet werkt met, bij verstek veroordeelden, in een regering.

  De ndp-boeven zullen je hemel op aarde beloven, maar wat denk jezelf!
  gemodereerd

 6. Als de ABOP echt zo’n nationale partij is als Bravo beweert, had hij een tijdje geleden niet gedreigd met straatacties als de kiesregeling gewijzigd zou worden. Dat hij nu een toontje lager zingt, komt dat omdat iemand, zonder bachelor opleiding, maar met gezond verstand, hem uitgelegd heeft dat de stemmen van de vele Marrons, die tegenwoordig in het Kustgebied wonen, ook minder waard zijn en hij er dus voordeel aan heeft als hun stem ook opgewaardeerd wordt.
  gemodereerd

 7. @ Debby

  Kort en bondig: Chan kies yu mooi,” dat heeft hij van jou
  bosgod DDB geleerd”. Sorry @ Debby je bent echt oerdom, zie de reactie van A3. Ik persoonlijk weet, dat je niet erg goochem bent. Maar zo dom nee dat niet, sjonge sjonge.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 8. Napi, dacht hij alle macht had en regeerde met zijn 100.000 man in de Europa. Zijn tijdelijke rustplaats was Sint Helena en in zijn laatste rustplaats werd Hôtel des Invalides,dat al in 1671 werd opgericht door de zonnekoning (Louis XIV), maar het is toch vooral Napoleon (en zijn graftombe) op deze plek bekend hebben gemaakt bij de toeristen.

  Verder Hitler die ook de wereld aan zijn voeten wilde krijgen, toen het er op aan kwam beet hij heel diep in het beton van zijn ondergrondse bunker waar hij verscholen zat. Op 30 april 1945 pleegde hij zelfmoord in ondergrondse bunker.

  Er zijn er nog velen als hen die ook ten onder zijn gegaan en ook ten onder zullen gaan. Niemand is op deze aarde gekomen om voor eeuwig te leven of op posities te zijn.

  Het Volk Krijgt de leiders die het verdient en kiest de leiders om inde regeringscoalitie posities te komen in een democratische rechtsstaat.

  Alle de macht berust bij het kiezersvolk in een democratische rechtsstaat. Het Volk hield stand en Vertrouwen in Eigen Kunnen in de democratische rechtsstaat.

  Militaire groet en bigi mofo, bigi bravois niet het laatste woord in een democratische rechtsstaat. Het buitenland, Navy SEALs, Vreemdelingen Legioen, Gendarmerie/ NAVO kunnen je ook komen uitschakelen. Ze hebben moderne equipment, satellieten, enz. De NAVO kent Suriname als haar broekzak, ook de watertanden, weer en klimaat.

  Bravo moet zich heel rustig houden , vooral naar de kiezers toe. Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Niet te veel op je bradi eigen borst en obesitas kloppen. De uitdagingen waar Suriname en de Surinamers voor staan zijn enorm groot en hiervoor zijn zeer hoge kwaliteiten, persoonlijkheid, enz voor nodig.

  Bravo, Kijk heel goed naar je zelf. De Fransen willen je graag achter de tralies hebben. Wees heel bescheiden en doe saka fasi.
  gemodereerd

 9. En dan zegt hij nog “Ik ben een soldaat en een strateeg”

  Ja ja, tuurlijk mannetje, maar je vergeet de rest…

  Ik ben ook nog een super crimineel / bankrover / moordenaar / verkrachter / drugsdealer / gouddief / gronddief / internationaal gesignaleerd / corrupt tot op het bot / af en toe met gestolen geld strooien of voor Sinterklaas spelen enz.

  Deze idioot is veel meer op zijn plaats in een willekeurig Afrikaans land waar hij dictatortje kan spelen met zijn eigen regiem en privé legertje.

  De sukkel heeft al zijn waardeloze diploma’s gekocht met gestolen geld, heeft een IQ van een baboon en kan niet eens Nederlands (de moedertaal van Suriname) lezen en schrijven.

