Saya: Er komt stiekem een chartervlucht met Haïtianen naar Suriname

24

De voorzitter van Team Haïti, Jean ‘Saya’ Mixon, meldt zojuist aan Waterkant dat er een vannacht stiekem een vlucht met bijkans 100 Häitianen in Suriname zal aankomen. Hij zegt dat de vreemdelingen door een buitenlander met een chartervlucht uit Haïti worden gehaald.

Saya maakt duidelijk dat hij niet verantwoordelijk is voor de handelingen van de vannacht aankomende Haïtianen. “Ik ken de mensen niet en wil ook niet weten wie ze zijn en wat ze hier gaan doen. Niemand moet mij kwalijk nemen als blijkt dat ze allemaal criminelen zijn”.

Volgens de voorzitter is het vliegtuig reeds vertrokken uit Haïti en intussen geland in Trinidad en Tobago. Naar zijn zeggen zal het toestel iets na middernacht vertrekken richting Suriname.

Saya doet een beroep op de president en de autoriteiten om de aankomende Haïtianen niet in Suriname toe te laten. “Alles van deze vlucht is duister dus de groep moet wegblijven”.

24 REACTIES

 1. Tijdens de vorige regering gebeurde dit regelmatig.

  Maar, als de huidige regering deze praktijken wil stoppen, dan moet je het resoluut verbieden. Geen uitzonderingen maken en niemand toestemming (het monopolie) geven voor deze vorm van mensensmokkel.

  Want, als er één schaap over de dam is, volgen er meer. Welk argument is dan valide om je uitzondering te verdedigen?

  Ik zei het eerder al. Goed dat de malafide lui die in het nauw gedreven worden en diegenen die zich benadeeld (beconcurreerd) voelen, naar buiten komen met informatie die het volk anders nooit zou bereiken.
  gemodereerd

 2. Wie geeft het toestel dan toestemming om hier te mogen landen? Ben benieuwd naar het vervolg!
  gemodereerd

 3. Als veel Haitianen naar Suriname gaan, en ze krijgen vlak voor de verkiezing hun naturalisatie, op wie gaan ze stemmen?
  gemodereerd

 4. Een charter met 100 Haïtianen en die lopen zo door de douane? Dan is er omkoping in het geding? Wat mij niets zou verbazen. Die buitenlander komt denk ik uit het land van Mao. Of heeft de VP goedkope krachten nodig in het bos.
  gemodereerd

 5. Die tweede mogelijkheid zou dan direct verklaren, waarom er van wordt uitgegaan, dat het land binnenkomen geen probleem is. Hij zal wel naast de politie ook de douane dienstbevelen kunnen geven, de almachtige gulle potentaat.
  gemodereerd

 6. De president gaat volgende week hierop reageren. te druk. er komt een tijd dat we alle haitianen in hun re@t zullen trappen. wacht maar. jij ook.
  gemodereerd

 7. Men blijft aan de gang om arme luizen het land binnen te laten.

  Wat wil men hiermee bereiken?

  Wat is het doel hiervan/ hier achter?

  In landen als de EU/ worden geen gelukzoekers niet toegelaten. Je zal valuta en kwaliteiten moeten hebben.

  In landen als Zwitserland, Manaco kan je komen, maar als je bankrekening niet voldoende saldo heeft zal je zien hoe snel
  je uit die landen gaat weg vluchten, omdat de prijzen daar skyhigt zijn, dat bij de eerste pin betaling voor de gewone man/ vrouw het al
  niets meer op staat. Hoe wil
  je het dan redden in die landen?

  Ook voor arme luizen uit de derde wereld kan deze mensen geen betalingen in de EU doen dus blijf weg, want jullie gaan het niet redden.

  Suriname kan een mooi land worden alleen is corruptie en belangen van een kleine duistere criminele groep daar de oorzaak van.

  Schoolvoorbeelden hiervan zijn: SLM/Suriname Airways, SWM, EBS, Staatsolie, CBvS. Deze mensen moeten worden verwijderd waardoor zaken beter gaan lopen voor de Surinamers. Ook in de politiek. Als er dan goed bestuur en beleid komt en productie – en exportondernemingen ontstaan dan kan Suriname een paradijs worden aan de Wilde Kust. Het aantal ambtenaren zal hierdoor niet interessant zijn in vergelijking met ondernemen in toerisme, moderne landbouw, moderne zeevisserij, dienstverlening, enz.

