Santokhi-Seenacherry, Brunswijk en Dorinnie uit RvC Staatsolie

14
Santokhi-Seenacherry, Brunswijk en Dorinnie uit RvC Staatsolie
Staatsolie rvc-bijeenkomst voorgezeten door president Santokhi dinsdag op zijn kabinet.

Tijdens een reguliere bijeenkomst van de Raad van Commissarissen (RvC) van de Staatsolie Maatschappij Suriname N.V., is bepaald dat Mellisa Santokhi-Seenacherry, Leo Brunswijk en Harry Dorinnie zullen uittreden uit de RvC. Dat heeft de Surinaamse president Santokhi vanmorgen laten weten. De president schreef:

“Op 30 augustus, heeft op het Kabinet van de President een reguliere Staatsolie Raad van Commissarissen (RvC) vergadering plaatsgevonden. In deze vergadering, is de tijdslijn uitgerekend voor het uittreden van 3 RvC-leden, t.w. Melissa Santokhi-Seenacherry, Leo Brunswijk en Harry Dorinnie.

De Staat Suriname heeft als aandeelhouder van de Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. een gesprek gehad met de CEO van Staatsolie over het uitreden van drie leden. De top van Staatsolie en de aandeelhouder zijn met elkaar eens dat er geen leegte moet ontstaan bij de uittreding. In deze vergadering is hier uitvoerig over gesproken.

Daarom wordt voor de komende periode een tijdslijn uitgerekend, om geen onrust in de internationale samenwerking te krijgen en continuïteit van het beleid te garanderen. Hierbij wordt tegelijkertijd gekeken naar juiste profielen voor de intrede van de nieuwe RvC-leden.
Verwacht wordt dat hiermee geen stagnaties ontstaan in de lokale en internationale relaties van het staatsbedrijf.

Naast de uitreding van de RvC-leden zijn er nog tal van andere issues besproken tijdens de reguliere Staatsolie RvC-vergadering met de aandeelhouder, zoals de interne communicatie tussen RvC en directie van Staatsolie, en de ontwikkelingen rond olie en gas.
Voorts is er ook gesproken over de huidige positie van Staatsolie, met name de facilitaire activiteiten, off shore-operaties, internationale samenwerking en hoe de leiding daarmee omgaat.

Daarnaast is er gekeken naar hoe de communicatie tussen de directie, RvC en de aandeelhouder verbetert kan worden. Zowel de RvC als de directie willen een betere communicatie met aandeelhouder.

President Santokhi verwacht dat de RvC van Staatsolie zonder onnodige barrières kan functioneren, hetgeen ten alle tijde in het voordeel van het land en volk werkt.”

14 REACTIES

 1. Vertrouwen op eigen kunnen en niet meer op de Jaknikkers en Golddiggers, die kwamen uit de Poppenkast.
  gemodereerd

 2. Goede beslissing. Staatsolie is voor zover ik weet het enige serieus staatsbedrijf in Suriname met expert medewerkers in hun vakgebied. Dit soort figuren hadden daar nooit moeten binnenkomen want ze hebben geen kennis van de Energie/olie/gas industrie en dus helemaal geen toegevoegd waarde voor het bedrijf.
  gemodereerd

 3. Op papier zijn deze boeven weg. Het gaat nog een tijdje duren voor ze echt weg zijn en nog bezig zullen zijn met grabbelen.
  gemodereerd

 4. En nu kunnen de Rovers bende van NDP niet klagen, en Leo ook uit EBS wegjagen. Daarna alle NDP fraudeurs opsluiten en gestolen gelden terug vragen.
  gemodereerd

 5. Een RvC van een onderneming werkt altijd achter de schermen en zal, tenzij dringend noodzakelijk, niet zichtbaar werkzaam zijn voor het publiek.
  Kijkend naar Internationale beurgenoteerde ondernemingen hoor je en zie nauwelijks iets van de RvC.
  Vervanging van RvC leden geschiedt geluidloos en niemand die er iets van merkt, hooguit als nieuws in de kranten.
  Dat er in Suriname een tijdslijn moet worden uitgezet om RvC leden te vervangen is kennelijk iets dat in Suriname noodzakelijk is.
  Zelfs een minister vervangen gaat niet vooraf aan een tijdslijn. Maar tja het is Santokhi die zijn friends and family accommodeert maar niet betaald want dat doet de gemeenschap.
  Ben benieuwd wie de nieuwe RvC leden zullen zijn van Staatsolie, SLM en Grassalco etc
  gemodereerd

 6. Ik hoop dat de corruptie flink toeneemt, wie er ook regeeert.
  Misschien dat men dan wel over zal stappen op het nieuwe loonsysteem van slechts 4 loonklassen, wat corruptie helemaal uitbant wegens volledige transparantie.
  gemodereerd

 7. Maar liefst drie(3) werkelozen kunnen aan de slag. Meerdere banen tegelijk is verboden, dus helaas werkenden. De rest vh profiel is vanuit veiligheidsoverwegingen staatsgeheim.

  De First Lady kan nu lekker naar Barbados met haar mannetje en flink shoppen, conform de wil vh volk.

  Das nou de hedendaagse blauwdruk vd suri vrouw.
  Je bent vrouw van….hoe heet ze ook alweer , is die vrouw van nelis, mohammed, premchand, amoi of jan-peter… verder stel je neks voor. Achter hem lopen met korte pasjes duckface en smile! Pfffff.

  The Handmaid’s tale season 6!
  gemodereerd

 8. Goede zaak, er wordt eindelijk naar profielen gekeken, wie er geschikt is en niet naar family and friends.
  Het lijkt er op dat Suriname volwassen wordt, na jaren van family and friends first.
  Wat Suriname de das om doet is, dat het personeel niet gekwalificeerd is en nergens verstand van heeft en toch hebben deze mensen hoge functies. Deze mensen helpen Suriname naar de verdoemenis omdat zij niet geschoold zijn en daardoor geen kennis van zaken hebben.
  Ik juich niet te vroeg maar hoop dat er bij alle functies naar profiel en kwalificatie gekeken wordt.
  gemodereerd

 9. Goed zo president. En nu doorpakken naar andere publiekslichamen zoals energie bedrijven en waterleiding maatschappijen.
  Ook op de ministeries staat nog heel veel werk te verzetten.
  Bevolking van su blijf wakker!!!!!
  gemodereerd

 10. vertrekken ze nu pas , o ja hier in Suriname draait de molen heel langzaam , dus daarom duurt het zolang hier , maar wat hier heel snel gaat is dat de prijzen omhoog gaan , zonder dat er een rvc aan te pas komt
  gemodereerd

 11. Het is gewoonlijk coalitie leden die de rvc ’s en directies bemannen van staatsbedrijven na een gewonnen verkiezing. De directie van staatsolid schijnt hier een uitzondering op. Het blijft een professioneel team met bevorderingen van binnen uit. Met de rvc is het een ander verhaal. Politieke invloed is de spelregel. Als een ieder in de rvc deskundig en integer was kon de controle op de directie normaal plaatsvinden. Zo vrienden, familie, partij loyalisten en partij sponsoren die dat zijn leveren geen problemen op. Het zijn de ondeskundigen die havoc veroorzaken.

  In dit geval heeft de regering bakzeil gehaald voor een paar schreeuwers en tegenstanders die hun onderuit willen halen.
  gemodereerd

 12. Eens met @tunggak, zo werkt het in een geciviliseerde maatschappij.

  Soso lafoe, en tegelijkertijd dieptriest. De grootste schreeuwers hebben dubbele banen.

  Blijkt nu dat de voorzitster van breiclub ves rvc-lid is vd Hakrinbank. Plus een beruchte advocaat die president commissaris is vd bank. Hoeveel banen hebben die suri’s eigenlijk. En maar zeiken over buitenlanders.

  Onder de neus ve econoom en een advocaat zijn er miljoenen ontvreemd bij de bank.
  Niet eens een behoorlijke jaarrekening kunnen jullie presenteren.

  Ontiegelijke grove Schande!!!
  gemodereerd

 13. Daarom wordt voor de komende periode een tijdslijn uitgerekend,
  ==========
  Goed begin om alle family and friends benoemingen stop te zetten. Ik hoop niet dat de tijdslijn om af te treden maanden gaat duren. Want de statuten van Staatsolie is binnen 24 uur gewijzigd in opdracht van Chan voor zijn liefje Melissa. Dus terugtrekken uit de RVC hoef niet zo lang te duren toch Chan. Al doet het een beetje pijn in je hart om je liefje daar weg te halen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.