zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVerdachten Hakrinbank megafraudezaak voorgeleid: twee auto's in beslag genomen

Verdachten Hakrinbank megafraudezaak voorgeleid: twee auto’s in beslag genomen

-

Does Travel - naar Suriname

De vrouwelijke bankmedewerker Sharon Z. en haar vriend worden vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Dit bevestigt hun advocaat Maureen Nibte tegenover Waterkant.Net.

Beide verdachten werden afgelopen week door de politie van de afdeling Fraude gearresteerd, in verband met ontdekte fraude bij de Hakrinbank in Suriname.

De bankmedewerkster zou onlangs een bedrag van 7 miljoen SRD hebben overgemaakt op de rekening van haar vriend. Na de ontdekking van deze onregelmatigheden meldde Sharon zich ziek op het werk.

Vernomen wordt dat het Surinaamse Openbaar Ministerie nadat de zaak aan het rollen kwam, veel onregelmatigheden had geconstateerd. Zo reden beide verdachten elk een Toyota Hilux Rocco, ter waarde van meer dan 50.000 USD.

Beide voertuigen zijn in opdracht van het OM in het belang van het onderzoek in beslag genomen.

Advocaat Nibte zegt dat ze nog geen contact met haar cliënten heeft gehad, omdat er contactverbod is opgelegd. Ze weet inhoudelijk nog niets van de zaak. Het onderzoek duurt voort.

opening
Fernandes Express
BODO Party

16 REACTIES
 1. Als Nibte deze gasten vrij krijgen, dan moet de OM ook een 100.000 km beurt krijgen en vervolgens op de markt tomaten gaan verkopen.


  gemodereerd
 2. Dom, en gierig.
  Als de feiten waar blijken te zijn.
  Het zal je kind maar wezen.
  Dit is de spiegel van Suriname.


  gemodereerd
 3. nibte is de enige advocaat die de zaak van zulke boeven behandelt.en ze krijgt deze mensen ook vrij in dit bananen republiek.de direkteur van deze bank steelt ook samen met de vrouwen.


  gemodereerd
 4. Deze dievegge en dief verdienen een flinke straf. Het OM moet niet alleen het geld terughalen maar beslag laten leggen op al hun bezittingen, dus niet alleen die auto’s. Het zijn deze ratten die het land plunderen en het land naar de verdoemenis helpen.
  No merci, punish the bastards!
  Laat het duidelijk zijn (ook voor alle ndp-awaries) dat zij die zich schuldig maken aan frauduleuze handelingen nu worden opgepakt en gestraft.


  gemodereerd
 5. Eenvoudige bankmedewerkers en geen managers die in voertuigen van 50.000 USD rondreden, dat is kenmerkend voor het soort dat graag pronkt met andermans veren. Ik zou hen gefeliciteerd hebben indien dit met hard werken bereikt was; niet met fraude en verduisteren.
  Ik hoop dat beiden lange straffen zullen krijgen.


  gemodereerd
 6. Amateurs overal bij het management in Suriname. Zij weten niets van correcte processen en de implementatie ervan. Zowel bij CBvS als bij deze bank moet bij het overmaken van elk bedrag eerst goedkeuring van een leidinggevende gegeven worden en hele management team moet geïnformeerd worden middels een simpele email. Dit moet uiteraard geïmplementeerd worden in de IT systemen. Ik had dit gratis voor ze kunnen regelen als ze mij gevraagd hadden.
  Altijd bezig met brandjes blussen achteraf!


  gemodereerd
 7. Het Neks no fout gedrag heeft in vrijwel alle sectoren van de Surinaamse samenleving verontrustende proporties aangenomen. Er is een hele generatie opgegroeid die op grote voet wilt leven door oneerlijke praktijken. Om het tij te keren zal er flink geïnvesteerd moeten worden in de kinderen op de basisscholen waar ze leren dat diefstal niet normaal is.


  gemodereerd
 8. wie weet hoe lang ze al niet bezig zijn. Triest. Opsluiten deze dieven
  nu nog ebs, waterleiding, grassalco doorspitten…we wachten geduldig af.
  daarna de hout en goudconessies want de eigenaren dragen ook geen belasting af en zijn binnen de koste keren stikkend rijk geworden


  gemodereerd
 9. Vrij gevochten bende in Su.
  Iedereen steelt, waarom mag zij niet stelen?? Ze moesten het land uit zijn gegaan. Ezels


  gemodereerd
 10. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Dus beiden werden aangehouden en ook de voertuigen.
  Want met het gestolen geld werden beide voertuigen ook gekocht.
  Maar blijkens informatie zou deze aangehouden medewerkster van de Hakrinbank nog getrouwd zijn met iemand anders.
  Of dat waar is weet ik niet. Maar als dat waar mocht zijn, dan zal haar echtgenoot te voorschijn moeten komen.

  Mevrouw Maureen Nibte. Geen van beide verdachten zal je vrij kunnen pleiten. Het voorarrest wordt met 30 dagen verlengd.


  gemodereerd
 11. Hebben de dieven wel geld om de advocaat te betalen vraag ik mij af!! En als het zo is, dan is het gestolen geld!! Nibte ontvangt op deze manier gestolen geld!! Haar ook veroordelen en opsluiten in dit geval!!


  gemodereerd
 12. @Neutraal: Ik ben het helemaal met je eens en had ze ook (net als jou) kosteloos kunnen helpen. Immers, de aanleg en (Lean) afstemming van betrouwbare efficiënte bedrijfsprocessen is geen rocketscience.


  gemodereerd
 13. Hebben ze in Suriname ooit van procuratie gehoord. Iedereen in het systeem moet een bepaalde tekenbevoegdheid hebben tot een bepaald bedrag, ga je daarboven dan moet er een automatische actie worden genomen om de naast hogere enz. Te laten tekenen. Dit moet ook allemaal gelogd worden. Is allemaal niet zo moeilijk en ook door mij in te bouwen, maar ik laat de eer aan Neutraal.


  gemodereerd
 14. @kalimadjoe 30 augustus 2022 Bij 14:06
  nibte is de enige advocaat die de zaak van zulke boeven behandelt.en ze krijgt deze mensen ook vrij in dit bananen republiek.de direkteur van deze bank steelt ook samen met de vrouwen.

  ———————–

  Maar hoe? Doet Nibte aan sandwich spread?


  gemodereerd
 15. Het is een puinhoop in sweetie Sranang , ik ik en de rest mag stikken. Mentaliteit van de Surinamers is tot de nul punt gedaald, van klein naar groot drama.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES