Nieuwe BTW wet en tarief (10%) door parlement Suriname aangenomen

12
Surinaams geld - SRD

Op dinsdag 30 augustus is de wet Belasting over de Toegevoegde Waarde (BTW) door de meerderheid in de Nationale Assemblee in Suriname aangenomen. Deze wet zal de huidige wet Omzetbelasting vervangen. De BTW gaat in op 1 januari 2023.

Na gesprekken met diverse stakeholdersgroepen en zorgvuldige afwegingen, is er uiteindelijk voor gekozen het algemeen BTW-tarief te stellen op 10%.

Nu de wet is goedgekeurd, zal de Surinaamse belastingdienst verder werken aan de implementatie van de wet. Het ontwikkelen van benodigde softwaresystemen, in kaart brengen van processen en trainen van personeel zijn zaken waaraan onder andere wordt gewerkt.

Binnenkort wordt er een start gemaakt met het verstrekken van algemene informatie aan de samenleving. Ook zal er speciale voorlichting en bijstand zijn voor ondernemers die ondersteuning nodig hebben bij de invoering van BTW binnen hun organisatie.

12 REACTIES

 1. De kogel is eindelijk door de kerk. Het anno 2022 toch belachelijk dat er in Su nog altijd geen omzetbelasting wordt geheven? Ik mag geen knollen met citroenen vergelijken, maar hier in Nederland is het tarief 21%. Ondernemers verdienen genoeg dus 10% is een mooi begin.
  De volgende stap is de invoering van vermogensbelasting….
  gemodereerd

 2. Goede zaak welkome in de 21 ste eeuw
  Goede zaak en nu de rest nog wegenbelasting inlomsten belasting vermogensbelasting OZB etc
  gemodereerd

 3. Goede zaak welkome in de 21 ste eeuw
  Goede zaak en nu de rest nog wegenbelasting inkomsten belasting vermogensbelasting OZB etc
  gemodereerd

 4. NPS staat aan de kant vd informele sector, de kapitalisten, want ze waren afwezig. (behalve Plein).

  Dagelijks klaagt etnel over de honger bij de mofina, maar ze was foetsie. Hoe denkt ze dat het geld opgehoest wordt? In ieder geval niet uit een manja-boom.

  De dna-leden houden hun vakgebied en de ontwikkelingen in de wereld helemaal niet bij. Niet omdat je lang daar zit weet je alles,pfff.

  Dit geldt ook voor Jogi en Gajadien, jullie laten je opjutten door de schreeuwers vd ndp.
  Blijf de komende periode op de achtergrond en train de nieuwelingen, geef ze ook een kans om zich te profileren. Ik zie ze niet!
  Vraag om hulp.
  gemodereerd

 5. Als dit het enige is wat deze nieuwe wet regelt, nl 10% ipv x% voorheen, dan waarvoor al die trainingen etc?
  Je past alleen een getal aan. Klaar.
  Indien je de sourcecode van de software hebt, pas je het ook daar aan! Waarom al die poespas?
  gemodereerd

 6. Met dank aan de poppenkast spel van de NPS, waarbij bobojantje en marktvrouw Patricia zich onthouden hebben van stemmen. Daartegenover hebben ze de heer Plein gevraagd om voor de wet te stemmen. Zodoende was er een meerderheid van 26 stemmen voor het invoeren van de wet. Wat een waardeloze partij is de NPS geworden onder bobojantje. Wie probeert de NPS hiermee te willen misleiden. Schaamteloos.
  gemodereerd

 7. Dit is de domste regering ooit. En dna is alles behalve het vertegenwoordigen van het volk. Suriname is verloren met deze soort leiders.
  gemodereerd

 8. Ok mooi en waar dat BTW in zekere zin nodig is, maar wat gebeurd er loonbelasting?! Gaan we nog keihard betalen, want dan worden we dubbel vermoord.
  gemodereerd

 9. De rekeningen van 10 jaar bullshit Bouta en de Nationale Dagu’s moeten betaald worden !

  Hoe dom / achterlijk kon jij zijn om jouw stem te geven / verkopen aan de paarse profiteurs !

  Nu niet klagen maar jouw rekening betalen.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 10. wij burgers zijn weer de klos , de groothandel , de tussenhandel , de bedrijven , de winkeliers en de belastingdienst gaan profiteren , maar de werkende of wel de arbeiders gaan weer achter uit , verdomd deze regering denkt alleen maar aan de rijken , maar straks gaan de arbeiders niet meer werken maar ook crimineel worden en het geld bij de rijken halen , willen jullie dat soms regering
  gemodereerd

 11. BTW hadden ze al lang geleden moeten invoeren. Is grote inkomsten bron voor de overheid.
  Moeten de inkomsten wel goed gebruiken. Maar goed. Over een jaar evalueren en dan kijken wat er nog verder aan verbeterd moet kan worden.
  Belasting Toegevoegde Waarde.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.