  Deze crimineel is toch een grote aanfluiting voor elk land wat gerespecteerd wil worden.

  Hoop dat hij z.s.m. wordt vervangen voor een eerlijk persoon, maar ja waar vind je die in Suriname vandaag de dag nog?

  Ze hebben bijna allemaal een duistere achtergrond en/of bloed aan hun handen!
  En als ze er eentje vinden met het hart op de goede plaats, dan zijn ze weer te dom voor de politiek.

  Er moet dus gewoon een zakenkabinet komen, niks geen gekochte diploma’s, niks geen HBO-ertjes.

  Gewoon goede universitair geschoolde mensen waarvan de diploma’s wereldwijd erkend zijn.
  En mensen die hun sporen hebben verdient met hun capaciteiten in het bedrijfsleven.
  Dus de hele regering kan wel aftreden.
  De jeugd zal het uiteindelijk moeten klaren, want de oude garde wat er nu zit, is wederom één grote aanfluiting van zakkenvullers.
  gemodereerd

 10. Oe ne frede toe, gado de wie fesie mang.
  Strateeg rover, beste wat Chan kan doen is de franse vreemdelingen legioen een vrije hand te geven voor de afhaal feest.
  gemodereerd

 11. Lonnie heeft nog steeds niet begrepen waarom er een parlement bestaat.
  Laatst keek ik naar de kroning van de Zulu koning.Als Lonnie zich ik een luipaard vacht wikkelt,vertoont hij alle gelijkenis met de dansers.
  gemodereerd

 12. En hij noemt zich een democraat!! Zo ga je SU verder brengen in de goede draai en vooral met dit soort figuren!! Ik vind het heel erg jammer, dat de buskondre mans en vrouwen hun hersenen niet op de juiste plek hebben!! Wie gaat met deze brunswijk samen werken in de toekomst vraag ik mij af!!
  gemodereerd

 13. Gisteren dacht ik al , zodra de president uitlandig is gaat Brunwijk voor ophef zorgen en ja hoor je kan de klok erop gelijk zetten, deze man denkt werkelijk dat het land van hem is net als de vorige heer B.
  gemodereerd

 14. Echte DOMME….U KA….De toekomst ziet er SOMBER in voor ons “voorheen”geliefd SURINAME….Door de aanhangers van de BANKROVER is Paramaribo nu een vieze stinkende stad geworden.
  gemodereerd

 15. De ABOP heeft weinig kader en kan zo weinig bijdragen in de ontwikkeling van Suriname. Het enige waarin ze goed zijn, is het accomoderen van familie en vrienden op belangrijke posten en grondroof. De president is niet in staat gebleken om deze boeven een halt toe te roepen. Ook omdat in de partij van de president een behoorlijk aantal rovers zitten. Wat is er met de grondroof van het Sabaku project gebeurd. Geen enkele minister van ABOP/PL is capabel. De criminaliteit in Suriname is nog nooit zo hoog als onder leiding van de ABOP clown Moksi Alesi. Bij een volgende verkiezing moeten ze deze clowns van de ABOP wegstemmen. Het is tijd in Suriname om af te rekenen met dit soort partijen. Het is tijd voor een nieuwe generatie.
  gemodereerd

 16. Stof tot nadenken

  Er wordt vaak gezegd dat Suriname vd Inheemsen is, omdat zij daar het eerst waren.

  LEt op het gaat om het grondgebied Suriname en niet het roofbouwgebied waarop men moet letten, als men dit zegt.

  Suriname is pas ontstaan bij de kolonisatie en het een duidelijk omschreven gebied kreeg met grenzen en dat gebied was niet van de inheemsen of mensen die daar leefden in heel kleine gebieden waar ze als nomaden vh ene gebied naar het andere trokken.

  Daarom moet men op houden om te zeggen dat Suriname vd Inheemsen is en dat zij het recht hebben van praten over hun grondgebied. Ze kunnen praten over hun dorpen als hun woongebied, waar ze als nomaden trokken, maar het grondgebied is niet van de Surinamers die als eerste in gewoond hebben. Ze hebben gewoond in hun dorpen, daar over kunnen en mogen ze praten, maar niet over het grondgebied met de grenzen die zijn ontstaan tijdens de koloniale periode en anderen die later bij kwamen. De anderen die later bij kwamen zijn net zoveel Surinamers als de inheemsen toe de kolonisten het in bezit namen en er grenzen aan gaven en het een naam gaven.

  Dus ophouden dat Suriname van Inheemsen is, het is gewoon gekletst. De dorpen daar kunnen ze over praten, maar niet over dat Suriname van hen is.
  gemodereerd

 17. Nope!

  Suriname is vernoemd naar de stam Surinen!
  Ze waren hun tijd ver vooruit.
  Wat jij roofbouw noemt (het in brand steken ve stuk grond en vertrekken als de grond uitgeput is), is een doordachte activiteit.

  Onlangs is wetenschappelijk bewezen dat dit beter schijnt te zijn voor het cultiveren v gronden (natuurlijk herstel). Er zit een traditionele techniek hierachter.

  Beetje raar hé dat links en rechts wss ook Indianen leefden, en toch hebben ze een gekoloniseerde naam.

  Suriname is het enige land ter wereld dat vernoemd is naar de oorspronkelijke bewoners. Wat dacht je daarvan.

  Ere wie ere toekomt!
  gemodereerd

 18. Eigen+mening !! Vergeet 1 ding niet!! en dat is, dat Santokhi heel veel wordt gedreigd en geterroriseerd door Brunswijk!! Jij weet niet wat achter de schermen gebeurd!! Brunswijk wilt gewoon zijn zin!! Luistert Santokhi dat niet, dan valt anders de hele regering om!! Dus denk even na aub!! En als het zo doorgaat, dan gaat NDP en Brunswijk samen regeren, waardoor SU op de marktplaats gezet kan worden!! Vele SUUS hebben geen besef!! De hersens zijn op het verkeerde plek!!
  gemodereerd

 19. En daarom blijft diaspora op afstand !
  En daarom verloopt ontwikkeling tragisch !
  En daarom loopt Suriname leeg !

  Beste landgenoten,
  een beter Suriname begint bij een integer politiek Suriname !

  Weet waarvoor je kiest.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 20. Un buskondre brada anga sa,
  un mus denki bun san na a plan fu a VeePee.

  Brunswijk heeft de spirit van un Buskondre pipol verkocht aan bullshit Bouta !

  ABOP bestaat nu uit de overlopers van de Nationale Dagu Partij !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 21. Inderdaad Chan is de ondergeschikte, van Brunsie
  en Bouta. OP papier is hij de pres, maar in feite de
  ”Nar” van die 2 lummels!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 22. We moeten zo snel mogelijk bevrijd worden van deze ongeschoolde aap. EEN GROTE SCHANDE VOOR SU, EN HAAR BEVOLKING!!!!!

  Ongekend voor iemand die een bachelor heeft en VP is, maar niet eens fatsoenlijk kan communiceren!!!!

  HIERDOOR GAAT SU NAAR DE KLOTEN!!!!!
  gemodereerd

 23. we hebben een president hier , maar die is veel uit het land voor wat eigenlijk , niemand zit toch te wachten op een land met 600.000 inwoners waarvan 200.000 corrupt zijn, 200.000 criminelen , en 200.000 arme mensen , en iemand zei het hier al als de president uit het land is dan voelt de vp zich oppermachtig en maakt misbruik , en deze vp weet nooit iets te kiezen , logisch toch , hij heeft alles al , alleen kan hij niet reizen naar beschaafde landen , want daar is hij niet welkom , vp u kunt toch met ddb samen naar cuba of venezuela gaan dan ben jij er ook eens een keertje uit , ddb zal wel zorgen dat de slm een vliegtuig huurt dat jullie kunnen gaan , maar betalen ho maar dat kent ddb niet
  gemodereerd

 24. ach zielige paarse debby , jij zult wel veel krokodiltranen huilen als ddb door brunswijk aan de kant gezet wordt , ja jou liefje ddb wordt door brunswijk in de bak geflikkerd , ze zijn nooit vrienden geweest , maar jij kent toch de spreuk , als twee honden vechten om een bot dan gaat de derde ermee vandoor , nou debby zo is het , die twee honden gaan met hun staart tussen hun benen vluchten , en dan kan Suriname weer opgebouwd worden
  gemodereerd

 25. Deze KOENEERSIE,snapt helemaal niks van VP schap,geen woorden aan vuil maken,deze LONTOE EDE met zijn bechelor toilet papier,wil piesie president worden,bij onderhandelingen zal hij een X sje onder het formulier invullen als handtekening,dat Suriname,al 2 jaar met deze aangebrande PANNENKOEK opgescheept zit is een schende van ongegekende omvang,DE WERELD LACHT ONS UIT !,..IDI AMIN had nog enige stijl,maar deze EZEL slaat alles,alleen al zijn afbeelding is al een lachwekkende KARIKATUUR, gestolen geld van het volk en land,in handen van zo`n idioot is een scheermes geven aan een JAPJAPPIE,om mee te spelen,hij vernedert zijn aanhang als dieren en kippen die rennen en over zich heen rennen vooe een SRD biljet,die minder waarde heeft als KRANTENPAPIER, OMG ,je moet wel OERSTOM & ACHTERLIJK zijn om mensen in Suriname zo te vernederen op internet voor het oog van de hele WERELD.deze schande blijft voor altijd kleven aan ons.men wschaamt zich bijna om aan buitenlanders te zeggen dat men SURINAMER is….TRIEST !
  gemodereerd

 26. Een Stam, Surinen die ergens in het oerwoud tussen de Corantijn en Marowijne enige tijd van roofbouw leefde in het oerwoud, zeer waarschijnlijk rondom Paramaribo, waar ook een stam woonde in Parmubo, wil nog niet zeggen dat alle stammen in die dezelfde leefgebied woonden,oa een deel vd Caraïben, Arowakken/lokono, Trio, enz. Surinen waren.

  Niet alle inheemsen zijn Surinen, zie de andere stammen. Die van roofbouw leefden. Velen van hen waren in de tijd nog niet op plaatsen gekomen die nu onder het grondgebied van Suriname nu behoren omdat het ondoordringbaar was e/o oninteressant, kansen van overleven klein tot nihil.

  Het grondgebied dat de naam Suriname afgeleid van Surinen kwam vd kolonisten, net als Paramaribo van Parmubo.

  Het zijn ook de kolonisten die het grondgebied tussen de Corantijnrivier en de Marowijnerivier Suriname hebben genoemd en veel later de zuidelijke delen van deze rivieren en de zuidgrens vd bergen. De grenzen in het zuidwesten en oostwest worden nog steeds aangevochten door Suriname met Guyana en Frankrijk/Frans-Guyana.

  Het grondgebied tussen de Marowijnerivier en de Corantijnrivier heette ook heette ook lange tijd gewoon Wilde Kust, Willoughbyland, Nederlands Guyana en later Suriname.

  Hoe zouden de andere Inheemsen, die elkaar op leven en dood bevochten als ze elkaar tegen kwamen om te overleven zich voelen als die geen Surinen waren en ze zich Surinamers moeten noemen, fijn he? Alleen als de Surinem hun hadden verslagen en kids vrouwen en dochters verwekt hadden zou dat enigszins te begrijpen zijn.

  Wat deze stammen deden als ze elkaar in het stenentijdperk of prehistorie tijdperk, de kolonisatie en tijdens de vele oorlogen overal ter wereld en nog steeds bezig is, Gengis Khan, Zoeloes, Azteken, Maya’s, Inca’s, enz, Napoleon Bonaparte, Hitler, Stalin, Lelin/zie hun rijk en de volkeren die ze hebben onderworpen en nog steeds wil Poetin hen hun vrijheid niet geven, onderdrukking en uitbuiting en expansie, belangen veilig stellen. Midden oosten, enz.

  Dat er een gebied Suriname is die door de stam Surinen zijn naam heeft behouden fijn, maar dat wil niet zeggen dat alle “inheemsen Surinen zijn. Surinen was maar een stam ergens aan een rivier of oerwoud in de Wilde Kust, waar ook andere inheemsen woonden. Hoe trots moet men zijn als het ook de kolonisten zijn geweest, die andere gebieden namen hebben gegeven, ook dit gebied Suriname hebben genoemd?

  Ik blijf erbij dat de Surinen ofde diverse inheemsen van Suriname niet moeten doen als of Suriname van hen is, omdat ze in een kleine stam in de Wilde Kust aan roofbouw deden en waarschijnlijk in een rondje van zeg maar enkele km daar leefden, Suriname is alle Surinamers. Ze hebben in bepaalde gebieden gewoond wat nu Suriname is gewoond en in gebieden die Suriname nu zijn, waren hun voorouders never nooit geweest in de koloniale tijd, bang dat ze aangevallen zouden worden door andere stammen en het onderspit zouden delven, enz Door allerlei omstandigheden bleven ze in een gebiedje aan roofbouw doen. Dus men moet ophouden dat ze daar als eerste gewoond hebben of gewoond hebben.

  De marrons kwamen in hun vlucht hun ook tegen in de koloniale tijd. Hoe zou dat geweest zijn? Altijd vredig of was er ook oorlog? of iets ertussen. In Suriname wonen nu ook allerlei andere stammen, hmm mensen uit alle werelddelen en ze heten Surinamers, net als de Surinen, dus heten we allemaal Suriname.

  In USA wonen ook mensen die zich zelf Amerikanen noemen, zelf Inheemsen moeten dat ondergaan. Het is over de hele wereld zo. Niemand kletst over dat ze het meeste recht hebben omdat ze daar als eerste waren. Ik ben nog nooit in de dorp Surinen in Suriname geweest, waar het ook mocht liggen en velen waarschijnlijk ook niet. Zelf de Trio niet.
  gemodereerd

 27. Mijne heren slash and burn is geen roofbouw, maar de enige manier om op een duurzame wijze landbouw te bedrijven in het oerwoud. Daarvoor heb je echter een enorm gebied nodig, omdat het land minimaal 25 jaar nodig heeft om te regeneren. De oerwoudbewoners trekken dus door het oerwoud van het ene naar andere gebied om steeds nieuwe akkers aan te leggen, die vanwege de onvruchtbare aard van het lateriet binnen de korst mogelijke tijd zijn uitgeput, zodat ze dus weer verder moeten. Ze beoordelen op de grootte van hun dorp en benutte grond slaat dus nergens op. Een oerwoud kan dan ook maar een kleine bevolkingsdichtheid duurzaam aan.
  gemodereerd

 28. Waar is deze Meneer mee bezig, het is al een probleem in Su.
  Mensen gaan massaal het land uit, overal staat te koop wegens vertrek en nu dit.
  gemodereerd