  Ik zou heel willen weten wat men met arme Haitianen naar Suriname, waarvan de culturele verschillen met de Surinsmers, cq Afri- Surinamers en Afri-Marrons zo ver uit elkaar liggen? Deze mensen vindt je terug op de bermen van de Saramaccastraat, Jodenbreestraat en geven Paramaribo zo een armzalig uitstraling. Een straatbeeld dat juist uit Paramaribo niet moet worden vertoond voor de toeristen.
  gemodereerd

 8. Dit geldt dat voor een gewone werknemer m/v uit de EU dat de prijzen daar voor een glasbier, taxi, al heel duur zijn. De prijzen voor dagelijkse kosten in de EU zijn al hoog voor de EU – bewoners, maar zie als deze naar deze landen als Zwitserland, Monaco gaan. Alleen als je werkgever je daar naar toe stuurt of mensen uit de overheid of familie en broenden hebt wonen komt de gewone man daar.

  Dat soort landen zijn voor de super rijken in de wereld.

  Sme zou ook zulke voorwaarden moeten maken dat wie geen valuta en kennis en ervaring heeft, SME niet binnen komt. Hierdoor weten we dat als buitenlanders binnen komen, dit oo zijn minst een financiele bijdrage en kennis oplevert voor de economie.

  Arme luizen moeten buiten Sme gehouden worden.
  gemodereerd

 9. Meneer Saya moet dat ding onder zijn neus dicht houden. toen hij recentelijk een grote groep hatianen heeft laten halen was het geen probleem. waarom nu wel?? geef me een grote brik
  gemodereerd

 10. Natuurlijk lever je nu kritiek omdat voor jou niks te verdienen valt. Nog even en heel Suriname wordt een opvangcentrum voor mensen met Afrikaanse roots.
  gemodereerd

 11. Van wat ik weet en ken enkele Haitianen in SU die werken en komen om te werken. Wat klagen de Surinamers nu wanneer ze zelf niet willen werken en er een tekort is aan arbeiders? Surinamers vertikken het om te werken ook al biedt je ze een werkplek aan.
  Dus houden jullie je mond vuile luilakken.
  gemodereerd

 12. Saya…hou ie smoel dicht ….toen jij stiekem Haïtianen liet komen ben ie iet naar de media gestapt. Geluk ..nu gaan muizen aan je brood dus jeh taki lek pokai….ppfffffff..
  Ik snap trouwens deze aktie van de regering niet hoor. Ik spaar m’n geld en verlaat t land zodra ik genoeg heb gespaard voor mn ticket en een buffer heb om ongeveer een jaar op te kunnen teren. In de tussentijd moet ik een baan vinden. Jammer maar het land is een grote puinhoop en wordt de komende 30 jr niet meer goed.
  gemodereerd

 13. mensen hier zit ddb met zijn boevenbende de ndp achter om chaos te creëren en mensen weer tegen elkaar opzetten , dat wil die ddb , maar paarszwart zal verliezen ddb , en ddb jij met jou paarse club zullen verdwijnen van het toneel
  gemodereerd

 14. Zo te zien willen sommige Surinamers dat Suriname een 2e haiti wordt i.p.v. een 2edubai. Iets anders kan ik me hier niet bij bedenken. Of misschien bang dat er teveel hard werkende anders lijkenden nog meer gaan domineren straks, ook met verkiezingen, kan ook, dat moet natuurlijk nooit mogen gebeuren. Vooral doorgaan zo. Goed voor de ontwikkeling van Suriname.
  gemodereerd

 15. Dat is wat je krijgt wanneer je enge belangen van politieke partijen en ondergrondse tot bovengrondse zelfverrijkte geboefte, witwassers, fraudeurs, “harde werkers”, criminele organisaties, drugskartels, mensenhandelaren, sextraffickers en moordenaars vooropstelt…

  Geen enkel landsbelang. Alleen crimineel belang. Een Neverending Hopeless State.
  gemodereerd

 16. Het zijn goed opgeleide commando’s die door B. worden gehaald om een nieuwe staatsgreep te plegen. Dat is het eerste wat in mij opkwam.
  gemodereerd

 17. ddb zit hierachter?
  maar wie laat ze binnenkomen? dat is wel sanotokhi

  zoveelste bewijs dat deze regering net zo erg is als de vorige
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.