 29. De VP heeft een punt. Dit kiesstelsel hebben we te danken aan de 1e voorzitter van de ndp, bobo sopie jules wijdenbosch in 1987 en ik had het al eerder gepost, dat het NF een stemadvies in 1987 had gegeven om VOOR de grondwet te stemmen op 25 mei. En dat mensen de grondwet zou veranderen bij 2/3 meerderheid van het NF. 25 november 1987 40 zetels! Meer dan men verwacht had. Alleen men heeftie NIKS veranderd. Al dan niet met bedreigingen van de leonsberg accoorden met opa D.
  Ook heeft het NF in verschillende combinaties geprofiteerd van dit “oneerlijk ” kiesstelsel.
  Dus deze verandering komt bijna 35 jaar later.
  En de VP geeft aan, dat hij er ready voor is om in een vernieuwd , eerlijker kiesstelsel te battelen.
  Dus bij de eerstvolgende verkiezingen, wanneer dan ook, zullen we zien, wat het surinaams volk kiest.
  Alleen heel jammer die racistische uitlatingen, hier op WTK, en we hebben onze mond vol van 1 land, 1 volk, 1 natie?????
  gemodereerd

 30. Snap je nu waarom het nooit goed zal komen.
  Verloochenen, negeren en neerhalen vd stam waarnaar suri is vernoemd wreekt zich.

  Zolang je ze niet erkend en eert is suri gedoemd!

  Waar ze zijn..
  Vermoord!
  gemodereerd

 31. Passant, hoe meer je schrijft hoe meer onzin je verkondigd. Je denkt kennis te hebben he, maar laat zien waar je verstand zit.. Laat Hans je maar weer ff uitleggen, want ik kom wel niet graag tussen onzin. Als je iets van jou is, (je bezit het) heb je drie opties om er vanaf te komen. Verkopen, gratis afstaan, of het wordt van je afgenomen! Met Suriname of de Guyanas toen is het laatste dus gebeurd. Van noord tot zuid amerika is geplunderd door jou witte goden.
  gemodereerd

 32. Begin jij maar goed Nederlands te leren schrijven.

  Ik hen mijn kennis en ervaring in top bedrijven in Nederland getoond.

  Ik hoef mij niet meer te bewijzen.

  Voor Sme zou ik dat ook kunnen doen, alleen heeft Sme dat geen valuta om die grote plannen te laten uitvoeren.

  Een heb een goede netwerk, maar die werken niet gratis.
  gemodereerd

 33. Aan alle inzenders die Afrika gelijk stellen met corruptie dit advies:
  Afrika is een continent met 58 landen. Omdat de meeste inzenders die Afrika negatief benaderen geen weet hebben van de geo- politiek en internationale economische ontwikkelingen, wil ik hen adviseren rapporten van de Wereldbank te gaan lezen.
  India is ook door en door corrupt en deels zeer immoreel:
  Europa heeft corruptie en criminaliteit uitgevonden
  De VS is door en door verziekt

  Surinamers moeten in 2025 Nu echt slim gaan stemmen: Gewoon jullie vers
  gemodereerd

 34. Het probleem in Suriname is dat elke nieuwe regering weer nieuwe plannen heeft. ze zullen nooit voortborduren op een plan dat al in de gang gezet is door de vorige regering.
  Dom!!! Dat betekent dat ze weer bij nul moeten gaan beginnen. dus geen vooruitgang. Mocht Brunswijk bij de volgende verkiezingen winnen dan is dat een catastrofe voor Suriname.
  En Debby wees blij dat VHP nog in de regering zit. ze hebben een kijk naar de toekomst voor het land. De rest denkt alleen maar op korte termijn.
  gemodereerd

 35. “ De Vhp heeft een kijk naar de toekomst”😂😂😂😂😂
  O ja: welke toekomst. De VHP heeft totaal geen visie; al hun bewindsmlieden zijn lichtgewichten. Ze helpen ons land naar de bliksem. Mevrouw Santhoki( of is het de president zelf) die een hotel in Guyana aan het bouwen is . Mooie toekomstvisie…
  gemodereerd

 36. “Revoluties worden bedacht door idealisten
  en uitgevoerd door fanatici,
  waarna de opportunisten de vruchten plukken.”

  Russisch gezegde
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.